FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dietrich
LOL
Szujóék annyira unják már, hogy elkezdenek Indycarozni 😉

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

Master91
szerencsetlen Riccardo
V43 1105
Lesz esõ úgy érzem :-D

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

... kiszúrt grojean-nal. :-D

PSNid: hunrika PS Homeid: ChrisLowe

Hehe kobayashi...

Mindjárt kezdõdik :

Forma-1 Maláj Nagydíj FUTAM ÉLÕ (Malajziából) kb. 10 órától

online : STARTLAP - DR és OnlineTV - DR lapokon ( külföldrõl is ) .

Jó szurkolást.
Ott a pont. Massa évekig bohóckodhatott a ferrarival, anno nem raikonnent kellett volna dobni hanem Massa helyére alo. Vettelnek sokkal nehezebb dolga lett volna! De kidobni nem kell ezeket az idõsebb pilótákat, irány másik csapat hátha ott megy, ha nem akkor indycar vagy szakkommentár stb. Sok a lehetõség, látjuk, hogy Baumgartner is megtalálta a helyét!
Alonso jövõre mehet button helyére a hondába(bár jobban tetszene rai és magnussen páros), vettel alonso helyére.
Szvsz a hami/rosberg kettõs sem jó.
Aztán ezek közül akinek nem megy az lapát, pl Massa kikap bottastol akkor mehet, helyet valami fiatalnak.
Csak sajna ez nem így megy egy pénzuralta sportágban...

mcmoha

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

Totti5
McLaren okés, de benne sem látszódik a nagy potencia, mármint a gyõzelemre, ahogy a Ferrariban sem. Mercedes teljesen egyértelmû és az RB a lemaradásuk ellenére az említett kettõ csapatnál meggyõzõbb, és biztos vagyok benne hogy õk fognak a leghamarabb a Merci szintjére jutni. A múlt is ezt mutatja és most is van 1-2 pillanat amin látszik a szikra.

Sem a Ferrari, sem a McLaren nem szar, csak nem elég jók és itt csak is arról van szó hogy tudnak e futamot nyerni vagy nem. Ha nem akkor az édes kevés.

Persze lehet hogy nem, max én gondolom így. Holnap meg kiderül.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Totti5
Ezt nem látjuk. Alonso sem fiatal már ( F1es átlaghoz képest ), tudatosan csinálja a dolgokat ésszel. Ha nem jó az autó, akkor nem jó, ez ellen sokat nem tud tenni. Lehet mondani hogy beletörõdik, de ha nem akkor sem változik sok minden, hisz õ a legjobbat adja most is, csak ahhoz nem elég az ember, hanem a gép és a csapat is kell.

Peppus
Vicc amit a Ferrari csinál.. Nekik és a Mercinek volt minden megadva ahhoz, hogy szétalázzanak mindenkit idén.. Szerencsétlen banda.
Lehet itt magyarázni, hogy majd összeáll a gép, meg jobb lesz ez..
Már az elsõ futamon a gyõzelemért kellett volna harcolniuk.
Én Kimi helyett biztos, hogy egy tökös fiatalt ültettem volna be a Ferrariba. A Redbullnál is bejött, Webber végre elhúzott a pi**ába, Ricciardo egybõl más szinten autózik mint az elõdje.
A McLaren is jól választott, Button is mehet nyugdíjba.
Ezek a srácok bizonyítani akarnak, nem pedig csak magyaráznak,
hogy ez nem jó, a fék nem jó, nem szeretik a csapatnál.. stb.. kussolnak és nyomják neki.
Ez a lényeg. És ettõl lesz izgalmas a Forma1.

a.carkey
Egy biztos, hogy Boulliernek a Ferkához kellett volna mennie, nem a Mekihez. A Ferka ezt is elqurta, pedig télen még a szemüveges majom elküldésérõl volt szó, pontosabban felfelé buktatásáról. Errõl lemaradtak. Kérdés, hogy kibír-e még egy sikertelen évet a csapat azzal a majommal?

A medve nem játék.

a.carkey
És melyik lenne a jobb csapat? Mert Ausztráliáig az RB szarnak számított, a tesztekig pedig a Lotus jónak, a McLaren szarnak. 2013 közepéig a Mercedes szarnak, stb.

Szóval nehéz itt nagy dolgokat mondani. 😊

Én azt látom, hogy fejlõdik a Ferrari.

Túl vagyunk egy elsõ futamon, ahol Alonso és Raik is gondokkal küzdött, mégis, õk voltak az egyik csapat, mely mindkét versenyzõjét pontszerzõ helyre juttatta be és be is fejezte úgy, hogy Kimit spec az elején még el is találták. Szóval az elsõ egy tipikus elsõ futam volt. Ill. túl vagyunk egy esõs idõmérõn, ahol kemény forgalom volt, ugyanúgy, mint az ausztrál idõmérõn.

Na már most kijelenteni ezek után, hogy a Ferka szar, meg Alonso kiégett szerintem túlzott butaság lenne.

Bármit a második európai futam után lehet majd mondani. Addig meg az a nyerõ, aki szépen gyûjtögeti a pontjait.

Egyelõre mindkét Mercinek be kellene érnie, hogy 100%ban azt mondhassuk, hogy milyen jók. Ugyanez igaz a RBra is.

Ha holnap az RB ismét trükközik, ismét elveszik a pontjait.

Ne felejtsük el, hogy a verseny szimulációban 35 ezredre volt Kimi a Merciktõl ...

A medve nem játék.

Master91
Én arra gondolok hogy a fõ baj az, hogy 2x éppen hogy elhasalt a vbtõl, és még úgy csapódik hozzá a ferrari bénasága ( tavaly egyértelmûen voltak már házon belüli balhék is + amirõl nem tudunk )
Én azt mondom feladta már valahol legbelül.
De ne legyen igazam, kár lenne, mert jó pilóta. De akkor se szerettem sose.
Totti5
Eleve a rönó motor és a hybrid rendszerrel volt a legtöbb gondjuk. Azt mindenki látta hogy letekert motorral is jól mozog az autójuk, de hát ki hitte azt hogy ennyi sikeres év után az a mérnöki gárda elfelejt autót építeni. Most is ugyan az a helyzet. Leszorító erõben, a gyors kanyargós részeken az RB az egyik ha nem a legjobb autó.

Totti5
Nem tud mit csinálni ha nem elég gyors az autó, hely meg jobb csapatnál nincs jelenleg.

Master91
Nekem Alonso már tavaly, de idén teljesen úgy tûnik mint a ki aludt tûz. Néha fel-fel lobban 1-1 láng, de ennyi.
Idei interjúkból nekem úgy jött le, hogy már nem izgatja az egész. Nem tudom pontosan meg fogalmazni....meg még csak 1 futam volt.
Master91
Gondolom te se érzel logikát abba amit írsz.

4x-es VB csapatról beszélünk, nem amatõrök. SÕT
Már egy fél vb-t meg érdemelnének AZÉRT mert Bahreinbe jó ha tudtak menni 30 kört zavartalanul, eltelt 2 hét és Ausztráliába stabil volt az egyik autó, és 2. helyt hozott.
Tessék megint csak róluk kell példát venni !

Mercit direkt nem írom ide. Én még emlékszem azokra a gondolatokra, nyilatkozatokra tõlük mióta bent vannak F1-be külön csapatként, hogy 2014-re, az új turbós korszakra gyúrnak.
Már Sumi 1. évébe is ilyesmiket mondtak.

Itt az édes gyümölcs amit éveken át gondoztak.

De még mindig nem mondom azt hogy Merci vb lesz!
Az sem a Ferrarin múlt! Azaz év egy vicc volt. Egyértelmûen jobb volt a meki csak a két falkavezér nem fért meg egy csapatban (alo, hami)
Mindegy rainak kijárt a vb, mert elõtte a mclarenben vagy kétszer bajnoknak kellett volna lennie ha a meki összerakott volna neki egy stabil gépet.

a.carkey
Mégis õ az utolsó veres bajnok. 😊

A medve nem játék.

bakkerman
Teszt idõszakban tele voltak a külföldi portálok is azzal,hogy nem megy a RB,gyengék a köridõk,nem mennek elég kilómétert. Nyitány elõtt jöttek a hírek,hogy tanácstalanok,cél a futam befejezése(!). Melbourneben erre Ricciardo stabilan lett második,mégha utána el is vették tõle,most a malájoknál meg esõ ide vagy oda,jó tempót mentek. Persze ez edzés volt,de én azt mondom hogy hnap szárazon is jók lesznek. Szóval a lényeg,hogy nekem ez humbuk volt

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

Egyszerûen nem az õ világa a Ferrari, ott folyamatos elvárás kell, megmondják mikor hova meddig és mit csináljon. Ez alonsonál mûködik, rai viszont sokkal szabadabb. Szvsz alonso a téli pihenés helyett is szimulátorozott, míg rai csak annyit ad ami "kötelezõ". Egyébként szerintem a finn a legtehetségesebb a mai mezõnyben, csak épp alonso vér profi és ezzel bõven kompenzálja.
Nem véletlen a Hunt hasonlat.

nearo
volt itt egyébként az ausztrál görbe tükör? nekem nem rémlik... ha volt, akkor sry

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

contraste
Pedig úgy néz ki eléggé, hogy jobb.

ain't got no history

a.carkey
"Az alonso-rai téma is elég egyértelmû, alonso a jobb"

Bírom ezeket tuti benyögéseket! 😄

A medve nem játék.

Szerintem is a második legerõsebb csapat a Red Bull. Viszont idén olyan sima Mercedes vb lesz, mint a 2011-es év vagy 10 éve a schumi/Ferrari évek. Azt gondolom hamilton az esélyesebb, de rosberg szerencsésebb, tavaly is és az ausztrál nyitány is ezt mutatta.
Az alonso-rai téma is elég egyértelmû, alonso a jobb, raikonnen szvsz elrontotta ezt a ferraris szerzõdést (a 2007-est is, hiába lett vb akkor) neki a meki vagy a tavaly-tavalyelötti lotus volt a stílus. Ha anno a mclaren-nél marad is vb lett volna. Ez a ferraris szerzõdés olyan presztízs szagú...
Button amúgy nagyon nehéz helyzetben van, ez a Magnussen fiú fogja gyepálni!
Kvjat is tehetség, beült és simán hozza a vergne szintet.
Ha valahol kérdéses, hogy csapaton belül ki a jobb az a Williams. Massa bottas kb egy szintnek tûnik.

Totti5
Na ez egy érdekes téma.

Mivel támasztod alá hogy

'elhúzták a mézes madzagot a médiában' ( miszerint? )

meg ez

'hogy végre szarban van az üditõs,aztán meg mégsincs' ( tehát direkt nem teszteltek és direkt nem fejeztbe be Vettel az AU nagydíjat )

Nomeg ez

'Nincs semmi azzal az autóval' ( mondjuk eddig sem az autóval volt és van a gond, hanem a hybrid rendszerrel és a motorral )

bakkerman
holnap száraz pályán (már ha az lesz) kiderül valóban mit tud ez az RB,de nekem az az érzésem,hogy csak elhúzták a mézes madzagot a médiában a Vettel miatt kiábrándult F1 rajongók szeme elõtt,hogy végre szarban van az üditõs,aztán meg mégsincs. Nincs semmi azzal az autóval,a Merci állt jobban össze,ha még nyáron is poleból fognak indulgatni a Mercik,akkor hiszem el,hogy nem jó az RB

Totti5

Totti5
Mert esett az esõ, ott meg jobban kijön a skill, mint az autó, de a RB nagyon jó autó, ezt most Vettel is bizonyította. Az lenne a bravúr ha holnap szárazon is ott lenne és menne az elsõ helyért. Igazából az RB az egyetlen esély arra hogy jó csaták lesznek, mert a Merci nagyon erõs, a többiek meg nagyon nem azok.

Master91
nagyon fáj, ugye?

száraz körülmények között jó ha 3. lett volna a 2 merci mögött
contraste
ne is mondd... De legalább Alonso mögötte van<#ravasz1>

ain't got no history

bakkerman
mire volt a sok rinya meg sírás,2. helyrõl indul a szöszke

Totti5
Mclaren mit benázik a gumikkal?

Az ausztrál nagydíj rajtja mondjuk 5.1 eredetiben jó volt.

Ha van lehetõségetek nézzétek/hallgassátok mindig tv-n, 3 hangsáv van, a sztereó aztán a 5.1 surround és van már kommentár nélküli, csak a pálya melletti hangok. Ez utóbbi egy plusz, bár az idei autóhangok....

Nem, a vonatozás az egészséges és látványos.
Uff ide tengeralattjáró kell... :-)

Fél 11-tõl programom van, Charlie indítsd!

Totti5
Milyen sufni monitora van Alonsonak😊

El kéne engedni õket, ezért nem tudnak esõben versenyezni...:-)

Master91
Ez nagyon kemény 😄

Azért ez se piskóta:

http://www.gphirek.hu/f1/20140329-f1-biztonsagi-okokbol-kell-korlatozni-a-benzinatfolyast.html

"Christian Horner szerint el kellene törölni a pillanatnyi benzinátfolyásra vonatkozó szabályokat, de az FIA úgy véli, ez veszélyes vezetési stílushoz vezetne."

"Fabrice Lom azonban elvetette az ötletet, mert szerinte a pillanatnyi átfolyást biztonsági megfontolásból is korlátozni kell. Úgy véli, ellenkezõ esetben a versenyzõk vezetési stílusa veszélyessé válna, mert hirtelen elvehetnék a gázt az egyenesek közepén, növelve ezzel az ütközések esélyét."

"„Az átfolyási sebesség korlátozása nélkül a futamon az lenne a leggyorsabb mód, hogy az egyenesek elején keményen rákapcsolnak a versenyzõk, utána viszont visszavesznek a tempóból. Az egy körön belül lévõk között így óriási tempókülönbségek alakulhatnak ki, ami nagyon veszélyes lehet. Ez a vezetési stílus nem illik az F1-hez.”"

Ez ki égetett. De nagyon csúnyán.

Végül is P3-ba a Merci szarrá vert mindenkit (1 sec a 3. helyezettnek) (oké, nem éles körülmények)
De ez milyen hülye szöveg ?Vagy velem van a baj?
mcmoha
Szújó azt javasolta süssünk rántottát. <#vigyor>

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

Ja ráadásul ahogy nézem accuweathert, következõ 2 órában végig esik. :-/

most mi a fene van nézzük az idõjárást? Hogy szakadna rájuk az ég!<#eplus2>
Most mar 30 perc halasztás van érvényben, lesz ennél több is a végén

http://gaborszantai.co.uk/

Konkrétan ömlik. Itt se tudunk meg sokat az erõviszonyokról...
Merci jó a többi lutri.

Cseepereg az esõ....<#idiota>

http://gaborszantai.co.uk/

F1 online : http://STARTLAP.DR.HU (már külföldrõl is nézhetõ)

08:45 Forma-1 Maláj Nagydíj: Idõmérõ edzés

online nézhetõ magyarul:

STARTLAP - DR ,és
OnlineTV - DR lapokon:

Külföldrõl érkezõknek külön stream , csak egy Klikkelés.

Mindenkinek Jó szurkolást kívánok.
a.carkey
A finn hadseregben van hazugságvizsgálat bevonulás elõtt. Szerintem onnan eme 1xû hangvétel. 😊

A medve nem játék.