182094
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#154473 2 óra múlva kezdődik a Nürburgring-i 24 órás verseny!
Topic
Utoljára szerkesztette: sorler, 2015.05.16. 12:55:46 -
#154472 Ez tenyleg jo volt es sokmindent megvilagit:) -
#154471 Olvasd el akkor mit mondott ebben a témában Wéber Gábor..... Ha már nekem nem hiszel. -
#154470 Azért tiltották be, mert veszélyes és mert Rajkusz felgyulladt. Nem az unalom miatt. -
#154469 Nagyon jó cikk....de
sztem túlspirázzák, most azon gondolkoznak hogy hogyan tegyék izgalmasabbá, mert hogy a nézőket nem érdekli a technika...hogy hogy működnek ezek a csodaautók..
Ez sztem rossz út.....pont le kell szrni mi jó a nézőnek, mert így kezdődött az egész, elkezdtek foglalkozni azzal hogy mi jó a nézőnek...a néző nem akar korán kelni, a néző nem akar halált látni, a néző több előzést akar látni, a néző izgalmakat szeretne..stb.
Ennek köszönhető a manipuláltan sz@r gumi, a pazarló kivilágítás, a DRS és az átugrás taktikája..
hülyeség,...meg különben is...mi az hogy akit nem érdekel a technika? eleve rossz az elgondolás, mert így nem is fognak minket technikai infókkal ellátni,..pedig igen is qvára érdekel...akit meg nem az nézzen ölös-bszós filmet tetszőleges arányban, izgalmakat keresve.. -
Dodo55 #154468 Szerintem meg pont hogy a tankolás elősegítené az előzéseket az így jobban variálható taktikák miatti nagyobb sebességkülönbségek miatt.
Láthattuk azt is, hogy mióta 2013-ban a Pirelli stabilabbá tette a gumikat, a taktikai lehetőségek is ezzel együtt jobban kiszámíthatóbbá váltak, sokkal jobban körvonalazódott mi az a néhány opció, amivel van értelme menni. Előtte amikor az év kezdetén a "veszélyes" gumik voltak, sokkal több volt az izgalom, mert zsákbamacska volt szinte minden taktika a sok tényező miatt (a megbízhatóságra épülők is, mert azt a kockázatot rejtették, hogy aki bátrabb, annak bejöhet egy veszélyesebb taktika).
Egyszóval a taktikázás önmagában se nem jó, se nem rossz. Akkor rossz, ha a szűkek a lehetőségek és ebből adódóan csak pár nagyon jól kiszámítható terv játszható meg (mint most), és akkor jó, ha rengeteg a variációs lehetőség, és ebből adódóan KOCKÁZTATNI KELL a sikerhez. -
#154467 már csak egy plusz gumiszállító kéne a Michelin szerepében és visszaállna a régi rend -
#154466 Nem központi csavaros felfogatással kellene megoldani a kereket és csökkenteni lehetne a szerelők számát is de akkor is ökörség a tankolás mert csak felesleges taktikázást visz az egész versenybe. Régen is ez volt be is lett tiltva csak az emberek emlékezete úgy látszik kihagy. Majd ha az előzések DRS-el is felére, negyedére csökkennek, akkor lehet majd megint betiltani de lehet ez az F1 körforgása. Remélem ezzel csak a közvéleményt szondázzák de egy biztos ez a költségvetés csökkenéses felfogásukkal homlokellenest szembemegy. -
#154465 igazad van, meg Hamilton dominancia is van, csak annyi a különbség, hogy Roseberg nincs annyira másodhegedűs szerepben mint Barichello.
a kerékcsere számítását max úgy lehetne megoldani, hogy előbb kerékcsere, aztán tankolás, vagy fordítva, tehát hogy 2 külön folyamat lehet és nem szabadna egyszerre kereket is cserélni, meg tankolni, csak legyen ember aki ellenőrzi, ebből is lenne ám vita meg vádaskodás, hogy ki mikor kezdte a tankolást, kerékcserét :D -
#154464 Szokás szerint egyetértek vele.
Pontosan így van, azért tiltották be a tankolást mert dögunalmas volt a verseny miatta. A többi szabálymódosítás jó lenne, pláne a szabad keverékválasztás. -
#154463 Meg mi értelme a tankolásnak ha spórolás van? tovább tart rátenni a csövet majd mint átfolyik a benya. Rátőltenek majd 10 litert?
Meg majd ha emiatt leég a kocsi akkor az gondolom, hogy sokkal olcsobb lesz mint ha engedték volna hogy hadd menjen teljes izombol a sporolás helyett és plusz 1 motorral tobb szezon alatt.
Illetve ilyen esetbe lesz viszmajor lehetősége a csapatnak a csere alkatrészeket használni büntetés nélkül? -
Stockbauer33 #154462 Gábor Wéber
Az F1 Stratégiai Csoportja tegnap úgy határozott, hogy 2017-től 5-6 mp-cel gyorsabb autók kellenek, amit aerodinamikai szabályváltoztatásokkal, szélesebb abroncsokkal és alacsonyabb önsúllyal szeretnének elérni. A motorszabályokat elsősorban a nagyobb fordulatszám és a hanghatás érdekében módosítanák, de alapjaiban nem változnának.
Visszahoznák viszont az újratankolást - amit 2010-ben részben a versenyek izgalmasabbá tétele miatt hoztak, - és már 2016-tól szabad gumikeverék választást tesznek lehetővé a Pirelli által gyártott négyféle gumitípusból.
Az újratankoláson kívül mindent értek, az viszont nem befolyásolja a pályán zajló izgalmakat, viszont költségesebb megoldás, így békén lehetne hagyni.
http://www.autosport.com/news/report.php/id/118991 -
#154461 nekem az ugrik be egyből, hogy így alapból 2 lehetőség lesz:
könnyű autóval, gyors gumikon sprint verseny, de több kiállás, nehéz autóval, strapább gumival "öregesebb" tempóval de kevesebb kiállás
valami ilyesmi volt régen is, nem? cáfoljatok meg nyugodtan, kölyök voltam egy olyan időszakból mikor Palik amit mondott el kellett hogy higgyem -
#154460 Hát én meg nem azért szeretek izgulni kinek hány secre akad be egy kerékkulcs egy autóversenybe bocs:D -
#154459 Azzal, hogy tankolás is lesz csak azt érik el, hogy fixen mindenki annyi idő alatt fog a boxban lenni, amíg a benzin átmegy nincs, ügyesség, nincs semmi. Nekem az nem izgalom, hogy kirántják a tankolócsövet. 1 dolgot biztosan elértek a több boxba kiállással, hogy a pályán kevesebb előzés lesz mert majd elé vágnak a 3-4 kiállás valamelyikénél. Nem véletlenül szüntették meg a tankolást. -
#154458 több izgalom a boxban, kölyök voltam még, de emlékszek mikor boxba is voltak izgalmak
most mi van?
elé vágás, bejön 2 körrel hamarabb mint az előtte lévő, dicséretesen gyors idő alatt kerék csere, és megy tovább
kb. akkor van akció/élet/izgalom a boxba mikor SC bejön
szerintem pozitív hatása lesz a tankolásnak
Utoljára szerkesztette: Master91, 2015.05.15. 16:25:05 -
#154457 Visszahozzák a tankolást......nagyon rövid ezeknek az embereknek az emlékezete, hogy miért is lett anno kivéve. Mekkora jó lesz már, hogy az eddiginél is 2x többet fognak a boxban előzni. Ekkora ökörséget, megint nem fog számítani, hogy melyik csapat mennyi idő alatt cserél kereket hiszen meg lesz szabva, hogy mennyi idő alatt folyhat át a benzin a tankolócsövön vagy mindenki ugyanazt a rendszert használja majd ezért tök mind1, hogy egyik csapat képes 2,1 alatt lecserélni míg a másik 3 alatt mert a benzin betöltése fogja megszabni a kiállás idejét nem pedig a csapat ügyessége. Megint nézhetjük milyen ügyesen taktikáznak a boxban....gratulálok. Schumaher-es időszak rémlik valakinek, na most az lesz majd.
Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2015.05.15. 16:23:11 -
#154456 Reméljük beválik! -
#154455 ÚÚÚÚ hát iszonyat kíváncsi leszek hogy mi sül ki ebből!
megint lesz 3-4 kiállás lágy gumikon, könnyű autóval, és akkor gázol át a mezőnyön az adott pilóta, akik 2 kiállással mennek de nehezebb/keményebb gumival aaa :D -
#154454 bréking!
újra lesz tankolás,szabadon választható gumikeverékek,szélesebb hátsó gumik,5-6 másodperces gyorsulás körönként,súlycsökkentés...minden ami kell -
#154453 Utóbbi idők egyik legjobb cikke! Jól látja a helyzetet. -
G_ArchAngel #154452 Farkas Peti megint jol latja -
#154451 A Ferrari is ott van, maradt a Renault ami még egy Red Bull szintű kasztniban sem muzsikál jól, hát ez nem a legjobb kilátás -
#154450 Fordítsuk meg a dolgot,a Force India,meg a Lotus tudta,hogy ha a Mercitől vesz motort,akkor nem a legjobbat fogják megkapni,mert ott van a gyári Merci csapat. Szóval választhattak volna más motorbeszállítót is -
#154449 Persze pl Apple/Samu/Sony , de itt attol felnek hogy nem kapnak ugyan olyan motort. Van benne igazsag, ezert is jobb lenne ha a motorszallitonak nincs csapata, uzlet ez nem sport:) -
#154448 szerintem ez nem így működik
soksok más ágazatban is rivális cégek egymásnak adnak el alkatrészeket
Utoljára szerkesztette: kifli, 2015.05.15. 01:08:06 -
#154447 -
#154446 Nem az a kérdés hogy vehetne e, hanem hogy ki ad el nekik. -
#154445 Dehogynem,a Lotus is átállt egyik szezonról a másikra a Mercire,vagy korábban a Force India. Csak nyílván az RB-Renault kapcsolat eléggé bonyolúlt lehet,mégiscsak nyertek együtt 4 VB címet. -
#154444 Nemtudom nem vehetnek más motort? -
#154443 Márkakupa.... akkor legyen mindenkinek Merci motor, és Redbull kaszni:) -
#154442 Nem mondott olyat hogy szar.
Amikor a B volt az volt a rossz, amikor a M volt az volt a rossz. Most a P a rossz. A gumigyártók pont olyan gumit csinálnak amit előírnak nekik. Tegyük fel hogy lenne P és M. Mi változna? az egyik gumi jobb lenne. Ha pont az lenne a Mercin, akkor a másik gumit használók még jobban le lennének maradva. Így most mindenki ugyan azt használja, mindenkinek ugyan jó vagy ugyan olyan rossz. -
#154441 egyébként lehet 10. helytől felfelé nem kellene kötelezni mind a két fajta gumi használatát a versenyen, elég lenne a gyorsabb végig
az élmezőny (1-10) is használhatná a pályára legalkalmasabbat, de a versenyen csak az 1 másodperccel lassabbat tehetnék fel -
#154440 ugye, csak balkanyar az egész.... elég volt egy kis hiba és máris elszállt, f1ben a kanyarok 95%ában ilyen hibából nem lett volna semmi baj, max egy kis füves rallycross :D -
#154439 Ha a gumival nem kellene spórolniuk, akkor szvsz még nagyobb lenne a Merci fölény de ez a sport mindig is ilyen volt vagy elfelejtettétek már, hogy Senna, Schumi vagy Vettel de még Mika legalább egy VB-je dögunalom volt? Majd változik, ez most csak azért fáj valakiknek mert nem az ő kedvencük nyer és ezért unalmas a sport... Ahhoz képest, hogy a sport haldoklik egyesek szerint, olyan pénzek mozognak benne, mint egyetlen motor sportban sem....lehet jön az Audi is. Egy halott sorozatba miért jönne? Ami rossz szerintem, hogy a régi jó pályák kezdenek kikopni. -
A Michelin szerint is szar az F1, visszatérnének megmenteni
-
Neontetra #154437 ő profi -
Kis off. Érdemes megnézni a kezét és a kormány mozgását amikor a levegőben van. Ijesztő lehetett... -
#154435 Szeretem az ilyen régebbi videókat, szabad szemmel láthatóan gyorsabb a kanyarban mint a mostaniak. -
#154434 Már ekkor is kezdett unalmasba menni pár futam, de akkor még legalább anynira egybe volt a mezőny, hogy tényleg a pilóták közti különbségek és a csapatok kis extra trükjei döntöttek a versenyen ,de alatta a teljes mezőny versengett egymással.
Nem voltak ekkora lemaradások minden versenyen a csapatok között és nem csapat párokba köröztek egymás után, hanem eléggé keveredtek a kocsik egymásközött.
Idén elég látványos ez a 2 merci 2 Ferrari 2 Williams 2 redbul felállás minimális szórás van.