182096
  • Totti5
    Indycarban meg nem az nyer akinek Honda autója van :)

• Dietrich
    Montoya: Az F1-ben összetörték az álmaimat
  • Dietrich
  • Totti5
    Mi lenne? a jelenlegi világbajnok és a tavalyi év alapján a két legerősebb kihívója.
    Utoljára szerkesztette: Totti5, 2016.03.17. 18:37:13
  • IXEMGabeo
    mi az Isten ez a topik banner....elkapott a hanyinger...
  • Totti5

• Totti5
    Gábor Wéber

A Ferrari költötte el a legtöbb zsetont a komplett erőforrására a téli fejlesztések alatt, összesen 23-at az engedélyezett 32-ből. A Mercedes 19-et, a Honda 18-at használt fel, míg a Renault összesen 7-et, így nekik lesz a legtöbb lehetőségük a felzárkózásra év közben.
    Persze kérdés az, hogy valóban mindent felhasználnak-e, hiszen a tavalyi keretüket sem merítették ki teljesen
  • bakkerman
    Egy idomeron ne a szerencse dontson mar...IDOmero,benne is van a neveben,az ido ellen mennek,csutkara huzott motorral,a hatarokon autozva...nem azon agyalva,hogy most eppen beragad-e egy lassu moge vagy nem,meg hogy lesz-e ideje egyaltalan mert kort futni. Egy elrontott idomero siman kerulhet egy versenybe is,es ott mar pontokon van a hangsuly. Egy kaotikus valami lesz az egesz
  • Botond #157633
    Régebben is sok szerencse kellett ehhez a sporthoz, ettől volt izgalmas. Reméljük megint így lesz!
  • Stockbauer33 #157632
  • Norbi1990
    10mp az autók között sok, elég 5mp ha mondjuk egy merci megy a manor után. Egy körön kb 2-3mp-et kaptak tavaly, kör végére ez max 2mp-re csökken ami még nem zavaró és szélárnyék hatás sincsen szerintem.

Aki későn jön ki az így járt. Ausztráliában valahogy 1:25 körüli kört tudnak menni. Felvezető kör 1:40 (bevárás meg hely kialakítás stb-vel együtt nem gyors tempóba) gyors kör 1:25, ha mákja van a pilótának akkor tud menni még egy mért kört, így maradt még 2 perc 35mp ha te jössz ki elsőnek, tehát 3 mért kört is tudsz menni egyhuzamba VAGY 1 mért kör 1 hűtő kör és egy újabb mért kör, tehát a lehetőség megvan a javításra. A többiek az első kijövő pilóta mögött is tudnak menni minimum 2 mért kört egymás után ha jól számoltam, de ha nincs szerencséjük és utoléri valaki az előtte lévőt és nem engedi el akkor csak 1-et tud menni.

Az, hogy a gumik nem melegednek be az az ő problémájuk, lehetőségekhez képest kell mindenkinek a leggyorsabban mennie, erről szól az időmérő.

Érdekes lesz, hogy mennyivel előbb fognak majd kijönni a helyükről a boxutca végi lámpához felsorakozni :)
  • RatBaG #157630
    https://twitter.com/KevinMagnussen/status/710417523993214976
  • RatBaG #157629

• repvez
    eez nem olyan egyszerű
    gondolj bele 7 perc 22 autó ha az első kör mégcsak bemelegitó mindenkinek akkor ezt nem számoljuk ,meg az utolsó kört sem mert addig be kell érnie az utolsónak is, akkor 10 s marad minden autó között,sőt ez még csőkkenhet ha az első már végzett a körével ,de az utolsó meg csak még most ért oda.
    ÉS mivel már nem kaphat üzenetet igy ez a 10 mp lesz valahol 1 valahol meg 20.

és ha be akarják tartani az egyenló távközt akkor az első már a gyorskörét fogja kezdeni mig az utolsó mégcsak akkor jön ki elöször a boxbol.Mi alapján döntik el hogy kinek lesz lehetőssége több kört futni,mert aki elsőnek jön ki az tud 2 gyors kört is mig az utolsónak még az 1 is necces lessz.
    Az olyan pályán ahol 2-3 körre melegednek be a gumik a legjobb tapadáshoz azzal mit csinálnak.

Megint ott tartunk,hogy nem a leggyorsabb legerősebb kerül az élre.
  • Norbi1990
    Ha valaki mért körön van és te nem, akkor kék zászlózni kellene a pályabíróknak, illetve az a pilóta aki kijött a boxból az is tudja, hogy ő most jött ki, jobb ha elengedem a gyorsabbat.

Ezen mi olyan nehéz? Jó azt elismerem néha nehéz a tükrökbe látni is a másikat, de akkor a felvezető körön és levezető körön ne gyök kettővel menjenek és akkor mindenki hepi lesz.

A gyorsabbak meg alakítsanak ki maguk előtt helyet, hogy a lassabb autókat a gyors körön ne érjék utól.
  • benőmenő
    Szerintem is felesleges káosz és randomfaktor kreálás az új időmérő. Így is elég gyakran panaszkodtak feltartásra a q3-ban. Most ehhez még hozzájön, hogy újra 22 fős a mezőny és nem kaphatnak rádión információt, hogy mennyi hely van körülöttük.
    Viszont versenyen érdekes lesz hogyan fog elsülni, hogy sokkal több dologban kell a pilótának akár egyedül mérlegelnie.
    Utoljára szerkesztette: benőmenő, 2016.03.17. 10:35:41
  • repvez
    Meg ez az időmérő is elég mókás lesz, ha 7 perc alatt kell az egész mezőnynek mért kört futnia.
    22 autó 7 percen belül kell hogy teljesítsen átlag 1,5 perc alatt teljesíthető távot.Elég csak egy megcsúszás vagy egy lassabb mögé beragadás és már borul is a dominó, a szélárnyékos zavarásról ne is beszéljünk.

Ez megint egy átgondolatlan változtatás volt. ha már ennyire változtatnak akkor csináljanak egy szimulációs időmérőt jó párszor ,hogy milyen változtatás mit okoz,ne legyen az hogy kitalálnak valamit és mikor kiderül,hogy nem működik akkor változtatnak rajta.
  • HTS s3rg1nh00
    nem.csak mikor bevezették a rádiós tiltást túl hamar és visszakoztak,akkor megállapodtak ebben a 31-ben,és tökéletesen jelzi a töketlenséget hogy ezt 10 nappal a szezonnyitó előtt még tovább korlátozták...ez már nem királykategória,hanem vicckategória...
  • Magnum PI
    Az időmérőn korlátozni a rádiót nagy hülyeség lesz. Értem én, hogy az a céljük hogy olyan kautikussá tegyék az egészet hogy még a McLaren is indulhasson az első sorból, de akkor mindegy lenne ha dobókockával vagy sorsolással döntenék el a sorrendet.
  • SzocsA
    Érdekes lesz.
    Eddig 31 üzenetet válthatott a mérnök és a pilóta?
    De az azért elég gáz, hogy időmérőn jön mögötted valaki és nem tudod, hogy mért körön van vagy nem aztán bemegy eléd közben csak felvezetőn van, aki meg gyors körön van azt nem engeded el és megbüntetnek miatta.

Azt sem mondhatják meg ha egy előzésnél összeért ez első szárny és arról letörtek darabok? De annyira nem végzetes a hiba, hogy ne tudna menni vele normális köröket.
  • benőmenő
    Szigorú rádiót korlátozó szabályok.
  • repvez
    Bocs elnéztem,azt hittem már péntek van :(
  • repvez
    Most nincs közvetités a szabadedzésről?
    6:30as kezdés volt irva,de 7 kor már foci ment az M4en
  • cement
    szerintem meg jó, legalább változatos. gagyinak semmiképp nem mondanám, inkább szokatlan
  • bakkerman
    bitang gagyi promo...ennél az is sokkal jobb lett volna ha csak egy pályán gurulás közbe felveszik az autót 20-25 másodpercre,belassítják,tolnak rá valami effektet,és utána a felirat hogy "renault f1 2016"...
  • Master91
    az autó festése tetszik de ez a videó hozzá...
  • RatBaG #157615
  • HTS s3rg1nh00
  • RatBaG #157613
    napszemüvegben, sapkában... ááá, ez egyáltalán nem jellemző hamira :D
    http://www.m4sport.hu/2016/03/15/hamilton-kifakadt-majd-twitter-bejegyzest-torolt/
  • allock #157612
    kell rajta lennie pirosnak is a TOTAL támogatása miatt, nem?
  • atiwrc
    Kering a neten ez a kép a renault új festéséről, lehet én vagyok vak, de ez nem egy régi Jordan?

• bakkerman
    japánban már biztos meglenne egy olyan technika,amivel az autókat a pitből lehetne irányítani,két robotkarral,és két robotlábbal a kokpitben,és egy nagy kamera az ülés fölé. És akkor nem kéne szarakodni a biztonsági dolgokban :D
  • passatgt
    Szerintem kompletten zárt kéne szélvédő nélkül és VR szemüveggel versenyeznének.
  • repvez
    hát ez nem tudom mennyivel lenne jobb mint a merci elgondolása, itt két oszlop takarja a kilátást,ráadásul jobban oldalt ami a kanyarodásnál előzésnél zavaróbb.
    Meg ha csak sima plexi akkor ez hogyan fogná meg a kis alkatrészeket.
    A fejen álló autóból ugyan olyan rosszul lehetne kimászni vagy még rosszabbul és ott van amit említettek az eső eltávolítása és párásodás a plexiről.
    Meg nem hinném,hogy ez könnyebb megoldás lenne.

Ha rajtam mulna egyiket sem választanám
  • Qorthral
    Sziasztok!

Indul egy új F1 fantasy játék. Akit érdekel nézzen rá, szerintem érdemes!

Röviden:
    Miden versenyre nevezhetsz egy csapatot, mely négy komponensből áll: két pilóta (1 az időmérőre, 1 a versenyre), egy karosszéria és egy motor.
    Az egyes pilótáknak / karosszériáknak / motoroknak (az erőviszonyoknak megfelelően) minden futamra újraszámolt ára van. Minden versenyre fix keretből kell a lehető legjobb csapatot összeraknod, szóval ügyesen kell taktikázni.
    A választott csapat pontozása a valós eredményektől függ. Részletesebben mindez a játék honlapján.
    Mindemellett minden futamra pár egyszerű kérdést is meg kell válaszolni, melyekkel további pontok szerezhetők.
    A játékot itt találjátok: yourf1team.com

(nem tudom ez reklámnak minősül-e, mindenesetre a játék telesen ingyenes és az oldal reklámmentes)
  • Totti5
  • RatBaG #157605
  • desigo
    Kerti grillező szett
  • Stockbauer33 #157603
  • Stockbauer33 #157602
    A Ferrari már úton van Ausztráliába