182110
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
pr3cious #159349 ha ő kint lenne és bejárná a pályát se használna sokat, nem olyan a stílusa. De ott van Kimi pl ő sem szeret szimulátorozni, ezekre az emberekre nyugodtan erőltetheted az ilyen dolgokat. -
#159348 A Beképzlet (nem)pályabejáró:
„Általában hamar belelendülök, de ezen a pályán valahogy nem érzem jól magam. Nem tudom, miért. Csak rajtam múlik, az autó rendben van” – nyilatkozta a brit, aki már tavaly is tett utalást arra, hogy a Red Bull Ringen kicsit mindig idegenként mozog. „Nincs meg a tempóm. Nico sokkal gyorsabb, szóval muszáj rátalálnom a sebességemre. Nem volt valami nagy a köröm, Nicóé pedig nem mutatta meg a valós tempóját. Jelenleg sokkal gyorsabb nálam. Sok időt kell találnom. Ma nagyon lassú voltam minden részen. Amolyan vasárnapi sofőr voltam, de nem tudom, miért. Nem vezettem olyan látványosan, mint általában.”
Remélhetőleg ilyen körülmények között egynél több kiállást láthatunk majd, ami izgalmasabbá teszi a versenyt. Az egy kiállás… istenem, nagyon unalmas! Ha esne, mint ma, amikor a fél pálya volt csak vizes, az pedig óriási lenne. A szurkolók megérdemelnének egy jó futamot.”
-
#159347 ez a szerkó most olyan lett mintha mindketten összefosták volna magukat és meghempergőztek benne :DDDD -
#159346 remélhetőleg esztétikailag még javulnak, mert most randák az tény. -
pr3cious #159345 Csak hogy jövőre végre autó formájuk lehetne de azért durván el kell csúfítani ezzel, nem kell nagy képzelő hogy amikor 22 autó fordul el bilivel a tetején az szörnyen illúzióromboló lesz de ne legyen igazam. Én még mindig azon vagyok hogy ezt nem szabad meghúzni. Egyébként is megtehették volna már 20éve is hogy bezárják a pilótafülkét most ilyet meglépni na az a pöcsorrusság.. -
#159344 -
Stockbauer33 #159343 http://mcsatorna.hu/f1/ricciardo-2018-vegeig-a-red-bullnal-lesz-1776478 -
#159342 nincs annak semmi baja... a pöcsorr ezerszer rondább volt -
Stockbauer33 #159341 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
No quarter given between these two rivals! Juan Pablo Montoya battles hard with Michael Schumacher
Utoljára szerkesztette: Stockbauer33, 2016.07.01. 16:32:25 -
Stockbauer33 #159340 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
pr3cious #159339 Dühítő! Nem kell aggódni többet nem hal meg senki a pályán csak a Forma1 fog amikor ezt bevezetik. -
#159338 -
#159337 Most. De csak a palya egyik felen:D
-
#159336 -
#159335 csodaszép még mindig.. :D -
#159334 -
#159333 Nekik nem lesz gondjuk a pályával, sőt még ha szimeztek is akkor tökéletes hétvégének néznek elébe.
Eközben
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2016.06.30. 21:38:58 -
#159332 -
#159331 első kanyart érdekesen veszik:) -
Stockbauer33 #159330 -
#159329 Akkor Sauber -
#159328 Gábor Wéber
1 hr ·
Év eleje óta szembetűnő, hogy a Haas szárnyai milyen túlzott mértékű vibrációtól szenvednek.
A csapat a Dallarával közösen most is a megoldáson dolgozik, és érdekes adalék, hogy a csapatfőnök, Günther Steiner szerint a kompozit elemek még a GP2-höz és az IndyCarhoz képest is más minőségi szinten mozognak, amire a Dallara nem is lehetett felkészülve.
Habár a cikk nem tér ki rá, de ezek alapján valószínűleg hasonló minőségi tartalék lehet a Dallara építette monocoque-ban is. Innen nézve különösen jónak tekinthető a Haas idei szereplése, egyúttal a nagyrészt érthetetlennek tűnő autó kezelhetőségi problémájukat is magyarázná. -
#159327 Hiába az elmúlt hetekben erősödő találgatások, Carlos Sainz biztosan a Toro Rosso versenyzője marad – tudta meg a Motorsport. -
#159326 írod:
"Az a szabálytalan ha menet közben alacsonyabb a nyomás ami nyilvánvalóan így van hisz ezért csinálják,"
sztem ha leviszed a juttatásokat 5 ezer forintra, akkor a legtisztesebb családapát is jó eséllyel be tudod börtönözni, hisz vagy nem él meg, vagy adót csal.
Nem vagyunk hülyék, már az elején logikus volt, a Pirelli minél távolabb viszi a guminyomást az ideálistól, annál nagyobb idő nyerhető a szabály kijátszásával.
Miért kell 80 millát turbó fejlesztésére költeni, amikor 10 millából 6tizedet nyerek a guminyomás trükközésével.
Semmi gond, csak qvára logikus hogy ez fog történni, Pirelli dönt minden pályán, de idénre általánosságban 4psi-vel emelték a guminyomást minden pályán, régen 16psi volt, idén volt 22 is előirányozva amit aztán visszavettek 21-re, mikor Hamilton nevetségesnek bélyegezte (gondolom nem azért, de hírt csinált belőle mindenesetre)...pedig elvileg a Mercedes annál többet nyer a Pirelli minél magasabbra teszi a kötelező guminyomást.
Szal ez egy faxság, ...nem tudnak biztonságos gumit gyártani a régi értéken, ....ami megint hülyeség, mert ezek a gumik mesterségesen szabályzott sz@rok, a show érdekében, ennyit bírjon-annyit bírjon, gyorsan kopjon el...változatos legyen. Tudnának biztonságosat is meg jót is, de 'okosgumit' csak így...
..és akkor a csapatok a csalók....
-
Stockbauer33 #159325 http://www.f1vilag.hu/hirek/massa-visszaterhet-regi-csapatahoz -
Stockbauer33 #159324 -
#159323 Nem is állítottam ilyet, hanem azt, hogy mitől lenne a jelenlegi Mercedes technológia csalás, amikor a szabálykönyv nem tiltja a Mercedes által használt technológia alkalmazását. Az meg, hogy menet közben a minimális nyomás alatt van, nos az ugye mindaddig egy vélelem amíg be nem bizonyítják. Ráadásul a leírt technológia sem biztos, hogy ezt a célt szolgálja, ezt csak egy újság feltételezi.
-
#159322 Emlékeztek amikor az üzemanyag tankkal játszottak és plusz üzemanyagot engedtek be a végén hogy meglegyen a súly? Egy csapat lebukott és meg is büntették őket. Aztán hirtelen sok más csapat változtatott. Az is csalás volt és kész. Ez is az.
Utoljára szerkesztette: Magnum PI, 2016.06.29. 15:33:34 -
#159321 Először is a jog nem úgy működik, hogy ami nincs leírva hogy nem szabad az szabad. Be is b@szna ha így lenne. Kéne pár milliárd oldal a szabályzatnak :D. Elég ha az le van írva amit szabad és minden mást tilos.
De mégegyszer. Nem az a szabaálytalan ahogy melegítik a féket. Az a szabálytalan ha menet közben alacsonyabb a nyomás ami nyilvánvalóan így van hisz ezért csinálják, csak nem tudják ellenőrizni. És attól, hogy nem tudják még ugyanúgy csalás. Attól, hogy nem kapnak el nem azt jelenti hogy nem is csalsz.
Utoljára szerkesztette: Magnum PI, 2016.06.29. 15:35:54 -
#159320 Úgy tudom, hogy azért nem ellenőrzik menet közben a nyomást, mert az elérhető szenzorok nem mérnek megfelelően. -
#159319 Így van. Konkrétan be kell tiltani a technológiát és módosítani a szabálykönyvet, illetve valamilyen úton módon kötelezni kell a csapatokat, hogy építsenek be olyan szenzorokat amik menet közben is mérik folyamatosan a keréknyomást, amit aztán a FIA elkérhet ellenőrzés címén.
Utoljára szerkesztette: Pluskast, 2016.06.29. 15:27:22 -
#159318 Végül is pont ezt csinálják. -
#159317 Pofon egyszerű, frissíteni kell az ellenőrzése vonatkozó szabályokat. -
#159316 Miért, hol van az leírva a szabálykönyvben, hogy ilyen megoldást, technológiát használni tilos? Sehol. Ez egy "joghézag", kiskapu amit nem szabályoz le a szabálykönyv. Csalás akkor lenne ha annak ellenére használnának ilyet, hogy kifejezetten tiltja a szabálykönyv.. Ráadásul mint ahogy az kiderült ez a technológia még csak nem is tiltott a többi csapat is tud a létezéséről, csak éppen szerintük túl költséges a kifejlesztése. A Ferrari is használ valami hasonlót, csak a kivitelezését sokkal primitívebb módszerrel csinálják, kézi hőlégfúvókkal melegítik a kerékdobokat, amivel hasonló hatást érnek el mint a merci, csak ugye a hatásfok nem akkora.
Utoljára szerkesztette: Pluskast, 2016.06.29. 15:21:26 -
#159315 Igazából ez most ugye a guminyomásról szól, amit a Pirelli előírt hogy mennyi lehet a minimum. Attól, hogy nem mérik menet közben nem szabadna a limit alá menni, de pont ezt játszák ki és innetől ez nekem azért csalás mert ez nem kiskapu. A szabály azt mondja, hogy a guminyomás nem lehet kisebb mint ami a Pirelli előírt, pont. (de lehet tévedek). Innentől az, hogy az FIA nem jól ellenőrzi nem mentesíti a felelősség alól a csapatot, hogy csalnak. A dupla fedelű diffuzor, vagy a befújt diffuzor kiskapu volt, de ez szerintem nem az.
Pont ezért a VW dolog sem kiskapu hanem tiszta csalás.
Mindegy, most ez inkább csak filozófia fejtegetés :) -
#159314 *VW -
#159313 A szabály az, hogy nem melegítheted a gumit az előírt időpontnál és hőmérsékletnél nagyobbra, paplannal. Kiskapu abban van, hogy a szabály nem írja elő, hogy a tengelyt és a fékbetétet sem melegítheted. FIA dolga kiszűrni a kiskapukat. Egy hőkamerával egyszerűen le lehetne buktatni az egészet. Ha tényleg ezzel trükköznek.
A káros anyag kibocsájtással is csak azért tudtak csalni a gyártók (nem csak a WV), mert kutya meg nem mérte azokat éles körülmények között. Folyamatosan mindenki a határokat feszegeti és a szabályhozóknak a feladata, hogy betartassa a szabályokat és becsukják a lehető összes kiskaput. -
#159312 Szerintem az összes ilyen azért csalás mert nem a szabálynak felelnek meg hanem az ellenőrzésnek. Ilyen alapon akkor a WV sem csalt mert az emission teszteken átmentek. Olyan ez mint amikor valaki adót csal, de a NAV ellenörzésen átmegy. Ettől még adót csal ami illegális.
Szóval mindenki csal és minden élsportban csalnak. Ez van. Az nyer aki nem bukik le a teszteken.
Utoljára szerkesztette: Magnum PI, 2016.06.29. 13:18:30 -
Stockbauer33 #159311 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#159310 tud valaki infóval szolgálni azzal kapcsolatban, hogy a magyar nagydijra , hogyan lehet odajutni a pályára és a különböző helyekre?
Ha mind a 3 napra megyek akkor a pénteki napon be lehet menni a paddockba vagy más napokon? Mikor érdemes vagy kell már kimenni , hogy normális helyem legyen.
Még sokváltozos a dolog, de ugy néz ki , hogy minden nap vonattal megyek fel és sztem valamelyik álló szektorba szol majd a jegyem.
Tehát pestről, honnan indulnak a járatok és gyalogosan a pályán hogy jutok be?
Minden vasuti járatra érvényes , hogy ingyenes az ut ha van jegyem?