182110
  • paj01
    Ferrari meg a boxtaktika...:D idióták ezek? Ugyanazt lekovetni egy körrel később. Mindig ezt csinálják, mit várnak? fogyatekosok.
  • SzocsA
    Persze mert mögötte csak egy honda volt :D

A ferka meg olyan jó lett, hogy egy hondát nem tud megelőzni!!!!!!!!!!!!
  • bakkerman
    Hamilton elso jo rajtjara juliusig kellett varni :D
  • Stockbauer33 #159386
    igen
  • nearo
    terhelés alatt... sárgán kapott egy nagyot de nem tört el, aztán piroson megadta magát
    de nem tudni, ugye wolff lenyilatkozta, hogy valóban a piroson rezeg úgy a gumi, hogy az szar
    #159336 itt is csúszás közben a piroson kezd el szambázni
  • simonl #159384
    Én láttam rosszul a lassításokat, a felfüggesztések a piros kövön adták meg magukat nem a sárgán...??
  • Lokker
    Csak súlyos baleset ne legyen.
  • pr3cious
    Szerintem sok lesz a kieső emiatt, futamon nagyobb igénybevétel lesz, sokkal nagyobb.
  • Totti5
    Charlie Whiting az időmérő edzés után alaposabban is szemügyre vette a rázóköveket, majd úgy döntött, minden marad a régiben.

Kiemelte, több helyszínen is hasonló megoldást alkalmaznak, a rázókövek pedig széles körben bizonyítottak már. Igaz, a Red Bull Ringen, a pálya karakterisztikájából adódóan sokkal többször hajtanak át rajtuk, az pedig, hogy a versenyzők több időt töltenek rajtuk többek szerint is lehet a problémák kiváltó oka.

A helyzetről és a balesetek kiváltó okáról tegnap a Mercedes sportigazgatója, Toto Wolff is részletesebben beszélt. „Először úgy tűnt, komoly terhelést kapnak a felfüggesztések, de miután kielemeztük az adatokat, rájöttünk, hogy nem kapnak nagy terhelést. Most úgy tűnik, a gumi egyfajta furcsa frekvencián rezeg vagy inog, ez idézi elő a felfüggesztés törését. Ezt a vörös rázókövek idézik elő. Megerősítettük a felfüggesztést, de kétlem, hogy ez lenne a megoldás” – fejtegette.

• bakkerman
    Meg a fel mezony :D szokasosan :D
  • Count Adyn
    Lajosnak ma is figyelnie kell nehogy lerajtolja egy Nico
  • Totti5
    Gábor Wéber
    4 mins ·
    Ahogy az várható volt, a Mercedes megerősítette a hátsó lengőkarokat az autóin a holnapi versenyre. Lehet, hogy nem ők lesznek az egyetlenek, akik így tesznek.
  • Totti5
    Holnap meglássuk, én ezen nem csodálkozok ( most sem ) mert olyan szinten dobálják át a kerékvetőn a vasakat, hogy nézni is rossz.
  • Lokker
    A Mercedes pedig a piros rázókőre fogja Rosberg balesetét, hogy ott van olyan vibráció amivel nem tudnak most mit kezdeni. Akkor most kinek van igaza?

Amúgy meg éles helyzetben még veszélyesebb lesz. Csata közben oda szorul le valaki, ki kell kerülni valamit nagy sebességnél vagy akármi.
  • Totti5
    Nyilván és nem is fogják, mint írtam minden ezred minden centi számít, csak van amikor nem jön össze a dolog...
    Utoljára szerkesztette: Totti5, 2016.07.02. 21:55:52
  • Lokker
    A közösségi médiában a legtöbben azt javasolják a versenyzőknek, hogy kerüljék el a veszélyes elemeket, a Red Bull versenyzője (Verstappen) szerint ez azonban nem ilyen egyszerű: “Ezt könnyebb mondani, mint megtenni… talán munkát cserélhetnénk, és akkor vezethetnék az autót, és meglátjuk, mit gondolnának.”
  • Totti5
    Szabadedzésen ha leesik nem 100%on nyomva és nem 100%ra tankolva és nem mezőnyben éles helyzetben mennek ki. Kimegy, végiggurul tolatva és felméri milyen, ha jó akkor nyomja neki, van akár 5 köre kitapasztalni ha nem változik a körülmény. Versenyen nyilván nincs főleg ha előtte csak szárazon mentek és az az eső nem kicsi eső hanem nagy zuhé.

Máshol is vannak kerékvetők, hurkák. Múltban is volt hogy a pilóták olyan szélesen, olyan módon használják a kerékvetőket ami adott az autónak. Most is 1-1 kanyarban úgy mennek hogy fehér vonalon kívül a 100%ban a kerékvetőn fordulnak. Kvyat nagyot hibázott mert lerepült a pályáról, ami eleve szabálytalan volt. Mint minden kiélezett helyzetben az adott mezőny mindent kihasznál amit tud hogy minden ezredet bezsebeljen. Valamilyen módon kontrollálni kell. Ez egy kicsit dúrva módszer, ezt át kell gondolni, vagy betartani a pálya határait, mert ugye ott lehetne a közkedvenc sóder is, akkor is betolta volna a kanyarba Kvyat olyan szinten? meg a többiek. Olyan szinten használják a kerékvetőket hogy károsodik az autó.
  • b-type
    nem miattad, csak az aki összerakta a képet, az nem szokott elgondolkozni hogy mi miért mozog a világban? Nem bonyolult dolgok ezek, lehet hogy tényleg úgy gondolja képes terelgetni más embereket, ...pedig csak nem nézi elég távolról az összképet.
  • mcmoha
    Humorosnak találtam a képet ezért linkeltem. Én nem gondoltam mögé semmit csak jót röhögtem.
  • repvez
    Az a durva, hogy a FIA csak ugy gondol egyett is kipakolgat ilyen rázóköveket a kanyarokba és a csapatok szinte a futam hétvégéjén tudják csak meg és nem készülnek erősebb felfüggesztéssel.
    Vagy lenne mindegyik egyforma szabványos méretü és távolságú.

Arról már nem is beszélve, hogy monacóban azért indultak SC mögül, mert, hogy elötte senki nem ment azon a pályán vizes gumival és nehogy baj legyen belőle, érdekes modon itt Q3ra simán kiengedték öket , meg a 2.szabadedzéskor is egy biztonsági kör nélkül.

Legyenek már anynira következetesek, hogy vagy mindenhol minden ilyen esetben SC mögött mennek vagy sehol.

Ez igy eléggé dedós , mikozben meg sajhát maga csinál akadálypályát és idéz elő baleseteket.
  • b-type
    ami némiképpen elgondolkodtató, legalábbis én most ezen gondolkodtam el :)
    ..hogy ennek a csóri figurának aki dolgozott ezen a képen még senki nem mondta el, hogy bizonyos népszerűségen felül teljesen mindegy hogy az embert utálják vagy szeretik, semmit sem számít, az arány sem. Dolgozhat vele, de valójában Hamilton ismertségén dolgozik (ide is linkelve lett).
    pláne versenysportban ahol még a nagyon nagyok, a legek is megosztó figurák..és erre vannak szakemberek akik felkészítik a versenyzőket, hívják Marquez-nek, Lorenzo-nak, vagy Hamilton-nak, bármit posztol az egyszerű ember ..ott senki nem mélyed el rajta, a 'sztár' nem tart önvizsgálatot...semmit sem számít, csak egy dolgot, még egy poszt egy kép alatt....egy szám ami üzletileg értékelhető, nem a sálak-sapkák eladása a lényeg hanem hogy milyen hírértéke van, ha szerepel egy adásban, arra mindegy hogy azért kattintanak-nézik mert utálják vagy szeretik.
    ..kivarva, fluxokkal, mindennel együtt tökéletesen jó a Mercedes-nek reklámarcnak, vele forgatnak filmeket, neki fizetnek qva nagy pénzt..

Utoljára szerkesztette: b type free, 2016.07.02. 20:45:31
  • b-type
    http://www.lewishamilton.com/post/q-and-a/
    A videó végén elmondja miért.
    így egyszerűbb
  • Totti5
    Abban sincs semmi meglepő hogy kiragadott szövegkörnyezetből csinál valaki lejáratást.

"Forty-four has always been my number, ever since I started [racing]," Hamilton said. "I won my first championship on number 44.

• Master91
    Nincs ebbe semmi meglepő, sok mindent össze kamuzott már
  • mcmoha
  • pr3cious
    holnap hulkenberg a 2 button a 3 dik helyről indulhat nehéz lesz a mögöttük levőknek, izgalmas versenynek nézünk elébe
  • mcmoha
    Olvasom, hogy Hamilton szerelői is besegítettek Rosberg kocsijának javításába.
  • Totti5
  • Totti5

• Totti5
    A Mercedes megerősítette: miután az autó az orral történő becsapódás után a hátuljával is a szalagkorlátnak ütközött, megsérült a váltó, melynek cseréje egyúttal öt rajthelyes büntetést is jelent az előző két szezon ausztriai győztese számára.
  • RatBaG #159359
    https://streamable.com/f1jm
    https://streamable.com/o94s
  • Totti5
    Semmi köze hozzá.
  • Laceee
    Lehet nem tesz jót nekik a melegítgetés...
  • Totti5
    Kettő.
  • SzocsA
    Idén, új festést kapott, az a durva, hogy csak most tűnt fel? :D már mennyi futam elment :D

De ez azért milyen durva már, hogy eltörnek a felfüggesztések, ha rámennek a kerékvetőkre, már hány autó járt így?
  • nearo
    Fú, Rosberg... kitört balhátsó kerék

Szerk.: különben a Ferrariban mióta van ennyi fehér? vagy eddig is ennyi volt, csak nem tűnt fel?
    Utoljára szerkesztette: nearo, 2016.07.02. 11:50:28
  • Totti5
    Is. Meg Vettelnek, Alonsonak, Maxnak és Pascalnak.
  • pr3cious
    Motorsport Manager
  • pr3cious
    lehet az hoz ki ilyeneket hogy most neccesebb a dolog mint eddig bármikor, én se szeretném ha a német behúzná
  • Master91
    te Hamiltonnak drukkolsz amúgy?