182111
  • Magnum PI
    Úgy látom még nem volt:

• ToxiMaxi
    Szezonelőzetes
  • Fela
  • Fura Alak
  • Stockbauer33 #166161
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    ezt már fél lábon is :)
  • PLaci #166160

• IXEMGabeo
    az az ing:D
  • Stockbauer33 #166158
  • RatBaG #166157
  • Papa01 #166156
  • Alexease
  • Fela
    Sry, pedig fent volt ket napig de ahogy kinez a Sky Sports csak levetette :(
  • ToxiMaxi
    Blocked
  • Fela
  • ShaiHulud
    de nem egy kezben vannak. tehat uzletileg a forma1 tulajt kevesse erdekli hogy a nascar hogyan produkal :) mindent a penz mozgat, tehat ha az akcio fizet jol akkor a torekedes ebbe az iranyba fog haladni. mar csak az a kerdes hogy tenyleg az akcio meg a porges fizet-e jol :)
  • ToxiMaxi
    "Nem abban a korban élünk. Ha tömegekhez akarják eljuttatni a sportot, márpedig azt akarják, mert úgy jön a lóvé, akkor pörgés kell, meg akció."

Arra ott a Nascar meg az Indy. Az F1 pedig legyen a technológia csúcsa a legjobb pilótákkal és csapatokkal.
  • willtex
    "Miért kellene, hogy könnyű legyen? Pont akkor van izgalom ha körökön keresztül dolgoznak rajta, hogy találjanak egy pontot ahol berakhatják a kocsit és akár 3x 4x is meg kell próbálni. Ettől lesz izgalmas. Ettől lesz autóverseny."

Nem abban a korban élünk. Ha tömegekhez akarják eljuttatni a sportot, márpedig azt akarják, mert úgy jön a lóvé, akkor pörgés kell, meg akció. A kifinomult versenyzés egy szűk rétegnek, az ínyenceknek, a sportot ismerőknek és értőknek szórakoztató, az átlagember nem fogja érteni, és keres magának más szórakozást. Az előzés egyszerű dolog, látványos, érthető, minél több van belőle, annál jobb az átlag nézőknek.

Nézd meg például a mai mozifilmeket. Nincs egy pillanatnyi megállás bennük, akció akciót követ. A történet, a karakterfejlődés, miegymás nem érdekes, csak a látvány, a pörgés. Ez kell, veszik mint a cukrot és dől a lé.
  • willtex
    "Nem akarok offolni de az Indycart tudom felhozni példának mint egyenautós széria mégis izgalmas versenyekkel.
    Ehhez elég megnézni a St. Petersburgi (utcai pálya) szezonnyitót ami most hétvégén volt. Az idei éveben lecserélték az eddig használatos modellt egy újabbra és mégis ugyanolyan vagy talán sokkal jobb versenyt tudnak menni.
    Nem sínautó és a spórolás is üzemanyag és gumi spórolás miatt történik nem a motor óvása miatt, de a versenyek nagy részében nem a spórolás a jellemző."

Ez a példa pont alátámasztja amit írtam. Az IndyCarban az új autóknak kisebb a tapadása, kisebb a leszorítóerő, nehezebb vezetni őket, könnyebb velük hibázni mint az előző évi technikával. Volt is némi káosz a versenyen.
  • ToxiMaxi
    Mert közben profi sport lett az F1. Még a 90-es években is csak kvázi sufnituning volt a mai profizmushoz képest, amikor cfd vel szimulálják a kocsi aero elemeinek a működését, ami ugyan már létezett régen is csak a számítási kapacitás ma a sokszorosa annak, ami régen elérhető volt, és ez csak egy oldala a sportnak. Nézd meg a kerékcserék hosszának a fejlődését.

A focis példán a játék/játékosok gyorsaságát értettem, mai szemmel nézve 20-30 éve egy iramosabb meccs egy lassított felvétel, piszok gyorsak ma a játékosok.
    Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2018.03.14. 14:27:38
  • Norbi1990
    "Ha nagyon egyformák az autók, akkor nagyon nehéz előnyre szert tenni, és csökken az előzések száma. Ez ellen lehet tenni ilyen mesterséges megoldásokkal, amikor is sír a néző szája, hogy mesterségesen belnyúlnak a versenybe. Lehet továbbá olyan technikai előírásokat hozni, amik növelik a pilótahibák számát, mint például alacsony tapadás, gyegébb aero, elfogyó gumik, de akkor meg az a baj, hogy csökken a biztonság."

Nem akarok offolni de az Indycart tudom felhozni példának mint egyenautós széria mégis izgalmas versenyekkel.
    Ehhez elég megnézni a St. Petersburgi (utcai pálya) szezonnyitót ami most hétvégén volt. Az idei éveben lecserélték az eddig használatos modellt egy újabbra és mégis ugyanolyan vagy talán sokkal jobb versenyt tudnak menni.
    Nem sínautó és a spórolás is üzemanyag és gumi spórolás miatt történik nem a motor óvása miatt, de a versenyek nagy részében nem a spórolás a jellemző.
    Utoljára szerkesztette: Norbi1990, 2018.03.14. 13:15:21
  • Magnum PI
    Egy focimeccs is pont olyan unalmas vagy izgalmas tudott lenni 30 éve mint most. Attól, hogy több gól volt régen nem volt izgalmasabb.

Itt igazából még egy fontos dolog nincs meg, és pedig kockázat a pilóták részéről. Előre kidolgozott kioptimalizált futamot mennek mindegy mi van. Ha kell feladják a pozíciót is.

Ha folyamatosan határon mennének és a pályák is büntetnék a hibát mert sóder meg fű meg homok lenne a pálya szélén nem pedig beton, egyből megváltozna sok minden. Aki bevállalósabb gyorsabb lesz, de lehet néha hibázik és sokat veszt. Ez most nincs meg.
  • ToxiMaxi
    Ez a sport túl profi lett számotokra. Ugyanez történik minden sportban, nézz meg egy focimeccset ma és aztán nézz meg egy 20-30 évvel ezelőttit, pedig ott a technológia nem változott annyit mint ebben a technikai sportban, ahol a 10 évvel ezelőtti csúcstechnika nem lenne elég egy mai Sauber ellen.

Libertytől azért várom, hogy átvegye az amerikaiaktól azt a hihetetlen statisztikai rendszert, ami az amcsi sportokat jellemzi.
    Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2018.03.14. 12:08:45
  • mcmoha
  • Magnum PI
    "Ha nagyon egyformák az autók, akkor nagyon nehéz előnyre szert tenni, és csökken az előzések száma"

Miért kellene, hogy könnyű legyen? Pont akkor van izgalom ha körökön keresztül dolgoznak rajta, hogy találjanak egy pontot ahol berakhatják a kocsit és akár 3x 4x is meg kell próbálni. Ettől lesz izgalmas. Ettől lesz autóverseny.

Ha most mindenki gond nélkül megelőzheti a másikat (ez van most a DRS-vel) akkor kb. nincs értelme versenyezni. Ott az időmérő és lehetne idő alapján pontot osztogatni. Ez nem egy futóverseny ahol az nyer aki gyorsabban fut. A küzdelem a lényeg. Egy WTCC vagy DTM-ben rengeteg harc van és izgalmas. Csak hát azok nem lettek ilyen populárisak mint az F1.

Az F1 legnagyobb pillanati amikre mindenki emlékszik azok mind körökön át tartó küzdelmekről szólnak, nem megkönnyített előzésekről. Az elmúlt években pont azért lett unalmas az F1 mert:

1. Mindig van egy csapat aki uralja a szezont (ezzel nehéz mit kezdeni)
    2. A többi csapat között is nagy távolság van és a megkönnyített előzés miatt (DRS) beállnak abba a sorrendbe amit a pilota/technika tud. Pont a előzés megkönnyítése öli meg az egészet és lesz tök unalmas. Nem az előzések száma a lényeg.

Biztos vagyok benne, hogy a valaha volt legizgalmasabb futamok előzés száma tök átlagos de akár átlag alatti is lehet. Mert csak az az 1-2 számít ahol harc is van.

És mind 2 dolgot azzal lehet megoldani ha azonos teljesítménnyel mennek. A Formula-e teljesen rendben lenne csak hát a rajongók nem autóversenyt akarnak látni. Ha nem előzéseket mert attól lesz jó minden. De nem lesz!
  • IXEMGabeo
    Nagyon jol felvazoltad a problemakat, en mivel egy allat vagyok es a palyan nem erdekelnenek a veszelyek, engem a biztonsag kevesbe erdekel igy sokkal izgalmasabb lenne, ha csokkeno aero, gumi haboru es egyeb dolgok befolyasolnak a versenyt...a versenyzo is ember hibazhat, az autokkal lehessen nyomni esoben is es egy egy hiba a versenybe kerulne meg akkor is, ha esetleg az illeto felborul. O vallalta a kockazatot...
  • Stockbauer33 #166140
    https://www.youtube.com/watch?time_continue=235&v=eyAQsyZsYSo
  • repvez
    Az ilyen csikkeket úgy birom

A blikk stilust idézi,feldob egy olyan cimet amire azt gondolná az ember, hogy a cikkben kap választ, erre meg szinte semmi konkrétum nincs benne.
    Megemliti , hogy elég az olaj azért fürtöl (ki gondolta volna) meg hogy ez nem az az olaj amivel trükköztek,de semmi pontosítás,hogy akkor most mennyi fogyhat ebböl mit mond a szabály
    Arról nem is beszélve, hogy ez pont ellenmegy azzal a szemlélettel amit próbálnak bevezetni, hogy környezetkímélő legyen, eddig visszaforgatták,most meg had füstöljön ki a szabadba gratulálok a szabálykészítőknek.
  • repvez
    Én is osztom a véleményed, folyamatos fejlesztések, ami a csövön kifér ugy nyomják neki és az gyözzön aki merészebb és jobban birja az autója a strapát.
    Ez nem endurance versenysorozat,hogy sokat birjon a kocsi ,itt a lényeg a sebesség és a fejlesztés lenne.

A régi idők azért voltak izgalmasabbak,mert a pilóták szabadabban kihasználhatták a személyiségükből adódó agresszivitást vagy győzni akarást azzal szemben aki nem volt annyira bevállalós.Meg persze minden versenyre uj motort kapott,hogy ne kelljen spórolni semmivel.
    Ma meg megmondják egy Alonsonak,meg egy Hamiltonnak,hogy csak 80%on menj,mert nem érsz célba és majd csak 2mp re közelitsd meg a másikat,mert a gumid elfogy.
    Ez milyen verseny már?
  • willtex
    Manapság szinte lehetetlen megfelelő szabályrendszert kialakítani, hogy izgalmasak legyenek a futamok, és akármit találnak ki, mindig bele lehet kötni valamibe.

Ha nagyon egyformák az autók, akkor nagyon nehéz előnyre szert tenni, és csökken az előzések száma. Ez ellen lehet tenni ilyen mesterséges megoldásokkal, amikor is sír a néző szája, hogy mesterségesen belnyúlnak a versenybe. Lehet továbbá olyan technikai előírásokat hozni, amik növelik a pilótahibák számát, mint például alacsony tapadás, gyegébb aero, elfogyó gumik, de akkor meg az a baj, hogy csökken a biztonság.

Ha meg nagy a különbség az autók között, akkor lehetnek előzések, az erősebbek lenyomják a gyengébbeket, de akkor meg az a baj, hogy egy-egy csapat évekig uralhatja a sorozatot.

Én nem tudom, hogy mi lenne a jó megoldás, illetve a személyes véleményem a nehezebben vezethető autók autók felé húz, és én vagyok az a mocsok, aki kevésbé törődik a pilóták biztonságával.

Kérdezem a nálam okosabbakat, mi lenne a jó megoldás?
  • ToxiMaxi
    "Sot, majd online lehet like-olgatni a csapatokat es pilotakat, es aki valos idoben a legtobbet kapja, az hasznalhat extra erot:)))"
    Ez már van is úgy hívják Fun boost.
  • adam46
    Ekkora idiótaságot is ritkán hord magán a föld.
  • Alexease
    Sot, majd online lehet like-olgatni a csapatokat es pilotakat, es aki valos idoben a legtobbet kapja, az hasznalhat extra erot:))) Vagy akit nagyon nem szeretnek, annak lerohad az autoja:DD Esetleg locsolo gepeket a palya szelere, es ha uncsi a verseny, nyomkodjak az emberek a button-t, es ha eleg sok jon, akkor jon az "eso" is:D
  • Magnum PI
    Offtopic:

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Formula-e: "...a döntéshozók attól kezdtek tartani, hogy túlságosan egyenletes folyásúak lesznek a versenyek. Ennek elkerülése érdekében jelentették most be, hogy két kötelező teljesítményszintet kell majd használnia minden pilótának a futam során, ahol az egyikkel nagyjából egy másodperccel gyorsabb köröket lehet futni, mint a másikkal."

Itt teljesen egyforma autóval megy mindenki és mégis mesterségesen nyúlnak bele hogy legyenek "előzések". Lassan olyan lesz a modern autóverseny is mint a pankráció. Majd előre megírják ki mikor kit előzzön meg hogy néző ne unatkozzon :(
  • ToxiMaxi
    Jövő héten már F1!!!!!! :)
  • Fürtös
    Szerintem nem,de én nem értek hozzá ugyhogy nem vitatkoznék ezen.
    Mint mondtam: az Albert parkban meglátjuk!
  • ToxiMaxi
    Az egyes etapok teljesítményéből lehet következtetni, tavaly is elég szépen kirajzolódott az élboly helyzete. Most sincs ez másként. Mclarent azért rugdossák mert ez az egyetlen médiaszenzáció, hogy a Honda nélkül is vannak bajaik míg a Torro elég jól teljesít.
  • Fürtös
    Teszten mért időre amúgy sem adunk. Simán fel lehet pakolni 50 kiló teszt felszerelést a burkolatok alá úgy,hogy nem látszik.
    Plusz arról sincs senkinek lövése,hogy ki mikor mennyi benzinnel/milyen beállítással megy.
    Majd az első verseny megmutatja ki hol van.
  • RatBaG #166128
  • Fela
  • maffioso
    Örülök, hogy valaki még nyitott szemmel követi az eseményeket, már kezdtem nagyon aggódni. Azt sem tartom korrektnek, ahogy kivétel nélkül az összes média arról nyilatkozik, hogy mekkora középmezőny utolsó a mclaren, holott ugyanolyan gumin ment a ferrarihoz hasonló időt. Egyikük körülményeiről sem tudunk többet jó formán, de azért szépen belelátja mindenki, hogy a mclaren biztos üresen ment, mert hát ők ugye szarok és nem javulhatnak. Közepes gumis versenyszimuláció csütörtökről meg egyenesen bíztató.