182111
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#166125 áhá, leesett -
#166124 Ahogy én láttam a fujó gép az full fekete a zöld lap a szerelő kezén van amiről Fürtös is irt, mivel ha megfigyeled ugyan az a szerelő fúj balról aki a bal első kereknél is volt. ÉS csak annak a két szerelőnek a kezén van neon zöld kesztyű és azok a zöld táblák. -
Lokker #166123 Pedig a Meki egyértelmű pénztemető. A tulajok se fognak a végtelenségig pénzt invesztálni bele pusztán szórakozásból. Alonso fizetése se lehet egyszerű. -
#166122 Nem a szerelők kezén lévő zöld valamit, hanem a fújós embereknek a fújó gépen lévő zöld valamit nem tudom értelmezni -
Fürtös #166121 Profik ők, pénz is van dögivel, csak szarul néz ki az autó matricák nélkül :D
A mérnöki egó meg már csak ilyen, ha van valaki akit lehet hibáztatni a salyát hülyeségük beismerése helyett akkor ők azt fogják hibáztatni.
Én már tavaly év elején mondtam: a Honda oda fog érni. 2 évet "elszabtak" mire beismerték, hogy nem müködik a koncepció (mérnöki ego).
Újrakezdték egy totál más irányban----> Egy év alatt megértették mi jó és min az amin változtatni kell----> működik a motor---->A Toro Rossonál all system Woking A McLarennél meg feltettek pár igen kellemetlen kérdést néhány embernek.... -
Lokker #166120 Csak hogy a Mekinek most sokkal inkább kellene egy profi csapat érzetét keltenie, kell nekik a szponzor, kell nekik a pénz. Főleg hogy a honda motoros Toro meg tulajdonképpen gond nélkül pakolta a köröket az autóba, pedig a Meki szerint csak a honda volt a probléma ők tökéletes vázat építettek a fos motor köré. -
Fürtös #166119 A srácok kezén a zöld lap a pilótát segíti a beállás pozicionálásán az első kereket pontosan az alá kell beraknia mikor a srácok beállnak a pitstophoz. A hátuljára van szerelve egy lézerpointer amivel ők maguk be tudják állítani a saját poziciójukat a "pitrácshoz" képest.
A hőterhelési problémákat meg ne egy megolvadt fólia alapján vonjátok le, mindenkié olvad csak nem mindenki cserélgeti naponta.Pláne úgy,hogy idén mindenki egy újfajta extra vékony fóliával kisérletezik festék helyet a súlycsökkentés miatt. (HALO +14kg).
Az "elszabott" pitstopra meg annyit: Azért vannak ott,hogy gyakorolják és probálgassák az új dolgokat,pluszban van egy jó pár új ember a csapatban akiknek össze kell szokniuk. Ausztráliáig pár ezerszer még fogják gyakorolni a dolgot .
De egyébként könnyen lehet,hogy csak a hátsó emelő nem úgy müködik ahogy tervezték. Van egy beépített "release" funkció benne ami gombnyomásra leejti az autót. Innen úgy tűnik az okozta a galibát.
Szerk: Bocs ,most nézem,hogy ez nem a leejtős videó itt csak simán rossz helyre tették fel a kereket. Tipikus új ember a csapatban hiba
Utoljára szerkesztette: Fürtös, 2018.03.11. 14:20:06 -
#166118 Will Buxton szerinti sorrend a csapatok közt:
Mercedes, RBR, Ferrari
Renault, Haas
Toro Rosso
Force India
McLaren
Williams
Sauber
hosszabb kifejtősdi (angolul)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Mercedes: Fast and bulletproof. Costa told me she isn’t a diva this year but might be a princess. Lewis said he doesn’t know her well enough to say. Bolted on track, reliable and we’ve not even seen it on hypers yet. Could be brutally quick and hard to beat.
Red Bull: Probably the best launch car for them in at least the last three years. Looks amazing through fast change of direction and is really good on its nose. PU only potential hold back but that will affect most in quali. Racing from 2nd row it may have the legs to match Merc
Ferrari: Headline times are all well and good but neither Seb nor Kimi seemed overly effusive in their hope for the year. Longer wheelbase mixed with high take may cause aero headaches. Still question marks over race pace. Few think it on the same level as the Merc or Red Bull.
Renault: Looked really stable trackside and for the most part ran reliably throughout testing. Some big upgrades already in the mix (front wing trialled on final days). Big push from team this year. Have to make leaps forward in aero as PU still comparatively weak.
Haas: The surprise of testing. Rival drivers say it looks very, very good out on track and tyre corrected lap times put it less than half a second off the Ferrari mothership. If that plays out to be true, Haas could be in the hunt for P4 in championship and podiums.
Toro Rosso: Highest mileage in the disrupted first week. Just 4 PU used in testing and 3 of those in week 1. Honda is coming good as many predicted with STR a de facto factory team. Mix that to a James Key car, and they could be right in the mix at the top of the midfield fight.
Force India: (or whatever they’re going to be called): Car looked solid on track but unimpressive. Drivers didn’t seem overjoyed either. It’s basically a 2017 upgrade with both drivers saying they hoped a proper new car is online for Australia. Pips McLaren on reliability alone.
McLaren: Wretched testing. Whether small issues creating big delays of big issues hidden as small you can’t get back lost time. And when car was running, pitstops a shambles. Headline quick laps on hypers fooling nobody. Boullier was short and clipped in interviews. He’s worried.
Williams: The car is reportedly an absolute dog to drive. It looks horrible on track, heavy, lazy and unresponsive. Can’t turn the tyres on. Drivers look brow beaten. It’s going to be a very hard season. Kubica, however, a breath of fresh air. Insight and experience could be key.
Sauber: New engine made Marcus very happy. Wider power band and more play on the throttle. Brand new aero and suspension concepts taking time to understand however. As such, important to stay on track and Leclerc too many offs. Potential is there but big work to understand car. -
#166117 Világ szégyene ez a csapat.Az utcai autójukkal is sikeresebbek lennének. -
IXEMGabeo #166116 sikeres csapat volt, csak nekem sosem volt szimpatikus a politikajuk valszeg Ron Dennis miatt...vilag eletembe nem szerettem oket...valaki a Ferrarit nem szereti elfogadom es kesz -
#166115 Azért a McLarennek megvan a múltja, a tapasztalta, a pénze és az F1 egyik legjobb pilótája ahhoz, hogy futamokat nyerjen és izgalmasabbá tegye ezt az egész versenysorozatot. Pont azért van ennyi beszéd róluk mert senki nem érti, hogy miért nem tudják már rendbe szedni magukat 4 év után sem. A Williamstől naivitás azt várni, hogy a modern Forma1-ben futamokat fognak nyerni (hacsak meg nem változnak a szabályok), de a McLarentől ez elvárás és kész.
A sok apró hiba - nem csak technikai hanem folyamatokban is pl box kiállás - az sejteti, hogy valami nagyon nincs rendben a csapaton belül. Lehet a következő évben nem motort hanem vezető fognak váltani.
(A boxkiállásos bakikról annyit, hogy láttunk már sok bénázást de azokat versenyen, ahol pörögnek a dolgok és mindenki izgul és kapkod)
-
ToxiMaxi #166114 Végül is csak a második legsikeresebb csapat az F1-ben... 80 -óta "csak" 10 egyéni és 7 konstruktőri vb-t nyertek.... de persze "oda valók ahova valók", mindezt 0 megtett verseny után, így 2018-ban kijelenteni megnyugtató, hogy te itt vagy és mindig pontos, száraz tényekkel látsz el minket -
#166113 Meg Hamilton.
Ja, és mit is adtak nekünk a rómaiak? :) -
IXEMGabeo #166112 uncsi mar h ennyien siratjak a Mclarent...Williams is eleg gyer helyzetben volt 2011-ben is, 2013-ban is es senki egy emlitest nem tett roluk...
mindig is egy vesztes csapat volt, amiota nezem az F1-et...80-as evek elmultak, ahogy a Senna korszak is, Hakkinen is nyert nekik vb cimet, de kesz....oda valok ahova valok -
#166111 tavaly óta csak a motor név változott sajnos :(
-
#166110 -
Fela #166109 A hatso emelos emberke arca 0:27-nel:
-
#166108 -
#166107 Volt aki nem bírta nézni. :D -
#166106 Itt is. Már megint az a hülye Honda! :D -
#166105 Már megint az a hülye Honda!
-
#166104 Szerintem Alonsot évekkel ezelőtt elátkozhatta valami hispán boszorkány mester :D -
Fela #166103 Hihetetlen
Red flag. Oil leak in Alonso's McLaren. The severity of the problem is yet to be determined. An engine change may be necessary -
:D -
#166101 ugyan, összes csapattól láttunk már balfaszkodásokat... inkább itt jöjjön ki mindenki összes gyenge pillanata, mint versenyen harcban pontokért -
#166100 Magnussen ideje vagy nagyon jó, vagy nagyon kevés benzinnel mentek. -
#166099 Azta! Még annak elmenne, ha valami VIP vendégeknek adtak volna esélyt egy kis mókára hogy na gyere, cseréljétek le a kereket
A hűtésükkel hatalmas bajok lehetnek.
McLarennek néha a minőség érdekes, emlékszem még mikor Kimi náluk volt és szakadtak le a kerekek meg sültek el a motorjaik
A srácoknak a levél fújójukon mi az a zöld lap szerű valami ?
Utoljára szerkesztette: Master91, 2018.03.08. 19:39:38 -
#166098 -
Stockbauer33 #166097 -
#166096 Profi, atgondolt, zokkeno mentes:) -
ToxiMaxi #166095 Ezt a mondatot az elmúlt 10 évben kb. minden top csapatra el lehetett volna sütni a Merci kivételével... -
Xandria #166094 :DDD nem is értem, hogy lehetett ez egy világbajnok csapat egykor -
#166093 Video: McLaren Pitstop :(
Utoljára szerkesztette: Magnum PI, 2018.03.08. 12:43:00 -
IXEMGabeo #166092 ez igy van, Alonso is altalaban a tutiba ult bele...Renault felviragzasa inkabb Britatore-nak es Symondsnak volt koszonheto... -
#166091 Hmmmm....
-
#166090 -
#166089 https://formula.hu/f1/2018/03/07/harom-leallas-magyarazkodik-a-mclaren
Nem mintha a Toro Rosso-ban nem teljesen új motor lenne... -
#166088 Az a gond, hogy lehet vele a Ferrari sem tudott volna felfejlődni. Sok pletyka kering, hogy nem feltétlen vele a legjobb az együttműködés. Zseniális versenyző, de előbb fel kell építeni egy csapatot meg egy kocsit a sikerhez. Schumi állítólag ebben volt nagyon jó. -
#166087 Mikor azt mertem mondani a McLaren megint nem lesz jó sajnos le lettem oltva, de továbbra tartom és kezd beigazolódni, hogy bizony-bizony nem csak a Honda volt itt a ludas az elmúlt években. Megint túlmelegedés meg mindenféle hiba van. Én azt is tartom, hogy a hideg ellenére csak számít az is hogy hyper gumikon mentek csak jó köröket, de értem az ellen érveket is.
Viszont nagyon úgy néz ki a Honda motor is csak azért nem működött jól mert képtelenek voltak egy rendes kocsit köré építeni. 1. teszten megmentette őket a hideg, de már ott látszott hogy melegedési problémák vannak. Mi lesz 30 fokban? -
IXEMGabeo #166086 akkor Alonso iden is szopni fog:)
jobban jart volna, ha anno marad a Ferrariban