182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
forza 2 az, hivatalosan is -
Ez mind konzolos arkad cucc;) -
Ezek közül egyik sem szimulátor de no problem:) -
aért drukkolok Massának hogy sikerüljön befejezni 1 nagydíjat
kéne neki csinálni egy ilyen gyorsulási versenyt egy 500méteres pályán, ott hátha célba érne
no majd jövőre Alonso a ferráriban:) -
fellehet hivni,meg lehet nezni gamestra ujsagban a fenykepezest meg az eredmenyt ki lett az All Star, és ki kapott érte kb 300.000 Ft értékben ajándékot WCG 2007 (World Cyber Games 2007 Hungary, Jövő Háza) Augusztusban volt, Hadházi Danitól a Gamestar egyik ügyvezetőjétől kaptam meg őket illetve fényképezve is fele vagyok! ennyi, többet nem akarok róla írni, csak azért írtam mert nem vagyok tök balfasz hozzá! (amik jelen voltak a versenyen: [PGR3 (arcade), Forza 2( 2007 legjobb race simulator játéka), F1 '07 (simulator), NFS:Carbon (arcade)] és mindemellett MotoGP 07 (simulator)! PGR3 és Carbon II. helyezés, Forza 2, F1 '07 I. helyezés, Moto GP 07 III.helyzés! Ennyit róla, Továbbiakban hajár Ferrari! -
majd biztos megbüntetik érte
-
Hehe, Trullin a verseny alatt is rajta volt a karóra:))) -
Na akkor reagálnék dav1d reakcióira:)
"Egyáltalán nem adott hirtelen gázt."
-ha te mondod biztos nem...
Én a videót néztem és hallgattam, az alapján nem adott.
"Az előző jobbos után 10 méterrel kezdett gázt adni folyamatosan."
-ami nem zárja ki hogy a kanyar kijáratánál nagyobb gázfröcsöt adott a kocsinak.
Szintén a videón hallható h nem adott.
(itt már felvetődik a költői kérdés h Te megnézted és meghallgattad-e?:)
"Gondolom nem sok hátsókerekes autót vezettél még, egyenletes tapadású útfelületen fokozatosan gázt adva fordulás közben így sosem tör ki az autó hátulja," -számomra az év mondata mert jobban tudod mint massa saját maga hogy mennyi gázt adott...
A reakciódnak köze nincs a mondatomhoz. Én egy megállapítást tettem h szerintem így nem tör ki az autó hátulja a videón látható választott ív és hallható fordulatszám alapján tippelt gázreakciók mellett.
"szépen megfogható kis ellenkormányzással (akár még úgy is h a kormáynt is csak tartod) """ha ugyan úgy állsz a gázon.""" -ez itt csubakka , miért beszélek én csubakkáról??? mert ennek nincs értelme!
Ha nincs, akkor javaslom menny ki pl egy biztonságtechnikai pályára és próbáld ki büntetlenül.
"Massa meg nyomott egy 180 fokos ellenkormányzást és még azzal sem tudta megfogni... szerintem nem az ő hibája volt. "
ha egy F1esnek durván elindul a hátulja akkor igen csak nehéz megfogni...mivel magyarázod ausztráliát ott mi hibásodott meg???
Ez így van nehéz megfogni, ausztárliát meg leszarom, nem arról folyt a beszélgetés.
UI.: minden hozzászólásomnál ott volt h 'szerintem'. Ami annyit tesz h Én így gondolom, de ettől még mindenki azt hisz meg azt képzel amit akar valóságalaptól függetlenül. -
Csak az baj, hogy nem az számít ki mit mond , hanem hogy beér-e a célba vagy nem :)))) Két versenyből 1:2 az arány igazán nem lehet egyikük sem büszke :)))) -
Az évad két-harmadában mutatott tehetelenségét, Massával szembeni lassúságát értem ! :)))Igaz bénázott Massa is eleget, de ha nincs az a két-három eldobott versenye , most nem Kimi a VB-bajnok, ezt mindenki tudja ..... -
Oda kell küldeni DCt... Egyik éjszaka mikor megy Massa haza a Kocka kiugrik a bokorból nyakon ragadja és bevall mindent:) -
G_ArchAngel #62328 A Ferrari kiáll Massa mellett
Írta: Zuzmara
Dátum: 2008.03.24. 13:25
Kritikai kereszttűzbe került Felipe Massa, miután két verseny után még pont nélkül áll a világbajnokságban. Már az Ausztrál Nagydíjon is elkövetett két hibát, de ott világbajnok csapattársa sem szerepelt sokkal jobban, ráadásul végül a kiesését nem a saját hibái, hanem egy műszaki probléma okozta.
Malajziában egy szenzációs - a Kimi Räikkönenénél csaknem fél másodperccel jobb - körrel megszerezte a pole pozíciót, de miután a versenyen a finn a boxban megelőzte, ismét eldobta az autót. A médiában ennek hatására minden bizonnyal csak erősödni fognak a Massa leváltásáról szóló pletykák, de a Ferrari teljes mellszélességgel kiáll versenyzője mellett.
„Igaz, hogy két pont nélküli futam számít mind a pilóták, mind a konstruktőri világbajnokságban, de nem szabad túldramatizálnunk a helyzetet: a világbajnokság két futam után nagyon szoros és meggyőződésem, hogy Felipe Bahreinben megfelelő választ fog adni." - nyilatkozta a csapatfőnök, Stefano Domenciali.
Domenicali arra is felhívta a figyelmet, hogy Massa mekkorát villant az időmérőn: „Nem is akarok erről a dologról beszélni, mivel Felipe kivételes időmérő kört futott Malajziában. Ha megnézzük, hogy a versenyen mikor állt ki tankolni a többiekhez képest, akkor látható, hogy az a köre (az időmérő edzésen) nagyon különleges volt. Tehát Felipének megvan minden képessége arra, hogy jól szerepeljen. A bajnokság hosszú és a csapat egységes, úgyhogy emiatt nem aggódom."
...és egy komment:
(1) Paberto 2008.03.24. 13:28
Kimi: "Elcsesztem, az én hibám volt."
Massa: "Elvesztettem a tapadást, furán viselkedett az autó,
szemcsésedtek a gumik, rossz volt az egyensúly, nem tudom mi
történhetett ki kell elemeznünk és össze szednünk magunkat..." -
G_ArchAngel #62327 az alázás alatt Massa vezetői hibáit érted Kimi technikai hibáival szemben?
jah, az kemény oktatás volt Massa részéről...
vagy akarsz beszélni Lonzika szemétkedéséről Lajossal szemben? -
dav1d #62326 de még mindig nem mutatta meg a ligát ahol maradandót alkotott :D -
Ezen én is fetrengtem kicsit. 

-
Ausztráliában Massa dobta el, nagy volt a harc mással is elő fog fordulni ilyen test-test elleni küzdelemben.....
De azért annyira nem tartom lámának Massát ( aki tetszik nem tetszik tavaly szinte egész évben iskolázta Kimit), hogy ilye4n csúnyán és ilyen nyugis helyzetben eldobja !
A videon tisztán hallatszik , hogy szép egyenletesen gyorsított nem volt ott semmiféle gázfröccs...
Én továbbra is rossz diffi-re , beállításra tippelek ,az tipikusan tud ilyent csinálni ....
Ez így szinte csak szánt szándékkal tudja eldobni egy Massa kaliberű F1 pilóta, még ha valóban kicsit sok is volt a gáz , ( kicsit ! talán senki nem hiszi, hogy hirtelen padlórarúgta a gázpedált) azt is simán meg tudta volna fogni .... -
ezt mondom, egy versenyző szinte mindig tudja ha meg fog úszni az autó hátulja...mert érzi a sok, és rátart..felülkormányoz.
Ez még csak nem is bonyolult, te az utcai autóddal is érzed ha sok leszel egy kanyarban.
Akkor nem tudja csak lereagálni ha váratlanul nagyot csúszik (koszos, vizes), vagy defektet kap.
De amíg kiszámítható körülmények között köröz érzi hogy melyik kanyarban mennyit bír az autó, és ha kicsit felette van akkor még tudja fogni.
Mi nézőként talán azt hisszük, hgoy micsoda hihetetlen érzékkel ellenkormányoz,..pedig valójában ő már előtte tudja hogy el fog úszni.
esetleg olyan hirtelen terhelésváltásokat nehéz még kiszámolni, mint amikor hirtelen ívet vált előzési helyzetben. -
Srácok! Most komolyan magyarországról olyan emberek fogják ezt megszakérteni akik életükben nem vezettek még f1-es sőt semmilyen versenyautót? Ezt nem mondjátok komolyan?
Kb annyi fogalmatok lehet arról hogy kell vezetni egy ilyen autót mint hogy hogy kell üzemeltetni egy atomreaktort!
Vicc komolyan:D -
húha, elképesztő humorérzékkel és frappánsan válaszoltál
-
dav1d #62320 "Egyáltalán nem adott hirtelen gázt."
-ha te mondod biztos nem...
"Az előző jobbos után 10 méterrel kezdett gázt adni folyamatosan."
-ami nem zárja ki hogy a kanyar kijáratánál nagyobb gázfröcsöt adott a kocsinak."Gondolom nem sok hátsókerekes autót vezettél még, egyenletes tapadású útfelületen fokozatosan gázt adva fordulás közben így sosem tör ki az autó hátulja," -számomra az év mondata mert jobban tudod mint massa saját maga hogy mennyi gázt adott...
"szépen megfogható kis ellenkormányzással (akár még úgy is h a kormáynt is csak tartod) """ha ugyan úgy állsz a gázon.""" -ez itt csubakka , miért beszélek én csubakkáról??? mert ennek nincs értelme!
"Massa meg nyomott egy 180 fokos ellenkormányzást és még azzal sem tudta megfogni... szerintem nem az ő hibája volt. "
ha egy F1esnek durván elindul a hátulja akkor igen csak nehéz megfogni...mivel magyarázod ausztráliát ott mi hibásodott meg???
-
G_ArchAngel #62319 Nem kell Massat temetni, ennél nagyobb ponthátrányt dolgoztak már le, kevesebb futam alatt... -
igy az elején megmondani elég nehéz :)
-
hellosztok.Hát én is csatlakozom a témához...eléggé jól megy Kovalainen most az Mclarennél...Hamilton is jól megy kipörgésgátló nélkül...pedig a téli teszteken nem mutatott meggyőzö teljesítményt.Remélem Bahreinban a Williams és a Red-Bull is jó lesz...de szeretném ha Mclaren uralom lenne ott :D
Amúgy ti hogy ítélitek az évet?
Szerintem ebben a sorban lesz a VB:
1.Raikkenen
2.Hamilton
3.Kovalainen
4.Kubica
5.Heidfeld
6.Rosberg
7.Alonso
8.Massa
Amit Massa idén művel azt én egyszerüen nem hiszem el :S -
G_ArchAngel #62316 Azért nem baj, ha megvárom a hivatalos nyilatkozatot és nem az SG-s szakértők véleményére hagyatkozok?
Mivel sem Aldo Costa, sem Montezemolo nem védte a nyilatkozatában ezért kicsit szkeptikus vagyok... -
WNW #62315 Szerintem nem.. Inkabb nem erti... En sem.. Nem volt durva gazadas, durva kormanymozdulat, a kocsi megis ugy szallt el, mintha seggberugtak volna.. Ha hirtelen gazt adott volna ott, vagy beleteker, vagy ott razokovet fog, ertenem.. De igy, max. csak kisodrodni kellett volna a kivezeto iven, nem elrepulni... -
Mert massának nem a saját hibája volt, mind1 hagyjuk úgysem ez a lényeg, hanem h ki nyeri majd a VB-t:) -
Kis nosztalgia: 2000-es Hockenheim-i futam
Nagyon nagy volt (leszámítva az őrültet aki besétált:), Rubens első győzelme, azt hiszem nem kis dolgot csinált, a pódium pedig mindent elárul...
futam
pódium -
G_ArchAngel #62312 igen, csak a különbség az, hogy a finn a nyilatkozatokban elismerte, hogy saját hibája volt, míg Massa ismét kifogásokat keres... -
ez így igaz
-
Mondjuk akárhogy is volt, nem rosszabb mint hogy az isten Kimi füvön próbál féktávot venni :DDDDD Sőt ! Ilyen brutális erőt valak ieldob , hát istenem ,de a pályát legalább illik eltalálni :)))) -
DJ BP #62309 ha megütötte nagyon az autót, milyen fura, hogy nem azonnal, hanem pont a következő kanyar közepén szállt el? :D -
Ki a faxt érdekel az nem ugyanaz,mint f1 autót vezetni.
Inkább a helyesírást gyakorold "you cube"! -
Azért a gumimelegítés az egész más, ott tudja h meg fogja csúsztatni, ezért aztán tudja előre h mikor kell kormányozni:) -
Miért ne lenne? :)
Mint versenyző érzi ha sok, és el fog indulni a hátulja ezt hívják felülkormányzásnak.
Pl. Alonso amikor melegíti a kerekeit hibátlanul, akkor sem mindig utána ellenkormányoz a túllendítésre, ...mert akkor megpördülne.
Hanem ez egy rutin, ahogy elindítja és rakja át a másik oldalra már tekeri a kormányt is. -
... hát hogyne, "MESTER" :D:D
-
-
-
G_ArchAngel #62302 fapados?
-
-
Dodo55 #62300 Hm, én úgy látom, hogy előbb kormányoz ellen, mint ahogy az autó hátulja elindulna...
Megnéztem 10x, de nekem tényleg így tűnik. Vagy legalábbis egyszerre. De olyan gyors reflexe senkinek nincs, hogy a megcsúszással egy időben azonnal késés nélkül ellenkormányozzon.