182273
  • lac coo
    Pedig az én vagyok !!! :)
  • Minstrel
    és ezt Kimi tudja vajon? mert akkor az ő vb cime sehol sincs a "legjobb pc es konzol gamere" dologhoz képest, főleg úgy, hogy ő még kipörgésgátlóval ment
  • MaSzKa
    hiihhi
  • Alexease
    Idezgetnem kell, mert ez annyira ut, maradandot "alkotott"...:)

"[...] probálkoztál mar f1c-vel, traction nelkul, [...] attol nem szabad, nem csuszik igy aki a kocsi meg az f1c-ben sem, [...] istenemm ennyi láma van itt... [...]

"én vagyok a tavalyi év legjobb pc es konzol gamere,szimulatorral"
  • toretto r34
    Ha igaz amit ezek a verebek mondtak a közvetités alatt hogy jövőre jön alonso a ferrarihoz és valakinek menni kell akkor már Massa elkezdte melegiteni az ülést alonsonak
  • Alexease
    Ultra LOL!
  • lac coo
    Igen , igazad van a motor tényleg a megcsúszás után pörög fel .Legalábbis a videon így hallható .
  • ladarevolution
    A motor felpörgés hallható, de ha jól megnézi az ember az pont az ellenkormányzás megkezdése után van.
    Az elöbb linkelt videó vágásánál is megnéztem kockánként, de látni szabad szemmel is ha figyel az ember.
    Azért pörgött fel a korrigálás megkezdése után mert ellenkormányzás kezdetekor meghúzta a kuplung karját, de a lábát késve vette el a gázról. Szerintem.
  • Istencsászár
    Nem attól volt lassú. Rossz volt a kocsi beállítása, állandóan elfékezte megát vagyi leglábbis a kereke blokkolt kanyarokba, softon lassú volt => taktikai hiba, boxban hibáztak... ( + a büntetés ). Sok pontot szereztek, még mindig veztenek a vb-ben, a Ferrari ott jobb volt, Kubica itt jobb volt ( Nick nemtudom mit csinált, bár én Kubicát jobnak látom egyre többször )... majd Bahrainba a Meki fog elázni, vagy a Ferrari, de lehet hogy a BMW:) pályafüggő a dolog...

off

"én vagyok a tavalyi év legjobb pc es konzol gamere,szimulatorral"

várjuk a bizonyítékokat
  • BigReaper
    soory,nem féktárcsát akartam írni, hanem azt a szar kis felni utanzatot ami legkivul van, és elcsórták a ferraritol! (mert ugye naluk vol ez eloszor), na szal azt szarul tettek fel a jobb elsőre es folymatosan progott, ami valszeg rezgest vagy egy kis sulyt, fektarcsatulmelgedest idezett elo mivel volt oylan h teljesen menetirannyal ellenkezo iranyba volt, es akkor nem tudott ugy levego aramlani oda! ez egyebkent reszemrol probal egy kis mentes lenni hamiltonnak, pedig rühellem a nagyarca maitt! szal lehet siman csak szar volt a meki! :D:D:D:D
  • G_ArchAngel #62289
    és ez csak Massaval történt meg...

hát persze:)
  • lac coo
    Valami volt az tuti ....
  • Istencsászár
    Ő mondta...

„A hatos kanyar kijáratánál a rázókőre hajtottam és meglehetősen keményen találtam el. Azután elveszítettem az autó hátulját, amikor a következő kanyarba hajtottam. Utána kell néznünk, hogy megtudjuk, a kerékvető általi ütés megsértette-e az autót."
  • minimize
    Gratula Kimi!

• lac coo
    Így többször megnézve szvsz tuti nem Massa hibája .
    Én továbbra is azt mondom, hogy a diffije bolondult meg vagy valami hasonló .Azt lehet hallani ugyan, hogy felpörög a motor, de az kizásrt , hogy az gázadástól lenne, annál azért mindenki jobb F1-ben, hogy ilyen "padlót rúgjon"... Ott valamitől csúnyán elment a tapadás ....
  • ladarevolution
    Te a biztos h ezt a jelenetet nézted, vagy mit?

"3.simán igy néz ki amikor valaki hirtelen túl sok gázt ad és kipördül a kocsi hátulja... "

Egyáltalán nem adott hirtelen gázt. Az előző jobbos után 10 méterrel kezdett gázt adni folyamatosan.
    Gondolom nem sok hátsókerekes autót vezettél még, egyenletes tapadású útfelületen fokozatosan gázt adva fordulás közben így sosem tör ki az autó hátulja, szépen megfogható kis ellenkormányzással (akár még úgy is h a kormáynt is csak tartod) ha ugyan úgy állsz a gázon. Massa meg nyomott egy 180 fokos ellenkormányzást és még azzal sem tudta megfogni... szerintem nem az ő hibája volt.
  • jefferson83
    Kimitől valami ilyesmit vár az ember, Massa meg ezt benézte. Nem hinném, hogy a technika szólt közbe, kár volt érte.
  • DJ BP
    Szingapúr városi pálya, szeptemberben
  • tommyg
    Melyik futamon lesz az esti verseny és mikor??
  • dav1d
    régen is megvolt ez amikor 1-1kicsuszás után olajfoltra vagy az elkopott gumikra panaszkodtak a pilóták
  • Count Adyn
    komolyra fordítva a szót, Kimi inkább az ösztönös tehetség, aki könnyen alkalmazkodik, Massa meg a tanulós-belejövős, szoknia kell még neki ezt a fajta versenyzést, olyan lesz ez az első éve mint Sumi melett volt az első szerintem, aztán majd belejön. Már ha nem hoznak addig valakit a helyére.
    Sajnálom azért, mert nagyon gyorsa tud lenni, de egy VB címhez kevésnek éreztem mindig is, nincs meg benne az a plusz, az a stablitás, egy versenyen leiskoláz mindenkit, aztán kettőn meg csak alibizik tipus.
  • HAF Rigel
    Sajna Massának nem megy ez a F1 , igy kipörgésgátló nélkül , vagy csak a beidegzödések. Lehet hogy 2-3 futam és nem lesz gond , de igy nagyon megkönyiti Kimi dolgát , mert 14 pontos hátrányt nem könnyü ledolgozni úgy hogy a csapattársadra hegyezik ki a taktikát .

Most egyébként azt láttam hogy nagyon probáltak egyenlő feltételeket teremteni , első kiállás Massa-Kimi , de kimi kevesebb üzemanyagot kapott, igy neki kellet volna jönnie elöbb , így egyenlő lett volna az esély , de sajna ezt már nem tudjuk meg .
  • Count Adyn
    El lehet, elsőre véletlen volt, másodikra balszerencse, harmadikra meg szeződésbontás év végén:D
  • Gabor_(HSF)
    Tudod egymás után 2 futamon ugyan azt a hibát 2x elkövetni..Nos ezt magyarázni,valóban elég ciki..
    Ha csak Kubica,Alfonz vagy Hamit-t nézem,ezen a versenyen ők is csusztattak bőven,a külömbség csak az,hogy ők egy ellenkormányzós gázleöblitéssel ezt simán megoldották
  • dav1d
    Nekem van ám egy merészebb illuziom:massa jól beégett az elöző versenyen, ezért bizonyítani akart.Megszerzete a polet Kimi elött és nagyon bizakodó volt...Jól kezdödött a versenye, aztán Kimi egyszer csak megjött aki beleronditott massa pezsgőtöl részeg álmaiba, ami összezacarta a brazilt ->furcsa lassulás->kipörgés.Már bocs de én ezt a verziót tartom valószinünek.

(Motorhangbol itélve pont olyan mint amikor hirtelen felpörög a motor:D)
  • Gabor_(HSF)
    Valami lehet benne..
    Bár igen érdekes az elmúlt 2 futam..
    Itt most 1 mp-el gyorsabb versenyköröket mentek mint tavaly és ráadásul 6-8 an is,ellentétben Auisztráliával,ahól pedig 2 mp-el lassabbakat..
    Osztom Kubica véleményét,hogy lehet gyorsabban menni TC nélkül,csak tőbb érzéket és nagyobb koncentrációt igényel...
  • NaNoKuTyA
    :)
  • G_ArchAngel #62272
    "Sokkal gyorsabban is mehettünk volna, ha igazán igyekszünk, de még az első boxkiállások előtt, az első néhány kör után letekertük a motorunkat, szóval elég könnyű dolgunk volt" - árulta el a verseny utáni sajtótájékoztatón Räikkönen.

ez mekkora alazas, ha igaz...:)
  • WNW
    Az mondjuk tulzas, hog elismerte O hibazott, inkabb azt mondta nem erti...:

A Ferrari brazil pilótája joggal bízhatott egy eros eredményben, miután szombaton sikerült
    megszereznie a pole-pozíciót, a verseny 30. körében azonban elveszítette autója felett az
    irányítást, melynek következtében a kavicságyba csúszott, ahonnan már nem tudott visszatérni a
    pályára.
    "Egyértelmuen kiábrándult vagyok, ez nem olyan szezonkezdet, amire számítottam és nagyon
    csalódottnak érzem magam azért, ami történt" - sajnálkozott Massa a futamot követoen.
    "Koncentrálnunk kell, még 16 verseny van hátra és muszáj jó pozícióban végeznünk a következo
    versenyen."
    "Mint azt már mondtam, ez nagyon kiábrándító volt. Biztonságos elso és második helyen voltunk, és
    nem tudtuk célba juttatni egyik autónkat, szóval magunkhoz kell térnünk."
    A brazil pilóta elismerte, hogy saját hibájából történt a kicsúszás.
    "Furcsa érzésem volt a 6-os kanyarban, túlságosan rámentem a rázókore és amikor a 7-es kanyarhoz
    értem, elveszítettem az autót. Nehéz megmagyarázni, ami történt."
    Amikor megkérdezték tole, hogy a kipörgésgátló hiánya okozta-e a kiesést, Massa így felelt: "Nem.
    Nem hibáztam az elso naptól kezdve, szóval nem ez volt a helyzet."
    "Ez nem egy olyan kanyar, ahol túl agresszíven kell nyomnod a gázt, így nem gondolom azt, hogy ez
    befolyással volt rá."
    (forrás: formula.hu)
  • devilder
    "A rajtot nagyon jól elkaptam, sikerült a kilencedikről azonnal az ötödik helyre előre ugranom. Mark Webber mögé kerültem, akit csak követni tudtam, megelőzni nem. Egy másik autó után haladni nagyon nehéz, semmit sem számít, hogy mennyivel vagy gyorsabb, ha az elöl haladó ilyen tökéletesen vezet."

Hamilton nyilatkozatta
  • Istencsászár
    Alakul, már meg lett állapítva h Mekláranbe csalódtam, miért is? én? miért?, s Kimi "unszimpatikus", miért? nekem? mióta?

ha nem érted meg h utálom amikor a boxba intézik el a piszkos munkát akkor nincs miről beszélni, legyen bármilyen csapat, undorító, semmi harc... az egész egy nagy unalom.
  • GregSB
    Mindíg lehet kifogásolni valót találni valakiben... Most azért fikázod, mert kivárt, spórolt a kocsival, aztán amikor Massa kiment ment egy rekord kört a saját kiállása előtt és visszajött elé. Ha a pályán esett volna neki akkor meg azért fikáznák hogy nem spórol, nem gondolkozik előre, tönkreteszi az autót (mint mekis időkben).

Szóval innentől kezdve csinálhat bármit, akinek unszimpatikus az mindíg fikázni fogja...
  • WNW
    Figyeld a motorhangot a videon... Nem nyomott ra, kb. 3 masodperccel elobb adott gazt a dupla kanyar kozepen, es a motorhang nem valtozott a masodik kanyar erintesekor... Csak pafff, es elrepult... Erdekes..
  • devilder
    Webber 31 éves.Még annak idején a Minardibol küzdötte fel magát.Forma 3000 ben verte Alonsot elég sok futamon.
    Jaguárral örült dolgokat művelt. Volt olyan nagydij ahol a 2. helyről indult M.Schumacher mögül.
    Ez a fiú megérdemelt volna egy ütőképes kocsit...
    Hamilton,Kovalanen jó pilóták,de ismerjük el egy top autóval könnyebb bemutatkozni a Forma1ben.
    Maláj nagydijon egyszerüen nem hibázott,jó ez a fiú.Nem tart fel senkit,ritkán hibázik az autó mondja fel a szolgálatot általában,stabil
    Massa helyett a Ferarriba:-D Szerintetek?
  • DJ BP
    Amit te akarsz kb. olyan mintha box helyett a pankrációt szeretnéd :DD
  • DJ BP
    ennyi erővel Hami miért nem nyomta le most Webbert? Ha ez ilyen egyszerű...
  • dav1d
    de amint a kocsi egyenesbe van már gyakorlatilag padlozhat mert a lendület elengendő ahoz hogy elég tapadás legyen és a kocsi ne faroljon ki de kanyarban más a helyzet...itt szerintem massa rábikázott egy nagyot :)
  • b-type
    Persze hogy taktika, ..rossz taktika eldöntheti a VB-t mint tavaly.
    Szal amíg a csapatnak szinte semmi érdeke nem fűződik ahoz hogy egymásnak engedjék a versenyzőiket, addig nem fogja Kimi megtámadni Massa-t.
    elvileg ez az 'okos' versenyzés, odaér a kiállás megkezdésére, kint marad 1 körrel tovább, fut egy tökéletes kört és megvan a pozíciószerzés.
    Ellenkező felállásban, kiállásig összeautózza azt az előnyt amivel a kiállások után megőrzi a helyét...és megy egy extra gyors'kivezető' kört.
    ezt azért meg kell tudni csinálni,..mindkettő járható út általában,..a csapatnak annyi a dolga, hogy az időmérésére egyenlő feltételeket biztosít.
  • bordy
    raikkonen látványtalanul vezet, előz, tesz helyre, tankol, megy gyorsan...
    :D
  • Istencsászár
    Az engem nem érdekel, még szebb lett volna hogy ha a pályán teszi helyre Massát:) a többi taktika, engem az nemizgat.