182273
  • BaliBoy
    Hagyjad sztem. Teljesen felesleges győzködnöd őket. Az a helyzet, hogy szerelmesek Räikönenbe. Nem lehet mit tenni...
  • G_ArchAngel #62418
    oké, ha teljesen elvakultan nézzük a dolgokat, akkor a legjobb pilóta jelenleg a Forma 1-ben Alonso (2 vb), és Kimi (1 vb), a többiek futottak még kategória...

persze, ha a címeket nézzük, akkor Bourdais a legjobb:)
  • ladarevolution

"Hát bárhogy nézem, mindenben jobb, kivéve a befejezett futamszázalékokat "
    Őőő, most akkor mindenben jobb, vagy hogy kerül oda az a "kivéve" akkor mégsem jobb mindenben, őőő ez érdekes, akkor neked van igazad h azt mondod h mindenben jobb, vagy nekem aki azt mondja h nem mindenben jobb?
    Na ez a hsz.-ed is felesleges volt. Inkább maradtál volna csendben... ahogy a közmondás is mondja.
  • Count Adyn
    Meg az első lépést már megtette, már csak 6 van hátra:)
  • G_ArchAngel #62415
    Már mindketten Svájcban laknak...
  • DJ BP
    a tavalyi év, tesztek, eddig év eleje mind azt mutatja...
  • DJ BP
    Massa rosszabb Kiminél, ez annyira egyértelmű, nem igaz, hogy nem látod...

,,Ebből kiderül h állításoddal ellentétben eleve nem mindenben jobb a program szerint sem."

Hát bárhogy nézem, mindenben jobb, kivéve a befejezett futamszázalékokat
  • lac coo
    Kimi közelít MS-hoz??????? LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL :DDDDDDD
  • ladarevolution
    Ez is igaz, de 2006-2007-ben Massa mellett volt egy Michael Schumacher nevezetű úriember aki alapból elsőszámú pilóta volt, emiatt Massának már eleve majdnem úgy kellett versenyeznie h első nem lehet.
    Ha egy Sato ült volna mellette a ferráriban lehet 'kicsit' jobb eredményei lettek volna :)

Amúgy a statisztikákban tényleg ez a szép, és nem elég h azt magyaráz bele mindenki amit akar, de lehet h mind1ik igazat mond és mégis egymás ellen beszélnek :D
  • Count Adyn
    Amugy az a szép a statisztikákban, hogy mindenki azt magyaráz bele amit akar:D
  • Count Adyn
    Igazad van abban, hogy hosszú távon Massa szarabb autókban ült, ezért a teljse pályafutásuk nem mérvadó.

Nézd meg a 2006-2007 es időszakot, amelyikben Massa végig egy VB esélyes Ferrariban ült, Kimi meg 2006 ban egy semmire so jó mekiben, 2007 ben meg ugye ugyanabban a Ferrariban. És egy hajszállal jobbak Kimi mutatói így is, az időszak felében rosszabb autót vezetve, majd ugyanolyat. Ezért tartom jobbnak. Amugy nehogy azt hidd hogy én ien nagy Kimi rajongó lennék, vagy utálom Massát, mert nem, én a Ferrarit mint csapatot imádom, és így látom a versenyzők erősségét:)

Kimi/Massa
    Versenyek:35/35
    Befejezett:31/27
    Győzelem:5/6
    Dobogó 17/18
    Pontszerzés:27/27
    Pole:9/6
    Leggyorsabb kör:8/9
    Pontok:174/175
    Vb cím:0/1
  • ladarevolution
    Szeretem amikor a statisztika szóbakerül és csak annyi hangzik el h mindenbe jobb X.Y. :D
    Akkor ebben a progiban ennyi van: (még nem is hallottam róla, leszedtem, megnéztem)

Kimi /kategória/ Massa
    122 /versenyek/ 88
    83(68%) /befejezett/ 69(78%)
    15(12%) /győzelem/ 5(6%)
    48(39%) /dobogó/ 17(19%)
    73(60%) /pontszerzés/ 39(44%)
    14(11%) /pole/ 9(10%)
    25(20%) /leggyorsabb kör/ 8(9%)
    456 /pontok/ 201
    1 /VB cím/ 0
    3 /csapatok/ 2

Ebből kiderül h állításoddal ellentétben eleve nem mindenben jobb a program szerint sem. És a számok mellett a statisztika egy komoly tényt nem vesz figyelembe, mégpedig a technikát amivel mentek, márpedig ez komolyan befolyásolja a statisztika eredményét.

2001-ben kezdett Kimi az F1-ben, Sauberben amikor 21 pontot szerzett a csapat az idényben, szóval szar autóval ment. (9 pontott Szerzett Kimi, szóval Heidfeld verte abban az évben)
    2002-ben már Mekibe ült 65 pontott szerzett a csapat (ebből Kimi 24-et szóval Coulthard megverte)
    Massa ebben az évben kezdett, Sauberben ami még szarabb lett, 11pontot szerzett a csapat.
    2003-ban Massa nem versenyzett, Kimi Mekibe volt, 142pontot szerzett a csapat, ebből Kimi 91-et.
    2004-ben Massa megint Sauberben, 34 pontot szerzett a csapat, Kimi, Mekiben, 69 pontot szerzett a csapat.
    2005-ben csapatfelállás változatlan, Sauber 20pontot szerzett, Meki 182-őt.
    2006-ban Massa Ferrariban nyomta, és 86 pontja lett, Kimi Mekinél volt és 65 pontja lett.
    2007-ben ferrari-ferrari, Kimi 110pont, Massa 94. (részletesebben ezt az évet lejebb olvashatod.)

Ezt csak azért írtam be mert a tényekkel alátámasztott giteles infók többet érnek annál mint hogy beírom ide h "mindenben jobb" X ember, Yembernél.
    Ebből annyi látszik h Massa sokkal többet ment "szar" autóval, ami igencsak befolyásolja a statisztikát, mivel nem a pilóták tudását tükrözi.

Asszem ezzel ki lett elemezve a Kimi-Massa 'ki a jobb' kérdés. Mindenki gondoljon amit akar, és szurkoljon annak akinek szeretne.
    Én sosem mondtam h valaki szar lenne, de utálom ha valakit valós érvek nélkül leszólnak. Ennyi.

Részemről nem írok több hozzászólást ezzel a témával kapcsolatban.
  • Count Adyn
    Ezzel a progival
  • MaSzKa
    hihi
  • bordy
    és ha az lesz amit ecclestone akar? az nyeri a vb-t aki a legtöbb futamot nyerte az összesből.
    bár ezt nem is nagyon értem hogy akarja kivitelezni. főleg lefelé nézve a sorrendet.
  • ladarevolution
    Ez sokkal bonyolultabb és nem lehet ilyen egyértelműen kimondani mint ahogy Te kimondtad. Vegyük alapul az elöbb írt példámat.
    Van egy ember akinek jó autója van nyer idén 14 futamot, 4en meg kiesik mondjuk azért mert elbénázta, vagy kilökték, vagy akármi.

Meg van egy ember akinek kevésbé jó autója van és 14szer második lesz mert a jó autóval rendelkezőt utol se éri hiába tud jobban vezetni, de megnyeri azt a 4et amin a jóautós kiesett.

Ezesetben például az nyeri a VB-t aki jóval kevesebbet nyert és tehetségesebb pilóta.
  • ladarevolution
    Be tudnád ide linkelni azt a statot amit néztél?
  • Count Adyn
    Főleg ha megnézzük a két versenyző statisztikiáit, mert csak igy definiálható a "jobb", Kimi minden tekintetben jobb Massánál. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne tudná esetleg megverni, de hosszu távon valószínűleg nem fogja tudni.
  • bardocz
    bazmeg,logódra azt hittem hogy vaami bogár mászik a képernyőn:D
  • BigReaper
    a versenyen kormánnyla noymtuk, Momoval, meg nekem a szponzorom adott is, MOMOt, de voltam tőle elragatattva... amugy ha valaki nagyon zsir, azgameapddel is tud normalisan vezetni, mert az analogot is lehet ám csodákra használni! de kormány persze verhetetlen!
  • baaka
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    helló!a visszatekintő alatt lévő zenének mi a cime????
  • minimize
    " jobb pilóta, mint a egy pontvadász világbajnok."
    az a gáz, hogy ezt még Dönisz sem ismerte el, amikor nem lett világbajnok önhibáján kívül(is) náluk Kimi anno.
    az F1-is elkurvult a zseton miatt sajnos...
  • G_ArchAngel #62397
    "UI.: Amúgy a F1-ben pontokért megy a kűzdelem, és a végelszámolásban az lesz a világbajnok akinek több pontja van. Hiába nyer valaki 14 futamot ha 4en kiesik, még mindíg lehet VB az aki csak 4et nyert....(pl. idén)"

Ha valaki megnyeri a futamok nagyobb részét és a többin technikai hiba miatt esik ki, akkor igenis, hogy jobb pilóta, mint a egy pontvadász világbajnok.
  • G_ArchAngel #62396
    "Arra h Kimi, nem volt jobb, és most sem jobb pilóta mint Massa."

Mivel Kimi Alonso szintjén van, sőt a Ferrari szerelői/mérnökei szerint MS-ét is megközelíti, akkor szerinted Massa is felér hozzájuk?
    Március 25. van, még várhatnál az idióta poénokkal...
  • ladarevolution
    Nem a felvetésedre válaszoltam, hanem a hozzászólásaidból áradó Massa "szeretetre":) Arra h Kimi, nem volt jobb, és most sem jobb pilóta mint Massa. Kb. egy szinten vannak, mind1ik hibázik néha, mivel Ők is emberek.

Ajánlom 'gordon 24' hozzászólását elolvasni:)

UI.: Amúgy a F1-ben pontokért megy a kűzdelem, és a végelszámolásban az lesz a világbajnok akinek több pontja van. Hiába nyer valaki 14 futamot ha 4en kiesik, még mindíg lehet VB az aki csak 4et nyert....(pl. idén)
  • b-type
    megint egy sirály banner
  • bordy
    ő hibázott vagy nem ő hibázott, már mind1. baromi nagy nyomás fog ránehezdni a média részéről bahiban. ha ott nem jönn össze neki a dolog valamilyen szinten, tuti szétszedik. nem lennék a helyében.
    így is el van már könyvelve az ő hibájának ez...
  • MaSzKa
  • dav1d
    ez aztán globális méretű hír amit hajnali fél 4kor egy forumra kell beszurni, azt hiszem telefonálok a munkehelyemre hogy hé fiuk nem megyek dolgozni mert a BMW Sauber egyik legrégebbi szponzora távozik a forma1ből
  • MaSzKa
  • MaSzKa
    Egy svájci lap állítja, távozik a BMW Sauber egyik szponzora

Svájci lapértesülés szerint a BMW Sauber egyik legrégebbi szponzora az idei szezon végén távozik a Forma-1-es csapattól, és nem hosszabbítja meg a 2008 végén lejáró szerződését a német-svájci alakulattal.

Állítólag távozik az egyik régi szponzor
    AJÁNLAT:
    A csapatok a kvalifikációs szabályokon is módosítanának

Heidfeld parádézott, éppen ezért nem elégedett

Fantasztikus eredmény Kubicának és a BMW-nek

Kubica nagyon optimistán készül a futamra

Heidfeld elégedett a versenyfelügyelők döntésével

ADATBANK:
    BMW Sauber

A svájci illetőségű bank, a Credit Suisse nyolc évvel ezelőtt lett az akkor még kizárólag Peter Sauber tulajdonában lévő istálló támogatója, ám a Sonntags Zeitung svájci lap értesülése szerint jövőre már nem segíti az alakulatot.

• dav1d
    szimulátort vezetni bill.-el olyan mint kört rajzolni mértan órán vonalzóval :D TC? alapból kilőve azt senki ne mondja nekem hogy összerak ugy egy normális kört hogy palógáz,padlófék kanyar koppanásig balra-jobbra mert ugye köztes állapot az nem létezik... ha most egy komoly gp ligát szeretnék a billes embereket alaból kilőném mert tönkre teszik azzal más versenyét hogy nekik sokkal több segítséget kell használniuk és fele olyan stabilak mint a kormányos társaik.Azota nem vezetek ligában amiota tönkre ment a kormányom és bármennyire hiányzik ez a fajta élmény nem veszem rá a fáradságot hogy nélküle probálkozzak mert teljesen felesleges...
  • G_ArchAngel #62387
  • dav1d
    ott a pont :)
  • G_ArchAngel #62385
    Magyarországnak van kormánya, mégsem megyünk vele semmire.

[sry]
  • dav1d
    nincs is kormánya
  • Count Adyn
    Kimi: Tökéletes verseny
    Massa: Ronda kezdés

nagyjából:D
  • Count Adyn
    Olaszok nem hülyék hogy dolgozzanak húsvétkor:DD

Gazzetta netes oldalán:

Kimi: "Gara perfetta"
    Massa: "Brutto inizio"
  • bardocz
    az még nem jelent meg?:D
  • G_ArchAngel #62380
    Az még érdekes lehet, bizonyára pártatlan, korrekt idézeteket olvashatunk majd:)))