182273
  • Istencsászár
    Aztán kitudja lehet ezekután Kovának is egy BMW kell:D
  • desigo
    kap egy új A mergát :)
  • Istencsászár
    Ő ilyet kap

• Kit--Kat
    Shell: Made to move
  • bardocz
    hagyukmán,úgyis ferrari lesz a vb :o)
  • NaNoKuTyA
    ámen!:)
  • NaNoKuTyA
    láttam már szebbet is, de motivációnak nem rossz!:)
  • a.carkey
    És ha Kova nyer?
  • desigo
    Autóritkasággal doppingolják Hamiltont

Ron Dennis különleges prémiumot ajánlott fel Lewis Hamiltonnak a 2008-as világbajnoki címért. A McLaren csapatfőnöke a győzelem esetén a brit versenyzőnek ajándékozza azt a McLaren F1 LM-et, amit Hamilton tíz évvel ezelőtt gyerekfejjel nézett ki magának az istálló wokingi gyárában. "Már akkor beleszerettem, amikor először jártam a McLarennél" - nyilatkozta a Sunnak a 23 éves pilóta. A legendás McLaren F1 LM változatából mindössze öt darabot építettek 1995-ben, a Mercedes Le Mans-i 24 órás győzelmének alkalmából, a Hamiltonnak felajánlott autó a sorozat prototípusa. Mindössze 1080 kg-ot nyom, amire 680 lóerő jut a 6,1 literes, V12-es erőforrás jóvoltából. A gép árát 4 millió dollárra becsülik, nem véletlen, hogy Dennis kijelentette: "Szerencsére a megállapodásunk ad egy kis időt a spórolásra!" A McLaren F1-ből egyébként 1992 és 1998 között összesen száz darabot gyártottak, és 2005-ig a világ leggyorsabb utcai autója címmel büszkélkedett.

• WNW
    Ennyit ragodni Hami elfekezesein.. Persze, hogy elfekezgette, allandoan szelarnyekban vette a kanyarokat, egyfolytaban Webber feneke mogott lihegett, igy a kocsi mindig instabil helyzetben volt... Szinte allandoan a lehetseges hataron probalt odaerni, hogy valahol legyen elozesi lehetosege, mert sokkal gyorsabb lett volna, ha szabadon mehet.. Amint Webber kikerult elole, siman masodperceket adott neki...
  • MaSzKa
    1 N. Heidfeld BMW 1:35.366 - 55
    2 K. Räikkönen Ferrari 1:35.405 +0:00.039 37
    3 L. Hamilton McLaren 1:35.462 +0:00.096 53
  • Istencsászár
    Nincs BMW topik ahova mennek euek a képek?:), még ha futamról raksz be másnap, de igy nemhiszem h sokakat érdekel:), pl engem nem, de ha akarod tudok raklap képet berakni a BMWRől a topikjába az elmult furamról.
  • MaSzKa
    a fekete napszemcsisek kik?
  • MaSzKa
  • djfuge
    És onnan melyik?
  • djfuge
    És onnan melyik?
  • b-type
    Háát ez igaz :)) most nem volt túl gyors. :))
    Hamilton-nak sztem is egyedi stílusa van,..tavaly Monaco-ban volt nagyon látványos sztem.
    Nem vezet annyira keményen mint Alonso, ..aki sztem az egyik legjellegzetesebb ebből a szempontból, de azért felismerhetően az ahogy tereli az autót.
  • Istencsászár
    racing-underground.com
  • Istencsászár
    Erre azért nem mondanám h véletlen... Haminek egyedi stílusa van, nagyon de nagyon eltér mindekiétől, szerintem vagy nagyon akart, és ez lett a vége... igy se volt túl gyors, de vállalata, vagy valami beállítási hiba, ami nem pont hiba mert ő így megy, de a kocsi most nem ugy ment ahogy szokott.
  • djfuge
    Szia.Kérnék egy linket ahonnan letudom tölteni az onboard videot.Köszi
  • b-type
    pont erről beszéltem, Hamilton-ról 11 felvétel van, Kova-ról pl. 1.
    ..Ez alapján Alonso tavaly Montreal-ban nem ismerte a pályát.
  • dav1d
    osztom Wéber Gabi elméletét hogy a bmwk év elején villantanak de ez a löket valahogy mindig elfogy a végére...meglátjuk
  • MaSzKa
    Kubica?
  • Istencsászár
    Ez is közrejátszik, de végigpörgettem a futamot, és a célegyenes ráfordítót néztem mindenkinél, ott nincs szintkülönbség, vagy max elenyésző.

Hamilton 11/11 állóra fékezte, ugy hogy füstölt, métereken át.
    Alonso 5/1 szer de akkor későn fékezett és lecsúszott az ideális ívről
    Heifeld 3/0
    Piquet 3/0
    Trulli 2/0
    Kova 1/0

hirtelen ezeket találtam és néztem meg
  • Kit--Kat
    Én nem csesztetném Massát, ha lenne arca mint Kiminek és bevallaná, hogy igen, hibáztam scusi.....
    Ez semmiség, sztem a sajtó is meg az emberek is másképp fogadnák, mint az állandó magyarázgatást, ami egyre unalmasabb és idegesítőbb.
  • dav1d
    Peter Sauber szinte ugyanezt mondta:#62275 (jó emberismerő vok)
  • bardocz
    én is csak hamiltontól emlékszek anyi elfékezésre
  • b-type
    Nem néztem meg, mert sztem akkor sem 'láma' ha egyszerűen elúszott a hátulja. :)
    Kimi sem láma mert ennyire elnézte Kovalainen előzését és a féktávot Melbourne-ben.
    Vannak hibák amiket hasznosítani lehet, és vannak amik csak megtörténnek.
    Én pl. ma kikaptam biliárdban, pedig általában nyerek :)))
  • dav1d
    Nem műszaki hiba okozta Massa kicsúszását nekem ezzel az alcimmel jobban tetszikilyenkor hol az árkádszimulátorbajnok? :D
  • b-type

Ez már nem az a szint amikor valaki nem tud fékezni. Mindenki tud, ..vannak helyzetek amikor gyakrabban blokkol..pl. az elmúlt verseny második kanyarban Hamilton mindig szűken fordult, ezért a szintkülönbség miatt meg tud állni az ívbelső elsőkerék.
  • lac coo
    Jó , én most nem erre akartam rávilágítabi :))) Hanem hogy szerintem ilyen egyértelmüen nem lehet eldönteni, hogy ki a rossz vagy hibás: a pilóta vagy a technika ....Kimi tavalyi féléven át tartó sétakocsigázgatásai a gumi hibája volt-e a vagy az alkalmazkodni képtelen pilótáé?Ha egy gyengébb képességű autót ( diffi, felfüggesztés, aero stb...) valaki eldob az pilóta vagy autó hiba? Mert nyílván egy Minardival is végig lehet menni egy versenyt .... És sorolhatnám ezerrel a példákat .

Mondom mindezt azért, mert mindenki szuperlámának nézi Massát amiért most is megpördült ....Te meg nézd meg a videót, mert a te véleményedre külön kíváncsi vagyok : szvsz diffi rosszalkododtt, akkor szokott ilyen kis tempónál ilyen lassan és foghatatlanul megúszni ....
  • Istencsászár
    Minjá lejön erre a gépre is az onboard futam, és megnézem h a többiek el e fékezik... komolyan ugy emléxem hogy nem.
  • b-type
    Mindenki elfékezi.
    Az elmúlt versenyen is több példa volt rá, csak Hamilton többet van képen.
  • lac coo
    És bizonyos pályákon, sőt bizonyos években bizonyos pályákon elfelejtenek a pilóták autót beállítani ? Vagy hogy megy ez ...? :)

Persze ez csak költői kérdés .... Ha pl egy MS néha nem tudta beállítani maga alatt az autót akkor az nem feltétlen az ő hibája volt ......
  • Count Adyn
    Rajt odabaszott kicsit mi?:D
  • Istencsászár
    Megnéztem onboard a versnyt, igaz 55%ban Hamilton van rajta, de pl a Ferrari nem fékezte, Hami meg szinte minden lassabb kanyarban.
  • b-type
    Nem csak Hamilton fékez állóra, sőt, csak rajta többet van a kamera.
  • Istencsászár
    A beállítást a pilóta csinálja a mérnökökkel, ha nemtudja beállítani akkor az ő hibája... Hamiltonnak rosszul volt beállítva és blokkolt a kereke.
  • lac coo
    Egy rosszul beállított, a versenyzőnek nem éppen kézhez (lábhoz ) álló diffi miatti kiesés műszaki vagy vezetési hiba? Mert való igaz, rossz beállítással is lehet közlekedni .....

Vagy Hamilton állandó állóra fékezései: müszaki vagy vezetői hiányosság ?
  • Istencsászár
    Mivel minden firkász ezt kérdezi tőle h "miért van neked 0a pontod" erre ő 25ször elmondja hogy igen én szúrtem el, én voltam 2szer béna stb... eléggé frusztráló lehet, valami ujat is bele kell vinni a dolgoba... Ausztráliába tényleg nemvolt, de attól még a az év első kanyarjában lekoccolta a falat, ott pedig a tc off miatt tette, azt h malájon mi volt... ha a Ferrari mérnöki a telemetria után azt mondják h nem műszaki akkor nem műszaki.