182274
  • Ulvar
  • Dietrich
    a cheater team újra együtt
  • Dietrich
    már éjfékor megirták ;)
  • Ulvar
    tedd hozzá hogy 2012ig!!! :)
  • Totti5
    Motorral nem lesz gond, a Mercedesé a legjobb jelenleg. Brawn VB lett vele, India pedig brillirozott egyes pályákon. A Meki ugyan olyan erős marad, nem lesz különösebb véltozás.
  • Ulvar
    Nekem ne mondd én tisztában vagyok vele :D. Még a tulajdon rész ha jól emlékszem az is a McLaren felé dőlt. De a McLaren jó motor nélkül olyan mint a Ferrari 1980ban...
  • ldavid

• ldavid
    így van :)

btw most akkor Schumacher nyakával mi is van? meggyógyult nagyhirtelen?
    a bajnoki cím meg szerintem szinte kizárt számára abban az 1 évben
  • Totti5
    A McLaren F1 sportkocsikba pl BMW motor van, kb ennyire volt a McLaren Merci és a Merci Meki:) jól megvoltak, de a Meki az egy teljesen különálló, hisz hiába mondtuk hogy gyári csapat, de sosem volt olyan mint egy Ferrari, Renault vagy Toyota. Meki csinálta az autót, merci meg hozzádobta a pénzét és a motorokat. A szétválás meg kb olyan könnyen ment mint hogy leradírozzuk a Mercedes logót a McLaren mellől:D persze marad jvőre is McLaren-Mercedes.
  • Ulvar
    Értsd jól :D. Merci számomra McLaren...még nem tok átszokni...
  • Totti5
    ".most mivel Dennis a komisz nem vándorol vissza a Mercihez így Schumi megpróbálja a Mercivel összehozni magát"

mi köze van Dennisnek a Mercihez?
  • RelakS
    hehe, Cipész újra ringben? :] Ha Ross Brawn lesz a csapatfőnöke, akár el se indítsák az egész cirkuszt, nem?
  • High end PC #90099
    Micsoda bravúr volna, ha Schumi még bezsebelne vb címet újra az F1-ben! A visszavonulása évében megérdemelte volna a 8.at! Csak hát az a fránya technika keresztbe tett neki! Még legalább egy vb cím dukál neki!
  • kirol
    De csak Massa Ferrarijának hajrá! Másiknak ne! :D
  • oneal1
    na végre!!:)
    Örülök, hogy visszajön, lesz értelme nézni megint!
    Hajrá Schumacher, meg azért hajrá ferrari:)
  • Bandee1987
    Kiváncsi leszek mit tud a mester :)
  • Ulvar
    Azt ugye tudjátok hogy a Mercedesnél Brawn van...és jön hozzá Schumák...na Nicoca beszopta a..... ő csak utas lesz ebben az évben...
  • Ulvar
    először hülyeséget mondtak, aztán kijavították magukat. 1 évre aztán ha jól megy többre is.
  • kirol
    Alonsot.
  • M@TriX
    három évet én sem tudom honnan szopták a hivatalos helyeken az van, hogy a következő szezonra szerződött...

persze majd meglátjuk :)
  • icemankimi
    azért jött vissza mert nem úgy vonult vissza, hogy megnyerte a világbajnokságot na most megfogja a zöldülőeket elveri.
  • Máté94
    Rait?
  • kirol
    Jaja, így picit enyhül az a sokk, hogy azt a ... -ot odarakták Massa mellé.
  • Máté94
    Mindegy.Az a lényeg,hogy aláírt és izgalmas lesz a jövő év!:D
  • kirol
    Rádióban is bemondták!
    Igaz itt 1 évet! :D :D
  • Ulvar
    HÍRTVben MOST MONDJÁK HOGY VISSZATÉR SCHUMAHER 3 ÉVET ÍRT ALÁ A MERCEDESNÉL!
  • ScarY MAN
    szerintem o nem igy ertette :D
  • Bandee1987
    Ne keverjük a Mclaren Mercedest a Mecredes GP-vel. Az egyik az ősriválisa a Ferrarinak, a másik pedig szintén rivális, de nem túl régi team (jó-jó vb győztesek, ok...). Ráadásul ugye ott a Mercedesnél Brawn papa, Schumi régi barátja. Valamint az se biztos, h Mercedesnek fogják hívni, nem az volt a hírekben, hogy a Petronas lesz a névadó szponzor?
  • Ulvar
    Minek menne Mclarenhez??? Meg hogy? :D. Először is Merci növendék volt valamikor amíg ki nem baszott vele Mr. Dennis, aztán ment Jorden, Benetton, Ferkába...jogosan...most mivel Dennis a komisz nem vándorol vissza a Mercihez így Schumi megpróbálja a Mercivel összehozni magát. Vagy sikerül neki vagy nem...A McLarennek meg lassan semmi köze nem lesz a Mercihez tehát oda meg minek menne, + ott van 2 Brit...
  • kirol
    Schumacker most a Brown mercihez megy?
    A Mclaren nem is lesz már?
  • b-type
    "Itt ezen a pályán idéntől Pedrosa-é a top speed: 349km/h, és egyben ez a hivatalos top speed rekord."

Ezt elírtam, Mugello-ban futotta Barros is a top speed-t, és idén Pedrosa is. (azaz Mugello-ban és nem Barcelona-ban)
    Barros ideje 343km/h volt...ennél volt idő, csak az nem hivatalos, Capirossi egy tesztelésen futotta (347km/h még Duacti-val).
  • b-type
    A katalán pályán rendszeresen leverik az F1-s időt, de ez a két technika beállítási különbségéből adódik, teszem azt ahhoz hogy a köridő így alakuljon:
    Barca F1: 1:19.9-310km/h
    Barca MotoGp:1:41.8-324km/h
    Itt ezen a pályán idéntől Pedrosa-é a top speed: 349km/h, és egyben ez a hivatalos top speed rekord.

De teszem azt Monza-ban ahol az F1-s autóknak kevésbé kell beáldozni a top speed-t a köridőért, ott Montoya ment már 368km/h-t...
  • Dietrich
    Eccleston mikor kitalálta lekoppintja az amcsi CC-t (esti verseny, utcai pályák) egy dolgot nem vett figyelembe.
    Ennek nincs semmilyen hagyománya a F1-ben Monacot leszámitva (sőt Albert park, Montreál is utcai pálya)és ezekkel az autókkal nem is lehet versenyezni ilyen helyeken mert egy légyszartól is letörik róla minden.
    Nincs előzés mert attól félnek megsérül az autó..erre kitalálták a mű utcai pályákat köré épitették a várost és elnevezték utcai versenynek..semmi köze hozzá.
    F1 az road pályákra való..

Toronto,Vancouver,Long Beach, Surfers, Detroit, Denver, St.Pet..ezeken vannak valós utcai versenyek sok éve vagy évtizedek óta.
  • Dietrich
    96 elött csapatták igazán az utcai pályákon...
  • Dietrich
    az egy dolog volt..de a Lolák kibirták végig :)
  • Dietrich
    azért én emlékszem mikor pár éve a Motogp-ben talán Barros? volt aki Barcelonában olyan TOP Speedet ment versenyen 500ccm-ben, ami nagyobb volt mint az addigi legjobb F1 idő..de nyílván a körideje gyengébb volt a kanyarok miatt ahol jobban tapad a F1 autó. Pedig akkor a Ferrari volt a toppon sumákkal.

A Bild szerint Schumacher aláírt a Mercedeshez
  • b-type
    A motor brutális dinamikáját a könnyű súlya adja, márpedig ha az F1 ezen a téren jobb mutatókkal rendelkezik akkor nincs miben bízni.
    kb
    F1:720LE/605kg (1.2)
    Motogp:230LE/215kg (1.0)

Gyors hozteszem, hogy a MotoGp-ben volt az F1-hez fogható arány (pl. Aprilia néhány éve), de nem tudják kimotorozni, se kigyorson, se köridőben. Nem tudták az aszfaltra vinni az alacsony sebességű kigyorsokon,..és levitték az üzanyagtank befogadóképességét is.
    Jelenleg képtelenek az F1 mutatóinak közelébe menni.
    A motor jóval kényesebb mint egy autó, a kisebb tapadási felület miatt is, valmint a kanyarokban való dönthetőség miatt is.
    Pár éve foglalkoztak/kisérleteztek az első gumi méretével,...de a megnövekedett pörgetyűshatás miatt nem lehetett egy sikánban ideális gyorsasággal áttenni a motort, szal egy motornak jóval kényesebb egyensúlya van mint egy autónak.
    pár vid azért:
    - MotoGp vs. F3000
    -WSBK vs. GP2
    -MotoGp vs. F1

és a végén egy Fifth Gear felvétel:
    -WSBK-F1-superboat

Az F1-l valóban csak a MotoGp-t lehet összehasonlítani, mivel mindkettő prototípus kategória, a WSBK motorok nem azok.
  • Gabor_(HSF)
    Egy motor sohasem fog a közelébe sem érni,még ha tudná is..össze sem lehet hasonlítani a kettő közötti tapadás külömbséget..
    Egyébbként meg nem is a gyorsulás az ijesztő,hanem a lassulás,ott van igazán nagy külömbség..
    20-120-ig nem egy gokart van,ami vetekszik az F1-el..
  • Totti5
    Még jó hogy. 4 kerékkel könyebb átvinni a lóerőket mint kettővel, mégha a motor könyebb is, akkor sem tapad úgy be. / szerintem /
  • Gyocsika
    köszi a gyors választ