182155
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#173256 Fangio a kora és teljesítménye okán benne van az első ötben ez ami biztos.
Szerintem Senna és Prost is. Ez már három. Hogy ki melléjük a másik kettő? Nehéz ügy. Lauda 2. címét úgy nyerte, hogy egy komoly balesetből épült fel, majd elment a Mekihez és abból is a Porsche révén bajnokcsapatot csinált Prosttal, nulláról. Szóval Lauda esélyes 4. vagy 5. embernek. Hogy melléjük még ki?
Van pár lehetőség: Schumacher, Stewart, Brabham, Piquet, Vettel, Hamilton, ha csak a címeket és eredményeket nézzük, meg mennyit nyertek, mert Prostnak és Sennanak úgy volt annyi győzelme és annyi poleja, hogy kevesebb verseny volt akkoriban, mint most! Szóval kit hagynánk ki? Nehéz eset. nem lehet értelmes listát készíteni. Minden korszak más. Az biztos, hogy a legjobb ötben benne van Fangio, Prost, Senna. -
#173255 Azért a Merci se volt előrébb anno! Kellett hozzá Lauda is, róla sose beszélnek, pedig a nagy sikerek elején mindig ott volt a közelben. Ferka 1999-2001, Amikor lezuhant a gépe, továbbállt. Majd Jaguár-Red Bull bábáskodás mielőtt a Mercihez ment. -
#173254 Ok. Sauber is jó. Szerették is. De azért ha F1es csapatra gondolsz, nem a Sauber jut eszedbe. Nézem ezt a szart egy ideje, de még nekem sem. :) -
#173253 -
ToxiMaxi #173252 Szubjektív dolgokon nincs sok értelme vitatkozni. Ami mérhető az az eredményesség, de nem az egyénre levetítve, hanem csapat szinten, mert a csapat sem 1 emberből áll. Persze az a jó vezető, aki ki tudja választani a megfelelő embereket és csapatba tudja szervezni őket, de az eredményességen, meg az ott dolgozók szubjektív véleményén kívül nem sok adat van, ami alapján hajszálpontosan mérhető lenne, hogy ki a jobb csapatvezető.
Top pilóták, pláne különböző korszakban versenyzők összehasonlítása meg aztán teljesen szimpátia alapú. -
pr3cious #173251 Na örülök hogy kinyitottátok a könyvet és nem csak a borítón található egyetlen arcot méltatjátok, elég szűk látókörű kijelenteni olyat hogy Toto a legjobb... Ugyan ez Hamiltonra is igaz, benne van valószínűleg a top 5.ben de kijelenteni hogy a valaha volt legjobb elég nagy felelőtlenség. -
IXEMGabeo #173250 Jean Todt egyebkent ugyanezt meg tudta csinalni, amit Toto Wolff azzal a kulonbseggel, hogy nagy szerepet jatszott abban, hogy nullarol epitse fel a Ferrari csapatot, mint vezeto... -
IXEMGabeo #173249 Peter Sauber?:)
Akinek pl a tehetseges autoversenyzok igazolasaban, csiszolasaban jatszott nagy szerepet...es ha nem lett volna a botranya Briatore is a listara kerulhetett volna -
#173248 Akartam is írni, de úgy éreztem túl rövid ideig volt csapatfőnök, hogy tétel legyen.
Ha innováció kapcsán nézzük: Ken Tyrrell és Colin Chapman
Ha eredményesség kapcsán: Ron Dennis és Frank Williams
Ha pedig úgy, hogy jó volt-e ott versenyezni: Eddie Jordan, Giancarlo Minardi.
Ha pedig az egészet nézzük egyben (jó vezetés, jó döntések, van mani, győzelemre képes az autó, megfelelő a fejlődés, fejlesztés, jelen van az eredményesség és folyamatos előrelépés esélye), akkor: Christian Horner
-
IXEMGabeo #173247 en Ross Brawnt is tobbre tartom nala a Brawn GP-vel, amit alkotott azt is a nullarol:) bar a Hondanal kezdte es utana megvette a csapatot 1 euroert... -
#173246 Kicsit bulvar, pletyka, az F1 uresjaratra:D
https://index.hu/sport/forma1/2020/05/29/forma-1_mercedes_aston_martin_toto_wolff_lance_stroll/ -
#173245 -
#173244 Colin Chapman, Ken Tyrrell, Jack Brabham. Nulláról VB győztes csapatok létrehozása saját! pénzből, úgy hogy ők terveztek mindent? Ráadásul remek csapatfőnökök is voltak. Vagy ott van Eddie Jordan. Utóbbit a pilótái és a szakma is imádták. Vagy, ha csak az eredményességet nézzük, már bűvészet volt az, ahogy Giancarlo Minardi életben maradt éveken át! Az volt egyfajta bravúr, szinte eredmények nélkül. De ha már vezetők, a RBnál jobban felépített márka kevés van. stb. -
#173243 Nem lesz holland futam -
#173242 Kiváncsi leszek mi fog kisülni ezekböl -
pr3cious #173241 Miért mert most éppen az ő csónakja kapta el a szelet? Egy arc a könyvborítón benne megannyi tehetséges arcal aki éppen olyan jól irányítanak mint ő, vagy jobban. Paul Stoddart :)
-
#173240 Én sem.
Az ziher hogy jól csinálja, mert jól működik az irányítása alatt a csapat.
De F1 kedvelőként nem kell 'megértenem' a harmonikus csapategység meg a csapaton belüli idill jogosságát, szerintem Bottas helyett Alonso-t kellett volna hoznia, voltak olyan helyzetben, és azzal tényleg kivívta volna az elismerésem minimum, de talán még fel is srófolnám.
Így részemről egy nyilvánvalóan jó csapatvezető, de ennyi.
Utoljára szerkesztette: b-type, 2020.05.27. 22:31:49 -
#173239 Nem ertem az osszefuggest, halal komolyan nem. Azt mondja valamelyik hogy nem fog streamelni? Mert mi a gond ha o megy mi a gond a streammal?:) :) -
#173238 Szimpatia alapjan gondolom, de a gepezet statisztikai elkepesztoen, termeszetesen ehez sokminden kell. -
IXEMGabeo #173237 Ki ert egyet ezzel a dontessel?
Mert en nem:) -
IXEMGabeo #173236 Nyilatkozta is, hogy poen volt es le akartak leplezni ezt a cseret...amugy nevetseges ezek utan a valodi versenyzok is befostak es nem fognak streamelni:)
Norris lehet holnap repult a Mclarentol, ha folyton poenkodik es Crashel a jatekja:) kinezek mostmar mindent ezektol a munkaltatoktol -
#173235 -
#173234 -
#173233 Ez nem "egy egyszerű játék", hanem egy hivatalos E-sport bajnokság.
Ne tegyünk egyenlőség jelet egy hivatalos bajnokság és a közé, hogy haveri alapon, és/vagy random online játékostársakkal közösen eljátszogat valaki. -
#173232 Pont ezért érthetetlen, miért volt szüksége ilyen szintű csalásra, hiszen tulajdonképpen nem volt tétje a dolognak.
Ez valójában nem is csalás, hanem "átverés", ráadásul ennyire szánalmasan amatőr módon kivitelezve...legalább lettek volna fizikailag ugyanannál a gépnél, és ki se derült volna.
A szigorú büntetés meg szerintem azért van, hogy senki ne merje ezt többé meglépni és ezeknek a virtuális versenyeknek a hitelessége megmaradjon, hiszen innentől kezdve ha beharangozzák, hogy XY híres versenyző áll a virtuális rajthoz, közben meg "dublőr" megy helyette, akkor tényleg nincs is értelme az egésznek.
Utoljára szerkesztette: sure, 2020.05.27. 08:07:53 -
#173231 Egy játék miatt? A saját apja csapatából? :) -
IXEMGabeo #173230 ritka szigoru buntetes, bar itt szerintem a moralis ertekei csokkentek a csavonak a "ceg" szemeben, mert ezzel igy megbizhatatlanna valt... -
#173229 Ez de nem normális már! :)
A reakciók a fentire
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2020.05.26. 20:45:05 -
#173228 https://index.hu/sport/motorsport/2020/05/24/daniel_abt_forma-e_pilota_virtualis_verseny_csalas_kizaras/ -
-
IXEMGabeo #173226 Azert kapasbol 3 izgi verseny eszembe jut 2006, 2011 es 2014...nyilvan a turbo korszakban nem igen volt mas palyan sem izgalmas verseny csak elvetve:D -
ToxiMaxi #173225 Az a futam pont nem volt az.
Más:
"Az új szabályrendszer bevezetését már eltolták 2022-re és jövőre is az idei konstrukciókkal versenyeznek, de mindezek mellett az alábbiakról döntöttek:
- 145 milliós költségvetési maximum jövőre, 140 milliós 2022-ben, 135 millió 2023-tól,
- súlyozott aerodinamikai megszorítások: minél előrébb végez valaki, annál kevesebb órát tölthet a szélcsatornában és a CFD-programokon (a szabályokban meghatározott alaphoz képest, 2,5%-os, majd 5%-os lépcsőkben),
- a nagycsapatok költségvetési limitjéből levonható a más csapatok számára is értékesített alkatrészek becsült eszmei értéke (így a fejlesztési költségek igazságosabban oszlanak el),
- korlátozzák a motorfejlesztésre szánt próbapad órák mennyiségét, illetve az egy szezonban bevethető fejlesztési lépcsőket" -
#173224 "hungary usually boring race"
na igen... -
ToxiMaxi #173223 Sainz interjú -
ToxiMaxi #173222 Button az első győzelmét nézi vissza -
ToxiMaxi #173221 WTF Happened with Maldonado -
ToxiMaxi #173220 A Williams F1 Documentary: How F1 Champions Became Backmarkers
-
#173219 A Ferrari és az IndyCar -
#173218 Ez érdekes olvasmány volt főleg a fedőcégek alkalmazása, a Red Bull oké, de a Honda-Super Aguri még nem.. -
#173217 Átcimkézett autók