182274
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Egyébként pedig, ha Hamilton kizárják, vagy Alosnoval együtt lelassít akkor sem lett volna előrébb Alonso, max 7.
Ezt a futamot Hamiltontól függetenül bukta, előrébb semmiképp nem került volna, ez egy olyan ami ritkán történt meg Alonsoval, pech... -
madmanic #97498 a Hamilton direkt csalt - hozzáállásnál egy hangyányit jobb...
-
ShaiHulud #97497 jaj de buta hozzallas ez. -
madmanic #97496 ennyi erővel meg kel nyerni az időmérőt, vezetni kell a futamot és nem kell rinyálni h Hamilton a második helyen megelőzte e az SC t vagy nem..
jaaaa hogy az nem megy..?
akkor so ist das leben frau Babolcsai.. -
igen, csakhogy kurvára igaza van. Hamilton szabálytalansággal lett második, amiután hiába volt a büntetés, semmi nem változott. -
WNW #97494 A manipulacio eros volt, az teny.. De, hogy hulyek, azt mint lathattuk bizonyitott.. Az egeszben az az erdekes, hogy a McLaren-Hami parosnak iden szinte minden versenyen volt valami ugye, es mindig piszlicsare buntit kaptak.... Mar reg visszaesokent kene kezelni, es jol elmeszelni oket.. Ezzeknek a semmilyen kovetkezmennyel nem jaro bunteteseknek az lesz a vege, hogy mindenki a kisakapukat fogja keresgelni megjobban.. Ez ugyan az, mint a lekorozeseknel amit a kicsik muvelnek.. Nem 107%-os szabaly kell, hanem ha nem veszik figyelembe a kek zaszlot, vagy ossze-vissza kacsaznak, eltiltani oket egy-egy versenyrol.. Egybol lenne rend.. -
vettel?button?
A szerelését sem vihetnék...
Hamiltonnal kb egy szinten vannak
-
barcames #97492 alonso egy hatalmas arcú spanyol gyerek aki nem tudja az elviselni, hogy a mezőnyben csak a 4 legjobb pilóta (vettel, hamilton, button...) -
:D:D:D -
haaszkrissz #97490 Majd legközelebb mindenki szabálytalankodni fog, ennyi. -
G_ArchAngel #97489 Masok nem osztjak a Ferrari/Alonso velemenyet... -
madmanic #97488
-
Szabi1991 #97487
-
G_ArchAngel #97486 -
Miért nem lehet úgy megoldani hogy amint beküldik a SC-t akkor az előző kör sorrendjében soroljanak be mögé.Érdekes más autósportban ez így van,az épp aktuális sorrendben kell mögé sorakozni.Nem szerencse,hogy előtte vagy,vagy utánna.Nem volna trükközés,és egyidőben lehetne kimenni a boxba cserélni,ha akar,de utánna szépen visszasorolni az SC-mögé,mint pl NASCAR-ban.Boxban lehetne előzni,aki gyorsabb pozíciót nyerhet,de ennyi semmi több aztán szépen mehetne a verseny. -
madmanic #97484 nem jól tudod..
Ez miatt lett betiltva a nyilvánvaló csapatutasítás...
Mikor rengeteg ember aki nem kevés pénzért vette a célegyenesbe jegyet, dobálja be ami a keze ügyébe kerül és rázza az öklét az jelent valamit..
egyébként kurva egyszerű lenne az SC dolog, minden autóba szerelni kellene egy speed limitert amit baleset esetén egyszerre aktiválna mondjuk CW. és akkor nincs gond h ki mennyivel hol ment.. A pilótának meg villogna egy baszomnagy SC felirat a kormányon előtte pár másodpercig, h ne érje váratlanul..
Megspórolhaták az SC árát is meg a szállítás költségeit.. -
Bírom ezt a csapatutasítás dolgot... Még mindig Jordanék 98as SPAi futamára gondolok ahol Jordan papa megtiltotta a 3mp-el gyorsabb Ralfnak hogy ugyan már ne előzd meg Hill-t... Erre soha senki nem gondol, se arra mely csapat miatt lett bevezetve anno...
Igazából nem is csapat hanem 2 pilóta miatt. halkan súgom: Senna és Prost.
Ugyanúgy volt idén is csapatutasítás arra még mindig nem háborodik a világ... :).
Ja még valami. IndyCarban van a szabály miszerint ha a pályára bejön a Safety Car a box utca lezáródik, ahogy ezt F1be is tették anno. Ezt a szabályt idén miért nem vezették be? Annyi eszük van mint egy darab húsos szendvicsnek. Ugyanis nem lett volna most az hogy ki fogy a benzin :). Mindenki miután az SC mögött rendesen feláll a sorrend amint megkapják a zöld jelzést bejöhetnek. EGY PROBLÉMA MÉG MINDIG VAN, HOGY NINCS ELÉG PIT HELY...és ez szánalmas szerintem hogy ennyi pénzből nem tudnak ennyi boxot kialakítani, pedig ne mondja senki hogy kevés a hely mert akkor nézzenek meg Nascar futam pitjét Bristolban vagy IndyCart régebbről Milwaukeeban, Richmondban stb...azt meg pláne ne mondja senki hogy 34135135 ember kell egy kerék cseréhez... 1 csapatnak 2 pilótára bőségesen elég lenne 20-22 ember az az 10-11 pilótánként. (és még ez is sok). -
Ross bólintott rá, mit érdemes fejleszteni és milyen irányba menjenek el.
Tehát amikor jöttek az ötletekkel, ő döntötte el, hogy melyiket valósítsák meg. -
paj01 #97481 Hat ezt most nem ertem miert...
"The BGP 001 was designed throughout 2008 and 2009 by Honda and then Brawn after the change over. It was designed by Loïc Bigois"
A tervezes folyamataban sehol sem emlitik Rosst. Bar tervezo de mar nem abban a minosegben dolgozik ahogy kiveszem. Abban benne volt a keze hogy 2008ban dobtak az akkori auto projektjet es elkezdtek a 2009es autot tervezni. De pl a ferrari is meghuzta ezt tavaly aztan megse lett jo autojuk. Csak azt akarom mondani hogy nem csak rajta mulott...soha nem egy emberen mulik..es szerintem 2009 legjobb kasztnijanak letrehozasa sem az o erdeme. Marpedig annak koszonheto a vbjuk. Engem zavar mikor kijelentik hogy minden neki koszonheto.
De alairom h jo szakember..biztos h egy csapatban nem o a gyengepont, sot...de azert nezzuk mar realisan a dolgokat.
No de hagyjuk is ezt most mar ennyi karaktert nem er az egesz tortenet:D
-
G_ArchAngel #97480 Szerintem csak siman lemaradtatok, de nem gaz:) -
úgyse gondolja át, valami gyerekkori rémálom lehet bajszos olaszokról ami miatt feltétel nélkül utálja őket bármi áron:D -
Akkor még nem volt betiltva a csapatutasítás, mások is ugyanígy csinálták, csak nem ennyire látványosan. -
a ferrarik eljöttek a boxutca bejáratnál, mire reagálni tudtak volna (ahogy Hami és Vettel is), akik mögöttük voltak, azonnal bejöttek. Vettel Hami Alonso Massa, ez a 4-es már túl volt a box bejáratnál, többiek be tudtak még jönni azonnal, Vettel el tudott menni mielőtt kijött az sc, hami nem, de megoldotta, ferrarik meg ottmaradtak mögötte. Ez alapján gondold át.
Ezért mondták itt többen hogy szarul küldték be az sc-t (aszem még te is egyetértettél ezzel, szóval nemértem miért értetlenkedsz) -
ShaiHulud #97476 very unfair-t a radio masikfelen levo technikus vagy akarki mondta, azzal a gyonyoru akcentussal:D -
WNW #97475 Minden csapatban van csapatutasitas... Jelenleg is, es a multban is.. Ez termeszetes resze a csapatversenynek... -
ShaiHulud #97474 oket a rendszer igazsagtalansaga zavarja, hogy ok is megtehettek volna, hogy elmennek az sc mellett, de ok tiszteletben tartottak a szabalyokat es vegul megis ok faztak ra, ez a szar erzes ebben. -
WNW #97473 Ha Massat kint hagyjak, meg tobbet veszt... Mikor egymas mogott van a 2 kocsi kozvetlenul, nem igazan van mas valasztas.. -
IXEMGabeo #97472 de akkor legalább volt csapat és taktika... te se gondolod komolyan, hogy ott a 2002-es vb-t elbuktál volna:D mit számított? Barrichello amúgy se verte volna meg Schumit, ha engedik neki A1 ringet... -
IXEMGabeo #97471 Nem tudom, hogy vagytok vele, de szívesen eltakarítanám Hamiltont és Alonsot az F1-ből kezd már elegem lenni belőlük és a húzásaikból a balhékból...Schumacherre mondják, hogy sportszerűtlen és pofátlan volt, ezekre akkor mit mondjunk? Hamiltonnak 4 év alatt több húzása volt mint Schuminak 16 és fél szezon alatt...És még Hamilton ilyet nyilatkozik, hogy ő azt akarná, hogy tisztességesen emlékezzenek rá xDDD ezen jót nevettem. Tessék világ itt a tisztesség és még mindig szeretik ezt a majmot. -
G_ArchAngel #97470 Jah, azt elfelejtettem futam kozben beirni, hogy milyen viccesek voltak a BBC-s sracok Webber balesete utan:
"Red Bull gave him wings..."
-
A Ferrari már jóval Alo előtt leszerepelt Msc idejében a csapatutasításával és hasonló dolgokkal... -
ma Webbernek valóban szárnyakat adott
-
IXEMGabeo #97467 Alonso rádiója nagy volt: "That s very unfair" még ő mondja:D:D:D szívesen felsorolnám mennyi unfair dolgot csinált Nyalonzóka:) miatta és Domenicali miatt nem tudok szurkolni a Ferrarinak...megint ez a taktikai érzék, hogy 2 Ferrarit egymás után hozat ki, evvel az agyamra megy -
Red Bullos bulák ( pár doboz itallal pózolnak ), gondolom nem véletlen lettek bevágva:) -
G_ArchAngel #97465 Az a kemeny, hogy a Ferrarit jobban zavarja, hogy Lewis (magatol vagy utasitasra) behuzott egy piszkos trukkot, az nem, hogy a szerencsetlen SC kijovetel miatt a mezony fele elment melletuk?:)
Hamilton igy is, ugy is elottuk lett volna, persze nem 2.-kent vegzett volna, hanem mondjuk 5.
Feltetelezve, hogy nem olyan maleszaju, mint Alonso es megeloz egy-ket autot, mintahogy ezt az eddigi futamokon szinte csak Tole lathattuk.
(Button lett volna a masodik, aztan akkor meg Gabor kap agyverzest...) -
IXEMGabeo #97464 első körökben azért volt, Sutil előzte Buemit is rendesen, Alonso meg Hülkenberget is...sőt amit nem láttál Kubicát meg Barrichello előzte meg... sztem volt elég akció, de Koba előzései voltak a csúcsok még akkor is, ha friss gumijai voltak:)
viszont nem tudom nekem szúrt szemet, hogy Button azonnal begyorsult, ahogy lekopott Koba róla a kerékcserével...ááá simán elverhette volna Hamiltont így legalább is átugorhatta volna a bünti miatt... -
WNW #97463 Hat, ha ezt Te elozesnek nevezed, vegulis atrepult felette...
-
G_ArchAngel #97462 Mit neztel Te?
Webber akkorat elozott, hogy Kovalainen-nek meg most is masszirozzak a nyakat:) -
G_ArchAngel #97461 A feneket, mindenkit ki kellett volna allitani, mert anelkul meg az egy gyozelmet sem hozzak, mint Raikkonen egy ennel is rosszabb autoval:))) -
WNW #97460 Ha figyelted a versenyt, nem igazan volt elozes.. Leeloztek a GP2-es kocsikat a mezony vegen, illetve Kamu elozott, mikor kihasznalta a gumi elonyet.. Ezeken kivul, a vonatban gyakorlatilag senki nem tudott elozni.. Egy-egy hibabol voltak meg esemenyek, de ezt leszamitva, csak vonatozas folyt vegig...