182274
  • IXEMGabeo
    érdekes én nem tudtam volna megkedvelni amióta betette a lábát én azóta nem szeretem de ez benne van:D sajnos Vettelt, Schumit, Alonsot, Massat, Raikkonent se szeretheti mindenki
  • bardocz
    "Nagyon lassan ment. 10 kilométer/órával haladhatott."

Sebességérzékelés=0 :D
  • IXEMGabeo
    Stop ang Go kellett volna neki minimum...a többieknek is akiket felsoroltak egy áthajtásos, ha vigyáztak volna akkor úgyis jó ha 20 sec-es büntetés...
  • desigo
  • WNW
    Hami nem hibazott, Hami letiporta a szabalyokat, es mint iden minden esetben, olcson meguszta, es meg jol is jart, amiert par uj McLaren sportkocsival mar lognak a sportbiroknak....... Amugy most olvastam Massat, csak megerositi amit elobb leirtam..:

Felipe Massa

Ez a verseny rendkívül frusztráló volt számomra. Jó versenyem volt, majd jött az a nagy baleset. A biztonsági autót jelző zászlót a célegyenesben láttuk meg. A visszapillantó tükrömben láttam, hogy az autók mögöttem bemennek a bokszba. Lewis Fernando és előttem volt. A biztonsági autón ott villogott a sárga jelzés. Ennek ellenére elment mellette. Úgy döntöttünk, hogy mögötte maradunk. Nagyon lassan ment. 10 kilométer/órával haladhatott.

Zöldre váltott a lámpa, és el is mentünk mellette. De ekkor a futam már elveszett számunkra. Ez egy katasztrófa volt. A következő csapás az volt, hogy 20 percig tartott, mire rájöttek, Lewis a sárga jelzés ellenére ment el a biztonsági autó mellett. Nem okozott számára problémát a büntetés, mivel előnyben volt. Ma minden ellenünk szólt. A versenybírák ma mindenféleképpen rosszul cselekedtek.
  • bardocz
    Akkor még felmerülhet az a kérdés, hogy minek akarnak ők a 3. helyen autózni, amikor még egy TorroRosso-t sem tudnak megelőzni.
  • Firerock
    részleteznéd az utolsó mondatod?
  • G_ArchAngel #97452
    A konkluzio az, amit Gabor irt:
    Nem Hamilton hibazott, nem a Ferrari, hanem a SC lett rossz utemben bekuldve.

A Ferrari meg jobb, ha lapit, mert amit iden eddig muveltek a boxutcaban es a bejaratanal, azert tobb, mint 20mp-t lehetne adni...
  • WNW
    Az gyakorlatilag a Kamu samuraj volt egy szemelyben.. O meg gyorsabb volt, mint akik moge beragadtak, igy ki tudott kocsikazni anyi elonyt, hogy belefert egy kerekcsere.. Aztan mint lathato volt, a kopott kemeny, meg a friss lagy, parositva egy kamikazeval, a vegen eredmenyes volt Alonso, es Buemi ellen..
  • G_ArchAngel #97450
    Lattam, de itt nincsenek pontos datumok, azert linkeltem az angolt:)
  • n003
    köszi :) itt van magyarul
  • G_ArchAngel #97448
    Ertem, es pl. az aki nem ment ki es elottuk vegzett?
  • WNW
    Marha egyszeru.. Vettel mar atment a celegyenesen, es a biztonsagi kocsik elott volt, Hami, a ket Ferrari, meg atment a box bejaraton, mire kiraktak az SC jelzest.. Hami mint lathato, atirta a szabalyokat, es beelozte az SC-ket... A 2 Ferrari betartotta a szabalyt, es beallt mogejuk, igy egy egesz kort poroszkaltak.. Akik meg mogottuk voltak, annyira voltak pont lemaradva toluk, hogy meg a box bejarat elott megkaptak az SC jelzest, igy egybol kirobograk a boxba.. Tehat mire a 2 Ferrari az SC-k mogott korbert marha lassan, a tobbiek mar besoroltak elejuk, mivel mig az SC-ket utolertek, nagyobb tempot tudtak menni...
  • G_ArchAngel #97446
    Sajnalom, de ezt melyre nyelted:

Honda
    Towards the end of 2007 it was reported that Brawn was to join the big-spending Red Bull outfit as part of a package intended to attract two times world champion Fernando Alonso, but it was announced on 12 November 2007 that Brawn was to become the new team principal of Honda F1 .[2]. He started working with the British-based team on 26 November 2007.
    With the withdrawal of Honda from Formula One announced in late 2008 Brawn was effectively out of the sport unless a buyer could quickly be found. This was unfortunate for Brawn as he believed that the team had a "race-winning car" for 2009. [3]

Ross Brawn - Wikipedia
  • paj01
    Mar annyit se kellett... ha jol emlexem kb decemberben vette at a csapatot. januarban mentek az elso tesztelesek aztan mindenki csak nezett h milyen bivalyul mennek a "hondak".A jo oreg brawn biztos a karacsonyi szunetben osszedobta a terveket:D Egy ilyen autot megepiteni nem ket het...ertsd mar meg.. h ha esetleg bele is szolt valamit a konstrukcioba az maximum annyi lehetett h hol legyen a visszapillanto..:D. De neki nem ez a feladata... Azt a gepet a hondas mernokok izzadtak ki az osszegyujtott telemetriai adatok meg a pilota visszajelzesek es egyebb tapasztalatok alapjan.Es sok sikertelen ev utan sikerult is alkotniuk valamit csak ezt a honda mar nem varta ki. Meg csak az sem nagyon lehet h brawn hozott valami okossagot a ferraritol mert teljesen mas autokat kellett epeteni. Ev kozben sem voltak nagy modositasok mivel lovejuk se volt. Ross erdeme annyi h megvette a csapatot es nem hagyta veszni..ilyen szempontbol tenyleg kituno meglatas volt. Lehet hogy nem lett volna mas tulajdonos jelolt mert mindenki leirta a hondat, de lehet hogy ha te vagy en ott vagyunk tuzkozelbe es megvesszuk 1 dollarert a csapatot akkor ma vilagbajnokok lennenk:D:D
  • Totti5
    Mindig annak a legnagyobb a szája aki elszúrt valamit és így van mire fogni, ami a saját hülyeségüket elhalványítja. Azért vicces olvasni hogy a komplett Ferrari bagázs Hamiltonra fúj minden oldalon minimum 5 nyilatkozatban:D
  • madmanic
    nem kilökte.. kiCSALTA!!
  • G_ArchAngel #97442
    Tehat Hamiltont kiveve meg 5-6 pilota lepte at a Ferrarikat.
    Lehet jol jottek ki, lehet jobb strategiat valasztottak - akkor attol fuggetlenul, hogy Hamilton mit csinalt, nem kellene kicsit korulnezni a sajat csapatunk hazatajan is?
  • bardocz
    Neked miért is van rá okod? Tán Hamilton kilökte a fagyit a kezedből?
  • ShaiHulud
    mivel nem lattuk eloben, nem mutattak a teveben, ezert max csak feltetelezeseket lehet szulni ezzel kapcsolatban. ki a tok tudja konkretan mi tortent?
  • Firerock
    nekem legalább van okom rá,neki meg semmi
    és én nem betegesen gyűlölöm például a fekát. Montreálba már majdnem kezdtem megkedvelni,de most megint ez az aljas húzása...
  • G_ArchAngel #97438
    Oke, megegyszer, mert nem biztos, hogy elsore elkaptad a lenyeget.
    Vegyuk ki Hamiltont az egyenletbol, hogy boldog legyel, feltetelezzuk, hogy visszajott Alonso ele.

Tehat a kerdesem a kovetkezo: a tobbiek, akik nem eloztek meg a SC-t, hogyan kerultek a Ferrari ele?
  • bardocz
    Te beszélsz beteges gyűlöletről :DAASASDASDAS
  • ShaiHulud
    kobayashi nem ment ki boxba, tobbieknel meg godnolom osszefugg azzal, amiert buntetest kaptak.
  • Firerock
    ha hamilton nem csal ő is a felsoroltak mögő került volna mivel ők hamarbb ki tudtak menni a boxba,de gondolom ez nem jut el az agyadig,elnyomja a beteges gyűlöleted
  • G_ArchAngel #97434
    Nem figyeltem, de pl. Kubica vagy Rubinho, esetleg Kobayashi hogy kerult a Ferrarik ele?
    Az is Hamilton hibaja vagy csak masok ugyesebben gondolkodtak?
  • Firerock
    true,true
  • Firerock
  • Totti5
    Év elején ki volt az aki hibátlanul halomra nyerte magát?
  • Gabor_(HSF)
    Én pedig versenyzői szemmel nézem és azt tartom valamire,ha valaki megküzd valamiért,nem csak a csodára vár,mégha néhe bele is fér..
    igy volt a tavalyi vb cimmel is,csak az utoló 3-4 futamon tette oda magát.
    Ami nálam nem ér egy vb-t
    Persze ez az én véleményem
  • G_ArchAngel #97429
    Valsag van, Montezemolo nem tudott utalni eleget:)
  • desigo
    valaki átvette a hatalmat a FIA és a FIFA felett
    csak az lehet...
  • G_ArchAngel #97427
    Az elso harom sorral egyet ertek, a negyedikkel nem.
    Ez hozzatartozik az F1-hez, 2005-ben Alonso egy VB-t nyert azzal, hogy semmit nem csinalt, csak megvarta, hogy Raikkonen autoja szetessen. Button is kihasznalja a korulmenyeket, igy is lehet sikeres valaki.
  • Count Adyn
    hát ja
  • Gabor_(HSF)
    Nem ott hibáztak..És nem is Hami büntetése ,vagy nem büntetése a kérdés..
    Hanem az,hogy tönkretették Alonso,Sumi Massa versenyét,a rossz ütemben való sc pályára küldéssel..
    mert vagy Vettel elé 20 mp-el vagy a mezőny mögé kellett volna küldeni,mint ahogy az hosszú évig müködött és jól.
    És akkor nem kellene arról se beszélni,hogy button megint bizonyitotta,hogy az év makija,a semmiből kap megint egy kamu dobogót
  • b-type
    Még azt is el tudom képzelni, de ahhoz meg túl jó versenyző hogy ezt ennyire elcsessze...másfél autóhosszal gazdálkodhatott volna Alonso-val szemben az SC-hez képest, ebből kihozni fél autóhossz hátrányt az túl nagy balfaxság.
  • n003
    aham persze egy atomfizikus aki olyan koponyával mint Rory Byrne dolgozott együtt a ferrarinál csak annyit vitt magával a honda csapathoz hogy mennyit kell tankolni meg mikor kéne kereket cserélni és mint csapatfőnök csak annyit tudott hozzátenni a kocsi tervezéséhez hogy "csináljatok jót"
  • madmanic
    a nagyjából ugyanekkor szabálytalankodóket meg a verseny után büntették... akkor mikor hibáztak nagyobbat a bírók..?

de én vagyok elfogult..

meg buta..

ez szíven ütött.. fáj..
  • b-type
    Ez nem azon múlik hogy szerintem elég volt-e, ha ennek az esetnek ez a büntetése akkor ezt nem módosíthatja az hogy milyen szituban mennyire működik.
    Nálam két dolog működik:
    1: az áthatásos sem jár ha a nyers tempót nézem a tétovázás nélkül.
    2:ahhoz hogy ne ragadjon be Koba' és Button mögé kellett az abban a két-három körben futott 1:40-s leggyorsab körökre.

Egyébként az hogy egy büntetés nem érte el a hatást azt megértem hogy bosszantó.
    ..és egyébként ezen a vonalon nem is lenne probléma, de hogy csalás lett volna az nekem elképzelhetetlen,..legfőképpen azért mert szükségtelen.
  • kifli
    Vagycsak az volt a célja, hogy ő még pont átférjen, a ferrarik meg ne, de ez nem jött össze.