FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

berni bá találta ki.

és ha az lett volna, hogy a futam gyõztes az utolsó helyrõl indul, a második az utolsó elõttirõl...stb a következõ futamon? az se lett volna semmi 😄
Egyszerûen nagyobb különbség kellett volna a helyezésért járó pontok között. Ez így egy faxság. Mózli ,ekleszton el<#gun>Az elsõ hülye az állandóan költséget csökkent, közben meg ráerõlteti a csapatokra minden évben a baromságait, amik milliárdokat érõ fejlesztéseket követelnek, a másik genya meg lenyúlja a lóvé 80%-át, a csapatok meg görcsöljenek.

Visca El Barça!

Ez beszarás most erre mi szükség van???
Már senki követni sem tudja mit változtatnak...
Istenemre neméri meg lassan f1-et nézni.
bardocz
Jaja,ott van így,nem tudom hány pontot ér,meg ott teljesen más a pontrendszer.
Istencsászár
az a Nascarban van talán? persze ez sem hülyeség, ez is lehetne, de hát ezek olyan ésszerû dolgok hogy ugysem lesznek mert az FIA széllel szembe pisál mindig.

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

bardocz
Akkormár lehetne a legtöbb vezetett körért is.
Istencsászár
yz elõtt meg még mindig értelenül állok hogy a poleért és a leggyorsabb körért miért nem jár pont? +2 pont lenne ez, és a futamgyõztes igy 12 pontot szerezhet, hogy ha tökéletes hétvégét zár, ez szerintem tökéletes megoldás lenne...

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

SrAta
pontosan zzel az ilyen izgalmakat b*szták el mint az idei brazil nagydíj...

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

a.carkey
Bernie, Bernie!
Valld már be! Kõ egy verseny, amin aki nyer, az a bajnok. A többit meg csak a pénzedért, izé a két szép szemedért nyomják majd le.

Aztán valaki nyer zsinórban 5x a legelején, oszt 6 futammal a vége elõtt majd eldõl a vébé ...

A medve nem játék.

Istencsászár
igen õs is, de év végén már nem volt beleszólása a dolgokba sajnos... de õ is ide sorolható

Count Adyn
Szerintem ezzel több köze lesz a dolognak a versenyzésnek az elsõ helyért, nem éri meg majd a biztos pontszerzésért autókázni végre, nekem bejön!

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Istencsászár
és nemhiszem hogy bármi baj lett volna a VB kimenetlébõl az utóbbi évek, amikor az utolsó futamokon vagy az utolsó körben dõlt el a cím egyik vagy másik javára... hova kell ennél több izgalom? maguk ellen dolgoznak?

passatgt
meg kubica is ott volt végig az elején

Istencsászár
Azért ez nem ilyen egyszerû. nézzünk megy egy Alonso vs Piquet, Hamilton vs Kova vagy tavalyról Massa vs Kimi csapaton belüli viaskodást... csak a potenciális vb menõk tudtak majdnem minden versenyen a dobogóért és a gyõzelemért menni, a többiek nem... iganis számít a konstans teljesítmény mert nem pár futamon kell gyõzni, hanem egész évben az élen harcolni, erre csak Kimi, Massa, Hami, Alo képes a jelenlegi mezõnybõl, persze nekik adatott meg hogy olyan kocsiba is üljenek, de a csapattársi viszonyításban ez tökéletesen látszik hogy annyira nem egyszerû a dolog...

zsutyesz
jóvanmá <#beka3>

Ale Alonso! poppe fan club&#8482;

Bercy
Hozzáállás kérdése. Lehet, hogy nem a legigazságosabb de szerintem mindenképp látványosabb versenyeket ígér -> az meg nekünk jó, és hát szerintem a nézõkért van minden sport.
Meg sok sportban van így, hogy nem feltétlenül igazságos a pontrendszer (pl fociban se a golarányok alapján dõl el a bajnoki cím)
desigo
igazságos mert a futam elsõ helyén végezni sokkal többet és mint a másodikon
jobban meg kellene becsülni a gyõzelmet...
nem csak mindig a pontszámolgatásnak kellene mennie
passatgt
tegyük fel, hogy az 1. versenyzõ nyer 4 versenyt, a többin kiesik
a 2. versenyzõ pedig nyer 3 versenyt, a többi futamon pedig sorra dobogón végez

a gyõztes az 1. versenyzõ lesz -> igazságos?

Most hirtelen én sem tudom, hogy ennek örülni kell, vagy sírni miatta. Majd szezon közben kiderül, beletaláltak a jóba, vagy mellé lõttek...

WoW: Ejbenjaro#2740, BDO: Ejbenjaro, TESO: #raqured13, Uplay: RESO-Ejbenjaro

Bercy
Tyûha...ez most vajon jó vagy rossz?

Annyiból biztos jó, hogy a második helyen autózó kockáztatni fog, nem pedig a biztos 8 pontra hajtani. Bár elég radikális változtatás.
A Nemzetközi Automobil Szövetség bejelentette, hogy éremrendszer alapján dõl el a bajnoki cím sorsa. Az a versenyzõ lesz a bajnok, aki a legtöbb gyõzelmet szerzi.
NEEEEEEEEE!!!!!!!<#boxer><#boxer><#boxer><#boxer><#violent><#violent>

ahogy látom pikét csak nem kellett volna megtartani még a wiliams is lenyomja míg alonso 1. volt.

Most olvastam én is: az lesz a VB akinek több gyõzelme lesz. Azonos számú gyõzelem esetén a pontok fognak dönteni.

WoW: Ejbenjaro#2740, BDO: Ejbenjaro, TESO: #raqured13, Uplay: RESO-Ejbenjaro

Freedom88
éremrendszer lett bevezetve

T.T.

passatgt
Burron?<#nyes>

zsutyesz
OFF

még a helyesírási segédletbe a kedvemért beírnád a "hadd" szót is, lécci? 😄

Black Ghost
Fabio Capello
elég brutális lesz a Brawn-csapat úgyérzem... lesznek idén meglepetések...

zsutyesz
Teszteredmények, Jerez, 2009. 03. 16.:

1. F. Alonso Renault R29 1:18.343
2. R. Barrichello Brawn BGP 001 1:18.398
3. J. Burron Brawn BGP 001 1:18.892
4. L. Hamilton McLaren Mercedes MP4-24 1:19.513
5. N. Rosberg Williams FW31 1:19.783

Toyota

http://gaborszantai.co.uk/

Punker
ja tényleg, most honnan is van motorja? 😄

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Frank Williams?

Punker
na várj, mi az az FW????

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

zsutyesz
<#eljen>

nem lesz

Firerock
skacok!
most akkor nemlessz csütörtök,péntek?esetleg csak szombati jegyet nem lehet venni?

\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"

Jerez - 1. tesztnap - 2009.03.15

1. R. Barrichello BGP001 1:19.236 102
2. F. Alonso Renault 1:19.819 40
3. N. Hülkenberg FW31 1:20.013 68

Black Ghost
mik a szabályváltozások? múlt évhez képest és van olyan oldal ahol részletesen le van írva? magyarul googleban néztem de nem találtam!
SrAta
Ja szárny túl törékeny kis törés már no kers vagy zárlat és az a motorra is kihatással lehet...
szívás lenne oda tenni...

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

Nem csodalkoznek, eleg kockazatos...

Kit--Kat
Végülis nem oda kerülte úgy hallottam.

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Szerintem a Ferrarinak is okozott, csak jobban sikerult talan mint a tobbieknek.. De ez majd kiderult.. Azert az akuk az elso szarnyban lehet hogy meg fognak gondot okozni...

b-type
Én úgy értettem hogy igen, a KERS mérete és súlya adott mondjuk az elsõ futamon, de ez a fejlesztések alkalmával változhat.Toyota is 2 kasztnit épített, a KERS-re, és nélküle...aztán mégis kivágták a cuccot.
A Ferrari-nak pl. úgy néz ki szinte egyáltalán nem okozott problémát a KERS elhelyezése az autó menettulajdonságaiban...de hát autó és autó között van különbség.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Máté94
Brawn jól nyomja,.Ideje õket isteníteni!
Hajrá Brawn!😄
Black Ghost
Szerintem ezt a KERS kérdést túl radikálisan kezeled. A KERS mérete súlya adott, ezt rajtad kívül a csapatok is tudják, vagyis vagy számoltak vele vagy nem. Akik láttak benne fantáziát azok ezzel együtt tervezték meg az autójukat, szerintem felesleges a KERS-t ballasztként kezelni, mert ebben az esetben ez az autó része, akárcsak a motor, azt sem rakják ide oda.

Egyébként szerintem is kiforratlan a KERS technológia, úgy hogy év közben okozhatnak még meglepetéseket a KERS-t használó csapatok.
b-type
írtam erre egész korrekt választ, de közben elment a net 😊 ..pff
szal a lényeg, hogy ha szétszorják is, az üzembiztos összekötéseket szenes nanocsövekbõl is csináljak, akkor is tömegnövelõ hatása van.
A ballaszt számolható, szabadon csökkenthetõ...szemben ha a KERS tömegét, és ezzel a helyén jelentkezõ súlypontot csökkenteni akarják azzal hogy amit lehet kihelyeznek, akkor is kompromisszumokat kell kötniük. Nem igen érhet olyan szerencse, hogy pont ahova kellene ott elég erõs, és addig kihasználatlan, megfelelõ méretû helyet találsz szvsz.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

A KERS-t jelenleg ket helyre lehet helyezni, az akkumlatorokat vagy egyeb alternativ energiatarolokat barhova, anno felmerult meg az elso szarny is - ergo a sulyelosztas szabalyozhato a KERS-t alkalmazok eseteben is.

b-type
Mire akarsz kibukkanni?
Eltekintve az arany virágszáltól (<#zavart1>), inkább visszaidézném amire reagáltam:
"Aki nem hasznal KERS-t, azok kenytelenek balasztot hasznalni, amit persze szabadon helyezhetnek el az auton, ezzel is javitva az egyensulyt - s mivel a KERS es akkumlatorok beepitesenek helye sincs meghatarozva, az is jobb egyensulyt jelenthet, amennyiben jo helyre helyezik..."

Erre írtam hogy a KERS nem egyenlõ a ballasztsúllyal, a ballaszt jó dolog..azt sem rakhatják akárhova, de mindenképpen több helyre tehetik mint egy KERS rendszert, lévén nem kompakt csomag, és nem kell a 'müködéséhez' más feltétel mint hogy ott legyen.
Amennyiben valaki használni akarja a KERS-t, akkor ha kell neki ballaszt..mert mondjuk a tesztek alkalmával rájöttek hogy elõrébb kellene a súly,..akkor vagy túllépik a súlyhatárt azzal hogy használnak ballasztot is, ..vagy megpróbálják a KERS-t eltolni a nekik kedvezõ irányba. Egy, már megépített és kitalált/legyártott autóban. Nem könnyû azt megvalósítani, hogy mondjuk:
Eddig az üzanyagcella alatt tároltuk a KERS-t,..van helye és kitaláltuk rá a tömegközéppontot nagyjából, most meg hogy futott az autó most átrakjuk a pedálok elé. Mert minden borul, egy jól megtervezett autónál ha 40kg-t egyszer iderakok utána meg akár csak 10centivel elõrébb már tervezhetem át az egészet..pláne ha az abszolut idõt akarom támadni. Amennyiben elég a sereghajtó pozíció akkor persze nem muszáj.
Az megjósolható, hogy az elsõ futamokon a KERS képes átrendezni az erõviszonyokat,..aki használja vélhetõen kûzdeni fog vele, aki nem használja az pedig vélhetõen késõbb fog kûzdeni. Mert már pár futam alatt is azok akik bevállalják a KERS-t nagyot fognak fejleszteni...és láthatóvá fog vállni a KERS elõnye.
Tehát oké, a kiscsapatok lefutják a gyári csapatok KERS-s autóját...de attól még az F1 nem fog megváltozni, vagy a 'nagyok' is kihajítják a KERS-t, vagy elõnyt fognak kovácsolni.
Megalázásról semmiképpen sem beszélnék, hiszen pusztán arról van szó, hogy a kiscsapatok elõnyben vannak mert nem fejlesztenek. 😊..kicsit ellentmondásos, de ez a helyzet pillanatnyilag.
A Bgp001 autó nem kell hogy szabályos legyen...teszteken az FIA nem rendelkezhet..futhatnak szabálytalan autóval is, de (!) nem mondom hogy ezt teszik.