182274
  • SzocsA
    árnyékával!
    mi van vele?
    mi van ha már a következő szezonra tesztel?
    amúgy mindenki azt várta hogy megint mindenkit alázni fog, de nem így lett! majd jövőre akkor mindenki azt gondolja majd hogy a tavalyi idei formáját fogja hozzni majd akkor lesz a nagy kopp!!!!
    na ez a sport iránti szenvedély!!

amúgy a redbullnál valamit nagyon jól kitaláltak!! 1.2 másodperc a ferkához képest fényév! a meki majdnem 2 másodpercet kapott!
    ezért nem jó betiltani az év közbeni teszteket mert amelyik csapat eltalálta a jó kicsit! azt nem lehet megfogni tavaly is úgy volt idén is úgy van! bár most nincs akkora különbség
  • Szabi1991
  • G_ArchAngel #99295
    Barrichello-nal berogzult szokas, hogy ott van MS mellett:)
  • Norbi1990
    Barrichello
  • Totti5
    "Szerintem az hogy Sumi ilyen öregen is tudja tartani a lépést vele, az elég elismerésre méltó."

Kivel tartja? :D
  • WNW
    Jaja... Vagy lekoppintjak, vagy megfurjak, ha nem tudjak lemasolni.. Ez mar akkor is igy ment, mikor meg labhajtasos kocsikkal versenyeztek Frediek az oskorban...
  • bardocz
    Csak mostanság valamiért a mekláren ebben nagyon jó.
    Amúgy az A1 ringes esetre emlékszem, hogy élőben néztem, és azelőtt is néztem már az F1-et.
  • G_ArchAngel #99290
    Nem tudom, hogy miota nezed az F1-et, de altalaban a hatranyba kerulo csapat vesz eszre dolgokat.
    Jelentettek fel az utobbi 10 evben mar mindenkit, mindenert...
  • bardocz
    Csak valamiért mindig a mekláren vesz észre mindent elsőként. Áh, nem gyanús, főleg az elmúlt pár év történései után:D
  • WNW
    Merik.. Azthiszem megvan mekkora elhajlas lehet adott terhelesnel.. Es hatarerteken bellul vannak.. Lehet, hogy a vegelemek csinalnak olyan terhelest menet kozben aero trukkel, ami nagyobb mint a vizsgalati terheles, es akkor mar lehajlanak a szarnyvegek... Elobb-utobb majd rajonnek, es akkor megtudjuk mi a valosag..
  • Count Adyn
    tiszta ovi:)
  • n003
    az első szárny fontosabb hogy flexi-e mert minnél közelebb van a földhöz annál kevesebb levegő kevereg a kocsi hasa alatt .. egyébként jó kérdés ha tényleg mérték magának aszárnyak a hajlékonyságát a versenybírók és nem hajlékony akkor mitől van mégis lejjeb a rb és a ferrarié?
  • kabel15
    McLaren lenyilatkozta hogyha nem tiltják be akkor ők is csinálnak majd. És akkor csúnya világ lesz ALÁZZUK LE A FERRARIT!!!!!!!!
  • WNW
    Mert nekik nincs... :) Amugy az elso szarnyak tenyleg viccesek, es az nem rezges.. A rezges ellenseg, instabilla teszi a kocsit, vagyis kerulik..
  • Freedom88
    Amig nem találta ki vmelyik csapat senki nem vette észre...
  • bardocz
    Persze, ez egyértelmű, nem lehetnek atommerevek ezek a kocsi. De az látszik, hogy flexibilis. Az elsőszárnyak viszont inkább a rezgéstől mozognak.
    Amikor a Ferrarinak felxibilis első szárnya volt, az is szabályosnak minősült előtte.
    Amúgy csak nekem furcsa, hogy megint a McLarennek tűnt fel elsőként ez a dolog?
  • G_ArchAngel #99281
    Altalaban ezek az elemek az adott erohatar felett elmozdulnak, ez ellen akkor lehetne tenni, ha 12mm felett acelbol lennenek ezek az autok.

Meg kell keresni a szabalykonyvben, ott le van irva, hogy adott G vagy Pa (nem tudom miben adjak meg) mellett hany mm-t lenghet ki egy elem es milyen iranyban.

A heten megvizsgaltak a RBR es Ferrari szarnyait es szabalyosnak talaltak oket, tehat a szabalykonyvben leirtaknak megfeleloen elvegeztek egy terheleses vizsgalatot, ahol adott erovel, adott teruletre hato nyomassal az adott elem hatarerteken belul mozgott el.

Ezek az autok nem olyan merevek, mint egy Panzer4, az elemek lehet onmagukban nem, de egymashoz kepest elmozdulnak egy bizonyos hatarertek felett.
    Nem fogom, nem tudom eldonteni, hogy mi a szabalyos, de olyan nincs, hogy ne legyen elmozdulas reszegysegek kozott.
  • Laceee
    Nem érdekes, hogy csak a vízszintes elemek mozdulnak ?, cápa uszony vége meg majd leszakad.
  • bardocz
    Nade nem csak a szárnynak kéne billennie, hanem az egész kocsinak, a hátralógó bizbasszal együtt, de az amint látszik nem billen.
  • bardocz
    Ááá, nem flexibilis cseppet sem:D
  • WNW
    Az elso sazarnyakrol van szo, nem a hatsokrol.. Ez ami itt latszik, ez inkabb a kigyorsitaskor hatra billen, fekezeskor elore billen a kocsi.. A 2 vegallapotot sikerult egy kepre rakni.. Az elso szarnyak viszot tenyleg erdekesen jatszanak neha...
  • Norbi1990
    Szemmel látható, hogy a Ferrari és a Red Bull szárnyai lifegnek miközben a Mekié meg nem.
    Én Barrichellonak a kocsiján is észrevettem, hogy így el deformálódik mikor a célegyenes utáni féktávon fékezett
  • Laceee
    Egy kis adalék a hajlékony redbull szárnyakhoz:
  • kabel15
    Neki ez olyan mint a drog. Nem bír leálni. De ez érthető.
  • IXEMGabeo
    volt neki eddig is pénze, nem hinném, hogy azért tért vissza...
  • bakkerman
    ha meg jövőre is szar lesz,akkor majd 2011-es év uccsó futamán megveregi a vállát az egyik Virgines,hogy nem baj májkül,legalább pénzed megint lesz :)
  • IXEMGabeo
    majd jövőre...peches éve van, ráadásul még 1-2 futamon gyenge volt amit be is ismert.
  • Magnum PI
    Aki azt várja, hogy Suminak idő kell még, az téved. Nem lesz jobb most is jó. (talán sikerül jövőre olyan gépet tervezni ami jobban illeszkedik a stilusához). VISZONT: Sumi 41 éves...40....1. Rosberg meg 25 és mindeki tudja, hogy tehetséges. Szerintem az hogy Sumi ilyen öregen is tudja tartani a lépést vele, az elég elismerésre méltó. Azért 15 év rohadt sokat számít. Én amugy a helyében nem jöttem volna vissza. Szerintem abba bízott hogy a Merci lesz megint olyan jó hogy összehozzon egy vb címet de hát nem.
  • IXEMGabeo
    ez van...nyílván a fejlesztések elmaradása miatt van így...amúgy pedig az sem véletlen, hogy most Petrov elverte Kubit és ott volt a 10 között a másik Renaultval holott nem szokott ott lenni...hidd el nem rossz a Renault itt
  • MaSzKa
    Rosberg felérhet a dobogóra, ha elől valaki elbaltázza
  • Totti5
    Hány év kell neki? Igen Rosberg 5 ami kiváló.
  • bakkerman
    jajj,hagyjátok már sumit,idő kell neki hogy szokja a gépet,végülis még csak augusztus lesz holnap,ez még nem nagy idő...Jah,hogy Rosberg meg 5. lett? értem...
  • MaSzKa
    Most legalább jobban felkészültek a kommentátorok, mint általában.

Piros pont nekik
  • bardocz
    Jaja, láttam, ezért is vagyok szomorú. De ha Sutil esik ki, az sem jó.
  • sKeezo
    ez egy pöppet kellemetlen lehetett
  • sKeezo
    alonso szarból várat épít
  • kabel15
    Csalóknak áll a világ! Ugye FERRARI ugye REDBULL?
  • desigo
    Első három kapott jaffát
  • G_ArchAngel #99259
    Button-nak kellemetlen, de Schumachernek vegtelenul kinos lehet ez a szituacio.

Es ne felejtsuk el, hogy Nico Hulkenberg is vegre rendesen elverte Barrichellot...
  • desigo
    Petrov 7
    Kubica 8

korrekt

Vettel ma úgy ment mint annó Schumi
    legjobb autóval hibátlanul