182274
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
SzocsA #99297 árnyékával!
mi van vele?
mi van ha már a következő szezonra tesztel?
amúgy mindenki azt várta hogy megint mindenkit alázni fog, de nem így lett! majd jövőre akkor mindenki azt gondolja majd hogy a tavalyi idei formáját fogja hozzni majd akkor lesz a nagy kopp!!!!

na ez a sport iránti szenvedély!!
amúgy a redbullnál valamit nagyon jól kitaláltak!! 1.2 másodperc a ferkához képest fényév! a meki majdnem 2 másodpercet kapott!
ezért nem jó betiltani az év közbeni teszteket mert amelyik csapat eltalálta a jó kicsit! azt nem lehet megfogni tavaly is úgy volt idén is úgy van! bár most nincs akkora különbség -
Szabi1991 #99296
-
G_ArchAngel #99295 Barrichello-nal berogzult szokas, hogy ott van MS mellett:) -
Barrichello
-
"Szerintem az hogy Sumi ilyen öregen is tudja tartani a lépést vele, az elég elismerésre méltó."
Kivel tartja? :D -
WNW #99292 Jaja... Vagy lekoppintjak, vagy megfurjak, ha nem tudjak lemasolni.. Ez mar akkor is igy ment, mikor meg labhajtasos kocsikkal versenyeztek Frediek az oskorban...
-
Csak mostanság valamiért a mekláren ebben nagyon jó.
Amúgy az A1 ringes esetre emlékszem, hogy élőben néztem, és azelőtt is néztem már az F1-et. -
G_ArchAngel #99290 Nem tudom, hogy miota nezed az F1-et, de altalaban a hatranyba kerulo csapat vesz eszre dolgokat.
Jelentettek fel az utobbi 10 evben mar mindenkit, mindenert... -
Csak valamiért mindig a mekláren vesz észre mindent elsőként. Áh, nem gyanús, főleg az elmúlt pár év történései után:D -
WNW #99288 Merik.. Azthiszem megvan mekkora elhajlas lehet adott terhelesnel.. Es hatarerteken bellul vannak.. Lehet, hogy a vegelemek csinalnak olyan terhelest menet kozben aero trukkel, ami nagyobb mint a vizsgalati terheles, es akkor mar lehajlanak a szarnyvegek... Elobb-utobb majd rajonnek, es akkor megtudjuk mi a valosag..
-
tiszta ovi:) -
n003 #99286 az első szárny fontosabb hogy flexi-e mert minnél közelebb van a földhöz annál kevesebb levegő kevereg a kocsi hasa alatt .. egyébként jó kérdés ha tényleg mérték magának aszárnyak a hajlékonyságát a versenybírók és nem hajlékony akkor mitől van mégis lejjeb a rb és a ferrarié? -
McLaren lenyilatkozta hogyha nem tiltják be akkor ők is csinálnak majd. És akkor csúnya világ lesz
ALÁZZUK LE A FERRARIT!!!!!!!!
-
WNW #99284 Mert nekik nincs... :) Amugy az elso szarnyak tenyleg viccesek, es az nem rezges.. A rezges ellenseg, instabilla teszi a kocsit, vagyis kerulik.. -
Amig nem találta ki vmelyik csapat senki nem vette észre... -
Persze, ez egyértelmű, nem lehetnek atommerevek ezek a kocsi. De az látszik, hogy flexibilis. Az elsőszárnyak viszont inkább a rezgéstől mozognak.
Amikor a Ferrarinak felxibilis első szárnya volt, az is szabályosnak minősült előtte.
Amúgy csak nekem furcsa, hogy megint a McLarennek tűnt fel elsőként ez a dolog? -
G_ArchAngel #99281 Altalaban ezek az elemek az adott erohatar felett elmozdulnak, ez ellen akkor lehetne tenni, ha 12mm felett acelbol lennenek ezek az autok.
Meg kell keresni a szabalykonyvben, ott le van irva, hogy adott G vagy Pa (nem tudom miben adjak meg) mellett hany mm-t lenghet ki egy elem es milyen iranyban.
A heten megvizsgaltak a RBR es Ferrari szarnyait es szabalyosnak talaltak oket, tehat a szabalykonyvben leirtaknak megfeleloen elvegeztek egy terheleses vizsgalatot, ahol adott erovel, adott teruletre hato nyomassal az adott elem hatarerteken belul mozgott el.
Ezek az autok nem olyan merevek, mint egy Panzer4, az elemek lehet onmagukban nem, de egymashoz kepest elmozdulnak egy bizonyos hatarertek felett.
Nem fogom, nem tudom eldonteni, hogy mi a szabalyos, de olyan nincs, hogy ne legyen elmozdulas reszegysegek kozott. -
Laceee #99280 Nem érdekes, hogy csak a vízszintes elemek mozdulnak ?, cápa uszony vége meg majd leszakad. -
Nade nem csak a szárnynak kéne billennie, hanem az egész kocsinak, a hátralógó bizbasszal együtt, de az amint látszik nem billen. -
Ááá, nem flexibilis cseppet sem:D -
WNW #99277 Az elso sazarnyakrol van szo, nem a hatsokrol.. Ez ami itt latszik, ez inkabb a kigyorsitaskor hatra billen, fekezeskor elore billen a kocsi.. A 2 vegallapotot sikerult egy kepre rakni.. Az elso szarnyak viszot tenyleg erdekesen jatszanak neha... -
Szemmel látható, hogy a Ferrari és a Red Bull szárnyai lifegnek miközben a Mekié meg nem.
Én Barrichellonak a kocsiján is észrevettem, hogy így el deformálódik mikor a célegyenes utáni féktávon fékezett -
Laceee #99275 Egy kis adalék a hajlékony redbull szárnyakhoz:
-
Neki ez olyan mint a drog. Nem bír leálni. De ez érthető. -
IXEMGabeo #99273 volt neki eddig is pénze, nem hinném, hogy azért tért vissza... -
ha meg jövőre is szar lesz,akkor majd 2011-es év uccsó futamán megveregi a vállát az egyik Virgines,hogy nem baj májkül,legalább pénzed megint lesz :) -
IXEMGabeo #99271 majd jövőre...peches éve van, ráadásul még 1-2 futamon gyenge volt amit be is ismert. -
Aki azt várja, hogy Suminak idő kell még, az téved. Nem lesz jobb most is jó. (talán sikerül jövőre olyan gépet tervezni ami jobban illeszkedik a stilusához). VISZONT: Sumi 41 éves...40....1. Rosberg meg 25 és mindeki tudja, hogy tehetséges. Szerintem az hogy Sumi ilyen öregen is tudja tartani a lépést vele, az elég elismerésre méltó. Azért 15 év rohadt sokat számít. Én amugy a helyében nem jöttem volna vissza. Szerintem abba bízott hogy a Merci lesz megint olyan jó hogy összehozzon egy vb címet de hát nem. -
IXEMGabeo #99269 ez van...nyílván a fejlesztések elmaradása miatt van így...amúgy pedig az sem véletlen, hogy most Petrov elverte Kubit és ott volt a 10 között a másik Renaultval holott nem szokott ott lenni...hidd el nem rossz a Renault itt -
Rosberg felérhet a dobogóra, ha elől valaki elbaltázza -
Hány év kell neki? Igen Rosberg 5 ami kiváló. -
jajj,hagyjátok már sumit,idő kell neki hogy szokja a gépet,végülis még csak augusztus lesz holnap,ez még nem nagy idő...Jah,hogy Rosberg meg 5. lett? értem... -
Most legalább jobban felkészültek a kommentátorok, mint általában.
Piros pont nekik -
Jaja, láttam, ezért is vagyok szomorú. De ha Sutil esik ki, az sem jó. -
sKeezo #99263 ez egy pöppet kellemetlen lehetett -
sKeezo #99262 alonso szarból várat épít -
Csalóknak áll a világ! Ugye FERRARI ugye REDBULL?
-
Első három kapott jaffát
-
G_ArchAngel #99259 Button-nak kellemetlen, de Schumachernek vegtelenul kinos lehet ez a szituacio.
Es ne felejtsuk el, hogy Nico Hulkenberg is vegre rendesen elverte Barrichellot... -
Petrov 7
Kubica 8
korrekt
Vettel ma úgy ment mint annó Schumi
legjobb autóval hibátlanul