FORMA1
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES
..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.
Az FIA buktatni akarja, ez teljesen érthetõ is mivel nekik nem volt nagy öröm az MS fémjelezte idõszak, õk nem történelmet akarnak íratni, hanem nézetséget akarnak. Tehát az FIA azon törekvése hogy felzárkóztassa a kiscsapatokat teljesen jó, nincs baj vele. Egyébként a kiscsapatok nem lennének fasorba sem...sõt nagy valószinûséggel megszünnének.
Ross Brawn nem varázsló, a Toyota mióta kûzd mint pata a napon aztán most egyszeriben õk is beletaláltak a tutiba??
Kik azok akinek nem igen megy most? Mi a közös bennük? a diffúzor hiánya, és a KERS megléte.
Kiknek megy szekér? Mi a közös bennük? a Diffuzor megléte, és a KERS hiánya.
A Red Bull nem véletlenül nem szerelte be a Renault KERS rendszerét, a Brawn nem véletenül nem kérte a McLaren KERS rendszerét, a Force India-val nem tudom mi a helyzet...de sajnos õk nem igen jó példa, mivel Pedro de la Rosa megtesztelte a Force India-t, és igen problémásnak nevezte.
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
A mostani "nagyokról" pedig ne felejtsétek el hogy nem voltak mindig az élen, az F1 60 éve nem Ferrari-Mclaren harcról szólt, elég csak vissza gondolni a Ferrari közvetlen Sumi elõtti idõszakára.
"Itt a KERS és a kiegyensúlyozás, valamit a diffúzor miatt lett hirtelen topcsapat a Brawn, a Toyota és mások."
Látod te mindjárt három, lehetõséget is mondtál amivel egy tervezõmérnök számolhat. Az hogy jövõre meg mi lesz kár találgatni, majd megvitatjuk akkor mikor megtörtént.
persze a topcsapatok elvakult rajongóinak mindenképp kell valami önmaguk megnyugtatására szóló magyarázat.
csak nehogy kopp legyen, hogy amikor rákoppintják az ún. topcsapatok is a diffúzort, mégsem jönnek majd úgy az eremények... 😊
Nekik is most az idén elején kellene minnél több pontot begyûjteni, amíg ki vannak ütve a Renault, a Ferrari és a McLaren, azok akik a KERS-ben gondolkodnak, a Bmw-t is idelehetne sorolni, de a Bmw a feles stratégiájával (Nick KERS, Kubica Kers nélkül) mégis más.
Sztem egyértelmûen KERS a hátrány, és az erre visszavezethetõ nehézségek, valszeg számít a diffuzor is, de ezt a kettõt nehéz szétválasztani.
Azaz az LT-n lehetett látni hogy a pálya kanyargós részén mennyit nyernek a diffuzoros autók, ...de ott veszítenek a nem ideális súly ill súlyosztás miatt a KERS-s autók is. Erre jó példa Vettel és Webber, akinek nincs diffuzora, de nicns KERS-s sem és mégis/és ezért gyors tudott lenni a 'kanyargós' részeken.
Viszont én a 4. 5. futamra mindenképpen felzárkózást várok a McLaren, Ferrari, Reanult...vagy legalább valamelyik részérõl.
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
Mert ha diffuzoros csapatok szabalytalanok akkor a Red Bull a legerosebb csapat.....
Itt a KERS és a kiegyensúlyozás, valamit a diffúzor miatt lett hirtelen topcsapat a Brawn, a Toyota és mások. Semmi köze nincs a zsenialitáshoz meg Brawn tervezõzseniségéhez, mert ezek egyszerûen kihasználtak két kiskaput ("ajánlott" KERS és a diffúzor). Amint újra kell tervezniük az autót, vagy kötelezõvé teszik a KERSt, azonnal visszaesnek majd, mert csodák nincsenek.
Viszont, ha jövõre, tök ugyanazok körülmények között is "ennyire zseniálisan" kezdik az évet, akkor azt mondom oké, igazatok van, de erre szerintem kb. annyi sansz van, mint arra, hogy Bumgartner Zsolti 1x a Ferrari tesztpilótája lesz ...
A medve nem játék.
A Honda-hoz jött egy Ross Brawn aki nagyon jó szakember a maga területén, de mi is az? Mert annak az autóhoz sok köze nincs. Remek taktikus, és van belsõ képe egy tökéletesen müködõ csapatról, de nem tervezõ és nem szakmérnök.
A McLaren-tõl elment RD, ...amikor bemutatták az autót, de egyébként még ott van és lát mindent.
Ez az egész sántít...azaz a 3 diffes nem adta fel az évet, és a Bmw sem az év végéig fejlesztett, valamint a szakembervándorlás sem áll...illetve az áll a Ferrari-ra, mostmár lehet mondani, de ez állt már tavaly is.
A szívás az hogy az idei évben csak a szabadedzéseken lehet tesztelni, és ez kevés. Az év második felére feljöhetnek a nagyok de az lehet hogy már késõn lesz. Azt pedig hogy feladják az idei évet és készüljenek 2010-re szerintem nem merik megtenni, ahhoz túl nagy a presztizsük (bár ebben nem vagyok biztos).
A nagy csapattok fejlesztenek, és költenek! Szerintem ez nem ilyen egyszerû, erre a Toyota az élõ példa. A pénz nem minden, oda jó szakember, meg jó ötlet kell ( ebbõl sokszor elég egy is).
A Ferrari-tól Mclaren-tõl 2-2 elment, Honda-hoz meg 1 jött. Igy van nincs ebben semmi meseszerûség.
Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES
...hol van benne a fejlesztés ideje, kockázata, pénze?
Nincs ebben meseszerûség, hogy a legkisebb túljár a nagy eszén....ezt most megtehetik az FIA áldásával, mert ez nekik is jó. De ha csak az egyik nagycsapat lépte volna meg, már régen tíltva lenne.
Sztem Campy arra is gondolhatott, bár õ tudja, hogy a kiscsapatok és az élmenõk között szépen alakul a különbség,..régebben a 4mp-t be lehetett mérni az elsõ és az utolsó közé, most azért ez jóval barátibb...sõt néha kifejezetten szoros.
Az más kérdés hogy a verseny képe hogy alakul.., bár eddig olyan durva lekörözések nem voltak. Talán csak azért mert eddig egy teljes értékû futam volt, talán azért mert tömörödhetett a mezõny.
Toyota már tavaly is szépen fejlõdött, idén pedig eddig kiválóan szerepelnek, amikor a japán gyárak sorra dõlnek be a motorsport világában õk kitartottak és megérte nekik maximálisan.
Kiscsapat a Force India, ott is vannak a végén, a Toro Rosso detto.
A diffúzor ügy fontos, egyértelmû hogy azok elõnyben vannak akik a kezdetektõl használják és nekem az sem tetszik hogy a KERSet össze vissza használják, ki kellett volna közni hogy legyen mindenkinek vagy ne legyen senkinek...
Az FIA költségcsökkentési elõírásainak köszönhetõ, többek közt a többhétvégés váltóknak, eddig motoroknak (ami most már éves fix), köszönhetõ a motorbefagyasztásoknak, ill. azon törekvésnek hogy alacsony áron kaphassanak motort a kiscsapatok...stb. Így jöttek fel a kiscsapatok, aminek én spec barátja is vagyok félig-meddig.
De most már lassan ideje lesz átszervezni az egészet, normalizálni a motor és váltófelhasználást, és több pénzt leosztani a csapatoknak, akár a privátok javára többet, mindegy.
De most már lassan elérünk oda amit még egy benzingõzös rajongó el tud viselni ezzel a sok szabályozással, szal ideje lenne több pénzt leosztani a jogdíjjakból szvsz.
a Toyota is legalább olyan jó most mint a Brawn, a többiek pedig ha rákoppintják a diffúzort, máris nem lesznek EMIATT hátrányban...
de akkor majd ráfogják másra, hogy épp miért jobb vmelyik másik csapat.
savanyú a szõlõ, szánalom.
na majd meglátjuk, szerintem ez még nagyon nem lefutott ez az évad...
..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.
Már rég kész van minden csapatnak az új diffúzora. Csak az ítéletet várják szvsz..
Nem fogják szabálytalannak találni. Az FIA ekkora segget nem csinálhat a szájából.. Habár..
Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...
Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...
Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.
http://topgearhungary.blogspot.com/
azokkal az újításokkal elmehetnek az anyukájukba, azzal az F1 lényegét vennék ell, de ezen nem érdemes rágódnunk meg idegeskednünk, innen nem tudunk hatni rájuk, szóval csak szorítsunk hogy van a vezetõségekben értelmes egyén is.