FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Button lenne a pokolian lassu sofor?

Ha ilyen leszek, akkor inkabb nem akarok megoregedni, 60 evesen lojjetek le!

http://gaborszantai.co.uk/

M@TriX
2. edzésen már nincs ekkora meglepetés....

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

Flavionak elgurult a gyógyszere

Ez a faszi is egyre szánalmasabb 😄
Istencsászár
új dupla diffúzor, átdolgoztt elsõ szárny és még 1-2 aero elem...

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

M@TriX
így jár aki most kel fel, de aki még el akarja csípni a végét watchit 😊

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

vagy loptak 1-2 ötletet a brawn-tól

ladarevolution
Berakták az eddig mûhelyben tartogatott difúzort<#nyes>

desigo
McLaren looooool
mitõl javultak ezek fel <#wow1>

BMW meg mit csinál?bealudtak
zsutyesz

Ale Alonso! poppe fan club&#8482;

LaszloLedzenyi
valami linket tudtok adni ahol lehet nézni a szabadedzést reggel?

\"Életemet mindig egyedül a másodpercekért való harc töltötte be,és szívesen vállaltam az áldozatos,nélkülözéssel teli éveket,hogy megtanuljak vezetni,gyorsan vezetni,és még gyorsabban vezetni!\"

bardocz
Lancia Stratoshoz pont berakhatták volna a fekete-piros Pirelli-s festést,nem pedig az Alitalia-s zöld-piros-fehéret😄
b-type
Ahogy Istencsászár is írta Pirelli a hivatalos beszállító...mondjuk ahogy áll a WRC, sajnos nem oszt nem szoroz,..mert hamarosan lehalhat az egész 😞

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Istencsászár
Pirellin megy mindenki.

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

Black Ghost
Bocs: BFgoodrich 😊
Black Ghost
Miért idén WRC-ben nem BFgoodridge-l meg a Citroen?
Mert ha igen akkor az Michelin.
b-type
...az csak nekik pénzért lenne jó. 😊
Aztán mit csinált a Michelin? (az Indianapolis-i balhén kivül)
Lenyomott egy hangzatos nagy dumát arról hogy õk vetélytárs nélkül nem akarnak az F1-ben maradni, meg hasonló akkor szimpatikusan hangzó dumák.
...aztán azt láttad hogy kiseggeltek a MotoGp-bõl is, aztán kiseggeltek a WRC-bõl is.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Christian88
Aztán Börni vagy valamelyik nagy ember berágna és megkérdezné a Michelin-t lenne-e egyedüli gumiszállító a forma 1-ben =D

http://www.twitch.tv/hegii

b-type
jaja, Alonso szerint elkeffentették azt levettem,...és lehetséges tök igaza van.
De azért a Bridgestone is ott van már egy ideje a placcon, nem igen vágom hogy követhetnének el sorozatos szarvashibákat. Sõt ez nálam nem igen életszerû.

RATCUSTOM
Sziasztok!
Szeretnék kérni megint egy linket ahol tudom nézni a szabadedzéseket. 😄
Illetve mikor is lesznek? xD
Elõre is kössz!

kifli
nem csak a nagy külömbségekkel van baja

"A Bridgestone az idei esztendõben is négy különbözõ száraz aszfaltra alkalmas gumit készített..."

"Kínában például a szuperlágyhoz a közepes specifikáció társul."

szerintem az a problémája hogy ezt a 2 gumit hozzák el, még van 2 másik keményebb fajta és gondolom ide az kellene.
Barnabyka
áhh akármennyire unszimpatikus ez az ember ezen a mondatán én jót kacagtam😊))

ScarY MAN
"Ha nagyobb felhajtást akarunk, akkor sorsolhatnánk is, és aki a tizenhármas számot húzza, az esõgumit kap."<#banplz>

...

b-type
Pedig nem a Bridgestone-n múlik, detto az FIA döntése volt hogy nagyobb különbség legyen a lágy és a kemény között (szperlágy és lágy, kemény és szuperkemény<#idiota>..stb) hogy ne döntõbb legyen a futamra ki hogyan használja ki a kötelezõ gumiválasztást.
Aztán a megjelenített/elért különbség sem volt elég, ezért még nagyobb különbséget írtak elõ...ezért van a jelenlegi helyzet.
De egyébként okés Alonso nyilatkozata, csak nem értem Vettel-t és Kubica-t miért keveri ide...a MotoGp-ben ..sõt a motorsportban tök egyértelmû, hogy körönként egy másodpercet lehet bukni az elmelegedett/elkopott gumik miatt..és aztán minden körben további félmásodpercet kb.

Istencsászár
Alonso: A Bridgestone gumiválasztása nevetséges 😊)

Egy kis hasonlítási alap lehet mennyit számít, vagy nem számít a Kers...

"Felipe Massa és Kimi Räikkönen azonban Kínában egész biztosan nem fogja használni a KERS-t, amit Stefano Domenicali csapatfõnök árult el egy sajtótájékoztatón csütörtökön, adta hírül az autosport.com."

desigo
Be volt mar parszor linkelve, nem olyat adott be, mint amit most elfogadtak...
Biatore frocsogott, de Pat Symonds elismerte, hogy luzerek voltak...

bardocz
Ti tényleg ennyire tudtok csak gondolkodni?Vagy szerintetek ugyan úgy tervezte meg az összes csapat?Gondolkozzatok!Kurva fárasztó,tudom,de hasznos.Egyértelmû,hogy teljesen más dolgot talált ki Brawn,Toyota,Williams,mint a többiek,ezért az övéké szabályos.
én ugy hallottam hogy a Red Bull is megtette ugyanezt amit a Renault és nekik is azt mondták nem szabályos...döntsék már el akkor most mi van!! ja bocs már eldöntötték szabályos😮😮 és gondoljatok bele toronymagasan a Red Bull lehetett volna a legjobb csapat a mezõnyben ha nekik be lett volna szerelve a cucc?😮

b-type
Nem tudom pontosan milyen diffúzortervet adott be a Reanult, de ha tényleg hasonló, akkor valóban.

Mindenki erre számított, hogy nem csinálnak segget a szájukból, de ezzel itt az újabb "kiskapu"!

most mindenki azt nyilatkozza, hogy sajnos le kell gyártaniuk az új diffúzorokat hatalmas pénzekért -nem mintha már nem lenne kész, csak nem tesztelhették-

DE:

"sajnos" az új diffûzor miatt új padlólemez kellett, az miatt meg új felfüggesztés, fordítva jobban mutat az a motor, arra új borítás kell stb.

lesz itt még óvás basszus... nyomorék FIA

Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...

Ebbe csak az szemétség hogy a renault-nak azt mondta a FIA hogy nem legális, holott õk is észre vették a kiskaput<#falbav> és ezt most rendesen beszopták mert legális <#shakehead>

http://www.sg.hu/cikkek/75599/feladta_wow_os_eletet_a_valosagert ------- MMORPG rajongóknak: \"Ne feledd, minél királyabbul fest a karaktered, annál szánalmasabb az életed.\"

Istencsászár
Gyors lezavarták ezt hogy mindenki fogja be a következõ hetekben legyen mirõl dumálni és legyen mit tárgyalni => Hamilton 😊)

Minstrel
és az index olvasók is így döntöttek <#vigyor>

Amúgy örülök, hogy ez lett, kiváncsi leszek sikerül-e a többi csapatnak felzárkózni a "diffúzorbrigádhoz"

http://topgearhungary.blogspot.com/

teljesen korrekt az ítélet.

az a5.hu-n persze a hardcore nagycsapat fanok támadják az ítéletet, legszívesebben ásnák az FIA sírját. természetesen annak ellenére, hogy független szakemberek szerint is ez volt a helyes döntés. uff.
már mindenkinek megvan a dupla diffúzorja!

ez várható volt! hogy így döntenek!
a.carkey
Érik egy 1991-es szezon. Kiváncsi leszek feltámad-e a Ferrari, legalább úgy, mint Nigel. Monaco lesz a mérce.

A medve nem játék.

desigo
Nah akkor innentõl a többi csapat is kísérletezhet...
korrekt ítélet...
szolszil
Hivatalosan is legálisak a diffúzorok
formula1.com
f1hirek.hu

Ash nazg durbatul&#251;k, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatul&#251;k agh burzum-ishi krimpatul.

a.carkey
a.carkey
M@TriX
visszamenõleg én is remélem hogy nem lesz abalygatva, én abba is belemennék, hogy akkor mostantól ne lehessen használni akkor látnánk úgy mit tudnak a jelenlegi élcsapatok.

de mivel a többségnek már kb. kész van a saját új fejlesztése, így szerintem maradhat is, csak visszamenõleg ne legyen szivatva a csapatok. Erõlködjenek csak, az nekünk jó lesz 😊

A Ferrari '92 óta nem szerepelt ilyen rosszul 😉
Mármint értsd jól, nem nem szeretem õket, hanem az izgalmat szeretem. Így most nekünk nagyon kell koncentrálniuk.

ebben sok mindenben nem tudok egyetérteni de ezt nem ecsetelném leírták már pl b type free és Istencsászár is, felesleges lenne nekem is...

így van😊

komolyan mondom, en is izgulok...
nagy szemetseg lenne felrugni az eddigi eredmenyeket...
azt mondom, hogy Kina utan tiltsak be, ha nagyon akarjak, de ne szivassanak meg egy csapatot sem, ha a tobbi hulye volt, raadasul a FIA haromszor kiallt a dupla diffuzor mellett...

oneal1
kiváncsi leszek!!para

!Forza Ferrari!

Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...

b-type
?
A Toyota-nak nem voltak sikeres adataik..ez egy fontos dolog, ne felejtsd ki a mondatomból 😊
Az adatok alapvetõen fontosak, de a gyors autó...talán a leggyorsabb autó beállítási adatainak megléte nagyon fontos dolog...az egész mondatom akkor kap lényeget. A Toyota-nak ilyen nem volt, a Honda nyert egy futamot esõs körülmények között...azaz szintén nem volt ilyen.
A régmúlt idõkkel nem foglalkozom, mert régen nem kellett egy pályán este rajtolni fényárban, vagy késõ délután mert a nézõknek ne kelljen korán felkelni(!!)...ha ennek nem tulajdonítasz jelentõséget akkor oké, ha viszont igen akkor tudod mi minden a nézettség...én úgy gondolom, hogy ha csak a legcsekélyebb mértékben is veszélyeztetem a versenyzõket, azzal az igénnyel hogy ne kelljen korán felkellnem (ha lenne ilyen), akkor azonnal viszakoznék.
Az FIA nem,
a sok törekvés a biztonságról, a sok lassítás stb...az mind érdekesen fals most hogy a versenyzõk panaszai miszerint bizonyos kanyarok beláthatatlanná váltak a fény-árnyék viszonyok megváltozásával.

Sztem sem döntöttek rosszul a KERS-t használók, sztem is késõbb ez kifizetõdik....én a jelenlegi helyzet megítélése miatt vitázom.
NIncs leleményesség...nincs 2009 kiurgó leleményessége, ..illetve megfordítva: leleményesség mindig is volt....de most eddig hagyják is.
Ennyi.
Én a balabbik golyómat felteszem arra hogy a KERS betételével és egy betû szerinti diffúzorral a Brawn középcsapat lenne, és a Toyota egy erõs középcsapat.
A McLaren bevallotta hogy félretervezték az autójukat? ....hát sok mindent nem lehet mondani, ..még azt lehet hogy elmondják hogy szerintük a más csapatok megoldásai nem teljesen szabályosak míg az övékénél fel sem merült hogy szabálytakan vagy sem.
Ezt is elmondták.

baaka
Szóval akkor a mai tárgyaláson azt a döntést hozták a díffúzorról hogy szabályos?

Black Ghost
A többieknek is lesz kettõs díffúzorjuk.

Egy Forma-1-es autó a legkomplexebb dolog, amire csak ember gondolhat. Elkerülhetetlen, hogy itt-ott ne legyenek szürke foltok. Ezeket a nagyon bonyolult technikai eszközöket, megoldásokat nem lehet szavakkal kifejezni, de ha ilyen dolgok kerülnek elõ mint most, akkor gyorsan kell reagálni, hogy irányítás alá kerüljön a közös gondolkodás.”

Theissen azt is elismerte, amirõl már korábban hallani lehetett, hogy több csapat, köztük a BMW Sauber is már elkezdte fejleszteni a saját „dupla diffúzorát.”

„Nem maradhatunk le. Fejlesztjük a saját ilyen jellegû megoldásunkat, annak ellenére, hogy sokba kerül és szerintünk nem is feltétlenül szabályos. Nem akartunk ezen az úton haladni, de nincs más választásunk. Ki kell fejlesztenünk arra az esetre, hogy ha szabályosnak találják.”- zárta le Theissen.

Black Ghost
"A mostani domináns helyzetet nehezebb elbukni, nagyon sok a technikai támogatás..akár csak egy unevezett szuperszámítógépre, akár a szélcsatorna lehetõségére, de a kutatás minõségére gondolok. Akiknek több sikeres adat van a birtokában, és megfelelõ háttere valmint szakembergárdája az nehezen bukja el az elsõséget."
Ha ez lenne a mérvadó akkor a Toyota-nak Honda-nak is az élen kellet volna harcolnia az elmúlt években, de nem ez történt, pedig a technikai háttér itt is adott.
Ha most 1996-ot írnánk akkor Mclaren-Williams párharcról beszélnénk, a Ferrari pedig egy feltörekvõ középcsapat lenne. Szerinted náluk nem volt meg az akkori szintnek megfelelõ technikai háttér, mi kellett hogy sikeresek legyenek? Todt, Brawn, és Sumi, tehát személyek nem gépek. Késõbb az õ tervezési és csapatirányítási módszereiket koppintotta le a többi csapat ez lett az alap, ezért mondták hogy az idei évvel zárult le véglegesen a Schumacher korszak.
A diffúzor megtervezés, a KERS használata pedig csapat függõ, FIA csak megadta a paramétereket, illetve eldönthetõvé tette a KERS használatát. Nem mondom hogy a KERs-t használók rosszul döntöttek, a késõbbiekben ez még kifizetõdhet, a Renault-nál már láthattunk biztató jeleket.
Félreértés ne essék, értem hogy mire akarsz kilyukadni, és a túlnyomó részével egyet is értek, csak én a jelenlegi erõsorrendet kevésbé tulajdonítom ez az FIA ténykedésének, mint inkább emberi leleményességnek, és ez tényleg nem varázslat. A Renault, ill. Mclaren így vagy úgy de bevallották hogy félre tervezték a kocsikat, tehát a nagyok is tévedhetnek.
Még valami a Renault két éve még bajnok volt, aztán jött egy nagy semmi,
ott mi lehetett a gubanc, elfelejtették hogy hogyan kell betalálni a tutiba?