182274
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Uraim, Ferrari drukkerek és akik nem azok. Itt a lehetőség!!! -
Üdvözletem Amerikában, legalább ezt jól gondolták.
Infineon raceway, ha jól tudom a világ legnagyobb emelkedője van itt verseny pályán. Nascar IndyCar és amcsi nevelő szériák előszeretettel használják.
De sorolhatnánk. Mid Ohio, Laguna Seca, Road America...
-
A1-Ring?
-
emelkedőnek rajtolni?
lol:D -
azt hittem ez a pálya is tök lapos lesz, de így már egész érdekesnek tűnik -
köszi -
IXEMGabeo #100492 tervezi is az FIA, hogy újra bevezetné...nekem tetszene, a kocsik nagyon tetszetősek lennének úgy:P -
Erről még nem, csak az egyenmotorról. Ez viszont tetszetős. Főleg, hogy a motor elrendezése nincsen megszabva. -
Hallottál már az univerzális motorról?
"Az IndyCar széria vezetősége június 2-án jelentette be a 2012-es motorstratégia alapjait, ami alapján a gyártók bármilyen, maximum hat hengeres és 2,4 liter hengerűrtartalmú turbómotorral nevezhetnek a bajnokságba. Az etanol meghajtással rendelkező erőforrásoknak 550 és 700 lóerő közötti teljesítmény leadására kell képesnek lenniük, amit az IndyCar változatos versenypályáihoz tetszés szerint hozzáigazíthatnak."
Ezt a Forma 1be is tervezik újra behozni, legalább is érdeklődtek ez iránt. -
Ma viszont már simán lehetnének újra, már csak úgy lehet meghalni, hogy valami fejbetalál, az meg nem a kocsi erejétől függ. -
Drága, nagyon gyors volt a verda, megbízhatatlan, sokat fogyasztott, és 1000 lóerő egy ilyen verdában (valamelyik 1400) egy ilyen géphez túl erős volt...nagy volt a kockázat. -
miért tiltották be? -
Mondom én. Az hatalmas csata volt. Kanyarról kanyarra változott a helyzet. -
IXEMGabeo #100485 77-től voltak turbómotorok a Forma 1-ben és 88-ban tiltották be -
Úgy van, abban az évben szerezték az első győzelmet Turbo motorral, Jabouille révén Dijonban ahol az a szenzációs csata volt Gille és Arnoux között. -
79-ben még csak a rönyóban volt turbo szerintem. -
IXEMGabeo #100482 jaj de szép és ügyes!!! hehe és a hátsó szárnyon a neved:) bíztató szavak, így már nem csoda, ha a kedvenced:D ez már turbó motoros Ferrari -
Így.
-
IXEMGabeo #100480 hogy rajzolta őket le? -
Fegyver szimulátorgyártó céget alapított miután visszavonult. Azt eladta pár éve és egy biogazdaságot működtet most Angliában.
A 2007-es Ferrari ünnepségen ő is ott volt és ment is pár kört a VB győztes Ferrarijával.
Nekem amúgy a '79-es az egyik kedvenc Ferrarim, nagyon tetszik, bár eddig akivel erről beszéltem az nagyon értetlenül nézett rám:D -
'79 Ferrari, egyik legszebb éve a Ferrarinak. Kettőjük párosát örökítette meg bnőm születésnapomra egy rajzon! Csodálatos. Ezt sokan a mai világban nem tudják értékelni, hiába ha visszatekintünk sokan rájövünk hogy azok voltak az igazi idők. Éljen még sokáig, nem hallottam az elmúlt időszakban róla, talán 2004ben a Kyalami-i Charity nagydíjon. -
Egyik nagy kedvencem. -
Ja. :S. -
Ő lehetett volna Olaszország utolsó VB-je. -
Egyik kedvencem még mindig a jó öreg Elio De Angelis.
Kedvenc Olasz versenyzőm. Igazi tehetség. Nagyon sokan kedvelték versenyzőtársai körében. "Az utolsó Gentleman".
-
IXEMGabeo #100473 Raikkonennek pont elég az 1 vb cím, na jó 2, Hakkinennek kellett volna max 1, de hát így hozta a sors ez nem érdemre megy sajnos nem sajnos... -
De Mansell és Raikkönen is majdnem erre a sorsra jutott, pedig teljesítményben ők is többet raktak le jóval az asztalra mint egy 1 Vb cím.
De lehet folytatni Reutemannal is. -
IXEMGabeo #100471 Stirling Moss 4x vb második -
IXEMGabeo #100470 igen kívűlről tv-n unalmas nem tehetek róla, de elhiszem azt, hogy a háttérben nagy munka folyhat, láttam is dok filmet az amerikai autósportokról azok közül is a Nascarra voltam kíváncsi és azért nem semmi idegzet kell hozzá...de valahogy akkor se izgat, bármit csinálnak, ha leülnék megnézni megunnám, mint mondjuk a 40 km-es futást... -
Nem csoda, nem a Vb tesz valakit a legjobbá, lehet valaki 0 Vb-ével őstehetség akinek peche van és lehet valaki közepessel is többszörös úgy, hogy nagy mákkal született.
Szegény Gillenek sem volt VB címe. -
-
IXEMGabeo #100467 benne vagy a 20 legjobb pilóta közt asszem úgy, hogy nem lett világbajnok... -
Az egy teljesen másik sportág, kívülről teljesen látványtalan, belülről meg befosnál az biztos. Ugyanazt végzik mint bármely zárt pályás autóverseny. F1re kimenni egy vagyonba kerül és nem mindenkinek adatik meg, pláne hogy a pilótákkal beszélgessen, nincs meg az a közvetlen hangulat. Nascarban mennek 260-280 (persze kevesebbel is pálya függő)al és egy kicsi hiba, egy kicsi lökés is hatalmas bajt okozhat, oda is nagyon fontos a taktikai érzék a gumik miatt. Teljesen más még is ugyanazt végzik. Egy átlagos amerikai ki megy piknikezni sörözik süti a kolbászt a lelátón közben versenyt lát, hatalmas zajt az autók miatt órási élmény lehet ha ott lennél. És olcsó...nagyon jó kikapcsolódás hétvégékre. Más a felfogás a dolgok terén az amcsiknak mindenben, nem csak ebben. Én se tudom sokáig nézni, de azért ott is kell tudni vezetni. Főleg mikor road pályákra kerül sor, Watkins Glen, Sonoma, vagy a Nationwide szériának Kanada stb...Short oválokon fékezni nehogy elszállj a picsába, nem mind1 milyen burkolata van az útnak hogy beton vagy aszfalt, lásd Martinsville.
Ez olyan mint a lóverseny, kurva unalmas tud lenni átlag embernek, de aki azt szereti azt nézi, az is verseny. Ez ember és felfogás na meg persze születési hely kérdése. de tényleg -
Jaja, ez csak is az olaszok nemtörődömségén múlott... Szegény Peterson.... Az F1 történelem egyik leggyorsabb pilótája volt. -
Hogy ott végig verseny van. Nem kurválkodás. -
IXEMGabeo #100463 mit bírnak az amerikaiak a körözgetésben egy hosszú ovál pályán keresztül? annyira egyformák, vagy ütköznek vagy egymás mögött mennek, változatos kanyarok sehol... -
Elnézésed kell kérjem úgy látszik az agy sejtjeim lefagytak ebben a rohadt hidegben :D. Nyelvtan egyes, megbuktam bocs... -
IXEMGabeo #100461 ja, de érdekes, hogy élt még mikor beszállították a kórházba...utána a lába miatt halt meg végül, ami elzárta a vérutat... -
"Ha a Nascar előfutama lesz a F1", nem pedig ha a F1 lesz a Nascar előfutama:D
Nekem sem jutna eszembe Nascart rakni F1 elé, akkor már biztos nem nézném meg, mert nem történik rajta semmi:D -
IXEMGabeo #100459 jaja jó arc és egyben jó ember is volt, igazi egyéniség, ilyenek kellenének ma is:)