FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

a.carkey
"nagyobb technikai szabadságot kapnak jövõre azok a Forma-1-es csapatok, amelyek vállalják, hogy 2010-ben nem költenek többet 40 millió fontnál"

Újabb ajánlott kötelezõ, mint amivel az idei bajnokságot is befolyásolták? Csalás, amit támogatnak, vegy milyen technikai szabadságra gondol ez a faszfej? Hatkerekû autó? Plusz szárnyak? Vagy mi a szar?

A medve nem játék.

a.carkey
Mosley: A Forma-1 meglesz a Ferrari nélkül

Szerintem Mosley nélkül is meglennének ...

Vsz ez volt az utolsó csepp.

A medve nem játék.

Norbi1990
Még Barrichello-nak is volt egy súlyos balesete azon a hétvégén:

De õ túlélte.
Kit--Kat
Ez eléggé hitelesnek tûnik, hogy eldeformálódott a feje, mert több forrásból is olvastam, az orvosok és asszem Berger nyilatkozta aki bement hozzá még mielõtt meghalt végleg.

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

desigo
Ha végigolvasod a hozzászólásokat akkor megtudod...
igen mert újonc volt ha Ratzenbergerre godoltál...

jó autósport e ez? 😄

Peppus
Szerintem kiveséztük Senna balesetét elég is volt ennyi megemlékezés.. Anno mindenki errõl beszélt, csak ez ment a tv-ben, kielemezték 1000x, viszont azon a hétvégén halt meg egy másik F1-es pilóta is, akirõl azóta sem tudom ki is volt(oké a nevét tudom)meg hogyan is halt meg szerencsétlen.

Valószinûleg ez lehetett a gyilkos alkatrész.

Istencsászár
Wikirõl

A 6. körben a versenyt vezetõ Senna a Tamburello-kanyart nem tudta bevenni, egyenesen a betonfalnak ütközött.<27> Egy pillanatra látni lehetett, ahogyan a sárga sisak félrebillen. Sokan fellélegeztek, hogy Ayrton még él, azonban többet már nem mozdult. Voltak, akik már ekkor a legrosszabbra számítottak, és ez csak fokozódott, amikor elszállítása után vérnyomok voltak a kavicságyon. Senna halálát nem az ütközés, hanem a jobb szemébe fúródó, kerekestül leszakadt felfüggesztés-rúd okozta, megtalálva azt a néhány milliméteres gumírozott helyet, ami a sisak és a rostély között van. A versenyt hosszú idõre megszakították, és a brazilt helikopterrel szállították a bolognai kórházba, hivatalosan 18 óra 40 perckor halt meg<28>.

Egyesek szerint technikai probléma adódott, mások szerint Senna hibázott és túl gyorsan érkezett a kanyarba. Sennának korábban gondjai akadtak a kormánnyal, és új, megtoldott kormánymûvet kapott a versenyre. A vizsgálatok szerint a kormányoszlop eltört, de nem tudni, hogy ez a baleset elõtt vagy után történt. Ezt megcáfolják a Williams által nyilvánosságra hozott telemetrikus adatok, amelyek szerint az ütközésig mérhetõ volt a Senna által a kormánykerékre kifejtett forgatónyomaték.

Egy másik teória szerint az FW16 alváza hozzáért az egyenetlen aszfalthoz, ami megdobta az autót, a leszorítóerõ eltûnt, és Senna már nem tudta lefékezni versenygépét a betonfal elõtti homokágyban. A rajtbaleset után öt körig a Safety Car vezette a mezõnyt, és a lassú tempó miatt a gumik lehûltek, a nyomás a gumiabroncsokban lecsökkent, így az alvázmagasság is.

Az ezután következõ Monacói Nagydíjon a rajtrács elsõ két pozícióját üresen hagyták, egy brazil és egy osztrák zászlót festettek rá, Roland Ratzenberger és Ayrton Senna elõtt tisztelegve<29>.

Az imolai tragikus hétvége után számos új biztonsági elõírást vezettek be a Formula–1-ben. A pályákat, köztük Imolát is átépítették, nagyobb bukóteret hagyva a kicsúszásokhoz.

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

Valószinûleg megütõtte a fejét a kerék, de szerintem nem deformálódott ez miatt a feje, akkor a sisakja is deformálódott volna, de azt elképzelhetõnek tartom, hogy a sérülések miatt megdagadt

bardocz
Elég,ha eltûnik a hatás egy gyors kanyarban 1 tizedmásodpercre is,és ott annak vége.
Kit--Kat
De a kerék is megütötte a fejét méghozzá úgy, hogy akik látták már ebben az állapotában azt mondták a felismerhetetlenségig eldeformálta a fejét a hatalamas erejû ütés.

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Dante73
Az F1-es autóknak azért sima az aljuk, hogy fordítva mûködjenek, mint egy repülõgép szárnya. Nem felhajtó, hanem "leszívó" hatás keletkezik a kocsin. Senna autójának leért az alja, egy pillanatra, és ez elég volt ahhoz, hogy ez a hatás pár másodpercre megszûnjön. Ettõl a kocsi kikerült az irányítása alól, és falnak rohant. Ez nem lett volna elég, de olyan szerencsétlenül történt a dolog, hogy a leszakadó futómû rúdja pont eltalálta a sisak leggyengébb pontját, és a sisak, és a rostély közt keresztülment. Ott pedig már a feje volt. Elnézést a nyers megfogalmazásért, de máshogy nem lehet mondani; a rúd felnyársalta a fejét....
Nyugodjék békében. Ha nem megy el, ki tudja, hol áll meg a karrierje....

http://www.freetvmaci.info/

bardocz
Az is ebben a filmben van,azt hitték eltörött,de nem,mert a williamsban fel-le mozgott alapból egy kicsit a kormány,vagy valami ilyesmi volt benne.Ez a megszûnik a szívóhatás hihetõ dolog.
de olyan verzio is volt a kormanymuvel volt vmi... akkor most mi az igazsag?

M@TriX
még elég fiatal szóval ideje még van...
de majd meglátjuk mi sül ki belõle.

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

M@TriX
talán a Dicovery-n volt egy nagyon szemléletes film a balesetrõl, ahol lemodellezték az egészet, érdemes beszerezned...

amúgy nem akart rajthoz állni, mert érezte, hogy baj lesz. Jól érezte...
és az a tényleg durva, hogy a bukósisaknak ott volt gyenge pontja ahol pont betalált a kerék...

utána azt a kanyart át is építették, mert tényleg durva volt és ezt nem egyszer mondták. Gyors kanyar és egy merõleges betonfal...

Amúgy itt egy részlet abból a filmbõl, amit a fekete doboz alapján modelleztek...

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

Istencsászár
Ahhoz olyan autó is kell, de éppen ezen munkálkodnak hogy ne legyen olyan technikai fölény ami éveken át a Ferrarinak volt. Az elmult 3 évben 3 különbözõ VB lett, ez így van rendjén, õk képesek voltak rá és a csúcsra jutottak. Vettelnek minimum 2 vb címek kell szereznie hogy egyátalán Alonsot behozza, aztán lehet beszélni Sumiról.

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

ma reggel hallgattam a rádiót nagykanizsán a lapszemle mûsorban ott mondták hogy hogyan halt meg senna! eddig nem is tudtam! 6 éves voltam akkor! megdöbbentett kicsit mert elõtte meghalt valaki a szabadedzésen és reklamáltak a pálya minõsége miatt! senna volt a hangadó õ kifogásolta a legjobban és milyen az élet kicsit ironikus!
és azt is mondták hogy 15 évente születik egy új tehetség a forma 1 ben!

talán vettel az aki schumi nyomdokaiba léphet!
Érdekes lesz 😊 most látom nem lesz tankolás akkor már tényleg csak az ügyességrõl szól majd a verseny ,de hát kiderül taktika már nem lesz az biztos.

gordon 24
Nm..

Ugy csináld, hogy jobb oldalt van egy "embed" nevû sor. Onnan másolod az egészet, van benne egy src=" sor azt másold és a [/fla&h] sor kõzé másold be..

([/fla&h] ez is flash, csak ha kirtam volna nem látnád😄)

Downhill!!

Köszönöm

Triathlon for life

gordon 24
Monaco 1984.

Senna a 13. helyrõl rajtol,és a zuhogó esõben a második,amikor leintik a versenyt.

Belgium 1992.

Eric Comas balesetet szenved,és Senna,aki elõször ér oda,látja az ájult versenyzõt,és hallja ahogy a motor teljes erõvel mûködik,ezért leáll,és lekapcsolja a motort,hogy elkerülje az esetleges tüzet.

Senna vs Prost az örök párbaj

Donnington 1993. Senna az 5. helyrõl indul,és már az elsõ körben átveszi a vezetést, természetesen vizes pályán

Monaco,amit hatszort nyert meg. Belsõ nézetbõl.

Downhill!!

Május elseje a munka ünnepe. A Forma 1 rajongóinak,viszont nem csak ünnep,hanem gyász is. Ünnep,mert 15 éve nem halt meg versenyzõ balesetben,ami jelzi azt hogy mennyire biztonságossá tudták tenni az autóversenyt. Gyász,mert 15 évvel ezelõtt az Imolai versenyen történt balesete után elhunyt, sokak szerint a Forma 1 valaha élt legnagyobb egyénisége,és világbajnoka Ayrton Senna ( Sao Paulo, 1960. március 21. - Bologna, 1994. május 1.). Apja tanácsára négy évesen ült elõször gokartba,majd 13 évesen vett rész élete elsõ gokart versenyén. Miután megnyerte a Dél-amerikai gokartbajnokságot, európába költözik,és bekapcsolódik a brit Formula Ford 1600-as versenysorozatba, amiket megnyert. 83-ban megnyerte a Formula 3-as versenyt,majd 1984-ben elkezdi Forma 1-es pályafutását a Toleman csapatnál. Az évad végén 13 pontal a kilencedik helyen végez,és átigazol a Lotus csapathoz. 85-86-ban a negyedik helyen zárja a versenyeket,majd a McLaren csapattal 1988-ben világbajnok lesz,amit még kétszer 1990,és 91-ben megismétel. Akik látták versenyezni,soha nem felejtik el,és sok milliós rajongótáborának, õ minden idõk legjobb autóversenyzõje. Kigyüjtöttem pár videót,megemlékezésül.

Monaco 1984.

Senna a 13. helyrõl rajtol,és a zuhogó esõben a második,amikor leintik a versenyt.

http://www.youtube.com/watch?v=1hUWuR2Dj78

Belgium 1992.

Eric Comas balesetet szenved,és Senna,aki elõször ér oda,látja az ájult versenyzõt,és hallja ahogy a motor teljes erõvel mûködik,ezért leáll,és lekapcsolja a motort,hogy elkerülje az esetleges tüzet.

http://www.youtube.com/watch?v=26Je0m9DWKQ

Senna vs Prost az örök párbaj.

http://www.youtube.com/watch?v=jndde98qnIM

Donnington 1993. Senna az 5. helyrõl indul,és már az elsõ körben átveszi a vezetést, természetesen vizes pályán.

http://www.youtube.com/watch?v=cA3Hy0pTjNk

Monaco,amit hatszort nyert meg. Belsõ nézetbõl.

http://www.youtube.com/watch?v=a1FIAJS09oM&feature=related

Nyugodj Békében örökös bajnokunk.

Triathlon for life

Solten
Jaja, a gumicsere betiltasa volt szvsz a legnagyobb allatsag az F1 tortenelmeben. Bar ezt sem lehetetlen uberelni.

Saor Alba

MEdievil
Én is nagyon fiatal voltam (86-os vagyok) de az elsõ emlékeim f1bõl Senna és hogy neki drukkoltam. <#worship>

F

Solten
Rossz neked. Senna mestert latni leirhatatlan elmeny volt 😊

Saor Alba

Solten
<#hehe>

Saor Alba

bocsánat 2x ment el az üzenet:S

Május 1 a szeretet ünnepe

http://www.youtube.com/watch?v=eXHCaPu7UIc

kár volt felhozni...pff az nem sportember... RIP Ayrton én csak 4 éves voltam sajnos csak 97 óta nézem az F1-et...

pfff hagyjuk...kár volt felhoznod az nem sportember...

akkor hogy vognak végigmenni 70 kört vagy ?
olyan lesz mint a WTCC két futam lesz naponta!
vagy mi!

az lesz a legegyszerûbb ha betiltják az egész cirkuszt! visszahozzák a gokartokat és kész !

fejbelövöm ezt a két faszt!
tönkrebasszák a forma 1et
Bajnokok ligája közvetítést is megvette a tv 2 heti 1 meccsel akarják kiszúrni az emberek szemét
mit szívtak ezek?

ezt ugye nem gondolják komolyan?
Régen az F1 férfi sport volt manapság meg..., látjuk mi van...
Peppus
De így legalább végignézheti Hamilton hihetetlen teljesítményét, és meghatottan csodálhatja majd azt a sok-sok VB címszerzést ami még rá vár 😄

kifli
mond meg anyukádnak, hogy legközelebb elõbb szüljön gyereket minthogy meghal egy legenda 😊
Máté94
Hibáztasd a szüleimet....

desigo
hát sajnálhatod...
Máté94
Nem is tudhattam ki õ.😞
Hisz meg se születtem amikor már meghalt😞
desigo
Máté94
<#eplus2><#bee1>
persze-persze

Máté94
Siker!😄
Tudtam,hogy valaki bedõl neki valaki!😄
<#vigyor3>
Black Ghost
<#eljen>
most nézem én is. akkor minek hozta fel?<#falbav>

Nem is lenne F1, kovetkezo hetvegen lesz futam...

http://gaborszantai.co.uk/

nem jól fogalmaztam, de az a lényeg hogy a spanyoloknál nincs semmi ilyenkor

Vagy nem...
Lengyeleknel, Cseheknel, Torokoknel, Kinaban, volt Szovjet tagallamokban, stb..stb...
Angoloknal majus 4. a Munkasok Unnepe...

Talan kicist tajekozodni kellene, mielott leidiotazol valakit...

http://gaborszantai.co.uk/

csak Magyarországon ünnep május 1 te idióta<#falbav><#lama>