FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

desigo
ez mekkora fattyúság
mintha a Brawn GP más szériában versenyezne

Remélem,hogy toronymagasan megnyerik a konstruktõrit!
passatgt
Formula-1: Button új fejlesztéseket kap a spanyol futamra

A Formula–1-es világbajnoki pontversenyt vezetõ Jenson Button a legutóbbi két futam után egyaránt arra panaszkodott, hogy autója már nem a legjobb a mezõnyben és a Red Bullok már jobbak. Ennek megfelelõen a hétvégi spanyol futamon a brit Brawnját már egy egész sor új fejlesztésû alkatrésszel szerelve küldik majd a jerezi pályára.

„A múlt héten ellátogattam a csapathoz, ahol egy kicsit megünnepeltük az eddigi sikereinket, és persze utánanéztem, hogy állunk a legfrissebb fejlesztésekkel. Tudom, hogy kemény csata vár ránk, ha az élen akarunk maradni, de úgy érzem készen állunk erre” – közölte Button, akinek fõnöke, az istálló névadója, Jenson Button elárulta, új alkatrészeket is használnak majd Spanyolországban, ám arra nem tért ki, hogy pontosan miket.

Hát ha nem is kivégezni, de legalább háttérbe vonulhatnának, kiszálni úgysem, legfeljebb kihalni fognak
MR ME
"És ha ez még nem lenne elég a Brawn GP-nek, Ecclestone azt is megjegyezte, nem tartja kellõképpen figyelemfelkeltõnek az istálló nevét, ami szerinte nem mond semmit az embereknek."

hát nemtudom, aki nézi a forma 1et pár éve annak igenis sokat mond Ross Brawn neve, ecclestone-t meg ki kéne már végezni!

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

BaliBoy
Fail. Börnire gondoltam.. :D

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

De nem Briatore dönt a pénz szétosztásáról, õ csak elmondta a saját véleményét a médiának akik lehozták a cikket, nem tartom kizártnak, hogyha megkérdeztek volna más csapatvezetõt lehet lett volna még olyan aki ellenezte volna, és a 2009-es pénzrõl van szó.
BaliBoy
Ha a Brawn-nak annyire keresztbe akarna tenni, akkor csak annyi kellene, hogy engedi az év közbeni tesztelést....

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

Teljesen mindegy ki osztja szét a pénzt. A bevételbõl a Honda a tavalyi szereplése alapján részesedik. Ha az utód csapatának nem ítélik oda, akkor kapja meg a cég.
Itt csak annyiról van szó, hogy Briattore keresi a kiskaput, hogy hol rakhat keresztbe Brawnnak, ha már a pályán nem képes megverni...
Ezzel csak az a baj, hogy nem a csapatok osztják szét a pénzt...
bardocz
Mekkora gecik...
Itt a tavalyi évben befolyt pénzekrõl van szó, nem?
De még ha nem is, akkor is a csapatok megegyeztek 2008 végén abban, hogy az utód csapat megkaphatja a pénzt idén. Most meg felrúgják ezt, csak mert Briattorének nem tetszik, hogy idén jobbak náluk...
Mit utalnának a Hondának ? A Honda nem vesz részt az idei bajnokságban, a BrawnGP mint jogutód szerette volna megkapni ezt a pénzt, mert 3 évig nem kap kereskedelmi pénzt 1 új csapat, talán akkor megkapták volna, ha Honda motorral indulnak.
Ahm. Kiváncsi leszek átutalják e a Hondának mint cégnek akkor, vagy maguk között szétosztják.
Ez várható volt, csak annak fáj aki álomba ringatta magát, hogy megkapják a Honda kereskedelmi bevételeit, a Honda ígyis kb 100 millót, ha nem többet ad a BrawnGP-nek+Virgin, ne sírjon a szájuk hamarosan 40 millóból kell gazdálkodniuk a csapatoknak.
zsutyesz
azért ebben Ecclestone is vastagon benne van.

Ale Alonso! poppe fan club™

Na a kis pondró Briattore csak elérte amit akart...

Remélem a rönóról olyan ütemben kerülnek majd lefelé a támogatói logók, mint ahogy a Brawn GP-re fel...
úristen Irvine, Hill és Ross bácsi:D de komoly egyikük se volt még õsz:) mennyit változott az idõ mintha tegnap lett volna 1998...:( faszér kell felnõni az embernek

Black Ghost
Ha valakit érdekel Formula Renault euron most.
Hamilton fan mûsor a Spektrumon most....

| Gigabyte GA-MA770T UD3P | Amd Phenom II X6 1075T | Sapphire Radeon HD6870 1 GB GDDR5 | | 2X4 GB Kingston HyperX Genesis xmp 1600MHz DDR3 Dual Kit | Gigabyte Superb 460 | WX 64 bit |

a mercédes motorgyár is ki akar szállni a forma 1 bõl!

azért az durva hogy 400 millió dollár ról akarják levenni 40 milla fontra
igaz a font és a dollár között van különbség de

tudjátok mindig azok az emberek pofáznak akik azt se tudják hogy mi a helyzet!
a.carkey
Kiváncsi lennék, hogy ha a Ferrari kijelentené, hogy

"Igen? Akkor mi ki is szálltunk ...", akkor a sport (pénz) érdekében vajon meddig is maradna Mosley a helyén. Elõkerülnének apja náci múltját, az õ orgiáit firtató dolgok. Szerintem kb. annyi esélye lenne, mint korábban a Fibernetnek a Hír TV-vel szemben. Visszavonulásra kényszerülne, és örülne, ha nem csapják el. Olyan médiapotenciál áll a Ferrari mögött - plusz fél Olaszország, meg Berlusconi is szépen kihasználná -, hogy esélye nem lenne MAxnak, egyáltalán nyilatkozási felülethez jutnia. Bernie is kihátrálna mögüle, ha egyáltalán még ott áll. Megnézném a F1et a Ferrari és a szurkolói nélkül ...

A medve nem játék.

CHEAPBOY

www.gamestore.hu MSN: [email protected] twitter.com/gamestorehu

CHEAPBOY
Na most mit vágtam el...?:/

CHEAPBOY
Bizony az, máig visszasírom, számomra anno az egyik legizgalmasabb:

http://www.youtube.com/watch?v=rC8PJP9c4jY

http://www.youtube.com/watch?v=Jv5pssNHx28

s ez megy tovább, a relatednél lehet folytatni.

ez amióta kurvázott azóta meghülyült...vagy egyszerûen megunta az unalmas életét és elkezdett játszadozni szépen az FIA-ban:D Bernie papa pedig öregszik 78 éves azért mégiscsak multimilliárdos valószínû h 90 évet le fog élni de a butulást, memóri kihagyást nem lehet pénzért megvenni...jegyezzétek meg egy öregember már kezd visszatérni a gyerekkorra...õk már gyerekek Mosley papával visszakéne vonulniuk hiába tapasztalat egyszerûen kell a fiatal erõ az autósportba és magába az üzleti életbe is...most kellene egy 42 év körüli nagy tudású ember az FIA élére tuti h rendbe jönne minden feltéve ha nem hatalom és pénzéhes az

CHEAPBOY
A nyelvét mondjuk lenyelte szerencsétlen...

desigo
David Coulthard és a Red Bull-Racing ezúttal Fekete-tenger felé vette az irányt, hogy a romániai Constantában parádézzon. DC a csapat 950 lóerõs RB1-es versenygépével gyorsulgatott az 1,2 kilométeres egyenes szakaszon.

http://www.youtube.com/v/b81OMcmMtDg&hl=en&fs=1&color1=0x2b405b&color2=0x6b8ab6&border=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="500" height="405"></embed></object>

http://www.youtube.com/v/cAhJlE7nfCg&hl=en&fs=1&color1=0x2b405b&color2=0x6b8ab6&border=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="500" height="405"></embed></object>
desigo
Mosley elhúzhatna már a rákba
retardált selejtes roncs ember...
Istencsászár
A szokásos duma. A Ferrarinak is kell az F1, az F1nek is a Ferrari, ahogy a költségcsökkentés is kell mindenkinek, az ilyeszgetés meg a pofázás mindig megy, de végül ugyis dûlõre jutnak, Mózli eléri a célját, lehet utálni ahogy Börni papát is, de értenek hozzá, jobban mint mi itt az biztos...

Gyûjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

Bandee1987
Szerintem is inkább enélkül a perverz állat nélkül lenne jobb az F1, ilyen baromságokat nem kéne összehordania. Végülis csak az egyik legnagyobb múlttal rendekezõ csapatról beszél...(egyébként ha a Mclarenrõl beszélne így, azt is megvédeném. Lehet hogy nem szeretem meg ellenfélnek tartom, de szükség van az F1-ben ilyen nagy múltú csapatokra)

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

Csak a marhanagy technikai szabadságot is ki kell használni, ahhoz meg fejlesztések kellenek ami nem 40 milla, ha jól tévedek akkor a Force India 100 millából gazdálkodik idén a válságban !
Sry nem f5 öltem...

"nem kell maximalizálniuk a motorok fordulatszámát, valamint két szezon között bármennyit tesztelhetnek, versenypályán és szélcsatornában egyaránt."

a.carkey
Mert ezt a "nem kell maximalizálniuk a motorok fordulatszámát, valamint két szezon között bármennyit tesztelhetnek, versenypályán és szélcsatornában egyaránt" dumát nem veszem be. A motorok fordulatszámát 2008-ra (?) maximalizálták. Eltelt két év, és megint engednék? Megint lehetne csalni, trükkök százaival élni? Minek hoznak szabályokat, ha évente ide-oda változtatják õket?
Pl. a Toro Rosso szarrá teszteli magát, 40 millából építi az autóját, szarrá tesztel, aztán beleolvad a Red Bullba, akik nem 40 millából fejlesztettek és szinte ingyér kurva nagy elõnyre tesznek szert. Megjelennek a kamu csapatok?

A medve nem játék.

a.carkey
"nagyobb technikai szabadságot kapnak jövõre azok a Forma-1-es csapatok, amelyek vállalják, hogy 2010-ben nem költenek többet 40 millió fontnál"

Újabb ajánlott kötelezõ, mint amivel az idei bajnokságot is befolyásolták? Csalás, amit támogatnak, vegy milyen technikai szabadságra gondol ez a faszfej? Hatkerekû autó? Plusz szárnyak? Vagy mi a szar?

A medve nem játék.

a.carkey
Mosley: A Forma-1 meglesz a Ferrari nélkül

Szerintem Mosley nélkül is meglennének ...

Vsz ez volt az utolsó csepp.

A medve nem játék.

Norbi1990
Még Barrichello-nak is volt egy súlyos balesete azon a hétvégén:
http://www.youtube.com/v/la0vQlYOKbs
De õ túlélte.
Kit--Kat
Ez eléggé hitelesnek tûnik, hogy eldeformálódott a feje, mert több forrásból is olvastam, az orvosok és asszem Berger nyilatkozta aki bement hozzá még mielõtt meghalt végleg.

\"akkor még bámultam a felnõtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

desigo
Ha végigolvasod a hozzászólásokat akkor megtudod...
igen mert újonc volt ha Ratzenbergerre godoltál...

jó autósport e ez? :D

Peppus
Szerintem kiveséztük Senna balesetét elég is volt ennyi megemlékezés.. Anno mindenki errõl beszélt, csak ez ment a tv-ben, kielemezték 1000x, viszont azon a hétvégén halt meg egy másik F1-es pilóta is, akirõl azóta sem tudom ki is volt(oké a nevét tudom)meg hogyan is halt meg szerencsétlen.

Valószinûleg ez lehetett a gyilkos alkatrész.

Istencsászár
Wikirõl

A 6. körben a versenyt vezetõ Senna a Tamburello-kanyart nem tudta bevenni, egyenesen a betonfalnak ütközött.<27> Egy pillanatra látni lehetett, ahogyan a sárga sisak félrebillen. Sokan fellélegeztek, hogy Ayrton még él, azonban többet már nem mozdult. Voltak, akik már ekkor a legrosszabbra számítottak, és ez csak fokozódott, amikor elszállítása után vérnyomok voltak a kavicságyon. Senna halálát nem az ütközés, hanem a jobb szemébe fúródó, kerekestül leszakadt felfüggesztés-rúd okozta, megtalálva azt a néhány milliméteres gumírozott helyet, ami a sisak és a rostély között van. A versenyt hosszú idõre megszakították, és a brazilt helikopterrel szállították a bolognai kórházba, hivatalosan 18 óra 40 perckor halt meg<28>.

Egyesek szerint technikai probléma adódott, mások szerint Senna hibázott és túl gyorsan érkezett a kanyarba. Sennának korábban gondjai akadtak a kormánnyal, és új, megtoldott kormánymûvet kapott a versenyre. A vizsgálatok szerint a kormányoszlop eltört, de nem tudni, hogy ez a baleset elõtt vagy után történt. Ezt megcáfolják a Williams által nyilvánosságra hozott telemetrikus adatok, amelyek szerint az ütközésig mérhetõ volt a Senna által a kormánykerékre kifejtett forgatónyomaték.

Egy másik teória szerint az FW16 alváza hozzáért az egyenetlen aszfalthoz, ami megdobta az autót, a leszorítóerõ eltûnt, és Senna már nem tudta lefékezni versenygépét a betonfal elõtti homokágyban. A rajtbaleset után öt körig a Safety Car vezette a mezõnyt, és a lassú tempó miatt a gumik lehûltek, a nyomás a gumiabroncsokban lecsökkent, így az alvázmagasság is.

Az ezután következõ Monacói Nagydíjon a rajtrács elsõ két pozícióját üresen hagyták, egy brazil és egy osztrák zászlót festettek rá, Roland Ratzenberger és Ayrton Senna elõtt tisztelegve<29>.

Az imolai tragikus hétvége után számos új biztonsági elõírást vezettek be a Formula–1-ben. A pályákat, köztük Imolát is átépítették, nagyobb bukóteret hagyva a kicsúszásokhoz.

Gyûjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

Valószinûleg megütõtte a fejét a kerék, de szerintem nem deformálódott ez miatt a feje, akkor a sisakja is deformálódott volna, de azt elképzelhetõnek tartom, hogy a sérülések miatt megdagadt

bardocz
Elég,ha eltûnik a hatás egy gyors kanyarban 1 tizedmásodpercre is,és ott annak vége.
Kit--Kat
De a kerék is megütötte a fejét méghozzá úgy, hogy akik látták már ebben az állapotában azt mondták a felismerhetetlenségig eldeformálta a fejét a hatalamas erejû ütés.

\"akkor még bámultam a felnõtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Dante73
Az F1-es autóknak azért sima az aljuk, hogy fordítva mûködjenek, mint egy repülõgép szárnya. Nem felhajtó, hanem "leszívó" hatás keletkezik a kocsin. Senna autójának leért az alja, egy pillanatra, és ez elég volt ahhoz, hogy ez a hatás pár másodpercre megszûnjön. Ettõl a kocsi kikerült az irányítása alól, és falnak rohant. Ez nem lett volna elég, de olyan szerencsétlenül történt a dolog, hogy a leszakadó futómû rúdja pont eltalálta a sisak leggyengébb pontját, és a sisak, és a rostély közt keresztülment. Ott pedig már a feje volt. Elnézést a nyers megfogalmazásért, de máshogy nem lehet mondani; a rúd felnyársalta a fejét....
Nyugodjék békében. Ha nem megy el, ki tudja, hol áll meg a karrierje....

http://www.freetvmaci.info/

bardocz
Az is ebben a filmben van,azt hitték eltörött,de nem,mert a williamsban fel-le mozgott alapból egy kicsit a kormány,vagy valami ilyesmi volt benne.Ez a megszûnik a szívóhatás hihetõ dolog.
de olyan verzio is volt a kormanymuvel volt vmi... akkor most mi az igazsag?