182278
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
IXEMGabeo #101942 ennyit érdekes módon nem cikkeztek róla nyár elején, amikor majdnem biztossá vált, hogy kiszáll a vb címben folyó küzdelemből...mázlista egyrészről, hogy a Ferrari befejlesztett sehol se lenne -
A cím mindig provokatívabb mint maga a nyilatkozat. Neki a saját dolgaira kell összpontosítani, Massa nyilván most már csak segíteni fogja, vagyis a Ferrari arra utasíthatja amire akarj, hogy Alo VBt nyerjen nekik idén, ha már a semmiből sikerült visszahoznia. -
HUmanHunter #101940 Alonso drukkerként annyit tudok írni hogy bizonyos szinten igaza van, de azé ez kicsit durva. -
WNW #101939 A korabbi evekben is voltak olyanok, hogy egy-egy akar top pilot kuszkudott a kocsijaval, mig a tarsanak semmi problemaja nem volt.. Mindenki mashogy vezet, mas kocsiban erzi jol magat.. Ez van.. Vannak ilyen emberi tenyezok, amitol szep a dolog.. Ok se robotok... -
WNW #101938 Alonso semmit nem tanul.. Enyhen szolva ostoba... -
Oké, és akik kis kategóriákból jöttek fel idén? nekik még egy F1es autó trillió beállítási lehetősége is arconcsapás volt, nem hogy a gumik, a lóerők, a tapadás, a sokkal precízebb vezethetőség stb... egyszerűen nem értem a problémát, vagyis elfogadom hogy nem érzi úgy ahogy kellene, de ezzel messze nincs egyedül, és neki azért van pár év tapasztalata és a Forma 1 legeredményesebb, és egyik leggyorsabb versenyzője. -
WNW #101936 Azert valoszinuleg a gumiknak (+kocsiknak)az uttobbi 3 evben volt egy evolucioja, amiben a tobbiek reszt vettek, aztan volt egy ugras idenre.. Schumi 3 evvel ezelott teljesen mas kocsikat es gumikat hagyott itt.. Ugytunik annyira rogzult a vezetesi stilusa, hogy nehezen tud atallni.. Massa is szenvedett, foleg az elejen, mikozben O is atvaltott menet kozben egy mas vezetesi stilusra.. De meg mindig az van, hogy palya, idojaras, es keverek fuggoen hol kisebb, hol nagyobb a hatranya Alonsohoz kepest.. Pl. Monzaban a puhan 2 kort kiveve, ahol hibazott, siman tartotta Alonso tempojat... Aztan csereltek neki a kemenyebbre, es maris nyilt az ollo... Button is szenved, foleg idomeron.. A versenyen azzal, hogy simabban vezet, es kimeli a gumikat, jobban tartja magat.. De ugytunik egyes versenyzok stilusahoz jobb a gumi+kocsi osszhang, masok meg csak szenvednek vele... Jovore megint erdekes lesz, megint megkeveredheznek a kartyat.. -
Szerintem alonso sem várná el, hogy egy massa tapasztaltságú versenyő másodszámú pilóta legyen melett, ha nincs köztük nagy különbség. Az egy dolog, hogy az idei év massának elment, és ilyenkor bizony a csapattársat kell segíteni. Év elején még nem volt 1-es és 2-es pilóta...
Szal alonso nemhiszem hogy hisztizni fog emiatt :)
akoor hisztizhetne, ha massa azt mondta volna, hogy jövőre alonso fog neki segíteni :) -
Értem én, de Sumi nem a derült égből jött mint a villámcsapás. Nick ezzekkel a gumikkal nem ment egy métert sem, de Sumi az évad előtt szarrá tesztelhette, mint ahogy mindenki, és mindenkinek meg kellett szokni az adott keverékeket és a viselkedésüket. -
WNW #101933 Heidfeld a gumikrol... -
Ez a peto intezetes meg mindig itt van?:) -
hát hogy?:D elkezd sírni és toporzékolni mint egy kisfiú :D ... -
madmanic #101930 http://f1.blog.hu/2010/10/06/massa_nem_leszek_barrichello
Kíváncsi leszek alonso hogy reagál az utolsó mondatra... -
ez jó volt:)
(komolyan:)) -
G_ArchAngel #101928 nem kell, nekem van baratnom:) -
KIRRÁLY
Angel adjak zsepit?:) -
közel volt az ziher....ezért is büntették meg utólag.
Hozteszem sztem(!) hülyeség volt, de mindegy már így utólag.
A lélegzetnyi idő egy autóhossz volt..és valamennyi még :)) ...mert elfért mögötte mikor balról jobbra vágott és kifékezte.
-
vinc3nt #101925 jó akkor rosszul emlékeztem nem volt szélárnyékban de elég közel alig hagyott egy lélegzetnyi időt nem csoda ha megbüntették, tudom mi a szélárnyék -
1: mi érdeke Kimi-nek hogy Petrov többet fizessen a Renault-nak?
2:A Renault nem pálya Kimi-nek az RBR-nek való megmutatásban...na bumm mi van akkor ha odamegy?
A Red Bull üzleti fordulatait nem hasonlítanám egy barátok közt-ben tapasztalható szinte iskolás szintű -ha nem kellek neked akkor majd azt nézd meg kinek kellek- 'fondorlathoz'
:) -
n003 #101923 najóvan akkor hamár összeesküvéselméleteknél vagyunk :) :
mivan ha simán csak blöff miatt ment kimi ügynöke a rönóhoz 1. mert jól jött a rönónak hogy többet kérjen petrovtól (lásd a hír szerinti kormányzati szerepvállalást oroszország részéről) 2. mert kimiék megakarták mutatni a rb-nak hogy van nélkülük is élet ami lehet bejött és mostmár nyugodtan küldheti el a rönót a picskuba :)) -
WNW #101922 Kimi lenyilatkozta, hogy nem megy a Renaulthoz, es kikeri maganak, hogy a nevet marketing erdekekbol forgassak... -
?
Nincs itt tévedés...a cikk arról szólt hogy Kimi menedzsere megkereste a Renault-t, és ez ebben a cikkben is elismerésre került.
annyit vágok le hogy egy hír ezek szerint akkor nem búlvár, ha téged szolgál :)) ...de az hogy nem jön a Renault-hoz még simán lehet attól is hogy a Renault Petrov mellett (illetve a pénze mellett) tette le a voksát. -
n003 #101920 jóó ez erős ferdítés volt részemről :D -
n003 #101919 "Ráadásul Petrov szinte körbejárta a nemzetközi sajtót azzal az érvvel, miszerint ő sokkal kevesebbe kerül, mint a finn Jégember, így a francia istálló jobban jár, ha vele hosszabbít 2011-re." lol :D kicsit szerény gyerek ez a Petrov :D -
IXEMGabeo #101918 Valaki beszólt MS-nek így a napokban (a média szerint legalábbis), de az vagy Sutil, vagy Koba' lehetett...vagy más mert rémlik valami..de az ziher hogy nem Hamilton, mert az megbökte volna a szemem."
persze...én is olvastam a hírt egyértelműen úgy írta le Hamilton Schumit, hogy mivel nincsenek egy autó szinten nem élvezi a vele való versenyzést, meghogy ő 2007-ben mennyire szeretett volna a nagy bajnokkal versenyezni, annyit mondott, hogy így nem kihívás neki...címet elferdíthették picit, mert a címben ez volt "Már nem nagy szám Schumi legyőzése" egy picit az újságírók ferdítettek...egyébként jobban tette volna Hami, ha csöndbe marad, nem az első ilyen gyanús lenéző dumája... -
Azért nem olyan rég ment el, hogy minden évben:D -
n003 #101916 B ugye mondtam hogy a 'bulvárhírek' alapján ne vonj le messzemenő következtetéseket :) amúgy ezt minden évben eljátszák hogy Kimi jön vissza aztán eltellik pár hét és kiderül hogy mégsenem .. ettől még persze lehet igazad van hogy jövőre nem sponzorálja a redbull -
Jó ujra látni a videót. Kimi baromi lassú volt, Hamilton ott előzte volna meg ahol akarja, de most sem látom mi ebben a nagy dolog... meg lett büntetve, mert csak. -
paj01 #101914 Remelem Webber VB lesz:D -
IXEMGabeo #101913 már nem azért, de Vettel tavaly is a vb címért küzdött, a végsőkig küzdött Buttonnal még akkor is, ha nem vezetett... -
Higgadtság vagy agresszió - az öt világbajnoki esélyes érdemes átfutni. -
húú te ezek aztán vad dolgok :)
Hol volt Hamilton szélárnyékban Spa-ban??! ...állítólag szimeztél..vagy legalább is rémlik ilyesmi, ha igen nem lenne szabad ekkora hülyeséget mondanod.
Hamilton keresztezte Kimi melegszelét, de aki látott már milyen az amikor megszippant a szélárnyék, az tudja hogy az a villanás amikor Hamilton áttette az autót balról jobbra az kb. nulla a szélárnyékhoz.
Itt a videó:
videa
Én nem tudom hol olvastad az MS leszólását, de az nem hiszem hogy ő volt...hiszen ő ki is emelte hogy élvezte a vele való csatát az idény egyik első futamán...
Valaki beszólt MS-nek így a napokban (a média szerint legalábbis), de az vagy Sutil, vagy Koba' lehetett...vagy más mert rémlik valami..de az ziher hogy nem Hamilton, mert az megbökte volna a szemem.
Aztán...addig amíg nagyobb tempót megy mint a csapattársa/csapattársai...addig elmondhatja hogy kiautózta amit lehetett.
...más így nem ugrik be, de a kémügyben Alonso réintett volt hisz a Ferrari fékelosztásáról méleztek Pedro-val....ez nyílvánosságra lett hozva. -
ms kapott is büntit a megmozdulásáért, anak ellenére hogy nem lett semmi belőle, de amúgy miért kell másra terelni egyből? Most nem róluk volt szó... -
Ezzel KB minden toppilóta így van, pláne, ha még kizárólagosan csak rá fókuszálnak a csapatok így ez egy minimum elvárás. -
2 Vb cím, és azóta is minden évben ott van a top 3ban a VB cím várományosaként ( ha az autója versenyképes ). Ez lenne a túlértékelés?
Trulli nem nyert volna Vb címet, kettőt meg pláne nem ezt kár tovább ragozni... jó pilóta kedvelem, de csak akkor jön össze neki kiemelkedő amikor minden klappol aznap. Alonso, Hamilton, Vettel, Button ( még ha Hamihoz képest idén egyes versenyeken nagyon bizonytalan a szereplése ) pedig egész évben, minden pályán a toppon vannak. Fisco vizhordónak sem volt elég jó! ( csak úgy mint Kova Hamilton mellett ). -
IXEMGabeo #101907 igen az a Renault nagyon szép volt és a csapat is jó volt...csakhát tönkre is tette Alonso személyiségét, jól vezetett, de ennek ellenére mai napig túlértékelt... -
vinc3nt #101906 kb kedvenc évem volt mert ha egyik kiesett ott volt a másik :) szép is az a renault -
IXEMGabeo #101905 Trulliban nem vagyok biztos, betonformába volt többször elverte Alonsot, csak mikor Briatore közölte, hogy új csapattársat fog keresni Alonsonak csak így, azért nyílván visszavetette őt motiváltságban, pedig 2004-ben a Renault egyetlen győzelmét Trulli szerezte nem Alonso...Fisichella talán okés, beleegyezett a vízhordó szerepbe ettől függetlenül még 2005-ben megbuherálhatták őt, simán el tudom képzelni... -
IXEMGabeo #101904 Kimi volt a kedvenc a Mclarennél, mert valóban gyors volt:D szétgyilkolta az autót...nem gondolnám azt, hogy Fisichella jobban gyilkolta volna a Renault-t a rutinosabb Fisicho, mint a fiatal Alonso akkoriban...Kimi jobban hajtott, Coulthard levezetett nem törte össze magát annyira, Montoya pedig, emlékezz vissza rengeteg balesetben volt benne az agresszivitása miatt, Montrealban is kizárták, Spa-ban kilökték, Nagy Britanniában ráhajtott pl egy leszakadó alkatrészre ilyeneken múlt neki is...amúgy is ez technikai sport, ettől függetlenül inkább Briatorénél érzek simlisséget, mint mondjuk Kimi felé, amikor Ron Dennis szerette őt ez viszont fix... -
Nincs abba semmi érdekes. Erős volt a v10es merci motor, de nem túl megbízható.