182274
  • Dietrich
    nem véletlenül mondtam majd jön Petrov helyére Aleshin..a jelenlegi fél F1 mezőny a WSR 3.5-ből jött..
  • IXEMGabeo
    F1 is politika és a pénz az elsődleges ott is, na meg persze fújják, mint mindig a pilóták biztonsága blah blah blah, nem hinném, hogy az az elsődleges szempont csak a pénz a lényeg nekik, a haszon...

na igen vannak olyanok, akik baromira elvakulttá válnak egy adott sportoló iránt, amit nem is csodálok, mert mindegyikükben van egy ösztönzés magad felé, hogy te is lehetnél olyan sikeres akár, mint ő és hiszel benne, hogy egyszer eljuss arra a szintre. Vannak akik nem akarnak elérni semmit csak szurkolnak vakon egy sportolónak és már szinte szobrot állítanak neki akkor is megvédik...én kb Schumival vagyok így, dehát ez van.
  • b-type
    de most jó éjt ...igazából kikapcsolni jöttem :)
  • b-type
    'lye :DD
    Mit tudom én...csak löktem dolgokat, és még tudnék...mert sztem ez nem túl jó dolog....inkább ezek szülik a pocsék dolgokat, és most nem Kit-Kat-ra gondolok....gondolok inkább sok Rossi drukkerre akik beszólnak ha másban vagy mint Vale' polóban mert az hogy lehet..
    Akik hitvallásukká tesznek egy zöld fehéret és ezért túlmennek a normákon.
    ...érteni hinni jó egy sportot,...pláne ezt a technikai sportágat, de ez az összes sportok közül is az egyik legveszélyeztetettebb a benne versenyzők morális tisztaságát tekintve szvsz.
    Biztos van olyan sport ahol a versengés még tiszta...most nem kutakszom, de tuti van...de az F1 az necces.
    ...és most már jobban értem azt is miért nehéz Kit-Kat-tal Kimi-ről vitázni :)
  • IXEMGabeo
    " Rosberg megdugta és azóta is dugja Button nőjét," komoly?:D

miket tudsz te, remélem nem perverzzel van dolgunk;)
  • b-type
    :)) te jó ég..ezt te is tudod milyen, a virtuális levegőbe szusszantott romantikus sóhaj volt..
    Mit tudod-e hogy Fisichella nem direkt ment neki Schumacher kerekének Braziliában...hogy Hamilton elnyomta-e Kovalainen-t, hogy Rosberg megdugta és azóta is dugja Button nőjét,..hogy a tavalyi Brawn autó le volt zsírozva az FIA-val..és Button tudott róla, hogy Alonso feltételekkel írta alá a szerződését, hogy az a bringás versenyző akinek a teljesítménye főhajtásra késztet egy hegyi szakaszon milyen döntéseket sugallt a csapatának önös érdekből, hogy milyen tiltott, de nem szűrt szereket használt mikor imponálóan nagy erőt mutatva megnyert egy nagy körversenyt...
    Mit lehet tudni?...és ez évtizedekre visszanézhető, visszavetíthető....ezek pusztán versenyzők, ők versenyeznek mi nézzük....a szobák falát az autókkal kell kiragasztani nem az ő képükkel :)
    A hőstipusokat valószínűleg alsóbb kategóriában kell keresni, mert őket talán nem támasztják olyan jellemüket érintő kihívások elé ahol elbukhatnak..
    ...ki tudja hogy egy dollár 20milliós szponzori szerződésért milyen harcra lennél képes..vagy egy éves remek szerződésért, amiért csak egy kis piszkosságot kell megtenned, de után már tisztán versenyezhetsz (hiszed).

Ezek csak versenyzők, helyükön kell kezelni őket....és akkor lehet voksot tenni valakinek a pályán mutatott teljesítménye mellett...de sztem nagy felelőtlenség minden több..
  • Kit--Kat
    Nem keresek hősöket, csak sportolókat akik betartják a szabályokat.
  • IXEMGabeo
    értelek ezt megértem...Kubica alatt kevésszer volt jó verda...de azért a BMW 2008-ban csak a 3. legjobb verda volt mégis nyert futamot és még vezette a vb-t is...tavaly használhatatlan eszköz volt a segge alatt idén pedig a Renaultból a maxot kihozza...és azt se felejtsd el még mindig fiatalabb kevesebb szezon van benne, mint Alonso mégis azt mondom simán tudja azt a szintet képviselni mint Alonso. Ha odamenne a Ferrarihoz az igencsak pikáns lenne akkor tutira szurkolnék Kubinak h verje el a hisztis spanyolt, bár közömbös volt nekem is mindig a lengyel...:D
  • kifli
    Egy rész ügyes volt, másrészt, meg kár hogy nem jött neki össze :/
  • Bullitt
    Nem szorosan F1, de szerintem mindenkit érdekel. Kiss Pál Tamás végül 3. lett a Formula Renault Brit bajnokságban, sajnos nem jött össze a VB :(
  • nonicks
    amúgy végül meglett Kubica kereke?
    vagy nincs róla videó ahogy eltűnik?
  • b-type
    argh...elkapott a címekór
    sry..gyorsan gépeltem mert jó dolgom van közben.. :)
  • nearo
    Szerintem Heidfeld elengedte... vagy nagyon elrontotta azt a kanyart.
  • b-type
    Ez az élet...az élet nem csak hárfázás valami felhőbodron. :)
    ...és a változás lehetősége ott van mindenkiben...Loris Capirossi piszkos szemét módon kilökte a csapattársát, mert másként nem tudta volna megnyerni a VB-t, ketten voltak és kilökte...kirúgták a csapatától (később jól beperelte őket és nyert...ilyen az élet mondja a francia)
    Harada egy végtelenül sok jó tulajdonsággal bíró, és remek versenyző volt..nagyon nem érdemelte meg hogy kivágják a pályáról.
    ...
    Aztán teltek az évek és Loris mindig nyomta, az élete a versenyzés, és minden más a háttérben...egyszerűen annyira elhivatott hogy ezt már tisztelni és szeretni kell, és nem is megy ez nehezen, jó arc Loris.
    De nem volt mindig az...Biaggi első győzelmét leidiótázta, nem lett volna szerinte pályára engedni, Max első VB címekór viszont a nyakába ugrott.
    Összetett emberek, sztem felelőtlen dolog hősökre vadászni köztük, mert ez egyfelől kemény világ, másfelől nagy része ámítás.
  • WNW
    Talma a Moto2 Massaja, meg az ag is huzza (idomero)...: "Később kiderült, hogy a Speed Up magyarja gyárilag hibás abroncsokkal vette fel a versenyt legnagyobb ellenfeleivel."
  • Kit--Kat
    Ennek nem sok köze van ahhoz, hogy tisztán is lehet versenyezni a csapattárs és az ellenfelek ellen. Aki próbál sunyiskodni, külső dolgokhoz nyúlni, az magában nem bízik általában.

Egy Jim Clarknak kéne lennie a példaképnek, nem mondjuk Sennanak.

És mielőtt nekem támad egy Senna fan, nálam az már sokat számít, ha pilóta beleszól ki jöjjön scapattársnak. Ő Warwickot nem engedte a Lotusba leszerződtetni maga mellé, mert tartott tőle. És itt még csupán egy nyeretlen jövőbeni ígéretről volt csak.
  • b-type
    azt kell csinálnia amit akar...a siker nem lehet mérce, a siker hiánya pedig nem lehet figyelmeztető tábla..szerintem.
    ..vagy elhivatott vagy nem, ha megfordul a fejében hogy nem elég jó akkor már nem elég jó....persze mindenkinek vannak sz@r napjai, de ez a gondolat nem fészkelheti be magát a fejébe.
    Erre kell mennem hát erre megyek..és megy.
    Nehéz ezt írni, sztem nagyon szerencsés ember az aki csak a nehézségekkel kűzd nem önmagával...mert az fekete-fehér, viszont a belső vívódás az megesz.
  • Falcon83
    Jó nem is azért mondta a Norbis dolgot, mert őt tartanám a legjobbnak, csak azt mondta, hogy volt egy célja amit el is ért, mert mindenhol ahol indult el tudott érni kiemelkedő eredményeket, és azt hogy róla beszéljenek. KPT hiába vezette a bajnokságot, nem igazán tartották őt nagy tehetségnek. Így nehéz lesz tovább lépnie, mert mint mondtam már párszor ez csak az első lépcső lett volna egy hosszú úton. Lehet hogy lesz még lehetősége, de egyet már biztosan elbaltázott. Nem azt mondom, hogy most adja fel az álmait, csak most elkéne azon gondolkozni, hogy megéri-e azt a sok energiát és pénzt beleölnie abban hogy egy olyan álmot kergessen aminek elésére jelentősen csökkent az esélye. Lehet hogy most szét kéne nézni hogy milyen lehetőségek kínálkoznak és kihasználni őket. És akkor lehet hogy nem az F1-ben de talál egy olyan helyet ahol jól érzi magát és még sikeres is lehet.
  • b-type
    Mert nem választod szét,...van akinek ideák kellenek, vagy olyanok akikre felnéznek..ezt tudják az F1-ben is ezért aztán jófejnek kell(ene) lenniük,...és egyébként nem is annyira rosszak, mert azt csinálják amit szeretnek, és az valami különleges és egyedi érzés...a világ elitjéhez tartoznak, mert nagyon kevesek jutnak oda ahova ők, és ez a sport sokszázmilliókat érdekel.
    Jó életük van, jó csajuk...szal nagyon nincs miért rossz embernek lenniük, de amíg ide el jutnak, és a helyüket be nem biztosítják addig ezek nem léteznek csak a meló és a kűzdés.
    Az igazán fanatikusokat meg a jó élet sem érdekli, csak a meló...de ez régebben nagyobb varázslat volt, a mostani autók már érzelmileg nem annyira megfoghatóak szvsz.
  • Totti5
    Aki feljut a MotoGpbe az már majdnem biztos hogy előtte szerzett VB címet 125 vagy 250ben, aztán onnan meg csak visszafele vezet az út mert túl nagy falat és nincs benne annyi fantázia.
  • b-type
    hááát ez van..:)
    Sztem nem, Alonso fura alak, de ott van benne a lényeg.
    Kubica meg gyors...és talán nehéz megelőzni, de nálam kb. ennyi sok helyzetet ég nem élt meg, amit már Alonso igen.
    Kubica az én fejemben egy gyors versenyző, egy kis sötétséggel..vagy sötét lóval kinek hogy tetszik :) ...de ott van benne a -Motel- sötétsége az ziher.
    Alonso-t én egy szélesebb spektrummal bíró versenyzőnek tartom.
  • WNW
    Lehet, hogy aki itt nyert, kategoriat ugorva nem megy semmire.. Van aki vegigver minden kategoriat, aztan az F1-ben meg orrabukik, van aki egyikben csak az elmezonyben van, egy erosebben meg arat, vagy epp hogy csak felvergodik az F1-ig, ott meg jol szerepel... Ez nagyon sok mindenen mulik... Ebbol meg minden lehet meg.. De sok munka, hatter, es szerencse... A tobbi meg kiderul..
  • Kit--Kat
    Ugyan már El Banco mellett legyen akárki, csak kettes lehet. Ezért nem fog odamenni egy toppilóta sem, mert ez tudja.
    Alo nem azért ment a Ferrarihoz, hogy megint házon belül pofozzák le, ezt a hibát nem követi el újból és erről gondoskodik a Santander és Domenicali is.

Egyébként mindenkinek mások a pilóta ideálja. Én azokat favorizálom akik nem sunyiskodással, meg "dörzsöltséggel" kerülnek a másik elé, hanem a pályán a teljesítményükkel.
  • Jacek
    Ne te:)
  • b-type
    Ezzel azért nem állok le vitázni, mert bármennyire is elhiszem hogy Michelisz Norbi nagyon jó versenyző, és szeretem is nézni, számomra mindkét másik, Kiss Norbi és Wéber Gabi is jobb.
    Ez a helyzet, nem kell vele egyetérteni, ennek a véleményemnek sok összetevője van.
    De nem minden a siker, ahogy mondják a hozzá vezető út a legfontosabb, lehet valaki egynyári világbajnok mert kijött a lépés, de el fog veszni.
    A motorozás világából sok nevet tudnék mondani akik 'meg lettek csinálva', vagy csak simán piszok jól kijött a lépés...aztán elmaradtak mint szürke a ködben.
  • IXEMGabeo
    az én véleményem pedig az, hogy Alonso lazán kikapna Kubicától, és bizony ő nem menne oda kettesszámúnak, ráadásul nagy haverok is...
  • WNW
    Hat jedinek nem neveznem.. Inkabb Dolt Vodor reinkarnacioja, Briatore nagyur hu tanitvanya....
  • Falcon83
    Azért Norbit ne keverjük ide. Az teljesen más világ, hozzáteszem azért Norbi az alsóbb kategóriákban elég meggyőző volt, és sorra jöttek neki a jóeredmények. Most a WTCC-ben van ami valamilyen szinten az európai túraautózás csúcsa, márha lehet ilyneről beszélni Európában, szóval ő már feljutott oda ahová szeretett volna. És ha megnézed hogy sikerült neki? Szinte mindenhol nyert ahol indult. KPT-nek is vernie kellett volna a szupertehetségnek tartott versenyzőket, hogy felhívja magára a figyelmet. Ez most nem sikerült neki. És ennél csak nehezebb lesz mert a GP3 mezőnyének fele kb ilyen képességű versenyző mint Blomqvisték. Szóval sokat kell még fejlődnie ha valamit el akar érni, de sztem az F1 már most elúszott.
  • b-type
    Nem kell 'kettes'-nek odavinni,...ez az egész nem ilyen egyszerű, a 'kettes' az több idő....egy ideig a versenyző meg tudja magyarázni miért gyorsabb a másik, jobban ismeri az autót, esetleg rá fejlesztették...három lába van..mittomén.
    De eljön az idő amikor tudja..még senki más sem, de ő már igen hogy a másik jobb, és akkor elverődik fejben.
    Ezért jó ha egy versenyző nem jó ember :)) ...önző, akarnok, kutya magabiztos, domináns, és akár piszkos is lehet kicsit...annál könnyebb dolga van.
    Egy versenyző ha fejben meg van verve akkor már csak a technikában bízhat, azaz más autót kell keresnie.

Kubica meg akarja verni Alonso-t, Alonso meg akarja verni Kubica-t....nagyon helyes, senki nem lesz 'kettes'....majd meglátjuk ki lesz azzá.
    Sztem Alonso elbír Kubica-val...de ez az én személyes véleményem. Kubica-ban is van erő, de Alonso kifinomultabb jedi.
  • IXEMGabeo
    grat neki, szerintem szép eredmény...:)
  • Totti5
    Dehogynem. Amíg van rá lehetősége versenyezzen, mert ezzel csak fejlődik, akár F2, akár más. Attól hogy valaki nem jut el az F1ig még lehet sikeres pilóta máshol.
  • b-type
    De ugye ez nem egyszerű :)
    Nem egyszerű egy bajnokságot megnyerni..sokszor nem elég a gyorsaság, mert jöhetnek problémák, és jöttek is....de ésszel, pénzzel, és mindig, de mindig tanulva egyre erősebb lesz bárhova is kerül.
    Qvára nem egyszerű megnyerni egy nevelőszéria bajnokságát, ott van alapból a sok tehetség...mert nagy a világ, aztán ott vannak akik a háttérben figyelnek, és kicsit irányítanak..nagyon nem tudnak beleszólni, de a média figyelmét, kicsit nagyobb felhajtást-hajcihőt tudnak..lélektanilag nyomást tudnak helyezni az ellenfelekre...sok szr dolog van.
    Mint mondtam nézd meg M. Norbi-t....azt gondolod nem nyomták meg kicsit fejben? Tarquini, Müller nyilatkozatai, a lökdösések a pályán, és még kis fricskák mittomén.
    Ezt bírni kell, ha nem bírja ne csinálja...ha bírja és a mindent a maga hasznára fordít, mindenből tanul, akkor bármi lehet..kis szerencsével. :)
  • Kit--Kat
    De Kubicát nem lehetne odavinni kettesnek, erős jellem és tudja magáról, hogy milyen jó. Alonso csak a ketteseket tűri meg maga mellett. Ebből 2007 lenne megint. Miért érné meg? Ha mAssát nem bolondítják be 2008-ban akkor most könnyebben elfogadta volna a bankos leosztást.
    Így viszont már nem nyeli le a békát jogosan.

Azért MAssa sem olyan rossz, ha nem érezné, hogy szarnak a fejére csapat VB-kre jó lenne Alonso mellett, ha úgy hozná a helyzet.
  • paj01
    hat nem volt nagy durranas ez a verseny sem, megint rosszkor esett az eso:) Massat en felmentenem, latszodik h odaer rosberg moge, aki zarta a belso ivet, de aztan kicsit elkezd befele huzni , nemi helyet hagyva massanak, aki ugy gondolta ott bebujhat es kifekezi...csak aztan rosberg meggondolta magat, vagy masik versenyzo arra kenyszeritette h megint kifele induljon es massa mar melette volt, nem tehett sokat, ez versenybaleset volt. Petrov meg rosszul merte fel hulkenberg helyzetét.
    Kobayashi a nap sztarja.. lesz o meg nagy csapatnal ugy erzem:)
  • Falcon83
    Azt mondta valamelyik nyilatkozatában, hogy a GP3 a célja jövőre, de így nem lesz egyszerű. Komolyabb csapat nem valószínű, hogy leszerződteti, ha meg befizeti a Hell egy kisebb csapathoz, ott meg nem egyszerű kiemelkedőt teljesíteni, ráadásul a mezőny is elég sűrű. Szóval nem egyszerű a helyzet, ha megy elmegy valami F2 vagy hasonló sorozatba, az meg elpazarolt idő, mert szinte semmit nem érnek.
  • Totti5
    F1hez jó eredmények, pénz és szerencse kell. Amúgy a GP2ből a legszansosabb a feljutás, mert legtöbben onnan jönnek, azt kellene Tamásnak megcélozni, de ez sem könnyű dolog. Amit elért figyelemre méltó és kiváló, akár 1 lett volna akár 3.
  • Falcon83
    Nem ezen múlik általában, de a külföldi sajtó egész évben Blomqvistról meg Williamsonról áradoztak, hogy mekkora tehetségek. Még akkor is amikor KPT vezette a bajnokságot. Innentől elég nagy dolog lett volna ha megveri őket. Azért azt figyelembe kell venni, hogy ez az első lépcső az F1 felé, innen csak a legjobbak jutnak feljebb, és alig van néhány versenyző aki bekerül az F1-be. Szóval ha már az első lépcsőt sem tudja teljesíteni és egy ilyen mezőnyben sem tartják nagy tehetségnek, akkor elég kevés az esélye arra, hogy valaha is eljusson odáig.
  • WNW
    Nem ezen fog mulni, hogy F1-es versenyzo lesz, avagy nem... A 3. hely jo.. Az, hogy valaki megnyer egy ilyet, meg nem lesz egybol hely neki az F1-ben.. Meg kellenek eredmenyek erosebb bajnoksagokban, penzugyi hatter, es iszonyu szerencse.........
  • WNW
    Az a helyzet, jopar verseny elment neki ugy, hogy nekimentek, muszaki hiba volt, ami hulyeseg lehetett, azt osszeszedte... Abban a pillanatban, hogy labra allhatna, jon valami szar, amin elmegy a verseny.. A nemeteknel vegre kaphatott volna egy loketet lelkileg, erre meg lattuk mi volt.. Braziliaban megint az lesz, hogy barhogy is megy, Alonsonak kelleni fog a pont... Paszz...
  • Falcon83
    Szép eredmény ahhoz képest, hogy magyar, meg minden, de ha komolyan gondolja azt, hogy egyszer az F1-ben szeretne versenyezni, akkor ez az eredmény kevés.