FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

DannyL
Gene miért nem ülhet be? Mert nincs mért ideje az idõmérõn? Utolsó helyrõl se lehet ilyenkor?

MAGELLAN Cycles www.alphateam.hu

kifli
nemvagy benne biztos? 😮
bardocz
Én ezt eddig úgy tudtam,hogy 300nál igaz.De aki meg azt hiszi,hogy egy hátsókerekes autóban a motorféktõl úgy blokkol le az elsõkerék,hogy közben nyomják a gázt,egy vadbarom.
bardocz
Jah,az meg a másik.
Totti5
"egy megdöbbentõ adat: 200 kilométer/órás sebességrõl - csak motorfékkel 1,2 g-vel lassulna a versenyautó - ha pilóta ráérne csak motorfékkel lassítani; de nem ér rá... A kanyarok elõtt erõteljesen rálép a fékre, s ilyenkor akár 6-6,2 g is hathat a versenyzõre!"

abba nemvagyok biztos hogy a motorféktõl blokkol egy kerék

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Gázt és féket egyszerre nyomta....

Eleg erdekes ugy a motorfek mikozben nyomja a gazt...

bardocz
A motorféktõl fékezõdött állóra az elsõkerék a bukótérben.Valami fékezte,ne beszéljetek már baromságokat,az a kerék nem fog magától állóra fékezõdni.
ja. az volt a szerencséje, hogy levezetõkörön volt és nem padlógázzal ment. igaz, lehet hogy akkor elkerülte volna a rugó

az ütéstõl azonnal elájult.. max motorfék lassíthatta, de az se sokat..

A Ferrari megerõsítette, hogy Felipe Massát meg kellett mûteni a budapesti Honvéd Kórházban, mivel a Hungaroringen elszenvedett balesetében megsérült a koponyacsontja.

A Ferrari szombaton koraeste hivatalos közleményben erõsítette meg, hogy Felipe Massát meg kellett mûteni, miután a Hungaroringen elszenvedett balesetét követõen a budapesti Honvéd Kórházba szállították.

"Felipe eszméleténél volt, amikor megérkezett a kórházba, és az állapota továbbra is stabil" - írták. - "A teljes kivizsgálás során kiderült, hogy az arcán vágás keletkezett, megsérült a koponyacsontja, valamint agyrázkódást kapott. Ennek következtében orvosi beavatkozásra volt szüksége, és a mûtét után is intenzív megfigyelés alatt fogják tartani."

Massa a Q2 végén, amikor már a levezetõ körében járt, a sisakjával eltalált egy alkatrészt, amely a 4-es kanyarhoz vezetõ emelkedõn pattogott. Az A5.hu beszélt Jacky Eeckelaerttel, a Brawn GP fõmérnökével, aki megerõsítette, hogy a Rubens Barrichello autójának hátsó futómûvébõl kiesõ rugóról volt szó.

A rugó átütötte Massa sisakját a rostély fölött. Habár a brazil versenyzõ nem tudott kiszállni a gumifal alá szorult Ferraijából, nem vesztette elé az eszméletét, és beszélni is tudott.

"Volt egy vágás a fején, amit talán az én autómról leszakadó alkatrész okozott" - mondta Massáról honfitársa, Rubens Barrichello a Daily Telegraphnak. - "Beszélt, eszméleténél volt, a vágást azonban meg kell vizsgálni. A kezeit és a lábait tudta mozgatni, de el kellett altatni, mert nagyon izgatott volt."

Meg nem erõsített információink szerint a mûtéthez Massát elõvigyázatosságból mesterségesen lélegeztetik, hogy eltávolítsák az agyában az ütéstõl keletkezõ duzzanatot.

A Ferrari már megerõsítette, hogy a brazil nem indul a vasárnapi Magyar Nagydíjon. Noha Marc Gené, a maranellói istálló tartalékpilótája a Hungaroringen van, az idõmérõ után nem tud majd beugrani a sérült Massa helyére.

Totti5
telemetria szerint nem lépett rá, nyomta a gázt is, az lehet hogy a tehetetlenség miatt a lába megnyomta a féket egy picit, de nem volt nagy fékezés...

nem tudom, h az emnnyire reflex mivel egyszerre nyomta a feket es a gazt is :S

0:05-nél a bal hátsó kerék mögött látszik még a rugó

Azert az durva h reflexbol meg rataposott a fekre. Nem semmi.. lehet hogy csunyabban meguti magat ha padlogazzal rongyol bele a gumifalba

látszik is hogy pattog a kocsi után nem kis sebességgel

ott a rugó, 0:04-nél a hátsószárnynál látszik hogy leesik, és szerintem pattogott tovább amig massát fejbe nem vágta...

<#szomoru2>

az orvosok igen, de a korházak felszereltsége szar...

kifli
az orvosokkal nincs semmi baj, sõt magyarországon egész jók az orvosok
Az MTI értesülése szerint Massának szemsérülése van és agyrázkódást szenvedett.

A szemsérülés súlyosságáról, illetve arról, hogy ez mennyiben befolyásolja a brazil motorsport-karrierjét, még nincs tudomásunk.

A Ferrari sajtóközleménye szerint Massa koponyája sérült, a homlokán mély vágást ütött a rugó, a koponyacsontja szilánkosan roncsolódott.. A szeme is súlyosan sérült a brazilnak, illetve komoly agyrázkódást szenvedett. A kórházba érkezéskor stabilizálódott az állapota, éppen operálják a Ferrari pilótáját.

Az esti órákban a Ferrari még külön sajtóközleményben számol be Massa állapotáról.

Totti5
Ez nem hiba, hanem szerencsétlen véletlen, bármikor elõfordulhat bármelyik forma autós sorozatban bárkivel.

na ja..

lmp..

Lehet, h nincs ido hordozni....

Csak az a baj, h kell mindig egy aldozat, h radobbenjenek a hibakra :S

lehet hogy nem mo-on kéne mûteni...

kabel15
Szerintem ezek után ki fognak találni még egy biztonsági rendszert amivel jobban védhetik a pilótáka fejét.
Gondoljatok bele 1 hét alatt két baleset.

BattleTag: kabel15#2672

Totti5
"Pácserné Bozi Judit, az Állami Egészségügyi Központ (Honvéd kórház) szóvivõje a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy az autóversenyzõ koponyasérülésekkel került be az intézménybe: az állapota stabil, de súlyos. Jelenleg is mûtik. A pontos sérüléseirõl többet egyelõre nem tudott mondani."

hacsak egy hónap alatt rendbe nem jön, bár én nem látok rá túl sok esélyt
Senki. Massa ment idõmérõt, van helyezése is a rajtrácson, más nem mehet helyette. Következõ futamon viszont már Gené.

Tok mind1, h ki fog mivel iden 0 km t mentek a tesztpilotak....

Totti5
Ki fog Massa helyett indúlni holnap? Sumi?😄, de gondolom Gene lesz.

ja..

Formula.hu edekelne foleg

minden f1 es oldal le van fagyva....nektek is?

zsutyesz

Ale Alonso! poppe fan club&#8482;

vki tudna adni linket ahol a súlyok le vannak írva?

Shiwo
mi lett volna, ha egy pályabírót talál fejbe..bár az nem megy 200-zal, de nincs is rajta sisak...

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

az fasza

werkfilm
hírtv: meg kell mûteni

bardocz
Amúgy valaki írta itt Kimi kipufogóját,azzal fölösleges összehasonlítani,mert az egy rugóhoz képest egy puha,képlékeny dolog volt,egy sisakon elkenõdött volna szerintem.
Ha kikockazva neziteka lassitas, lehet latni, hogy a rugo egy elnyujtott parabola palyat ir le.. Mikor megjelenik, meg felfele tart, kb. a kocsi orra elott eri el a csucspontot, es mikor Massa fejehez csapodik, mar lefele tart.. Valahol a palyabiroi poszt kornyeken erhetett talajt utoljara...

kabel15
Szedjék már 3 féle formátumban leszedtem 😊

passatgt
lehet ufó volt

Fernando Alonso azt mondta, nem gondolkozik a vasárnapi gyõzelmen, annak ellenére sem, hogy a Magyar Nagydíj szombati napján megszerezte a pole pozíciót.

A Renault pilótája elismerte, Sebastian Vettel és Mark Webber a futam igazi esélyesei.

„A Hungaroring különleges pálya számomra, hiszen életem elsõ gyõzelmét itt szereztem meg 2003-ban. Mindig rendkívül boldog vagyok, mikor Budapesten vezethetek. Érdekes lesz a holnapi nap. Nagy elõrelépést tettünk, az autó sokat fejlõdött az utóbbi két futam során. Nagyon versenyképesek vagyunk, de talán mégsem annyira, mint a Red Bullos fiúk. Reméljük, holnap sok pontot szerezhetünk."

„Természetesen a gyõzelemre fogunk törekedni, de ha õszinte és realista vagyok, akkor valójában az a cél, hogy értékes pontokat szerezzünk. Az utóbbi 4 versenybõl csak a Nürburgringen szereztük pontot, pedig erre most nagy szükség lenne a konstruktõrök bajnokságában."

„Agresszívak vagyunk, megtettük, amit akartunk a pole-ért. Nagyon fogunk hajtani a versenyen."

A kétszeres világbajnok elmondta, optimista, és a szezon második felében jó eredményt vár a Renault-tól.

„Úgy tûnik, hogy az új elemek mûködnek az autón. Bízom abban, hogy megtaláltuk az autó fejlesztésének helyes irányát. Ez az eddigi elsõ jó eredményünk idén."

„Remélhetõleg a szezon második felében is így haladunk majd. Bízom abban, hogy harcolhatunk a Q3-ban, és kicsit többször bekerülhetünk a top 5-be."- mondta Alonso.

ezek szerint hihetetlenül könnyû az autó 😞

passatgt
le is szedik 5 percen belül

Ott a jovo kocsi fele lejt a palya, avagy a kocsi emelkedon megy.. Ha fent megpattan a domb tetejen, akkor hosszabb utat is meg tud tenni a levegoben barmilyen targy, foleg egy rugo, raadasul a ferde felulet miatt, eleg erdekes palyat is leirhat... Ehhez adjuk hozza, hogy 200 koruli temponal, egy allo targy is nagyon gyorsan kozeledonek latszik..

kabel15

Rubens Barrichello: "Egy rugó elrepült az autómról, a hátsó kerékfelfüggesztéstõl, valószínûleg ez volt az az elem, ami Felipe balesetét okozta. Sajnos az autó egész végig nem volt jó, így nem tudtunk jól szerepelni. Felipe eszméleténél van, van egy seb a fején, és kórházba szállították."