FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

figyeld meg,az lesz az itélet,hogy pénzbirság,szerelõi mulasztás miatt!

ratiomaster 1.8.9 : egy társ,aki segít,ha a nettel problémáim adódnának

a Renault indulni fog,Ecclestone nem engedheti meg,hogy hirtelen megcsappanjon a nézõszám :)

Norbi1990
Alonso nem megy a Ferrari-ba mert Luca Badoer helyettesíti Massát.
miilann04
badoert már bejelentették hivatalosan
persze ettõl még változhat
a renault ügyét pedig augusztus 17-én tárgyalják.

realmadrid.alonso.eagles.spurs.

a.carkey
Lesz az több is. Azon sem lepõdnék meg viszont ha hirtelen Alonso is szóba kerülne egy verseny erejéig. Mi van most a Renault óvásával? Indulnak?

A medve nem játék.

b-type
MS-nek ritka szép élete van, egyébként ha vissza akarna térni vlaszeg kapna autót egy évre min. a Ferrari-tól.
Én kifejezetten sajnálom hogy nem jön, bár szvsz a Valencia-i futamot bespórolta volna tesztnek, de a következõ futamokon egy élmény lett volna a mezõnyben látni MS-t.

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

mind1,annak viszont nagyon örülök,hogy Badoer fog beülni!!! nagyon nem ismerem õt,de aki évek óta tesztel a ferkásznak,az igazán megérdemelne egy futamot élesben!!!

b-type
Mit tesztelhessen te...ahoz ismernie kellene az idei autót, hogy érdemben egyáltalán tesztelhessen bármit is, az idei specifikációjú slick gumikon, a súlyelosztástól elkezdve KERS-n át a diffúzorig...ezt az autót meg kellene értenie hogy tesztelhessen bármit is.
Amennyiben pedig mint ember nem kellene hozzá akkor is elég valószinû hogy tele lenne FIA ellenõrrel és Media-val a helyszín. Majd biztos adatokat fognak tudni kiolvasni meg rejtegetni.
...pusztán arról volt szó hogy ne úgy essen már ki egy általa ismeretlen a pályára hogy lövése sincs az idei autóról, de már a hétvégi programnak megfelelõen el kell kezdenie állítania a futamra...
nem tudom miért kellemesebb ezt hülyeséggé túlbonyolítani. Totál életszerûtlen és nehezen elképzelhetõ amiben gondolkozol.

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

ez egy ügyes húzás volt Monti-nak,csak nem jött be :) Vissza hívták sjúmit,hogy õ tereljen egy kicsit,és tesztelhessen,hogy a jövõ évi alkatrészekbe besegítsen,azaz elõnyre tegyenek szert,csak Frank Williams-nek ez leesett(hálistennek),és csumi...sumi meg mehet vissza nyaralni

b-type
MS is azt mondta hogy az orvosok véleményére még várni kell.
Nagy volt a perec..
kár :(

a.carkey
Ezzel kezdtem az elején, hogy az orvosi szakvéleményre még várni kell ...

Kicsit most sajnálom azokat, akik imádták, és ezzel elment az utolsó esély is, hogy újra lássák. :(

Viszont még mindig furcsának találom, hogy - bár ezzel kellett volna kezdeni - ezt a vizsgálat kimondottan azután jött ismét elõ, közvetlenül azután, hogy nem tudott tesztelni. De tény, hogy amikor ez az egész felreppent, EZ VOLT AZ ELSÕ amit Luca di Montezemolo mondott, de hogyhogynem a média figyelme szépen elsiklott efelett.

A medve nem játék.

TommyC
zabmeg ):

dixitque deus fiat lux

valahogy nem tudom sajnálni õket,ha olyan fasz emberek vettek jegyet,csak 1 ember miatt...:):)

a jegyek nagyrésze már elkelt mikor aztmondták hogy visszatér, ráb@sztak a spanyolok mert így igen sok elégedetlen ember lessz, fõleg ha Alonso sem indulhat.

pápá sumáker<#eljen>
Õ maga erõsitette meg :)

Visca El Barça!

elég rövid hír lenne <#ravasz1>

bár a crash test is teszt <#eplus2>

Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...

Totti5
dupla:)

egy teljesen más szabályrendszer alapján épített kocsit tesztel, de ez rossz kifejezés, nem a kocsit teszteli, mert nincs mit tesztelni rajta, hanem önmagát...

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

miilann04
ez csak attól függ hogy hányszoros forma1es világbajnok leszel addigra.

amugy vártam két hetet de már nem bírom tovább, a bannerban spanyol nagydíj van írva de igazabol az európa nagydíj következik,no offense

realmadrid.alonso.eagles.spurs.

Máté94
<#nyes>
bardocz
Ha van kurvasok pénzem, és vezetek egy ilyen autót, akkor majd rólam is menni fognak a cikkek, hogy szemét csaló módjára tesztelek?
eza tema meg erdekel valakit is?

http://gaborszantai.co.uk/

Így bárki tesztelhetne. Talán a "teszt" szó is erõs, inkább gyakorlásról van szó.

A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.

BaliBoy
Miért is? Tiltja a szabályzat?

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

desigo
Nem túl korrekt,hogy a tilalom ellenére is mindenképpen tesztel...

Schumacher saját pénzébõl tesztel tovább
Black Ghost
"presztízs és versenyszellem az F1, a Ferrarinak sem befolyásol semmit az eladásainál.."

Szerinted a kettõnek semmi köze egymáshoz, ezt te sem gondolod komolyan.

Így van vállalati stratégiát nem lehet rá építeni, de hogy nagyon fontos rész az biztos. A versenyszellemnek pedig pont hogy Enzo idejében volt jelentõsége, amikor a német autó ezüst, az angol zöld, az olasz pedig piros volt, és semmi matrica, amikor nemzetek harcoltak egymás ellen, nem csak márkák. Akkor igen is presztizs kérdés volt az F1, míg ma csak reklám. Enzo-nak is csak egy szükséges rossz volt az autógyártás, és ha teszem azt dohány ültetvényei lettek volna és abból finanszírozza a versenyzést õt az sem érdekelte volna lényeg hogy pénz legyen.

Én pontosan emiatt szeretném ha több privát lenne a szezonban, mert így talán újra a versenyé lenne a fõszerep és nem a reklámé. Azzal is tisztában vagyok hogy manapság ez már nehezebben kivitelezhetõ. Mint ahogy "madmanic" is mondta egy privát csapat is csak szigorú feltételek mellett tud mûködni, szinte már kényszerûségbõl kell jól teljesíteni. Ezért is gond a túl sok pénz, mert így nem tud mindenki nyerni, jól teljesíteni, csak a kiválasztottak. De egy korrekt szabályrendszerrel ez is megoldhat, legalább is szeretném ezt hinni.
bardocz
Nem az 5-ös BMW-t veszed a F1 miatt, hanem a F1 miatt nem Renaultot, nem mercédeszt, hanem BMW-t veszel. Így már világos?:D
Jacek
Amikor a Renault kiszalt eloszor:) 25% esett az eladas!

:D

nem tudom mi ezen a bonyolult, szed egy 5-ös bmw-t az F1 teljesítmény alapján vesz az ember? kapische?

F1-re vállalati stratégiát építeni - ilyen bõdületeset sem hallottam mostanában :D

és ismétlem: MOST, és nem a 30-50-70 éve történt hõskorról van szó.
Nagyot tevedsz... A Ferrari nem veletlenul van az F1-ben a kezdetektol.. A premium kategoriaban foleg az szamit, hogy milyen a presztizs, minoseget sokan tudnak gyartani, de ezen a szinten mar nem a termeket adjak el, hanem az eleterzest, sot ez a tipusu kereskedelmi modell, terult ra az egesz piacra.. A BMW is mindig arra torekedett, hogy a sportos vonal az ove.. A fiatalok, a dinamikus emberek kocsija a BMW.. Ezt a vonalat viszik mar nagyon regen.. Ennek a kepnek nagyon betesz ez a bukas... A Toyota/Subaru is a rallyban alapozta meg azt a kepet, amivel elindultak felfuttatni a termelest.. A sok hasonlo termek kozott az embereknek fogodzo kell.. Ezt adja a sport, amire ra lehet epiteni egy egesz vallalati strategiat..

igen, volt mindez 50 éve... :)

de ma már annyire fel van építve a brand, hogy ha kivonulnának is, ugyanúgy maradna az 1-2 éves várólista a ferkákra... :)
bardocz
Azért egy idõben a Ferrarinak az utcai autók nagyon sokat befolyásoltak a F1-en, Enzo úr abból finanszírozta az egészet:) És így ha azt vesszük, a versenyzés miatt születhetett meg a márka.
egy BMW-nek az eladásait nem az fogja megroggyantani, hogy szerepel az F1-ben, vagy épp mi miatt szálltak ki.

presztízs és versenyszellem az F1, a Ferrarinak sem befolyásol semmit az eladásainál..
a tehetõs vállalkozókat, arab sejkeket, üzletembereket, stb vajon hol érdekli, hogy miként szerepel egy gyártó, amikor suhan a fullos sportkocsijával? :)

és persze lehet folytatni a Renault vagy Toyotával, ahol a Mégane-t vagy a Yarist sem az F1 teljesítmény adja el :)
Az az igazsag, a BMW-vel kapcsolatban rosszabb marketing dontest nem tudok elkepzelni, mint amit most csinaltak.. Mig vilag a vilag, rajtuk marad, hogy bebuktak az F1-et, aztan elmenekultek.. Egy gyari csapatnak olyankor kiszallni, mikor a legrosszabb helyzetben vannak, nem szabad... Tudom, Concord szerzodes miatt is volt, de ez igy nagyon gaz...

autoszimulator
Csapatoknak üzlet, presztízsnövelés, a pilótáiknak esetleg versenyszellem. A gyári csapatok jó része azért megy oda, mert egyszerûen ez is egy reklám, mivel biztosan vannak olyan emberek, akik azt mondják, hú a BMW nyeri a futamokat F1-ben, akkor az tuti, hogy mûszakilag jó kocsikat csinál. Ha meg mindig elromlik, épp az ellenkezõje. Ha megbízható, de lassú, akkor meg ráfogják a pilótára. És amint elérik a szintet, mikor a reklámérték kisebb, mint a kiadások (BMW-nél nem nehéz erre gondolni, hisz szinte sose mutatták már õket, alig esett szó róluk, akkor is csak negatív értelemben), így lelépnek, ettõl még a normálisabb sorozatokban maradnak, sõt lehet mennek DTM-be, azért az mégis csak túraautó, jobban megy nekik.

.: mobilize.hu :.

nna csak hogy értsd: ez ÜZLET és nem elhivatottság.

A kis csapatoknak és a gyáriaknak egyaránt. A szponzoroktól, támogatóktól FIA tól érkezõ pénzekrõl beszélek..

Ha valamelyik hiányzik, és gazdaságtalan a csapat fenntartása, akkor szállnak ki vagy adják el. Nem azért mert nem nyernek. Nyilván sikertelenség esetén csökkennek a pénzek, és ez is vezethet odáig.

De véletlenül sem akkor szállnak ki amikor eldöntik, súlyos szerzõdések kötik a csapatokat a szponzorokhoz, akik nem keveset fizettek a reklámokért.

Pláne ha egy felszámolás 100 millába kerül, lásd Honda..

Én a kiscsapat kifejezéssel is vitatkozom, sztem olyan csapat van csak aki nem tud elegendõ szponzort találni a mûködéshez.

bardocz
Mondtam,hogy nem voltak?
Legend Killer
de Mosleynak hiába beszélsz.

Signature Move: RKO \"Az egész univerzum elõttem hajol meg.\" WWE and Slipknot rulz!

Bocs, mindig is voltak gyari csapatok, ugy indult az egesz.. Csak mar senki nem emlekszik azokra a gyari csapatokra................... Amugy, amig nem tisztazodik, hogy a BMW-nek lesz-e utodcsapata, talan nem kene ilyen gyorsan osztogatni a helyuket.. Ott van egy full csapat, teljes emberallomannyal, gyartokapacitassal, tapasztalattal, valoszinuleg jovo evi kocsitervekkel.. Nem csak almokkal, mint sok mas most bejonni akaro uj teamnel... Eloszor ezt kene megprobalni eletben tartani...

Black Ghost
Milyen jó is volt az. :)
bardocz
Régen eleve alig volt gyári csapat,és tele volt a mezõny cosworth motoros privát csapatokkal.
Totti5
Egy privát csapat akkor száll ki ha tényleg nincs már semmi kilátása, de sok sok évig ott volt a Minardi, Sauber, Jordan õk tényleg elhivatottak voltak. A Force Inida , Red Bull és a Toro is az. A Honda meg bedobta a törölközõt, a BMW szintén és akár a Toyota, Rönó is megteheti még, enyit a gyárakról, õk azért jönnek hogy azonnal nyerjenek, de mindenki nem nyerhet és ha nem megy egybõl akkor lelépnek lásd BMW.

Black Ghost
Nekem tetszene ha több privát csapat lenne, pontosabban ha csak az lenne, a gyárak pedig max a motort adhatnák, nem mondom hogy a pénz nem számít, de tényleg elhivatottabbak a nagy gyári csapatoknál.

Mondjuk a Mclaren így is az.
Legend Killer
Mosley elbújhatna, ha a Ferrar elmenne. Meg a McLaren mondjuk és még pár csapat. szart se tudna csinálni.
hajtóvadászat indulna ellene :D.

Signature Move: RKO \"Az egész univerzum elõttem hajol meg.\" WWE and Slipknot rulz!

valószínû, hogy a privát csapatok azért b@sznak bele euro tízmilliókat az F1 be mert elhivatottak...

omg...

autoszimulator
Mózli, a mindennemû profitorientáltságot nélkülözõ szûz, akit csak a sport és annak a jövõje, résztvevõi, szurkolói érdekelnek. Kicsit fura, de szokható.

.: mobilize.hu :.

Minstrel
de legalább végre mennek a DTM-be, nagyon kell oda már egy jó ellenfél aki sz*rrá veri az Audit meg Mercit

http://topgearhungary.blogspot.com/

Totti5
Gyertyát gyújtva imádkozna értük... mit csinálna szerinted? ez nem az õ gondja, mint az sem hogy a BMW kivonul, ami nem túl korrekt, mert tavaly jól mentek, idén szarul és egybõl bedobják a törülközõt, kb ennyire voltak elhivatottak az F1 iránt, vagyis semennyire... ennyit ér egy gyára szava, a privét csapatok viszon ott küzdenek és õk nem vonulnak ki ha nem megy, mert nem gazdasági okokat nézik hanem a sportértéket, ezt látta Mózli is amikor privát csapatoknak ajtót nyittt.

bardocz
Pedig én bíztam benne<#vigyor3>
Legend Killer
nembaj