182278
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Az a fura hogy ez nekem valahogy ez nem tűnt fel. Szépen be lett harangozva, hogy most majd kihívás lesz vezetni az autót meg minden, de azóta is úgy mennek mintha sínen húznák őket. Egyszer nem láttam még kiforgó kerekeket vagy bármit. Belső kamerából sem látszik, hogy vármi is változott volna. Ez engem arra emlékeztet amikor a kilencvenes évek közepén papíron be volt tiltva a kipörgésgátló, mégis mindenki használta. -
Nem azt mondom, hogy legyenek egyen cuccok. De pl az elektronika az már egységes, szóval ha betiltanak ezt-azt akkor abból nem lenne semmi probléma. És ezzel nem csak az autót lenne nehezebb vezetni, de a versenyek is jobbak lennének. És akkor nem kéne ilyen baromságokat kitalálni, mint az állítható hátsó szárny, amit csak az használhat aki előzési pozícióban van, mert ezzel meg csak méregdrága bohóckodást csinálnak az f1-ből. -
De hát pont ez a lényeg, nincs kipörgésgátló az F1-ben, igaz helyette állítják a diffit, de azért az messze nem ugyan az.
...és nincs blokkolásgátló,...azaz nincs olyan hogy nyomom a féket vagy a gázt mint vakló, aztán az elektronika elintézi a többit. Ilyen már nincs, simán el lehet pörgetni a hátsót (pl. MS megpörgése az utcsó futamon), és meg lehet blokkolni az elsőt (bárhol látni).
Püff nekik oda az 1000< lovat, és fém féktárcsákat, azt aztán lehet melengetni meg hűteni :)))
Nincs pillanatok alatt üzemi hőn, és nem is hűl le pikk-pakk. -
ez egy ördögi kör..
a F1 az egy prototipus bajnokság, ha nincsenek a különböző technikai kütyük, ha megszabják mennyit lehet költeni motor fejlesztésre akkor olyan mint bármelyik másik ow bajnokság és akkor már nem beszélhetünk F1-ről.
igaz az is ahol egyen motor, kasztni van ott a versenyek is jobbak.
de az hogy milyen motor formula legyen azt nem az FIA fogja megmondani hanem a gyártók nekik mi az olcsóbb megoldás.
Európai gyártók főleg az audi a V4-es mellett kardoskodik a "világmotor" néven..az IC-nél a Honda a V6 turbót eröltette vagy kiszáll ő nem fog V4-t gyártani. A kérdés itt ezen a ponton el is dőlt V6 lesz amit a Lotus és a Chevy is gyártani fog + az aerot is. -
új aero lesz és azzal kilehet ellensúlyozni a csökkenő lóerőt..
és ami jó szigorúan leszabályozva minden és már 3 gyártó tuti motor és aero gyártásban.. -
meg kell nézni egy GP2-es futamot,szó szerint küzdenek az autóval,csúszkálnak,nehezebben vezethetőek mint az F1-es autók. -
Hát nekem nem jön be ez a nyomom a féket mint az idióta a többit az elektronika úgy is intézi, aztán meg nyomom a gázt mint a hülye, mert az elektronika azt is intézi. Csak nyomkodják a pedálokat, meg nyomkodjáka a kormányon a gombokat aztán annyi. Szerintem ha már "királykategória" akkor ne az legyen hogy az autót bárki el tudja vezetni. A fém féktárcsákat én is támogatom, meg a normális szárnyakat is. Nem tom mit gondoltak, amikor a szabályokat írták, hogy attól mert ilyen hókotrókat raknak az autókra majd lesz előzés? :S -
Nálam 1100LE lenne az ideális dupla feltöltéssel V6 vagy V8-ból.
A hengerűrtartalom már majdnem mindegy, ha ezek megvannak.
Amióta ASR-ABS nincs, azóta nekem nincs bajom az elektronikával, pl. a váltás már szinte mindenhol elektronikus.
Talán visszahoznám a fém féktárcsákat, mert hosszabb fékút, és macerásabb a jó fékteljesítmény kinyerése is...ezáltal talán besegítünk a támadó autónak.
A normális hátsó szárnyat viszont detto visszahoznám, és valami pályázatot írnék ki az első szárnyra...mert gáz ahogy van.
:) -
Nem biztos hogy olyan rossz ez az irány, csak akkor tiltsák be az elektronikai segédeszközöket is és akkor már nem is lenne olyan rossz. Mert ameddig ennyi segédeszköz van szinte mindegy hogy 700 lóerős az autó vagy 900 mert ugyanúgy könnyen vezethető. Én azt szeretném látni, hogy kicsit kűzdenek az autókkal, úgy mint régen. -
Azt tudom hogy jó sz@r irányba haladnak, a lököttek ahelyett hogy növelnék, inkább csökkentik a teljesítményt, és pihe-puha pályákat hoznak be a sorozatba, elbaxák az aerot, meg mellesleg az autók kinézetét.
Hoznak jó döntéseket is, de némely területen annyira fakabátok hogy hihetetlen.
Na mindegy a 130r elég beszédes volt sztem mindenki számára mikor visszahozták Suzuka-t..:( -
Pedig az F1-ben is ebbe az irányba haladnak a dolgok. Eddig úgy néz ki hogy soros 4 hengeres motor lesz 670 lóerővel, és egy szezonban csak 4-et lehet majd használni. -
Igen az kicsit necces, de azért elfér szvsz. Az IC pályáin nem akkora vész.
Az F1-ben párhuzamba állítva túl jó minőségű és barátságosabb pályák vannak, itt inkább a teljesítmény növelése lenne a lényeg.
A teljesítmény csökkentése nekem spec. soha nem tetszik...illetve nagyon-nagyon ritkán, de talán az IC-ban nem akkora gáz. -
viszont a lóerőből keményen visszavesznek...550-700 között lesz pálya függően. -
-
Indycar a V6-os turbó mellett tette le a voksát 2012-től.
kiváncsi vagyok a F1 majd mi mellett fogja... -
aztadegagyi :D -
IXEMGabeo #104881 +1 lájk fav
-
Áhh lol mért ezt rakta be :S
Na szóval...
-
:DDD -
IXEMGabeo #104878 milyen anyagból volt aminek nekiment? szépen lebontotta:O -
Szabi1991 #104877
-
filipe albuquerque nyert:) -
egyikőjüket se szeretem de Vettel Schumi szerelését sem vihetné:) -
ezen miért lepődsz meg? -
de most szerencsére kirakták:)
csak nehogy megint úgy sírjon mint egy kislány:( -
váá
Schumit megverte a kislány:( -
szerintem jól táncolnak :D -
SL #104870
-
G_ArchAngel #104869 lol bazz, most vettem eszre, remelem csuklik annak az anyja, aki beallitotta ezt a video beszurasahoz alapertelmezettnek... -
jó eza csajszi is:D -
WNW #104867 Izlesek, es pofonok.. Danica jol mutat (meg), Mouton meg jo pilota volt...
-
IXEMGabeo #104866 jól láttam Schumi és Vettel megvédte a címét?
grat nekik:) -
IXEMGabeo #104865 xDDD ezt tettem be én is véletlenül xD -
bakker én is bevettem még gondolkodtam is hogy a pékbe vezet autót akkor...
-
G_ArchAngel #104863 -
G_ArchAngel #104862 Ne vedd komolyan, amit irtam, en sem tudom:) -
Nem láttam, csak benéztem a motorsportalra és parázs vita ment valami ilyesmiről. De ahogy olvastam megnyerték a németek, de akkor most nem értem hogy ez miként volt fair küzdelem. -
G_ArchAngel #104860 klausztrofóbiás -
Mi volt tegnap a ROCon ez a Sumi csak nyitott autóval mehetett mizéria? -
:D
..leginkább a Pikes Peak-i győzelme az ami miatt elhíresült, de nyert 4 rally-t is...nem is gyengéket (pl. San Remo és a Görög).
...ezt az autót ismeri mint tenyerét, de most kicsit elszaladt vele a ló :))