182278
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
-

-
jaaaaaaajjj gecc ez a ketrin hájd,nem? valami sportszihológus :S elég randa -
-
shumika #104933 KÖSZI -
f1-es pilótának milyen nője legyen...modell tuti. -
Gondolom olyan vastag lány lehet, mint egy hurkapálca, az egy normális méretű ülésben nem csoda, hogy oda-vissza csapódik.
Itt van videó shumika. -
shumika #104930 Erről lemaradtam valaki lökne egy linket? -
Baratnojenek meg hajszalrepedes lett a medencecsontjan. Szoval eleg nagyot estek. -
Pedig nem tűnt olyan durvának, nagyot lassult, meg szar szögből csapódott be, de akkoris. -
G_ArchAngel #104927 Most olvasom, hogy Kovalainen esese nagyobb volt, mint gondoltak, meg egy hetig Nemetorszagban kell maradnia orvosi felugyelet alatt.
F1-ben - latszolag - nagyobb esesek utan masnap vagy kovetkezo heten autoba ulnek. Lehet az Audi megsem annyira biztonsagos, mint az EuroNCAP gondolja? -
shumika #104926 Idén kb 7-8 futammal ezelött Vettel-nek is nagyon nagy gondja volt a fékkel, a kanyar elött 50m-el kellet volna fékezni ő meg 200m-nél fékezett és igy is majdnem kicsúszott. Hamiltonnak meg majdnem kifogyott a benyája :) -
Sato!!!! Vissza az f1-be!! -
Ha nem is robban fel middig, de a lassabb pályákat leszámítva mindig van olyan akinek gondja akad a fékekkel, vagy azok miatt esik ki. -
Ez azért túlzás, de bőven láthattunk már fekete füstöt jönni a kerékből, majd össze-vissza forogni versenyzőket. -
Nem tom te milyen versenyeket szoktál nézni, mert majdnem minden versenyen előszokott fordulni 1-2 fék elszállás. -
Márpedig elszállnak a karbonfékek, ha túl sokáig maradnak magas hőmérsékleten, mint ahogy írtam a karbon fékek csak egy hőtartományban üzemelnek, és üzemelnek úgy hogy kibírjanak egy versenytávot.
Amennyiben túlhevülnek úgy elkopnak mint a sicc, és el tudnak röppenni.
Az F1-ben nincs folyadékhűtés a fékekre, ezért bizonyos pályán komoly veszélye van annak hogy elszállnak a fékek ha valaki (pl. Vettel) túl keményen használja, és nem tudja visszahűteni.
Elrobbanni azért nem látod, mert a mérnöke rászól hogy vegyen vissza a tempóból, vagy csak bizonyos féktávon, vagy akár az egész körön.
Én spec. láttam már elszállni carbontárcsát...az amikor pirosan ízzik még nem gáz, de ha tartósan magas hőfokon van, akkor kőkeményen elkopik, nem bír ki 70kört. -
nem láttál még felrobbanó fékeket f1-ben? :D -
vass17 #104919 Nem vagyok szakértő, de azt tudom, hogy sokkal jobban bírja a hőt és konstans fékhatást biztosít intenzív használat mellett is (üzemi hőmérsékleten), szemben a hagyományossal, aminek rosszabb a hővezetési képessége és idővel gyengül fékerő is.
Lássuk be egy motor teljesen más, a kisebb tömeg nem képes annyira "felfűteni" a fékeket, de az F1-ben ez nem lehet probléma (a tapasztalat is ezt bizonyítja).
Arról, hogy esetleg felrobbanhatnak nem tudok, de igazából elég valótlannak tartom figyelembe véve, hogy sok versenyen végig pirosan izzanak, mégsem történik semmi. -
:D
nagy arc ez a koma:D -
SL #104917 -
IXEMGabeo #104916 azta mindenit, hogy azóta hogy át lett alakítva a Montreali pálya nem semmi!:O -
Ezt szerintem már mindenki tapasztalta aki véletlenül 'rákuplungolt' a fékre 
Egy időben nagyon zörgött a fékbetétem, ezért mellényomtam a féket ballal, ha valami jó csaj volt,...na néha ráléptem mint kuplungra, és mindjárt izgulhattam is a légzsák miatt akkorát fejeltem a kormányra :) -
Nem az acél féktárcsa a veszélyes, hanem az ha úgy próbálsz vele fékezni, mintha karbon lenne :DDDD
pl:
Takuma Sato rommá törte a fél mezőnyt IndyCar debütálásán
:DDD -
Legalabb halhatnank hogy nyikorog a fek.:)
-
?
Mi lenne kockázatosabb? Ez már aztán tényleg érdekelne.. :)
...hihetetlen de kb. uezt mondhatták a karbonfékek bevezetésénél is...jajaj de m@rha kockázatos, mert üzemi hő alatt nulla a fékhatás.
Teszem azt a rajt utáni első kanyar sokkal, nagyságrendekkel kockázatosabb karbonféken mint fémmel.
...sőt a karbon annyira rizikós, hogy teszem azt MotoGp-ben esőben visszateszik a fémtárcsát, mivel a karbonfékhez hő kell...üzemi hő alatt nulla fék az amit produkálni tud.
Meg ugye el tud 'robbanni' (hülye szó, kéretik nem belekötni), mivel a felső hőtartományt nagyon bírja, viszont ha túlmelegszik akkor pillanatok alatt elszáll...
Meg ugye a karbonféket teszem azt fordítva használják, azaz az első taposásra maximumot nyomnak, aztán engedik fel, a fémet meg egyre keményebben nyomni érdemes.
Sok előnye van a karbonféknek, nem véletlenül használják, de azt is tanulni kellett, és amíg el nem sajátították addig bezony veszélyes volt.
A fémtárcsára visszatérni lófütty lenne, igaz hogy a fék el tudna melegedni...és hosszabb lenne a fékút, de ha veszélyekről beszélünk, akkor a karbonfékekre való áttérés jóval rizikósabb volt..
-
vass17 #104911 Mondjátok már el, hogy mégis mi értelme lenne ennek..., van millió lehetőség, amivel izgalmasabbá lehet tenni az F1-et, de nem ez az.
Csak annyit érnének el vele, hogy sokkal kockázatosabb lenne, egy karbon-kerámia fék sokkal megbízhatóbb, mint az acél, egyébként pedig mindenkinek felforrósodna és ugyancsak nem lennének előzések.
Első körben inkább a szélárnyékot kellene visszahozni és meg lenne oldva az előzés. jó lenne megint azt látni, hogy az egyenesben egyik autó látványosan magára szívja a másikat és nem azt, hogy vonatoznak egymás mögött.
-
IXEMGabeo #104910 amúgy ja jól tette...nekik hírességeknek elég idegesítő lehet hallgatni, hogy a munkájukat végezvén beszólnak nekik...de mondjuk elég durva, minden ember kap támadásokat, ő ilyen visszaszólt valószínűleg a kretén Irvine, DC, Montoya, Villeneuve is ugyanúgy tett volna. Az a gáz evvel, hogy kis részben önmaga alatt is vágja a fát pont ezért.:D
ez a twitter dolog baromság, ja és a hülyegyereket ezúttal jó értelembe tettem oda, mert ez hogy "leszarok mindenkit haha" xDDDD ez nagy, megnéztem volna azért néhány fikázó képét biztos nem várták ezt:P:D -
Írhatta volna hogy a takarodjatok a faszba, akkor sem lenne ezzel semi probléma. Antifanok mindenhol felbukkannak és osztanak mindenkit az esetek 99%ban trágár lekelező módon, persze ha nekik visszaszolnak akkor már összedölt a világ mert megsértették a kis lelüket. -
Alonso az uj bukojat tesztelte. 
-
IXEMGabeo #104907 hülyegyerek....xDDD
nem bír a vérével... -
Köszönöm!
-
shumika #104905 Zsuuuuupsz. Egy percel tovább fogsz élni -
Régen is jó volt az acél fék az ezer ló fölötti kocsikhoz, akkor ma miért ne? -
1 percet kérek vissza az életemből. -
A fék nem kopik el egy futamon..max elmelegszik, ...az meg vagy elmelegszik mindenkinek, vagy jobb a konstrukció, vagy jobban figyelt rá a versenyző.
-
akkor meg azért nem lennének kifékezéses őrült előzések,mert mindenki fosna a fék miatt...jelenleg a gumi miatt nincs kifékezéses előzés,mert jaj elkopik... -
Vagy azt is lehetne, hogy pl megadni, hogy ezen és ezen a pályán milyen fokok közti szárnyállást engedélyez a versenybíróság.
De lehet hülyeség lenne. -
Deeee :DD
Azért régen is megálltak az autók, amikor még nem karbon meg kerámia volt a lényeg, és a jelenlegi technika mellett azért a fémfék is jól teljesít..lásd pl. a WSBK motorokon.
Egyszerűen annyi hogy hosszabbak lesznek a féktávok, és nem az első métereken van brutális lassulás mint a karbonnál, valamint jobban figyelni kell a fékhőre..
De egyáltalán nem megoldhatatlan vagy veszélyes. -
hát azért én a fém féktárcsákat nem párosítanám 1000 ló mellé, mert van egy fizikai korlát, szal 1000+ ló, monzába mennének 360-370 körül, de a fém féktárcsák már nem fog majd semmit, mire lelassulnak 180 környékére :D
Szóval értelme nem lenne sok egy rohadt erős motornak, és egy gyenge féknek.