FORMA1
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Akkor már mindenki V10est használt, csak a az Ferrari tartott ki a legvégéig.
\"akkor még bámultam a felnõtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"
War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC
ezen hugyozom össze magam :$
De szép lenne pl. egy régi Hockenheim és egy eredeti hosszúságú Nürburgring.
\"akkor még bámultam a felnõtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"
A medve nem játék.
mondjuk Pikébõl kinézem azt is simán hogy magától dobta el...
Molnár Dániel \"Megingás nélkül hiszek a tehetségemben és a teljesítményemben.\" Piké
Azt is szeretné ha izgalmas lenne, de azt is hogy a saját választott csapata/versenyzõje mindig behúzza a gyõzelmet, halál se legyen, de az ütközés az jó mert lehet kit ócsárolni...pfff
ha ezt a topikot nézed, itt még sokan lövöldöznének is :)
Az F1 pályaválasztásait a pénz uralja elsõsorban, ez se jó...Mondjuk még a pályaválasztások terén lehetne bízni a nézõkben, de ez sajna nem fog megtörténni.
A régi rwd/fwd-t értenéd sztem...persze hogy volt kûzdelem, a rajt az RWD-ké, de egyébként az FWD-k gyorsabbak voltak, ..na nem az akkori Seat, viszont ahogy kezdtek kopni a gumik úgy jöttek megint az RWD-k,
ez így szögegyszerûsítve van de ez a lényeg, az FWD uazon tengelyen lévõ gumikat nyírja féknél és gázon is, az RWD-nél ez jobb.
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
"3-4 éve azért tudtak izgalmasabbak lenni a WTCC/ETCC futamok, mert egy csomó minden más volt, az Alfa-k (meg a többi FWD) szívtak a gumikopással, de egyébként sok pályán lenyomták(volna) a RWD-ket."
-Komolyan mondom ezt a mondatodat nem értem, szívtak a gumikopással de azért sokszor még is megtudták verni a RWD-ket, ezek szerint még is volt küzdelem és nem a pályák voltak szarok. Amúgy BTCC-ben most is megy mind a két hajtásrendszer.
"A tengerentúli futamok meg speciálisak, nem mindenhol élnének meg azok a versenysorozatok"
- Nem is kell hogy máshol megéljenek, minden versenysorozatot az adott célközönség igényeihez kell(-ne) igazítani. De már megbocsáss bármennyire is globális az F1 akkor is egy európai sorozatról beszélünk.
a mi igényeink miért nem számítanak?
3-4 éve azért tudtak izgalmasabbak lenni a WTCC/ETCC futamok, mert egy csomó minden más volt, az Alfa-k (meg a többi FWD) szívtak a gumikopással, de egyébként sok pályán lenyomták(volna) a RWD-ket.
Még pár éve is versenyképes volt az Alfa úgy hogy már nem állt gyári fejlesztés alatt. A Seat meg azt csinálta mint az LMS-ben az Audi, ennyi...de már visszacsippentettek a TDI-nek...mindegy.
Mindegy itt tényleg nem ez a téma, a BTCC-WTCC/BSBK-WSBK párhuzamot is csak azért hoztam, mert bár a WSBK brillians azért egy két brit superbike pálya veszett jó, és nagyon látványos benne az 'ereszd el a hajam' tempó.
Ahogy Knockhill-n is, vagy éppen Knutstorp-ban.
Az F1-s pályák viszont kicsit sablonosak...és egy nem túl látványos vonalvezetésre hiába raksz bárkit max összetörik magukat és a többieket.
A tengerentúli futamok meg speciálisak, nem mindenhol élnének meg azok a versenysorozatok...pl. néztem újzélandon elmentem 3 versenypályára, néztem a V8 kistehereket..hát minden volt csak versenyautó nem, de mivel tök sokaknak van ezért érdekli õket.
Europában nem feltétlen élnének meg...ott van a Superleague sorozat ahova most Bourdais tart a hírek szerint, V12-s 4.2-s 700<LE verdák, slick gumik ...aztán mégsem lett óriási dolog (pedig egyébként tök jó szvsz)
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
"Az a tény, hogy egy Force India a pole pozícióból rajtolva, normális idõjárási viszonyok között kis híján képes volt megnyerni a gép és ember egyik legnagyobb erõpróbájának tartott Belga Nagydíjat, rég áhított reményt adott a kis csapatoknak arra, hogy kibújhatnak a nagyok árnyékából. És fontos üzenetet küldött a létezés peremén billegõ gyári istállóknak is: bármennyien szálltak ki és fognak még kiszállni belõle, az F-1-ben nélkülük sem lesz kevésbé színvonalas a küzdelem. Ha a Honda, a BMW és bármelyik vállalat, amely a jövõben követi õket, csúcsformában dobbantottak volna, megszégyenülten hagyva hátra a kicsiket, az F-1 hiteltelenné válik. Így azonban nem a sport, hanem õk tûnnek vesztesnek. Fontos különbség."
WTCC-be 3-4 éve is mentek ugyan azokon pályákon akkor miért tudtak izgalmasak lenni? Miért kellettek a TDI motorok? Miért baszakodtak a bioetanol arányon és küldték el a Volvo-t, VW-t.
Egyébként a nagy teljesítmény miatt nem kell nagyobb pálya lásd ALMS, szinte túraautós pályákon mennek P1-s kocsikkal (Mosport, Lime Rock Park 1.53 miles), mégis harc van szinte minden körben.
Ferrarit nem kellene kizárni, a Mercedes is Mclaren név alatt fut, én eltudnák képzelni egy Prodrive-Ferrari, N.Technology-Ferrari házasságot, a költségvetési limitnek meg soha nem voltam ellene.
Még valami, mindig fikázzátok az USA-s sorozatokat, hogy mennyivel gyengébbek, meg fúj oválpálya, meg hogy az F1 hozzá képest mennyire High tech.
És?
Ti tényleg azt hiszitek hogy ott nincsenek meg a technikai feltételek egy királykategória létrehozásához?
Mert szerintem igen, csak tudjátok õk tovább gondolkodtak és rájöttek hogy nem csak fejlesztõmérnökök nézik a NASCAR-t, IRL-t. Simán jó nekik a karbis motor 4 szeleppel, mert így látványos és ezért szarik egész amerika az F1-re.
Az FIA tengeren túl akkar WTCC-s futamot rendezni, az egyik lehetséges helyszín Laguna seca, mondja valaki hogy rossz pálya, de ezek már most azon zizegnek hogy úr isten mi lesz ha csak vonatozni fognak.
Hát csodálkoznak!
A BTCC,WTCC egyazon specifikációuak, és mondjuk Marrakech-ben õk is vonatoznának, de BTCC/STCC pályákat összeválogatva a WTCC mezõnye is parázs lenne.
Amit mondasz arra sztem mostanában sokan gondoltak, hisz a Mosley féle elképzelésnek voltak jó vonulatai, de a gyári csapatok részvételét megszüntetni nem igen lehet hisz akkor mennie kellene a Ferrari-nak.
Illetve 'privátok' mint mondjuk a McLaren, képviselnek akkora erõt mint egy gyári csapat.
A költségvetés korlátozásával valóban lehet privátokat csábítani, be is ígérték nekik a csillagos eget, aztán kapják a nagy semmit (eddig).
Amúgy ez a BTCC-WTCC összehasonlítás nem teljesen igaz, már a szabályrendszer sem teljesen ugyan az, de a legfontosabb hogy BTCC-ben privát csapatok vannak, majdhogy nem családok, még a Vauxhall is csak félgyári, ezért van hogy a BMW, a Chevy, a Honda, az "Opel" között szinte jelentéktelen teljesítmény különbség van.
Ezek után nézd meg a hétvégi futamot (Silverstone), és mond hogy nem volt izgalmas, pedig elvileg ez egy "high tech" pálya.:)
Szerintem F1-be is ez kellene, kifelé agyártókkal adják csak a motorokat, és majd fejlesszenek a csapatok, persze fix pénzügyi keretek közt.
Kicsit felreerhetoen sikerult a cikk cime, a Formula.hu -n igy fogalmaztak: Ecclestone a Renault-botrány miatt a gyártó kiszállásától tart.
BF2 100K 131K 133K TDU2: atomka
tegnapelõtt.
Szakmai megközelítésben azonban az a helyzet, hogy a nagydíjak elõtti eligazításon Charlie Whiting versenyigazgató mindig kitér a pálya kényesebb pontjaira, kanyarjaira, hogy mi az, amit még tolerálni fog a versenybíróság, és mi az, amit már nem. Francorchamps-ban is így történt, és mivel a La Source-ban a pilóták véleménye szerint több versenyív is használatos, a versenyigazgató úgy döntött, hogy a rajtnál, illetve a biztonsági autó kiállása után, szükség esetén a pálya részeként használható a hajtûkanyar kifutófelülete. Ezen értelmezés szerint tehát a vasárnapi gyõztes Räikkönen nem jogosulatlan elõnyt szerzett az elsõ kanyar kiszélesítésével, hanem kihasználta a szabályok adta lehetõségeket."
Csak a rend kedveert:)
Molnár Dániel \"Megingás nélkül hiszek a tehetségemben és a teljesítményemben.\" Piké
Visca El Barça!
Nálam a BTCC-WSBK nagyon hasonló egy BSBK-WSBK párhuzamhoz, kegyetlen jó pályák vannak, amiket már nem vállalnak be, nem választanak be egy világsorozatba.
..de ha a BSBK átjön (vagy csak versenyzõk jönnek) a WSBK mezõnyébe, nem történik semmi rendkivûli.
Ahogy Plato átül a WTCC-be sem fogja elkápráztatni a világot.
...hasonlóképpen az amcsi formula sorozatból áthozhatsz bárkit, nem fogod azt látni hogy hû ez aztán vagány...illetve nagyon-nagyon ritkán..teszem azt most Spies fekteti a WSBK rajongóit rendesen, de óriási rekordokat is dönt meg azaz nem mindennapos.
A WTCC-ben, a WSBK-ban ahogy a Formula One-ban is a világ legjobb formulaautósai kûzdenek az elõségért, általában kijárták a szamárlétrát.
Pl. Glock volt RoTY a ChampCar-ban (jól is nyomta..nekem ott tetszett a legjobban, és utána viszsajött a GP2-be, ahol detto jó volt a csapatváltását követõen, és csak utána jöhetett fel újra az F1-be.
Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."
BTCC meg WTCC túraautó, a WTCC meg nem nagyon tud produkálni Macauba pedig az olyan pálya amilyet te mondasz, meg Pau, ott ritkán van jó futam bár az idei meglehetõsen jó volt, bár a WTCC is FIA vezetés alatt áll és amikor olyat látni hogy elengedi az egyik a másikat mert hogy kiélezettebb legyen a küzdelem és nem büntetik?....hát ... na mind1. Szóval mondjuk az más dolog a túraautó hangsúlyozom ott lehet lökdösõdni...de ott is már sokan rinyálnak.
Ahol Michelisz van, a Seat Leonba na az király.
Nézd meg a BTCC-WTCC párhuzamot, egy BTCC Knockhill mellé hol ér fel egy unevezett 'modern' pálya? Sehol...röpülnek az autók, tök vadul néz ki az egész már magában is, de ezek még versenyt is csinálnak rajta :)
De ha azt a mezõnyt rárakod mondjuk Brno-a akkor már nem futnak izgalmasabb futamot mint a WTCC mezõny...és Brno még jó pálya.
és eléggé fura megoldások születtek pl. szárny nélküli autókról..aztán késõbb az IRL vezérkara mondta valami hasonlóban gondolkodnak ;)
Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."