182278
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Egy olyan statisztikára kíváncsi lennék, hogy hány előzés volt idén az első 10 helyen. A tavalyinál kicsit jobb volt az idei év, de leginkább a sok esős verseny miatt. Amúgy ez is ugyanolyan unalmas lett volna. De majd jövőre jönnek a kamu előzések, de jó lesz :D -
IQ-jat mutogatta?
-
hamár homár:
Alonso és a háromujj
-
amennyiben az én '90-s évekbeli hozszólásomra gomdolsz, akkor:
aki nem akar az nem is lát :)
Régebben sehol nem volt ekkora sebesség kanyarokban, sőt körátlagban sem, nem volt ennyire rövid egy féktáv azaz jóval egyszerűbb volt megtervezni egy előzést...manapság ahhoz hogy egy autó hosszt kifékezzen valaki (teszem azt Kobayashi Alonso-n) az kell hogy jóval frissebb/más specifikációval rendelkező gumit használjon.
esős pálya:..magával hozta az SC körözést, és az SC alatti rajtolást..ezek pedig értelemszerűen kevesebb alkalmat adnak az előzésre.
A kivédekezés pedig mindig is létezett...tény hogy olyan pályán mint Singapur ez viszonylag egyszerű...de a kivédekezésre jó példa Alonso vs. Schumacher esete Imola-ban 5 évvel ezelőtt.
Petrov és Alonso esete is elég speciális, hiába lett volna ALonso lényegesen gyorsabb, ..A Ferrari inkább a kanyarokra volt lőve, míg Petrov Renault-ja jobb volt az egyenesben...Petrov az időmérőn 316.2km/h (3. leggyorsabb) míg Alonso 312.9km/h (13. leggyorsabb). -
AHHHJJJJ jöttök itt a statisztikával meg a hülyeséggel megint. Aki nem akar az nem is lát!
1, Tiszta előzés több volt mint tavaly de még mindig hiányzott a szélárnyék. Annyira kicsi volt és év közben is rohadt sokszor rohadt sokan panaszkodtak.
2, Az idei évben rengeteg esős futam volt, ez megnövelte az előzések számát.
3, Legyen egy példa is ne csak süketelés: Alonso vs. Petrov Abu Dhabi...
De a kedvencem: Glock vs. mindenki más aki gyorsabb Szingapúr...érdemes ezekre vissza emlékezni. De tudja mindenki hogy nem csak ennyi volt...ez volt a legmeghatározóbb az egész évben. -
Ez régebben is így volt...talán még 'ígyebbül'. Akkoriban 34 autóból ('90-ben mondjuk) volt hogy már 7 mp-t kapott egy körön a 26.
-
Hát igen a statisztika, csak aztan az ember belegondol hogy hány autó is volt a pályán tavaly, és hogy az egész mezőny azt a 6 nyomorékot körözte le háromszor minden versenyen, és máris nem hangzik olyan jol:D -
IXEMGabeo #105411 persze én mondtam is, hogy számomra a 2010-es év élvezetes volt... -
nem az előzések számával volt a gond... -
nem is kicsit:
-
G_ArchAngel #105408 Talan a 2000-es evekben tavaly volt a legtobb elozes. -
A baj az hogy az adta az izgalmat, hogy sok az esélyes, nem az előzések...
Előzések szempontjából szerintem szar volt ez az év. -
Sir Jackie Stewart
"Azt hiszem ez minden idők legerősebb mezőnye. A Red Bullnak nagyon jó autója volt az idén, és mégis még a legutolsó futamon is négy pilóta küzdött a bajnoki címért, sőt a szezon nagy részében öten versengek érte. Ott volt a Red Bull, a Ferrari, a McLaren, és a Renault is jó formában volt, így nem is kívánhatnánk ennél sokkal többet. Ez egy hosszú szezon volt, és egészen az utolsó futamig nyitott” – értékelte a szezont Stewart, és arra a kérdésre, hogy az idei mezőny volt-e olyan erős, mint azokban az időkben, amikor világbajnoki címet nyert (1969, 1971, 1973), egyértelmű igennel válaszolt.
-
mit ittál eddig? -
Webber 3. lett a vb-n!!
EZ NEM IS ROSSZ EGY 2. SZÁMÚ PILÓTÁTÓL!! :D:D:D:D -
Button is akkor győzött amikor csupa szőr volt :) -
G_ArchAngel #105402 old story bro...
New Leonardnico DiCaprio:
-
én csak a képre emlékszem, a történetre nem -
67 éve már berakták ide ezt a képet,picit elkéstél -
állítólag Schumi cserélte ki a képet, mert a haja miatt britney-nek becézik Rosberget:D -
én azt vezetném be ami a wtcc-ben van! gyári/nagyobb pénzből gazdálkodó,erősebb csapatok ugye a bajnoki címért mennek,és az abszolút pontokért(tehát top 10),a kisebb csapatok(sauber,torro rosso stb) mehetnének amolyan privát pontokért,persze ha top10-ben fejeznek be egy futamot,ugyanúgy kapnának abszolút pontot,ahogy ez van a wtcc-ben is,de ha nem is tudnának ott lenni a 10 közelében,akkoris lenne harc a saját "közegükben" a privát bajnoki címért,amit persze az FIA komoly pénzzel jutalmazna,így tudnának fejlődni a kis csapatok is. Amolyan vakok közt fél szemű is király elv alapján -
hát az tényleg elég összetett lenne :))
elég nagy bizonytalanság lenne váltó-kihajtás-hűtő tekintetében.
Az a gond hogy ötletei mindenkinek lennének, de nem az lesz...hanem olcsó :D
egyenelektronika-egyengumi-egyenmotor-egyenváltó-egyenkihajtás..az aero szűk keretek között..teszt már valóban nem kell. :)
ez lesz..sajna :( -
G_ArchAngel #105396 Nekem tetszene, hogy fuggetlen magancsapatokkal teli F1, s mellette futhatna egy Engine Constuctor Cup, ahol feltuntetnek az eredmenyeit a motorok szallitoinak: Ferrari, Mercedes, Renault, Cosworth, VW...
Sokkal osszetettebb lehetne, ha a motorok tervezoinek nem allitananak korlatokat, de azok nem dolgozhatnanak egyutt a csapatokkal. -
Ja régen is biztonságosak voltak. Főleg amikor ha bekötötték magukat akkor bent égtek az autóban, ha meg nem akkor meg kirepültek és szörnyet haltak. Gratulálok :S -
régen messze húzosabb volt...a mai sasszé már brutál nagy ütközést kibír, meg hát sztem mindenki látta Gilles balesetét, szörnyű :(
-
ja csak akkoriban azt hangoztaták hogy ezek a legbiztonságosabb autok, és a halálesetek cask azért történnek mert túl gyorsan estek bele a búkófalba!
így azthitték dimán túlélhetik, amúgy biztonságosak is voltak azok is nagyon csak tényleg nagyon gyorsak voltak -
WNW #105392 Aki barmikor beleul azokba a szaguldo koporsokba, az egy se lufi.. Csak mas kor, mas technika, es mas elvarasok, lehetosegek.. Mindenkinek a sajat koraban kell jonak lennie, es a tarsait megverni az adott lehetosegek kozott.. Altalaban minden sportban az uj generaciok "jobbak" mint az elodeik, mert kozben gyultek a tapasztalatok, mas modszerekkel edzenek, jobbak az orvosi hatter, stb.. Foleg, ahogy elmentunk a profizmus iranyaba minden teren.. -
a maji piló ták sokal jobak mint a rég lufi pilóták. ezek már tunak vezetni a régi kocsikkal csak pár ember mert gyorsan meni töbi csak fizetet hogy beleülhessen de nem mrete neki nyomniazét vot annyi előzés. ma mindenki egy szinten van mindenki profi csak a kocsik között nagy külömpsék van.
persze régen is vot lathatolag csak az masabb volt -
..azt sejted hogy az F1 akkora lufi mint szél, két évet nem adok elsüllyed, ha elhagyják a jelenlegi csapatok..kiket hoznának..meg miket?
be se engednék a hercegségbe a százezres nézettségi mutatókkal bíró HRT színvonalú autókat még ha megpumpálják Villeneuve-t Ralf Schumacher-t ..stb hogy valamiféle színvonalat hozzanak..az összes versenyzőn érezni lehetne hogy odarángatták, úgy kivágnák az F1-t mint a szél...hiába parádézna Bernie vagy bárki.
Mindenki az eurosport előtt görnyedve nézné a (nem érdemtelenül) megszokott nagy neveket a megszokott nagy nevű csapatokat, a megszokott nagy nevű szakemberekkel. :) -
Jogos. Főleg hogy pár év múlva gyári Lotus lesz belőle. Amúgy a Lotus-Renaultról jut eszembe, nemrég olvastam hogy jövőre 250 millióból gazdálkodnak. Nem is rossz ahhoz képest hogy 300 millából a Red Bull idén bajnok lett. -
A Ferrari nagyon komoly része az F1-nek..nagyon komoly szava van akár a csapatoknál, akár ...bárhol ahol az F1 szóba kerül.
Nagyon nagy presztizs veszteség lenne, ha rivális sorozatba indulna...ráadásul szinte biztos hogy nem egyedül mennének, egyedül max durcából felfüggesztik az F1 projektet, és P1 autót indítanak az LMS-ben.
De ez nekik is veszélyes..
Viszont ha megy velük a McLaren, márpedig ennek nagy esélye van, akkor az már lavina. a McLaren is saját motort tervez, Ron éppen a Ferrari-t hozta fel példának, szal az egyenmotor nekik sem akkora jóság, a Renault is sanszos, a Mercedes detto hisz ők gyártanak motort, nem akkora üzlet nekik világmotort szerelni a vázba.
De az ziher hogy a Ferrari az egyetlen aki tisztán sportkocsikat gyárt és gyártott, nekik kell a legkevésbé a világmotor...és náluk a legnagyobb a sportba fektetett pénz visszmutatója. -
nekem az örök favorit kubica marad :D én neki szoktam szurkolni, szal csapjuk ezt is hozzá plusz a renault is akkor :D -
A nézők Alonsora, Hamiltonra meg Vettelre kíváncsiak, na meg a Ferrarira, McLarenre, Mercedesre. Ha ilyen kis sennák, meg csádhokok maradnak meg a hrt meg kamu lotus féle hulladék csapatok a kutya sem fogja nézni az F1-et. -
A nézők a Formula 1re kiváncsiak, aminek történelme van. A Ferrari csak a része nem pedig az. -
Ellene nem tudnak tenni, ha lejár a concorde akkor nincs kötelezettség, max a Ferrari személyes partnereivel.
A Comcorde lejárta felszabadítja az összes csapatot, pont ezért akarta Bernie minél hosszabb időre aláíratni velük.
Semmit nem tehetnek, ha a csapatok nem írják alá, akkor Bernie elmehet a susnyásba (röhögve egyébként), az FIA kikaparna maga alá hogy az új induló sorozat felett minél nagyobb jogot/befolyást szerezzen.
kb. ennyi.
Azt sosem szabad elfelejteni, hogy hol van az érték...mire kíváncsiak száz meg százmillióan.
...és nem a GP2-re Monaco-ban...
ez tisztán látszik az egyéb formula sorozatok nézettségein.. -
Meglépni meg lehet, csak kérdés, hogy a Ferrari mennyire gondolja komolyan, meg hogy a FIA és Börni hagyják-e majd. -
lol
-
simán,..az LMS független, és simán megkapnák az új kategóriát..nem pénz kérdés, ha nem akarják az egyenmotort, illetve teljes jogokat akarnak, saját döntést, akkor ez nem lehet ellenérv.
Az egyértelmű hogy mindenképpen kemény a szakítás,...szal azon lehet elmélkedni hogy mennyire nem éri meg...ezt el kell dönteni, ha viszont el van döntve akkor simám megléphető.. -
ja és arra az egy évre jöhet az eurosport (vagy akár többre) :)
A szponzorok kicsit zörögnének, de ha a vezércsapatok mennek, akkor támogatni fogják.
Bernie már régen kilépett, ő már csak intézi az ügyeket (qva nagy neve van..meg esze is), szal abban a pillanatban ahogy a pályák és a tévétársaságok elkezdik a szerződésbontást lebegtetni.. nagyon betojnának a pénzemberek.
Mert a szerződésbontás az nagyon valószínű...nem hinném hogy ne esne vissza a béka segge alá a nézettség, ha nem lenne ott a Top10 a rajtrácson..vagy akár a top 15.
Kevesebb néző, kevesebb reklámérték..stb..stb egyszerű mint a szög.
Míg a lelépő csapatoknál ott van az érték, és betársulva elég keveset is veszítenének, ahhoz hogy egész egyszerűen megléphessék, már magában a Ferrari lelépésében nagy veszteség érné az F1-t...lenne ám nagy balhé, hiába akarna egy csapat kimaradni, ha a velük szerződött versenyzők mennek...még ők is bonthatnak szvsz (persze nem láttam szerződést, de azt tudjuk Alonso vs. McLaren óta, hogy egy versenyző szerződést bonthat ha a csapat értéke nagyot csökken..innen már egy ügyvéd kikeveri a színvonal (ellenfél, nézettség..stb) csökkenéséből a csapat értékének csökkenését...meg hát ahogy a szponzorok lelépnek (hisz náluk a nézettség ill. presztizs elsődleges), már lóvé sincs.. -
Azért az nem úgy megy hogy gondolnak egyet aztán a kedvükért új kategóriát indítanak az LMS-be. Meg nem tudom, hogy az LMS kereskedelmi jogai kinek a kezében van, de gondolom nem a csapatokéban, a Ferrari, meg a többiek ha kiszállna mert kevesebbet perkál a FOM akkor biztos nem fognak betársulni valahova ahol még kevesebbet kapnának.