182278
  • Falcon83
    Okádék oldal ez tény de mégis mindenki naponta látogatja. És néhányan jól megélnek belőle, szóval jól csinálják azt amit csinálnak.
  • IXEMGabeo
    néha csak a címen nevetek amiket megadnak...okádék egy oldal, de azért a jó kedv elsődleges szempont:D:D:D
  • Falcon83
    Ez inkább tűnik valami rossz viccnek mint komoly kezdeményezésnek. Azon meg hogy csak F1-live-ék vették komolyan meg hozták le hírként, azon nem is csodálkozok.
  • madmanic
    wtf..?

• Ulvar
    Érdekesek a zsidók. Aki őket szájukra veszik azok rasszista antiszemita köcsög szemetek akiket azonnal tarkón kell lőni a diszkriminatív viselkedésük miatt...

ehhez képest ők különböztetik meg magukat másoktól, mert KELL egy ÚJ!!! világnézetben mérhető zsidó származású F1 bajnok... akkor ki is a diszkriminatív?
  • IXEMGabeo
    lol
  • Falcon83
    Na pár hét alatt eljutottunk a Renault 100%-ban a Lotus tulajdonában van-tól a Lotusnak nincsi s részesedéséig :D. Amúgy 2013 előtt úgysem válthatnak nevet, addig értelmetlen lenne nekik tulajdonrészt vásárolni.
  • WNW
    Humm.. Lotus a Renault, de megse...
  • Armagedown
    olyan mintha PSel lennének odarakva
  • MR ME
    nem kicsit
  • G_ArchAngel #105688
    mindharom nosteny dughato, szvsz...
  • MaSzKa

Ecclestone család
  • G_ArchAngel #105686
    OFF: Dakar 2011

• Falcon83
    Nemrég nyilatkozta, hogy 6-ot le tudna perkálni csak idén minimum a 8-10. Az alatt szóba sem állnak vele.
  • b-type
    Nem volt elég meggyőző...ez volt a LMS versenyén is, valamint a kisebb formula kategóriákban is sztem.
    Nem tudom mennyi pénzt tud megmozgatni, de a HRT-nél amúgy sem volt nagy jövője, technikai sportban ha valahol anyagi nehézségek vannak az sosem jelent jót...itt aztán nincsenek csodák...kivéve ha az FIA csinál
  • Falcon83
    Tök mind1, a lényeg, hogy idén 6 millióval házal és így sem kell senkinek. :D
  • b-type
    b'sszus csak kevered :))
    Pl. Talma személyes szpozorként vitte a MOL-t a Speed Up-hoz, a MOL fizetett a csapatnak hogy kitegyék a nevét, és fizetett Talma-nak hogy képviselje a MOL-t különféle rendezvényeken, és más, reklámcélokat szolgáló melókat végezzen.
    ..az hogy egy versenyző személyes szponzora fizet a csapatnak még nem jelenti azt hogy fizetős versenyzővé válik a szerencsés szponzorált.
    Ellenben ha úgy kell pénzt adnia hogy azzal nyilvánvalóan versenyzési lehetőséget vásárol meg...azaz nem kell a csapatnak reklámfelületet..vagy bármilyen más ellenszolgáltatást nyújtania,....csupán csak odaadják az autót hogy versenyezzen...ezzel persze egy ennek megfelelő szerződést is kötnek, ki van fizetve ennyi futam, ezért ezt lehet teljesíteni...utána fel is út le is út...illetve nem fizetés esetén ez már hamarabb jöhet.

Az hogy valaki mennyire tehetséges az nem egyértelmű, erősen függ a technikától és a szakemberektől, és sok más körülménytől...pl. csapatvezető érdeke...lásd Grosjean esete Briatore-val.
    Nehéz ez alapján jogosan kijelenteni hogy valaki 'fizetős'...és valszeg nem is helyes.
  • b-type
    Senna-nak két nagy vonzereje van (sztem persze :) )
    -sisak
    -név
    De az eredményei alapján nem igazán lehetne itt (ahogy többen mások sem mondjuk), ...vagy nem akkora formátumú versenyző mint Ayrton volt, vagy még mindig nem bújt ki a szög a zsákból..franc tudja.
    De nem igazán mozgatja meg az embereket, ezért nem jelent különösebb értéket...és nem teszem hozzá hogy sajnos, mert egy versenyzőt a saját kvalitásai jellemezzék, ne egy nagy rokon...egy kiváló rokon egy mondata miatt érezzék jónak.
    Szal Bruno-nak csengetnie kellett volna mindenhol, kivéve a HRT-t, ahol kapott ülést, de fizut nem....azt a személyes szponzorai adták...persze ellenszolgáltatás ott is kell nyújtani.
  • Falcon83
    Alonsot azért szerződtették mert az egyik legjobb pilóta. Sennát meg csak azért mert hozta a pénzt, meg azt gondolták, hogy így könnyebb lesz szponzorokat szerezni. Nálam az fizetős versenyző aki nem a tehetsége miatt kerül be. Ennyi.
  • b-type
    Nem volt fizetős...ne keverd össze, ..ahogy Alonso sem 'fizetős' versenyző pedig a Santander keményen perkált hogy Kimi helyére ülhessen.
    Az ha valakinek személyes szponzorai vannak az azért jó mert fizet a versenyzőnek (is), a csapattal nem minden esetben kötnek megállapodást, sőt előfordul (elég sűrűn) hgoy szponzori ütközés van, és ez hiúsít meg megállapodásokat, ..vagy éppen szakít meg meglévőket.
    Egy szponzori szerződés sokféle lehet, és van hogy egy versenyző személyes szponzora vándorol a csapathoz mint erős támogató, és aztán marad a csapatnál míg a versenyző máshol versenyez...pl. Alonso ki tudott lépni a McLaren-s szerződéséből, de a Santander kibekkelte a McLaren-nél a Renault-s éveket..
  • Falcon83
    Nem ő fizette a lgetöbbet az tény, állítólag olyan 4-5 körül perkált tavaly, míg Yamamoto meg Chandhok a csonka szezonért 5-6-ot. Persze az ő esetében figyelembe vették a reklám értéket is. De ettől függetlenül ő is fizetős volt.
  • b-type
    ..hát őt lehet hogy támogatják :)) ..de hogy a HRT-t nem az ziher...Amennyire én tudom Bruno-val az Embratel volt az egyetlen személyes szponzora, aztán jött a BCS..ők azok akik fizetnek a HRT-nek...de hogy mennyit azt persze nem lehet tudni, ennyit valszeg Chandhok is hoz, vagy pl. Yamamoto aki kicsengetett 5 milla euro-t csak hogy vezessen. :)
  • Falcon83
    Úgy tudom, hogy többek közt a szülei is támogatják a cégükön keresaztül, de lehet hogy én tudom rosszul.
  • b-type
    Na Petrov-t jó hogy felhoztad :) ...többek közt ő az oka a HRT nehéz indulásának, azok után hogy 3 évet lehúzott a Campos-nál a GP2-ben, és felhozták volna az F1-be, Petrov-t simán lenyúlta a Renault...na nem a tehetsége okán.
    ...ez volt az egyik, egyik legnagyobb, oka a Campos nekiindulásának, mivel amikor aláírtak Mosley-nak, akkor még Petrov náluk versenyzett, és egyértelműen számoltak vele.
    ..csak a Renault jobb ajánlat volt Petrov-nak..

Látod beszéltél hülyeségeket, hogy anyuciék késve utalták a pénzt...aztán most meg már a személyes szponzorokkal jössz..
    Ezért nem kell össze-vissza beszélni bele a levegőbe, mert bár véleménye mindenkinek lehet, de annak megalapozottsága jellemzi a véleményalkotót..
    ..személyes szponzora mindenkinek van aki bármely magasabb kategóriába versenyez...hiszen a nézettség=reklám (..mondjuk nem mindegyik hagyja cserben a versenyzőjét mint mondjuk a MOl), ez nem egyenlő azzal hogy egy versenyzőülés fizetős.
  • Falcon83
    Ezzel az erővel akkor Maldonado sem fizetős meg Petrov sem, nekik is személyes szponzoraik vannak akik évente 15 millát leperkálnak.
  • b-type
    [URL=http://www.vezess.hu/forma1/f1_senna_ingyen_versenyez/21407/]"Fizetésem nem lesz, de személyes szponzoraim lehetnek. Azért vagyok itt, mert bízom Adrianban (Campos, a csapatfőnök). A Ferrari kivételével minden csapattal tárgyaltam, de szinte mindegyikük legalább ötmillió eurós szponzori pénzt várt tőlem" - mondta a 26 éves pilóta.[/URL]
  • Falcon83
    Én időmérőkre gondoltam. Ott azért kicsit komolyabb különbségek voltak köztük :)
  • passatgt
    szingapúri időmérő:
    KLI-1:52.946
    SEN-1:54.174

brazil időmérő
    KLI-1:23.083
    SEN-1:23.796

abudhabi időmérő:
    KLI-1:45.296
    SEN-1:45.085

Ezt lehet úgy is értelmezni, hogy Klien személyében egy kicsit erősebb ellenfelett kapott Senna, és picit elkezdte csipkedni magát, vagy lehet úgy is, hogy Klien nagyon elverte:)
  • Totti5
    átlagos különbség :

Singapúr

SEN-KLI 0.499

Brazil
    KLI-SEN 0.194

Abu Dhabi
    SEN-KLI 0.407

Nem akarom védeni Sennát, mert szerintem akik a köszöbön állnak ülésért azok majdnem mind tehetségesebbek, de akárhogy nézem Klien sehogy sem alázta, pláne nem volt szó másodpercekről amit kihozott volna az autóból. Brazilban köröb belül futottak be és Senna volt előrébb.
  • Falcon83
    Szingapúrban jó volt az autója, alázta is Sennát. Utánna úgy adott neki tizedeken, hogy az autó ratyi volt. De korábban is beült 1 vagy 2 szabadedzésen és ott is több mint 1 mp-t adott nekik szal ez elég egyértelmű. Az autó megbízhatósága nem votl túl jó, de időmérőn megmutatta, hogy egykörön többet is ki lehet hozni az autóból mint amit kihozott másik három sztárpilóta :D. Amúgy csak az uccsó futamon végzett előtte, akkro is azért mert kiesett. De most ez nem kis szennya fikázás akar lenni, ő még arra sem érdemes hogy fikázzam :D.
  • Totti5
    Nem. 3 futamon indult Klien és akárhogy is nézem az eredményeket nekem sehohogy sem jön ki az az érdemény hogy Klien másodpercekkel jobb lett volna és hírtelen annyit javúlt volna a HRT. Singapúri kvalin sokkal jobb volt, de csak ott, mert valszeg Senna rontott, a versenyen kiestek mind a ketten. Az utolsó két futamon azonos időket mentek ez edzéseken, versenyen pedig Senna Klien előtt végzett mind a kétszer.
  • Falcon83
    Senna nem fizetett? Akkor miért vágták ki az angol nagydíjon egy versenyről.Még le is nyilatkozta, hogy anyuciék késve utalták a pénzt a HRT-nek azért kellett kispadra ülnie. Ja amúgy Klient akartam mondani nem Glockot :D, csak már félre beszélek, szóval Klien megmutatta, hogy annyira ne is szar az a HRT.
  • b-type
    Nem tudhatod, ezért nem mondhatod hogy nem volt semmivel gyengébb a HRT verdája, mint a Virgin autója.
    ..illetve mondhatod, de a megalapozottsága nagyon kevés.
    ...meg pont az előbb írtam, hogy Senna-tól nem kértek pénzt a versenyzésért (az akkori Campos volt az egyetlen aki nem kért, ahová Bruno bekopogtatott).
    Glock meg nem gyenge hisz RoTY volt a Cart-ban, ismeretlen pályákon és kocsikkal....és persze Trulli-val szemben is elég korrekt módon helyt állt a Toyota-nál (pedig Trulli általában verte a csapattársakat)
  • Falcon83
    Én a problémát inkább a mérnökök és a versenyzők alkalmatlanságában látom. Ez az autó semmivel sem volt gyengébb mint a Virginé, csak ők tudtak fejleszteni, meg voltak normális szakembereik, és tapasztalt versenyzőjük. A HRT azért volt olyan amilyen , mert mindenből a legolcsóbbat vették, versenyzőnek meg azt szerződtették aki a legtöbbet fizette. Az volt itt a probléma nem az autó, ahogy láthattuk az sem volt annyira rossz, mert Glock simán kihozott 1-2 mp-vel többet mint amit szennyáék, pedig ő sem ült évek óta autóban, és nem is negy nagy durranás.
  • Totti5
    Dallara egy nem F1be való kasznit csinált, hamem GP2be valót. Teljesen mindegy hogy milyen pénz volt vagy nem volt, attól még amit kitaláltak a mérnökök alapból nagyon gyenge volt. Ezen sokat nem segített volna a folyamatos fejlesztés sem.
  • Falcon83
    Hát nem :D
  • b-type
    Ebben nem fogunk egyetérteni :)
  • Falcon83
    De pontosanm elég. A Dallara úgy fejlesztett, hogy nem is tudta hogy ki lesz-e fizetve. Le is állították a fejlesztéseket, amikor csődbe ment a Campos. Innentől már sejthető volt, hogy nem lesz egy nagy szám az autó, bár szezon közben az kiderült, hogy 1-1,5 mp-vel többet tud mint amit a csodálatos versenyzők kihoztak belőle. De az évközbeni fejlesztésekkel simán fel lehetett volna hozni a kocsit, és akár a pályán is fel tudták volna venni a Virginnel a versenyt. De nem volt pénzük és jött a szokásos fikázás ami a FOTA esetében, meg a versenyzőknél is.
  • b-type
    A jelzőkkel óvatosan sztem, lehet vélemény az elérhető infók alapján, de az korántsem elegendő ahhoz hogy gerinctelen féreg bagázsnak lehetne őket nevezni...sejteni lehet hogy nem tudták kifizetni a fejlesztéseket, de ez lehet ám máshogy is..
    A Dallara-tól én is sokkal többet vártam, azért ez egy betörési lehetőség lett volna a számukra, ha akarják...csak valószinű hogy bőven elég számukra az a pénz ami már az általuk uralt sorozatokból befolyik.
  • Falcon83
    Csak az a baj, hogy nekik idén 30 milliójuk sincs. Most volt valahol, hogy Karty 8 milliójával is csak egy 20-asuk van a jövő szezonra. Meg minek vesztek össze a Dallarával szezon elején, mármint sejtem hogy miért, nem tudták volna fizetni a fejlesztéseket, csak akkor meg minek ócsárolták annyira az autót. Ezért egy patkány gerinctelen féreg bagázs ez a HRT. Most is nem volt pénzük befizetni a FOTA tagságot egyből lefikázták őket. Az ilyenekre nincs szükség. Mossák a pénzüket máshol.