182279
  • Pettersson
    Ha felteszik a 2011-es fejlesztéseket, akkor helytálló lett volna az, hogy ellett rontva ez a konstrukció.
  • IXEMGabeo
    és mindig az irigy Mclaren kezdi...ők is csak nyávogni tudnak miden év elején, hogy jajjj elszartuk az autónkat így meg úgy, közbe meg ott vannak a Red Bull mögött...
  • lac coo
    Hát de ez az, hogy semmi nem hajolhatna :)
    Komolyan vicc ez. :)

Főkép hogy gyakorlatilag megvizsgálják, és azt mondják : nem hajlik az biza ! LOL :DDDDDD

Mondjuk nekem tök mindegy, gyakorlatban már csak egy jó délutáni szundikálásra jó ez az egész F1 :))
  • IXEMGabeo
    jéé erre nem is emlékeztem h az egyik szerelő lefejelte az üveget:D:D:D:D
  • G_ArchAngel #108015
    FIA: Szabályos a Red Bull Racing szárnya
    Írta: Motorsportal 2011. március 30. 15:20

Az Ausztrál Nagydíjat követően felreppent a hír, miszerint a McLaren-Mercedes panaszt akar tenni az Nemzetközi Automobil Szövetségnél a Red Bull Racing első légterelője miatt, amely nagy sebességnél szinte az aszfaltot súrolja. A német Bild című napilap értesülései szerint azonban a keddi határidőig nem érkezett óvás az FIA-hoz, így Sebastian Vettel ausztráliai győzelmét már senki sem veheti el.

"Nem találtunk semmi gyanúsat, pedig sokkal szigorúbb ellenőrzésnek vetjük alá az első légterelőket. Vettel autóját mindig rendben találtuk" – jelentette ki az FIA versenyigazgatója, Charlie Whiting.
  • bardocz
    Miért csak akik fontos pozícióért harcolnak? Szimplán mindenkinek.
  • Pettersson
    Nem akarom sem elítélni, sem védeni a Red Bullt, de nézd meg, hogy milyen motor duruzsol benne, bár gondolom tudod, majd írd be a google-ba, hogy FIA és nézd meg, milyen nyelvű az első találat kiemelt sora... Persze ettől függetlenül, ha vannak kiskapuk, akkor azt a motorsport papíron legelitebb kategóriájában tessék kihasználni, ha a Ferrarinál is lenne pár tökös legény, vagy épp Brawnt hagyná a Merci konszern dolgozni, vagy Dennis esetleg, úgy gondolná, hogy visszatér, esetleg Briatore ismét elhivatottságot érezne az F1 iránt, akkor minden csapatban benne lenne a turpisság. Így csak Red Bulléknál van meg, de amiatt kizárni őket, mert a többi bamba...
  • bakkerman
    kac kac kukac volt ott :DD
  • LeventeV

BEST
  • NLN
    az krva jo volt: Degyik legjobb/legizgisebb futam volt amit valaha láttam :D
  • bakkerman
    massa papán szakadtam :DD
  • LeventeV
    a 2006os brazil futam is jó volt, mikor sumi búcsúzott, illetve a 2008as brazil futam mikor massa és hamilton küzdöttek a bajnoki címért. ott tényleg az utolsó verseny utolsó körének az utolsó kanyarjában dőlt el, hogy ki a vb. az izgis volt... glockok csúsztak, massa family örült, aztán ferrari szerelő őrült, plexik törtek, scherzingerek nedvesedtek...
  • bakkerman
    bocsi,akkor úgy mondom,csökkentek a különbségek az élcsapatok között. izgis futamokat egyhuzamban utoljára 2003-ban láttam
  • Ulvar
    Izgibbek????????????????

Vazzeee....ez akkora arconcsapás hogy eszméletlen....izgibbek...hát menj már xD... melyik dimenzóban jártunk amikor a futamokat néztük?
  • bakkerman
    ha van eszük a mekiseknek,akkor lemásolják. brawn is mekkorát húzott a diffúzorral,szezon elején júliusig csak a hátát nézték a brawnoknak,aztán berakta az RB meg a meki is,és már izgibbek lettek a futamok. newey zseniális
  • LeventeV
    de akkor gyusziék nem tudnák miről osztani fél órán keresztül az észt.
  • Dietrich
    én azt se értem mi a francnak jelölni minden gumit valamilyen színnel?
    Firestone bevezette az extra lágy gumit 2004-ben körbe piros színnel az utcai pályákra a jobb tapadás miatt. Ezt átvette a F1 persze szarul ezt is...
    Most sem kéne mást jelölni mint eddig, ha annyira akarják a lágy gumit..
    régen nem jelölték semmilyennel mégis volt verseny..
  • Totti5
    Amúgy meg megegyszerűbb ha már jelöléssel hülyesékednek, ami anno volt... egy fehér csík körbe a közepére, amit most lehetne zöldel pirossal vagy mással, amit mindenki látna.
  • Totti5
    Van egy jobb öteltem ami már scifi szint lehet az FIAnak... ahelyett hogy 20 percig találgatjuk tévén keresztül mire talán olyan szögből láthatjuk hogy észrevehető, ki kellene írni a tévébe hogy akik fontos pozícióért harcolnak vagy akik az élen mennek, milyen gumit tettek fel... persze ez túl könnyű lenne.
  • desigo
    Változtatna a gumijelölésen a Pirelli

"Megvizsgáljuk a jelöléseket, különösen az ezüstöt és a fehéret" - nyilatkozta Paul Hembery, a Pirelli motorsport-igazgatója.

Eddig úgy voltak vele,hogy jó lesz az?
  • desigo
    szerintem is respect nekik
    végre valaki aki nem csak nyafog meg ígérget hanem dolgozik és újít
  • G_ArchAngel #107998
    Lemérték, ellenőrízték, a határértékeknek megfelelt. Ennyi.

Nehogy az okosabb szívjon, mert a többi impotens képtelen gondolkodni...
    Ha a Renault Kubicával megnyerte volna a futamot, akkor most mindenki a visszafordított kipufogók eltörlését követelné?

Newey megoldotta, hogy az orr hajoljon, ne a szárny, zseniális:)
  • Jeffjohnson
    A poén az benne, hogy ez tavaly óta tilos amit most látunk az nem 1 szabály kijátszása úgy ,hogy megkeresik benne a kiskapukat vagy másképp értelmezik a szabályt ez nyílt csalás abból is a pofátlanabbik. FIAnak lenne töke akkor elvenné az RB összes pontját +1 versenyes eltiltás ezzel legalább üzenne a többi csapatnak is, hogy mi történik ha csalnak.
  • lac coo
    Az a lényeg, hogy emberek milliói látják, hogy egyértelműen szabálytalan, az okosok meg megvizsgálják és azt mondják nem hajlik ! :))))
    Röhej, komolyan ....
  • Totti5
    Amúgy csak egy megoldás van amit Hami is említett, hogy le kell másolni ezt a megoldást és kész ( aztán majd akkor lép az FIA ha már 3an rohangálnak ilyen felxi cuccal és betiltja... )
  • Totti5
    Az a lényeg hogy álló helyzetben a teszteken nem hajlik el:)
  • Pluskast
    Ezenen is elég jól látni
  • IXEMGabeo
    ez nem az a Massa, aki a baleset előtt vezetett...
  • Pluskast
    Azért ezt nem állítanám. Nézd meg pl Alonso vagy Massa között a diferenciát. Ugyan az az autó de Massa sokkal szarabbúl vezet.
  • IXEMGabeo
    köszi nálam 1997...
  • SitatiS
    NGC-n egész jó a műsor:)
  • NLN
    de még mindig nemjött a válasz hogy HÁNY vb cimet is "baszott el a mekláran" kiminek...nemlényeg...
  • NLN
    jah nemkövetem régota tényleg...és most ezzel mit lehet kezdeni motorsport ezvan elöfordult mással is mikanal is ezvolt söt vele..hát szegény...de nem erröl szolt a dolog...ahogy #107980bol kiragadtál egy dolgot amibe ugymond "bele lehet kötni" a többi helyén valo azok meg nemlettek kiemelve nah mindegy..
  • bardocz
    Látom nem követed régóta az eseményeket, ezért megsúgom: amíg Kimi a meklárennél volt, addig folyamatosan elfüstölt a szar merci motor a kocsiban. Vagy csak leszakadt az első futómű.
  • NLN
    ott a pont(bár kinában amikor odavágta kopott gumik miatt inkább a nyomorék csapat kurta el mert már rég bekellett volna hivni a boxba hamilton) de ott a pont
    #107981 nah hányat baszott el kiminek a mekláran lol?
    #107983 dupla diffes brawnok nyomában legjobb kocsi jah...végülis ha igaz is lenne oké év végre legjobb jah akkor már sok értelme volt amikor 4234234 pont elönyük volt a brawnoknak...
  • G_ArchAngel #107984
    Iden van egy 7. es 8. helye a ket futamon amin elindult, nagyjabol ez a realitas a rutinjat es csapatat tekintve, tavaly gyakorloeve volt, szakaszgyozelemmel.
    Azokkal az emberekkel indul egy mezonyben, akik semleges palyan folyamatosan elkenik az F1 pilotak szajat. Mert a rallyban autot vezetnek kegyetlen korulmenyek kozott, nem mozdonyt terepasztalon, ahol a legnagyobb gondjuk az lehet, hogy eltomodik a vizadogolo csove...

Nascarba egy futamra megy, de pl. Solberg is nevezett, kiemelt dijazasos promo-verseny lesz.
  • IXEMGabeo
    hulladék Meki? tulajdonképpen a szezon 2. felében már teljesen jól vezethető volt az utcai pályákon, lsd Hungaroring, Valencia pl...év végére pedig a Red Bull és a Brawn mellett már a legjobb autó lett a fejlesztések okán...
  • IXEMGabeo
    Massa teljesen taccsra ment a baleset óta figyeld meg...ez nem az a Massa, aki 2008-ban fel volt tüzelve...20 sec-ig vb volt...
  • bardocz
    Akkor most számold bele azt is, hogy Kiminek hány vb-t baszott el a mekláren, és máris nem lesz ilyen egyértelmű a kép.
  • bakkerman
    volt hátszele,és? világbajnok? igen. önhibája miatt csak 1x világbajnok? igen! raikkonen mákkal lett VB(vagyis nem mákkal,hamilton baszta el kínában),2008-ban odaverte a világverő Massa,aki már 2. éve középmezőnyben kullog,aztán elment alibizni a rallyba,összetört pár autót,most épp elmegy nascarba,majd meglátjuk. Hamilton Vettel,és Alonso mellett messze a legtehetségesebb pilóta a mezőnyben,ezt megmutatta tavaly is,é 2009-ben is,hogy egy hulladék mekivel ott lihegett a Brawnok,és az RB-k nyomában,míg a csapattára valahol verte a farkát