FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dietrich
off

Szegény Chris Van Der Drift... a brands hatch-i Superleague futamon levegõbe repült és a reklámtáblának/híd lábának ütközött: két törött borda, egy törött ujj, csukló, boka, megrepedt váll, szétroncsolt bal mutatóujj...
Szóval a szerencsétlen srác számára most derült ki, hogy a "kedves" menedzsmentje soha nem vásárolt neki balesetbiztosítást, ígéretük ellenére, sõt a pénznyereményeit is megtartották... Chris így alig tudja fizetni az orvosi számláit.
Ezért szeptember 7-én Angliában, Milton Keynes-ben jótékonysági go-kart versenyt szerveznek a srác megsegítésére: a két órás endurance versenyre már számos versenyzõ és csapat jelezte részvételi szándékát, a versenybíró Mark Webber lesz, a hivatalos médiatámogató pedig az Autosport Magazin lesz.
Jó lecke ez minden fiatal versenyzõnek... érdemes összehaverkodni egy jó ügyvéddel...
Visszatérve Chris balesetére... az adatbox szerint 210 G erõ lépett fel a becsapódás pillanatában 252 km/h-s sebességnél. Ez a második legnagyobb G, amit versenyzõ túlélt a világon.
A legnagyobb Kenny Brack-é, 214 G volt Texas-ban.
Összehasonlításképp Kubica montreáli zuhanása "mindössze" 75 G volt.

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

Norbi1990
Remélem Villeneuvék <#nyes>
Firerock

\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"

sok sikert neki, bár engem fedeztek volna fel anno, sajnos nem úgy alakul az életünk ahogy elképzeljük...

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

bakkerman
ezt próbáltam ugatni én is,hogy attól hogy tolták,ugyanúgy ott kell lennie az autóban,ugyanúgy küzdenie kell minden helyért...

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

Totti5
Petrov nem feltétlen az eredményei alapján került be ( persze azért õ is ott volt a GP2ben az élbolyban és összetett dobogós lett ), de vannak jó futamai és jelenleg õ a legjobb F1 ready orosz versenyzõ. Piké túl sokat hibázott, valahogy nem láttam hogy elkapta volna a ritmus, persze Alonso mellett nehéz érvényesülni, ami csak Hamiltonnak sikerült, mert erõbõl lenyomta.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

b-type
Elõtte sem igazán..kár érte ettõl függetlenül, Petrov-nál én sokkal jobbnak tartom, Grosjean-t meg pláne...egyik sem hiszem hogy ennyit kapna Kubica-tól.
De nem bántom Petrov-t, mert azért erõs eredmény az amit csinál,...viszont ha Pique vagy Grosjean nem Alonso (és Briatore) mellé kerül, hanem mondjuk a jelenlegi Renault-ba, akkor szvsz komolyabb dolgok jöhettek volna.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Totti5
Piké még Haminál is nagyobb hátszelet kapott az apja/neve révén, még sem tudott az F1ben bennmaradni és nem is tudott úgy teljesíteni mint Hamilton.

b-type
..hogy ez mennyire így van, nem mintha 'hûha'-ra számítanék:
-Meglepetten láttunk itt téged is. Erre nem számítottunk, de gratulálunk. Hogy találtatok egymásra Anthonyval?
Szabó Áron: "Egy kis "hóka-móka" gokartozáson voltam a belga Mariembourgi pályán, amikor egyszer csak megláttam Ron Denissel. Éppen indulni készültek, de még megvárták az utolsó menetemet. A 30 perc gokartozásom után kiderült, fiatal pilótákat keresnek, ezért elkérték a telefonszámomat. Nem is hittem a szememnek, amikor a telefonom megcsörrent a születésnapomon 44-es körzetszámmal. Ez volt a legszebb születésnapi ajándék amit kaphattam. Innentõl pedig már történelem, megbeszéltük a részleteket és most itt vagyok. Köszönetet kell mondjak mindenkinek aki eddig támogatott pályafutásom során."

..vagy:

-A hír annyira friss hogy még mi sem fogtuk fel egészen mi történt. Már azt hittük valakit ott felejtettünk Balázs buliján, azért csörög a telefon, ám mindenki legnagyobb megdöbbenésére Martin Withmars hívott minket, aki rövid bemutatkozás után a BPG új tehetsége, Pólik Sanyika felõl érdeklõdött.
Lewis Hamilton: "Figyeltem Sanyika vezetéstechnikáját és lenyûgözõ ahogy kezeli a pedálokat. Tökéletes érzékkel engedi be a gokartot a kanyarba végig stabilan tartva azt. Az ívbelsõ kerekeket a határig elengedi és pont mielõtt blokkolnának rálép a gázra. Ilyet még nem láttam. Annyira gyorsan jön ki a kanyarokból hogy az egyenesek végére óriási elõnye származik belõle. Zseniális az is ahogy a dinamikus súlypontáthelyezést kezeli a kanyarokban és féktávokon. A gokart végig nagyon stabil pedig ha figyelembe vesszük a kis súlyát ez szinte lehetetlen. Le vagyok nyûgözve."

Nem kell ezektõl nagyon hasraesni....mert ha nem jön be, akkor pillanatok alatt lekerül a tehetség.
Én nem tudom honnan a fenébõl szeditek hogy ha valaki 13 évesen beszélt Ron Dennis-szel, és felfigyelt, vagy bekerült egy F1-s csapat programjába akkor már gyõzelemre van ítélve.
Óriási bebeszélt hülyeség, amit egymásnak generáltok...mert ezt akarjátok hinni, vagy a fene tudja.
Qva kemény munka, és sok minden kell még ahhoz hogy valaki ott maradjon.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Totti5
Próbálom kideríteni hogy attól mert többek közt Dennis követte a pályafutását mitõl lett neki könnyebb megszerezni a bajnoki címeket?!

b-type
Rossz a megfogalmazás, Hamilton nem nem megértett tehetség, róla mindenki tudja hogy tehetség...és ez nem pusztán az én véleményem, egy épeszû hozzáértõ nincs aki ne nevezné, minimum, tehetségesnek.

b-type
??!
Bianchi is a Ferrari akadémia tagja, ..vagy pl. vagy Stroll..
egyáltalán nem is foglalkoztok az F1-n kívül más formula sorozatokkal..minden tehetség vadászás alatt van a nagy csapatok által, és ha nincs megfelelõ eredményük cserélõdnek.

Kit--Kat
Ennek mi köze ahhoz amit írtam?😊

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

bakkerman
aha

mondjuk, de Algersuari box kiállása Abu Dzabiban illetve Massa szingapúri esete a Ferrari csapatnak talán azok ûûberelték ezt xD

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

hehe ilyen butaságot se látni sûrûn😄

Dietrich
a videó hamis vigyázz :p

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

Totti5
Rossz helyen kopogtatsz. Ilyen idióta dumával itt sokra nem fogsz menni. Ajánlom a f1live színvonalas fórumát ott biztos társakra lelsz.

Dietrich

Dietrich
a nagy sohasem megértett tehetség..10 év múlva senki sem fog emlékezni rá ha már nem lesz a F1-ben.

ez úgy hangzik ez a mondat, mintha egy állat lenne😄

Totti5
Kényszerítették? Hamilton nem egy tenyészállat. A tehetsége és az elszántsága volt az ami segítette és keltette fel Dennis érdeklõdését, de semmi sem változott. Tudta hogy ha jól fog menni akkor nagy esélye van egy ülésre a Mekinél, hisz ez volt az álma célja.

Totti5
S ki volt az a topcsapatból aki versenyzett helyette, nyerte a versenyket helyette, és "leradírozott" mindenkit helyette? Pl Rosbergnek mivel volt kevesebb lehetõsége? semmivel, neki is csak nyomnia kellett és nyerni.

Dietrich
Hamiltont kitenyésztették az F1-re..tudatos volt minden mielött F1-be lépett és ez kurva sok pénzbe is került..naná, hogy nem egy TR kategóriába rakták.

Kit--Kat
Jól írtad, senkinek sem volt olyan elõélete mint Hamiltonnak. Mondj egy pilótát akinek a karrierjét 13 éves korától kezdve egy F1-es top csapat egyengetett.

Annyira igazságos összehasonlítani másokkal mint amennyire újonc évét más pilótákéval.

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

b-type
Quick Nick-nek az volt a gond hogy Montoya megverte F3-ban, és csak akkor lett bajnok mikor Monty elment a CC-be (és ott hopp bajnok lett).

Hamilton pályafutása az elõéletétõl függetlenül term. bõven elkallódhatott volna ha az idény elsõ felét nem folyamatosan a dobogón tölti és nem vezeti a tabella-t, majd kap ki a végén 1 ponttal.
Így viszont már nehéz elkallódni.
Hamilton tipik az a versenyzõ akirõl minden amit az F1 elõtt csinált azt mondta hogy jó lesz, és jó is lett.
Ennél kerekebb már nem lehet a történet.

hány gp2-es bajnok szenvedett már az F1-ben nem ezen múlik a dolog...Hamilton pályafutása ugyanúgy elkallodhatott volna csak éppen marha sok segítsége volt ahogy Heidfeldnek csak kezdetben, de õt át is baszta gyönyörûen a Mercedes, pedig több pontot szerzett Raikkonennél 2001-ben a Sauberben ez a tény

b-type
??!
Tök mindegy mi a színvonal, a lényeg az egyformaságon van...ez a lényege a kinevelõ sorozatoknak (az F1 szempontjából), hogy nincs technikai különbség autók között, term. csapatok, mérnökök..stb különbözõ erõsségûek, de technikailag egyenlõek a feltételek a versenyzõk között.
Ezért hiába a McLaren, ha Reanult sorozatban szerepel, vagy éppen Todt fiának csapatában versenyzett...simán lenyúlják, ha a McLaren nem lépteti feljebb az F1-be.

Az F1-ben meg sztem is minden elképzelhetõt megtett ami ahhoz kell hogy élcsapatnál maradjon.

Totti5
Az elsõ versenyén letett annyit amiért érdemes volt beültetni.

"GP2 nem sokban különbözik az F3000-tõl színvonalba"

GP2 egy kiváló utánpótlás sorozat, aki ott meggyõzõ az valszeg felkerül az F1be és Hamilton ott nem csak meggyõzõ volt hanem brutális.

saját nevelésû pilótát mi a halálért ültettek volna másik autóba áruld már el... pláne ha még tehetséges is...

Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...

Akkor 26.jára is leírom, az F1ben semmit nem tett le az asztalra, azonnal kapott egy Mclarent. Ez az amit nem kellett volna. Az érem másik oldala persze, hogy a GP2 nem sokban különbözik az F3000-tõl színvonalba.

Ég veled, jó volt a végbeled! Antichrist-Premium Quality \"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség!\" by Matyashun

bakkerman
értem a filozófiád,de azért nem kell lenézni valakit,mert nem a szokásos ranglétrát járta végig...vagyis végigjárta,mert amíg fel nem került az F1-be,addig különbözõ kategóriákban VÉGIGVERTE a világot,amiben nem kis munkája volt,küzdött,attól hogy van pénzed,ugyanúgy ott kell lenned a pályán,nem a zöldhasú vezet,hanem TE! Tudásban semmivel sem gyengébb a többieknél,sõt,a mezõny elõtt járnak Alonsoval.

b-type
Ez a te kereszted, a cipelése a te dolgod.
Heidfeld hasonlóan elérhetett volna mindent de nem volt annyira meggyõzõ mint Hamilton, ...nem is vitték volna el, ahogy aztán a McLaren is inkább kölcsönadta Nick-t és helyette Raikkonen-t választotta.
Hamilton-t simán elhappolták volna ha a McLaren nem ülteti be...mindenki másnál ígéretesebb volt, hiszen mindenkit megvert azidáig ha összeakadt velük, Rosberg-t, Piquet-t Di Resta-t, Sutil-t, Vettel-t...stb.

vagy nem...Hedifeld ugyanígy elérhetett volna mindent nem ezt mondtam neked? de nyugodtan járhatott volna így a Lajoska, nem haragudtam volna meg érte

b-type
Ezek elég nagy hülyeségek...
Hamilton-t aztért kellett autóba ültetni mert elvitte volna más csapat,...qva nagy hülyeség azt hinni hogy ha valakit felkarolnak akkor az onnan kész van.
Heidfeld olyan szinten volt felkarolva mint Hamilton, vagy ahogy Vettel-t meg a Bímer tolta....és adta kölcsön, majd jól ki is vásárolták.
...ha Hamilton-t nem hozza fel a McLaren, akkor más csapattal jött volna fel ez tiszta sor.

Norbi1990
Ezért írtam oda, hogy nem volt annyira újonc mint Hamilton 😄
Ulvar
Végülis 95ben IndyCar bajnok volt megnyert 5 futamot köztük az Indy500at...annyira rookie hogy ihaj 😊.

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

Norbi1990
De Villeneuve is összetett 2. lett az újonc évébe.
Mondjuk õ már hasonló autókkal ment Amerikába, úgyhogy azért nem volt annyira újonc mint Hamilton.
b-type
Hamilton nem csak GP2-s bajnok volt....senkinek nincs hasonló elõélete sem, ..a mostani mezõnyben sem, és az eddigiekben sem.
Igazából a feltörekvõk közt sem.
A Teljesség igénye nélkül:
Évenként több sorozatba nevezték, és ahogy volt ideje indították is,..jellemzõen 2-3 sorozatban indították, és mellé nevezték ilyenekre mint Macau és a Bahrain-i versenyek.
Még gokartozott mikor már nevezték a F 2.0 Renault UK winter-be. Akövetkezõ évben UK+EU, a rákövetkezõ évben detto UK+EU+Germany a Formula Renault-nál, és mellé még F3-ban a Britekhez + Macau és Korea F3-s verseny, a következõ évben két sorozat+ a két külön verseny, a rákövetkezõ évben már csak két sorozat az F3 euro és a F3 Masters, és az ezután következõ évben lépett fel a GP2-be.

b-type
Rossi kapásból jó motorral ment, a belépõ kategóriában is A kittes Aprilia-val kezdett, a következõ évtõl gyári támogatás, 250-ben már gyári támogatottként ment fel, és ami egyáltalán nem volt megszokott (..és ha Doohan nem sérül le nem is jött volna létre), a királykategóriába fellépve kapásból HRC-re ült, úgy hogy Doohan átvitte az egyszemélyes csapathoz Burgess-t is....meg is lehet nézni mekkorát zuhant azévben a Repsol HRC-je.

Máté94
Nem is akartam.
Véletlenül nyomtam mehetet 😄
desigo
suxért kell trükközni <#levele>
nem volt korrekt
Máté94
nem

ték

xD
xD

desigo
ebbe nõtt bele
neki ez teljesen természetes
olyan mint amikor mi Pesten a rakparton sétálunk és a kutya se néz ránk xD
Totti5
F1 forgataga, a média akik szétcincálják, a rivaladafény mind olyan dolog ami pl a GP2ben nagyed annyi se.

desigo
Már miért lett volna legnehezebb?
12 éves kora óta a mai napig a McLarennél van.
Az egész élete össze van kötve a csapattal.Velük nõtt,fejlõdött,ismert mindenkit.
Nem kellett kis csapatoknál ismeretlenül vergõdni,nem kellett szponzorért,pénzért kuncsorogni.
Kiegyensúlyozottan,nyugodtan semmi és senki által nem zavarva tanulhatott,fejlõdhetett.Sose volt,van semmi problémája.

Mai napig egy kivételezett kedvenc.Persze tehetsége is van hozzá.
Ha valakinek akkor neki könnyû dolga volt az F1-ben.
Totti5
"Miért megy most a Ducattihoz?"

Mert nem férnek meg ketten Lorenzóval aki elképesztõen megy idén. Nagy a rivalizálás a csapaton belül, mind a ketten erõs egyéniságek és ki lehet mondani, idén Rossinak nagyon nehéz dolga lett volna megverni Lorenzót ( balesete miatt minden esélye elszállt persze ), de nem valószínû hogy sikerült volna neki. Adta magát hogy eligazol Stoner helyére mert erre várt mindenki és õ is hogy olasz csapatban versenyezhessen, a Ducati meg még ha idén annyira nem is jók, jövõre azok lehetnek.

egyetértek...<#eljen>