FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nem tudom...

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Palinko
ha jól emlékszek az elsõ szárny is veszélyeztette sumit. az a srác hogy van aki 300 valamennyivel beleszaladt tavaly a felüljáróba? 😄
szabii98
😄D
Akkor sry.

I met God. She's black

õõ Kubica balesetét kielemezték mik azok az elemek, amik megvédték...ilyen infra vagy nem is tudom miféle videot mutattak, az autó egy makett volt és azokat a részeket világították ki a baleset közepette, amik megvédték Kubikát a haláltól...

tavalyi Webber baleset is milyen nagy volt kutya baja nem volt az ausztrálnak...vagy gondoljunk Schumi balesetére Abu Dhabiban, az kissé para volt, mert Liuzzi, ha eltalálja kerékkel a fejét az ellen semmi nem véd ezt aláírom, dehát ennek kicsi az esélye ilyen eset is volt már a Wurz-Coulthard baleset 2007-ben majdnem levitte Wurz fejét azzal h felugratott az autójára biztos emlékszel rá...

Surtees nagyon szerencsétlen volt h pont a kerék fejbe találta😞 igen ezekre az esetekre még nincsenek felkészülve, bár Massának tényleg csak szerencséje volt, ha éppen nincs lerepülõ kerék vagy alkatrész akkor egy normális, borulós balesetet a mai pilóták, a mai technikával túlélnek lásd a Perez, Petrov baleset Monacoban, maximum egy ficam, vagy egy húzódás, amit össze tudnak szedni ez függ nagyban az ütõdés mértékétõl...

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

passatgt
mindegyik pálya így néz ki metszetben😊

szabii98
úristen. miez a gagyiság? nemmondták meg az FIA-nak hogy pálya kell és nem szánkódomb?

I met God. She's black

bakkerman
látsz autóversenyt,és éles csatákat,izgalmat,csak ahhoz le kell menned a fiatalokig,kisebb szériákba,ahol MÉG MERNEK menni,és harcolni.

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

Dietrich
Ulvar megválaszolta 😊

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

Dietrich
gondolj bele az utolsó halott pilóta Ayrton Senna 1994-ben halt meg. Azóta számtalan baleset volt ugyanúgy és lám élnek mé a mai pilóták is.

ma már csak a szerencsétõl függ..lásd Kubica, Montreál vagy Massa, Hungaroring.
Egy leszakadó kerék miatt is halt meg Surtees is.

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

Ulvar
Nem, csak senkit sem fog érdekelni.

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

passatgt
aki leghátulról indul, nagyobb lendületben lesz?😄

Ulvar
Le vagy maradva. Új pályán, Texasban, Austin nevû településen lesz. (Természetesen az FIA az okos ötletével a Nascar fõ birodalmába vitték...de ez õket minõsíti).
Cikk

pilótákról volt szó nem pedig a pályabírótól vagy, aki meghalt 2000-ben Monzában arról a tûzoltóról...

egyébként is azóta a kerékfelfüggesztés rögzítve van...van normális HANS rendszer és egyebek...biztonságos lett az F1

jövõre megint lesz USA GP?
Ulvar
Nem, Ausztráliában is 😄DD.

MaSzKa
Halálos baleset árnyékolja be Schumacher sikerét 2001

A Forma 1 nem csak a pilóták számára veszélyes sport.

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

Miert, csak Amerikaban van TV?

http://gaborszantai.co.uk/

Ulvar
Alapból hogy nem H váltó van a verdákban...

F1 az egyik legbiztonságosabb sport lett😄 nagyobb az esélye, hogy meghalsz egy repülõn, mint a versenypályán akkora lett a biztonság...

nehezen vezethetõ?😄 tele van segédlettel egy mai F1-es autó, igaz h traction nincs, de a 80-as, 90-es években sokkal nehezebben kezelhetõ autók voltak, pláne az 50-es években, ahol lutri volt az életeddel szemben 1-1 futam😊

gondolj bele az utolsó halott pilóta Ayrton Senna 1994-ben halt meg. Azóta számtalan baleset volt ugyanúgy és lám élnek mé a mai pilóták is.

Kifáradnak??? talán egyedül a Singapúri futam után szoktak lihegni esetleg a nagyon meleg verseny helyszíneke, de a pilóták állóképessége megvan ehhez ebbõl a szempontból nem tudom mit véded õket:S ez elég fura hsz volt a részedrõl

Dietrich
csak az utolsó mondatodra..
És más versenysorozatokon, például a WTCC-n és hasonlókon látni, mennyire másképpen is lehet csinálni az autóversenyt.

a te logikád mentén.. a WTCC is FIA történet tehát az sem autóverseny csak mondom..

egyébként tényleg nem az 😉

autóversenyt te nem látsz európában..arra nagyon vigyáznak

bardocz
Én most azon gondolkoztam el, hogy ezt viccbõl írtad-e.
Nemrég töprengtem egy keveset a forma 1-el kapcsolatban, gondoltam megosztom veletek a következtetéseimet.

Belegondoltatok már abba, hogy a Forma 1 egy minden szempontból úgy megtervezett autóversenysorozat, hogy az a pilóták életére a legveszélyesebb és legszenzációhajhászabb legyen?

Ultra törékeny autók, amelyek sokszor természetellenesen szûk pályákon versenyeneznek(szándékosan ilyeneket válogatnak be a versenysorozatba). Ezer lóerõ feletti, hátsókerékhajtású járgányok, amik a lehetõ legnehezebben vezethetõ autók a világon(egy kövérebb gázadásra keresztbeáll). Hozzá az indokolatlan és természetellenesen hosszúra nyújtott versenyek (60-70 kör), hogy a pilóták teljesen kifáradjanak, és sokkal balesetveszélyesebb legyen az egész, ráadásul órákig mutathassák a tévén a hirdetõk reklámait. Még az északai versennyel is megpróbálkoztak, hiszen az még sokat dob a veszélyességen.

Csak azt akarom mondani, hogy szerintem szándékosan tervezni se lehetne a Forma-1nél balesetveszélyesebb és emiatt szenzációhajhászabb autósportot, és ennek számomra nagyon olyan ize van, hogy Ecclestone boldogan odadobja a pilótái életét és biztonságát a pénzért és a megnövekedett bevételért, mint valami modern gladiátoriskola vezetõje. Számomra ez nagyon visszatetszõ, sõt, undorító.

És más versenysorozatokon, például a WTCC-n és hasonlókon látni, mennyire másképpen is lehet csinálni az autóversenyt.

bakkerman
bekerült bákrejn a race naptárba india helyén,india meg lesz december 11.-én

sjani1995
na most akkor mivan?

Rise FM  Mi a vas legnagyobb ionja? A kam-ion.

bardocz
2012 FIA Formula One World Championship calendar:
11/03 Bahrain
18/03 Australia
01/04 Malaysia
08/04 China
22/04 Korea
06/05 Turkey *
20/05 Spain
27/05 Monaco
10/06 Canada
17/06 United States
01/07 Valencia, Spain
15/07 Great Britain
29/07 Germany
05/08 Hungary
02/09 Belgium
09/09 Italy
30/09 Singapore
14/10 Japan
28/10 India
11/11 Abu Dhabi
25/11 Brazil
bakkerman
jesszus december 11.???? 😄DDD nagy jó lesz mikulás után F1-et várni 😄 decemberben általában már az igazolások mennek,meg az új autón az uccsó simitások 😄

gabi89
Bahrain: Október 30. India: December 11.

" Mint arról az F1-live.hu korábban beszámolhatott, az FIA Világ Motor Sport Tanácsa (WMSC) ma Barcelonában úgy döntött, Bahrain visszakerülhet a naptárba, és az Indiai Nagydíj eredeti idõpontjában láthatja vendégül a mezõnyt október végén.

Az Indiai Nagydíj decemberre került át, noha a csapatok erõsen ellenezték a „karácsonyi” dátumot.

Az FIA végleges megerõsítése a december 11-ikei dátummal kapcsolatban egyelõre hiányzik.

Az FIA egyelõre nem adta ki a módosított 2011-es versenynaptárat, ezért erre még várnunk kell. "

EGYENL?RE a tortát daraboljuk fel hogy mindenkinek jusson, de EGYEL?RE nem tortázunk, mert nincs senkinek születésnapja...

biztos csak pénzbüntetést kapnak...

Torzonborz
azért a "legfrissebb" ( 3 hónapos 😄 ) hozzászólás sokatmondó :
"today they would get a Penalty . . . . "

<#gonosz3>

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Norbi1990
Én a sisakot felvettem volna. Biztos nem kellemes 100nál a szembeszél 😄
bardocz
"fisico's dream came true...he rides a ferrari"
ez mekkora jó jelenet volt már😄😄

még mindig emlékszem rá

passatgt
"Hivatalos indoklás és bejelentés egyelõre nem érkezett."

túl hangos, zavarja a madarakat, nincs bicikliút, túl széles a buszsáv, 4 éve az mszp sem engedte stb...

MaSzKa

Totti5
A Virgin kirúgta a fõtervezõjét

Nick Wirth mellõzve a szélcsatornai munkálatokat, kizárólag a CFD technológia segítségével akart versenyképes Formula-1-es autót építeni, de nem járt sikerrel.

A 2011-es autó fejlesztése és a 2012-es gép tervezése is Pat Symonds feladata lesz.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

a.carkey
Az Ali G-s is aranyos a végén. 😄

A medve nem játék.

Palinko
majd örökbefogadom <#idiota>
MaSzKa

MaSzKa
A FIA szerintem pont a verseny szellemét gyilkolja az ilyenekkel:
Tavaly Shumi Alonso elõzése, Shumi - Barrichello eset.

Régen nem volt ennyi idióta szabály...

Dietrich
Ma reggel 9 órakor megkezdõdött a GP3 Series hivatalos tesztje a Hungaroringen. A teszt két napig tart, mindkét napon egy délelõtti és egy délutáni szabadedzést tartanak a csapatok.

Kiss Pál Tamás, a Tech1 pilótája sikeresnek értékelte a mai tesztet, a délelõtti edzésen a 7., míg délután a 14. helyen végzett. A tesztelés a beállításokról szól, Tamás autóján az elején még gyakran módosítottak rajtuk. Használt gumiknál már nagyon eltalálták a megfelelõ beálltíásokat, azonban új gumik használatánál ezek nem alkalmazhatók kellõ hatékonysággal, mert úgy nagyon alul kormányzott az autó. Az öt szett gumiból Tamás hármat elhasznált ma, így még két esély maradt holnapra, hogy eltalálják a megfelelõ módosításokat.

„Délután túl korán mentem ki a pályára. Ilyenkor általában késõbbre tervezzük az indulást, mert gyorsabban hûl a levegõ, ahogy ma is, és olyankor az edzés hatásfoka sokkal nagyobb. Gyorsan kopnak ezek a lágy gumik, öt-hat kör alatt elhasználjuk õket, ezért nehezebb eltalálni a helyes beállítást. Holnap lesz még egy nap, szeretek itt körözni a Hungaroringen, az idõ is jó volt hozzá és mentálisan is felkészült vagyok.” – nyilatkozta Kiss Pál Tamás.

Meglepõen jó idõ volt ma, az idõjósok egész napra esõt ígértek, mégis verõfényes napsütésben folyt a teszt. Ám abban a pillanatban, amikor 5 órakor leintették a versenyzõket, beborult az ég és elkezdett csepegni az esõ. Emiatt kiszámíthatatlan, mit várhatunk holnapra, de Tamás nem ijedne meg az esõtõl, hiszen õ vizes pályán is jó.

Faster Management

Nehéz elismernem, mivel finoman szólva sem a legszimpatikusabb pilóta 😄, de azért részben igazat adok neki. Persze sokszor jogosan büntetik meg, de azért túlzásba viszik a folyamatos büntetéseket, már csak azt nem értem miért akarják kiölni az agresszív versenyzést az F1-bõl, nézõi szempontból mindenképpen rosszat tesznek vele.

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

bakkerman
<#ejnye1> nincs alku! 😄D

Firerock
mehetünk,ha te is madridos pólóban jössz és eljössz értem😄

\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"

Firerock
Nemnem,csak szeretnék ottlenni esetleg
Szarvas,Békés megye

De Te nem vhol Eszak-Irorszagban vagy Edinboroughban vagy/voltal?

bakkerman
szia,mikor indulunk? 😄DD

Firerock
Váááááá!
Nyertem két paddock jegyet a WTCC-re,már csak ki kéne találnom hogy hogy és kivel jutok el😄

Count Adyn
énis erre gondoltam😄

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

bakkerman
hát ha olvasná szerencsétlen akkor szerintem már mély depresszióba esett volna 😄 amiket itt kap

Alonso dicseretere legyen mondva: utobbi 2 futamon egesz jot rajtolt - lehet olvassa az SG-t?<#fejvakaras>