182114
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#133994 -
#133993 Ez mellvillantás. Sercingeré lófasz. :) -
#133992 Szerintem ott folytatják ahol tavaly abbahagyták. Új gumikat hamar kiismerik és látunk egy unalmas szezont amit "féltávnál" megnyer az RB.
A Mclaren teljesítményére leszek kíváncsi így, hogy most Buttonra szabják a kocsit mi változik de sajna a Mclaren nem képes egyenletes teljesítményre.
A Ferrari nagy kérdőjel számomra ha Massa feljavul minimum Webber szintjére és a kocsit nem rontják el úgy mint tavaly akkor akár a konstruktőri vb. meg is lehetne de ha megint egy rossz koncepcióval állnak elő akkor ebben az évben nem lesz a gumikkal akkor szerencséjük, hogy az első 6-7-8 futamot megint más nyeri meg.
A Mercedestől nem várok sokat tavaly is csak keveset hoztak és nem fejlesztettek jól/semmit. Hamilton esetleg hozhat egy két dobogót talán 1-2 győzelmet is.... meglátjuk mennyire dobja fel az új légkör és kap-e Q3-as kocsit.
Lotus szerintem nem fogja hozni a tavalyi "bravurt". Grosjean-ra viszont kíváncsi leszek ha kicsit több szerencséje lesz mint tavaly és talán fejben is jobban ott lesz akkor akár okozhat csapaton belül meglepetést.
Többi csapat közül nem hinném, hogy bárki is képes lesz hosszútávú kiemelkedő teljesítményre. Williams-et sajnálom egyedül, anno sokat szurkoltam nekik lassan eltűnnek a süllyesztőben.
Kb. én ennyit várok az évtől. Meglátjuk mennyire válik be. Mert mint nyilván szinte mindenki a tények mellet megérzésekre alapozom az elképzeléseimet. -
G_ArchAngel #133991 Nem biztos, hogy Newey, tavalyi ev nem indult szamara, szamukra egyszeruen... -
#133990 Inkább tervezőre. Szerintem versenyzők között ilyen szempontból nincsenek óriási különbségek, legalábbis a top pilóták között. Viszont a versenyautó amit alájuk raknak már jelenthet nagyobb különbséget. -
G_ArchAngel #133989 Tervezore vagy versenyzore gondolsz?
Itt egy nagyon jo sorozat, mar a 4. resznel tart... -
#133988 "néhányan ismét magukra találhatnak, másoknak pedig beletelhet néhány hónapba, mire közös nevezőre jutnak az új gumik viselkedésével."
Ettől félek én is... lenne egy tippem, hogy ki fogja látványosan megérteni a leghamarabb a gumik "új működését". -
#133987 Gábor Wéber
Tegnap bemutatták az idei F1-es Pirelli garnitúrát, apró, de mégis fontos változásokkal:
- lágyabb keverékek (az eddigi közepes lett a kemény, idéntől narancssárga festéssel)
- nagyobb tapadáskülönbség az egyes keverékek között (kb. 0,5 mp/kör)
- puhább oldalfal
- keményebb vállrész
A Pirelli ettől gyorsabb tapadásvesztést vár, de szélesebb működési tartományban dolgoznak majd a gumik, azaz kevesebb probléma lesz az ideális hőmérséklet belővésével.
A hőterhelés okozta tapadásvesztés nem egyenlő a gumi elkopásával, ez alapvetően egy kémiai folyamat: ilyenkor van még gumi a futófelületen, de már nem képes ugyanakkora tapadásra, mint újonnan.
A lágyabb oldalfal a jobb melegedési tulajdonságokon kívül az autó rugózási karakterisztikáját is befolyásolja, így a tervezőknek ezzel is kalkulálni kellett az ideit autók fejlesztésekor. Versenyzői szempontból más lesz az érzet, elsősorban az első tengelyen, bekormányzáskor, a keményebb vállrész miatt máshogy viselkedik majd a gumi a tapadáshatár környékén, később, de gyorsabban váltva az ideális oldalkúszás é a teljes tapadásvesztés között.
Ettől ugyan nem lesz palotaforradalom, de néhányan ismét magukra találhatnak, másoknak pedig beletelhet néhány hónapba, mire közös nevezőre jutnak az új gumik viselkedésével. -
G_ArchAngel #133986 Lotus F1 Team E21 First Fire-Up -
#133985 Lotus Január 28.
McLaren Január 31.
Ferrari Február 1.
Force India Február 1.
Sauber Február 2.
Red Bull Februáry 3.
Mercedes Február 4.
Toro Rosso Február 4.
Caterham Február 5. - Jerez teszt
Williams Február 19. - Barcelona teszt -
#133984 Világszenzáció!!! -
IXEMGabeo #133983 lányát nyilván vitte -
#133982 Először is:
Harvey Postlethwaite
Mekkora arc volt! RIP :(
Másodszor:
Wolff neje - Susie Stoddart - csinos. :) Nem egy Maryeve Dufault, de csinos. Tényleg, őt vitte magával Wolff a Williamstől a Mercihez teszt pilótának? :) -
#133981 január 28. Lotus E21
január 31. McLaren MP4/28
február 1. Ferrari, Force India
február 2. Sauber C32
február 3. Red Bull Racing RB9
február 4. Mercedes
február 5. - Jerez teszt - Caterham
február 19. - Barcelona teszt - Williams -
#133980 Totti, milenne ha ebben az évben lenne szavazás bannerban?
Kezdhetnénk majd pl. azzal, hogy miután láttuk az összes autót, lenne szépség verseny.
Kicsit feljebb pezsegne az élet. -
#133979 akkor megyek a felvételiért :D:D
illetve ők lesznek az elsők -
#133978 -
#133977 Formula.hu
A Lotus F1 Team bejelentette január 28-án hétfőn mutatja be E21 kódjelű versenyautóját... -
IXEMGabeo #133976 Nagyon jó cikk olvassátok el!
tipikusan a fordult a kocka effektus érvényesült Frank Williams és Wolf üzleti partnersége után. -
IXEMGabeo #133975 tényleg Button is...mondjuk kicsit rondább volt gyerekként:DDD vöröske -
paj01 #133974 jó hát azért szinte kötelező jellegű ráírni, hogy Pirelli meg P-zero:) ha meg már azt ráírják úgy is akkor legyen egységes a festés. -
#133973 Kicsit hülyeségnek tűnik a keményet jelölni...hagyták volna festetlenül.
zöld-kék-piros-sárga-fehér....narancssárga(??!)
minek? :)
nincs festés=legkeményebb gumi. -
#133972 -
#133971 Végre könnyen meg lehet különböztetni a kemény és közepes keveréket:
-
#133970 Pirellinek mi köze van hozzá?:D
-
#133969 Majd linekjetek be képet, hogy milyen az új autó! -
#133968 PIRELLI konferencia élőben most! -
#133967 Pár képet viszont megtaláltam :)
Prost szobája Svájcban, valamikor a kilencvenes évek elején, ha jól emlékszem 1992-ben, szinte közvetlenül a visszavonulása után, de még az újrakezdés előtt
Jordan, 1991 február
Ugyanők, egy eltett Fuji-s hirdetésből, 1991 február(Bocsi a minőségért, de lassan 22 éves a cucc ...)
-
#133966 Végigtúrtam az összes eltett képmt, és tudom, hogy megvan, csak a költözés során elkavartam. De jó lenne róla egy archív fotó, mert röhejes ötlet volt. -
#133965 Jaja, a coca-cola palackos. :) -
#133964 Bruno Senna, Ayrton autójában.
John Surtees, Honda RA273, Nurburgring, 1967
Richie Ginther, Honda RA273, Monza, 1966
John Surtees, Honda RA301, Nurburgring, 1968
Gyönyörűek voltak ezek az autók ... :(
Honda RA272, 1965
Honda RA273, 1966
Honda RA300, 1967
Honda RA301, 1968
Honda RA271, 1964
-
#133963 Ez volt az a Honda amiből állítólag 1000 lovat tudtak kisajtolni? -
#133962 szép járgány volt az alsó,kár hogy teljesítményben a béka seggét súrolta -
#133961 Honda, 1967
Honda, 2007
-
#133960 nemhiszem, ha show car valószínűleg ezt viszik bemutatókra meg hasonlók. -
#133959 És tetszik is :/
Ez a 2013mas verda??? -
#133958 RBR show car
-
#133957 -
#133956 Én megnéznék egy olyat, hogy mindenki szabad kezet kap minden eleméhez az autónak.
Kíváncsi lennék, milyen formákat csinálnának :D -
#133955 hát erre kíváncsi leszek:D