182114
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#138126 Azért azt tegyük hozzá hogy ez azért született, mert ha kiejti a kezéből a zászlót tegyük fel, és mögötte jön épp valaki, és annak a hűtőrendszerébe belemegy, vagyis eltömíti, vagy miatta nem megfelelőképpen hűti a motort, és ettől túlmelegszik és leáll, abból kurva nagy anyázás lenne a sértett részéről. Nyilván ehhez orbitális pech és marha nagy balfaszság kell. Balfaszság a tárgy tartója és pech a sértett között. De máshova is bekerülhet ez a tárgy ahol kárt okozhat. De nyilván Alonso úgy fogja azt a zászlót, hogy még véletlenül se essen ki. De ilyen az FIA, ennyi. -
#138125 Idióta FIA. Vizsgálták az ügyet de végül úgy döntöttek nem büntetik meg Alonsot idegen tárgy átvételéért. -
precise #138124 -
#138123 -
McCartman #138122 Ez már tiszta óvoda! Nem tudok mást mondani rá. Kiábrándító, hogy ilyen sok pénzt költünk az autó fejlesztésére, és akkor egy bokszkiállást sem tudunk normálisan teljesíteni” -
McCartman #138121 Mi nem tetszik?
Csak mert nem tudom mit értesz brekegés alatt azért kérdem.
De ha csak úgy kiböffent ahogy gondolom akkor tárgytalan. -
G_ArchAngel #138120 Szvsz Vettel-Alonso csak. A Lotus sajnos le fog maradni az augusztusi szunetben. -
IXEMGabeo #138119 menni rajta élvezetes és viszonylag kevés hibát lehet véteni, kivéve az utsó szektort;) azt én is rühellem pokolira -
#138118 Ami pedig talán a leg unalmasabb versenypálya mind közül nézői szempontból ( versenyezni biztos jó, mert tempós dinamikus ). Ahhoz képest a mai verseny még jó is volt, leglább taktikai csata folyt. Emlékszem amikor olyan előnnyel nyertek az emberek rajta hogy max a lekörözés volt izgalmas. -
#138117 Mclarenek ott milyen durván fognak pattogni, te jó ég -
#138116 Kár brekegni mindenen. Ez Barcelona volt, amit mindenki ismer, mint a szart, nem mérvadó. Most Monaco jön, amin a leggyengébbek kivételével bárki behúzhatja a győzelmet.
Javaslom, ahogy minden évben, tekintsük első komoly nagydíjnak a kanadait! Ha a Vettel-Raikkonen-Alonso trióból senki sem húz el sok ponttal, akkor ha tetszik, ha nem, elkezdődik a vébé mindhárom számára, és látva az eddigieket, nüanszok dönthetnek.
Tippem: Vettel behúzza Monacot. -
#138115 Lewis Hamilton
A difficult afternoon today and going backwards is never fun. I know that everyone at the team is working hard and we need to keep positive. I'm sure we will figure the problem out and we've got to keep pushing together to close the gap. Onwards and upwards! -
#138114 Nagyobb a gumik szerepe mint amikor a B volt. Ott soha el nem fogyó abroncsok voltak, itt most nem. Nagyban függ az autó hogy hogy használja, persze mindig is így volt, de most sokkal fonsotabb egy olyan autót építani és beállítani ami nem radírozza és gyilkolja szét. Vannak akinek sikerült és tudnak gyorsab, agresszívan hajtani, vannak akik nem. Szélsőséges esetben kinyírják teljesen az abroncsokat. Ettől függetlenül a felület leválás kissé random dolognak tünik, azon javítani kell. Biztos jobb abroncsok lennének, ha ki lehetett volna tesztelni, de mivel nem használhattak idei autókat az FIAnak megvoltak az elvárásai így sikerült. Ebből kell építekznie mindenkinek. Van akinek sikerült és nincs különösen semmi gondjuk. -
McCartman #138113 Mondjuk az elég elszomorító már magában, hogy ennyire limitáló tényező legyen a gumi. Lassan eljutunk oda, hogy a pilóták már nem is egymással versenyeznek, mindenki a saját versenyét futja a mérnöke diktálta köridőkkel, ha jön valaki hátulról inkább elengedik mert spórolni kell a gumival, hogy maradjon a végére is.
Kétségtelen, hogy ebben a fajta versenyben a Lotus konstrukciója nagyon jó adottságokkal bír de ez a verseny már nem az a verseny.
Rossz irányba tart így az F1. -
G_ArchAngel #138112 -
G_ArchAngel #138111 „A gumik mindenki számára egyformák. Hiába a változások a keveréken, sok minden nem változott. A Pirelli célja az volt, hogy olyan gumit készítsenek, amely húsz körig tart – nálunk pedig bírt is ennyit.”
Eric Boullier finoman beszolt a Pirellit kritizaloknak:) -
IXEMGabeo #138110 Alonsonak defektje volt -
paj01 #138109 2 pálcás fíling:D -
#138108 A középsőt a búcsúban lőtték? :DDD -
McCartman #138107 alatta egy komment, este is ugyanígy fog guggolni. :D -
McCartman #138106 -
#138105 Tegnapi speed trap alapján Alonsonak 318 Kiminek 314 volt.
A Ferrari domináns, jól kezeli a gumikat és a leggyorsabb versenytempója van + gyors box munka. Szerintem az idei dupla címet csak elveszíteni lehet a Ferrarinak. -
paj01 #138104 Ah Kimi az örök 2. :) Vki mindig gyorsabb nála vagy jobb napot fog ki:D Ez a gumi meg olyan mint RPG-kbe a mana:D +egy taktikai elem. RB-t egyértelműen ez fogja vissza, lotust meg ez hozza fel szal ne panaszkodjunk. Igy izgibb. Mercedeszek is a maguk modjan szinesitik a dolgot, ők a bólyák:D Aki meg nem tudja követni a gumihasználatot verseny közben annak meg ez jó gyakorlás a mentális képességek fejlesztésére:D:P -
#138103 Igen, ma minden rendben ment mert jó lett a rajt, volt egy konzervatív taktika 4 kerékcseréből 2 jól sikerült Alonso-n. Viszont ha mégis 3 kerékcsere mellett döntöttek volna (Alonso említette, hogy 3 kerékcserén is gondolkodtak menet közben) akkor nem nyertek volna mert az etapok elejét nem tudta volna így megnyomni.
Ross Brawn is csak abból tud gazdálkodni ami van. Ferrarinál minden adott volt annó jó konstrukció és egy olyan pilóta aki a kitalált taktikát pontosan végre tudta hajtani meg egy csipet szerencséjük is volt amikor mindez nem volt elég. -
#138102 Ferrarinak volt a legjobb végsebessége az első 4 csapatból.
Merciket a féktáv előtt megelőzték, Kimi előzési pozicíóba se került a célegyenesbe. -
#138101 [origo] F1hírek @origof1hirek
Azt mondja @PaulHembery, h a leszorítóerő elérte a 2011-es szintet a befújt diffúzor idejéből. Erre nem számítottak, és túl sok a gumiknak
-
#138100 Azért Massát most jól összekanalazta a versenymérnöke és Alonsonak sem cseszték el a taktikát.
Mercinél meg hiába van Ross amíg ilyen a kocsi, az idei beszólására meg még mindenki emlékszik szerintem. -
#138099 Azt nagyon szépen csinálta Alonso. Végsebességet nem tudom mert így hirtelen nem találtam meg Kimi sebességadatait. Alonso-é jó volt az biztos de szerintem nem övé volt a legnagyobb végsebesség. Mostanában nem nagyon írják ki a top speed-et közvetítés közben már ha lehet látni egyáltalán. -
McCartman #138098 Hát igen, amióta az olaszok beették magukat a legfelsőbb pozíciókba valami elromlott. -
#138097 Ferrari leggyengébb pontja évek óta a pitwall. Itt is látszik, hogy a JT,RB páros mennyivel jobban összeszedett volt mint a mostani. -
#138096 Basszus tényleg :D
Ettől függetlenül Kiminek nem volt akkora végsebessége, mint a Ferkáknak. -
McCartman #138095 Ha nem ennyire balfszok a Ferkánál már simán vezetné. :)
Megvolt az esélye, ha egy kanyarral rövidebb az interlagosi pálya, sikerült is volna. :) -
#138094 Az izgalmas lenne. Szerintem ha így lesz akkor az alagút végén lesznek izgalmas előzések. Mclaren is jó szokott lenni Monacoban. -
#138093 Majd ha a vb-t is ő vezeti :). Massanak megvolt anno a lehetősége, hogy VB-t nyerjen de nem tudott vele élni meg szerintem nincs is meg benne az ami egy pilótát világbajnokká tesz, függetlenül a Ferrari "pilótapolitikájától". Szimpatikus, tehetséges de mindig volt mellette egy nála jobb pilóta aztán meg belekerült a 2.számú "ülésbe". -
McCartman #138092 Egy 10-15 kocsis Merci vezette vonatot szívesen néznék Monacoban és ezzel szerintem nem vagyok egyedül. :D -
McCartman #138091 Jól ment valóban, de amíg a spanyol ott van belőle nem lesz VB ezt is tudjuk. :) -
McCartman #138090 Azt kimondhatjuk, hogy a mostani erőviszonyok alapján Alonsonál a legnagyobb sansz a VB címre, aztán, hogy ki, hogy fejleszt/marad le az év második felében az már a jövő zenéje. -
#138089 Egyébként Massa szerintem most a legerősebb. Egy gyors körön közel van Alonsohoz. -
#138088 Várjunk még ezzel a kijelentéssel pár versenyt. Mondjuk Monaco pont nem jó erőfelmérős verseny lesz de ha a Merci megint poleból indul akkor érdekes vonatozás veszi majd kezdetét. -
badoer #138087 hamilton