182114
  • Jeffjohnson
    5 futam után ezt kijelenteni úgy, hogy összetettben Alonso a 3., a csapat a 2. és 1x sem rajtoltak a poleból... Ja és úgy, hogy a RB vezeti mindkét tabellát.... ámen engem meg lehet győzni de csak összehasonlításképpen megjegyezném, hogy az RB Vettel-el 2011 ben 5 ből 4-et nyert és volt 4 pole és 118 pontot szerzett úgy, hogy a második helyezett 77 ponttal követte... de tényleg ugyanaz.
  • Totti5
  • Peppus
    Honnan tudod, hogy Hamilton, vagy Alonso mit hozna ki a Lotusból?
    Vagy esetleg szegény Kubica.. Szerintem vezetnék a VB-t..
  • IXEMGabeo
    Azért Grosjeannak idén több a pechje, mint tavaly, amikor önhibából szúrt el rengeteg rajtot...

Egyébként 1 körön még Kiminél is gyorsabb akár, ha úgy vesszük, csak idén sehol nem jött neki a lépés eddig és lásd csak őt hátráltatták technikai tényezők...
  • paj01
    Lotusnal a gyenge rajtok illetve gyenge első körök több mint valoszinu h összefügg a rendkivul jo gumikimelessel. Ezert fosok kvalin is, sőt sztem esőben is. Ez egy ilyen bicikli, vhol bekell áldozni, hogy más téren jo legyél. Ezek a gyorsan kopó pirellik most versenyben tartják a Lotust de ha elkezdik buzerálni mert rinyál a többi csapat akkor annyi volt. Kimi megint 3. lesz idén. Ferkánál RB nél öntik a milliokat a fejlesztésekbe Lotusnál meg tejet is kuponnal vásárolnak kb:D
    Amugy látszik mennyit jelent egy top pilóta. Lotusról csak azért derült ki h jó autó mert Kimi ül benne:D Ha gronyáron mulna az elmult evekhez hasonlo teljesitmenyt nyujtanának.
  • IXEMGabeo
    F1 lájv

Flame on

Természetesen a gumik a téma
  • G_ArchAngel #138160
    Lattad azt a filmet, hogy Hidalgo?
    Na, a Lotus a musztang, a Red Bull es a Ferrari pedig a versenyre tenyesztett teliverek.
  • McCartman
    Mezőnyben is csak elporoszkál különösebb izgalmak nélkül de lám a Lotussal működik ez a stratégia.
  • McCartman
    Az biztos. De oka akkor sem lesz rá.
  • a.carkey
    Nem Kimi miatt, hanem a Lotus miatt. Eddig ha minden oké volt, ugrott 3-4 helyet, amikor nem, nos, elnézést kért tőle a saját csapata.
  • a.carkey
    Ahogy a Brawnt is anno, bár most több a futam, és jóval kiegyenlítettebb a mezőny.
  • a.carkey
    Barcelona. Montrealban már ismét sírni fog a RB fölény miatt, különösen, ha valamelyik RB behúzza Monacot.
  • Master91
    http://www.motorsportal.hu/forma1/pirelli-a-kvalifikacio-eredmenyet-akarjak-latni-a-versenyen-megkaphatjak-c49187.html
  • G_ArchAngel #138153
    Nem, ha Alonso nyer es Massa nagyon lemarad, akkor Alonso jo.
    Ha Alonso nyer es Massa tartja a lepest, akkor a Ferrari jo.

Remelem igy erted.

(Raikkonen is bizonyított már és idén van esélye Keke Rosberggé válni. - hetvegen nekem is ez jutott futam kozben az eszembe: Vettel es Alonso korbeveri egymast, Raikkonen meg konstans elhozza az 'ezustermeket')
  • Lteebee
    Ha Alonso nyer, jó a Ferrari.
    Ha nem nyer, akkor Alonso szar.
    Ha Kimi nyer, akkor kihozta a maximumot a semmiből, ha nem nyer, akkor gyenge háttér, hiába ő a legjobb.
    Bárki tud ilyesfajta elméleteket gyártani attól függően, ki a kedvence.
    Raikkonen is bizonyított már és idén van esélye Keke Rosberggé válni.
    Mondjuk a statisztikákat nem vágom pontosan, de róla úgy tudom, hogy konstans teljesítménnyel lett vb anno.
  • Szabi #138151
    azért néha összejön neki pár szép rajt :D
  • contraste
    Tegyük hozzá, hogy Rai nem egy harcos típus. Minden rajtja szar konkrétan.
  • RatBaG #138149
  • IXEMGabeo
    Aztán tavaly is szépen sunyiban vb 3. lett Kimi:D
  • G_ArchAngel #138147
    Nem Raikkonenrol szol ez.
    Alapvetoen az egesz Lotus csapatot nezik levegonek es eselytelennek.
  • IXEMGabeo
    Ez így van Alonso picsáját pokolian nyalja a média ellenben Raikkonen akkor kerül a köztudatba, ha éppen beszól egyet, elintézik annyival, hogy most nem aludt a volánnál a jégember és, hogy tudja mit csinál meg mindenki az ivászatával foglalkozik.

Szimplán marketinges kérdése az egész...
  • IXEMGabeo
    csak addig nem szednének össze annyi hátrányt ergo jobban tudnák nyomni...hülyeség
  • McCartman
    A mai F1ben nincs sok jelentősége az időmérőnek, ahogy láthattuk.
  • kifli
    hát, azért időmérőn még nem a legjobbak. Redbull pedig ott is topon volt mindig
  • McCartman
    Alonso az állandó önsajnáltatástól eljutott a 'talán mi lehetünk most a legmagabiztosabbak' és a 'fantasztikusak a kiállásaink, a rajtjaink, a gumikkal is jól bánunk... ezek mind olyan összetevők, amik ahhoz kellenek, hogy megnyerhessük a bajnoki címet' féle nyilatkozatokig.
    Ez azért sokat sejtet.
  • Kit--Kat
    2011-es szindrómától tartok csak Ferrari köntösben annyi különbséggel, hogy ennek felállva fog tapsolni a sportszakma.
  • G_ArchAngel #138140
    Massa teljesitmenyen latszik leginkabb, hogy a Ferrari messze a mezony elott jar. Kezd olyan lenni, mint a Red Bull volt, ezzel lassan csak az nem tud nyerni, aki nem ul benne.
  • Kit--Kat
    A jobb az finom kifejezés.

Az tetszik, hogy Kimi akármit csinál ezzel a Lotussal sehol sincs úgy értékelve mint ALonso.

Alf egy 2x olyan nagy költségvetésű csapatnál hajt ahol oylan huncutságoktra, mint a rajtelektronika, vagy a légkulcs milliókat költenek, amely kis részletek óriásit számítanak, pláne, hogy a legjobb autója is van. Ennek ellenére csodaként írják le a győzelmeit és ahogy Jordan mondja, Kimit kb. semmibe veszik a "láthatatlan" eredményeivel..

Most olvastam James Allisont. Aszondja Alonso egy másik liga, Kimi is jó, de megint elvérzett a verseny elején. Könyörgöm tehettt róla, hogy Hamilton miatt fékeznie kellett egy amúgy kigyorsítási poton eközbben Alonso padlón elmetn melettük? Ha ez fordítva lett volna, Alonso lenne a futam áldozata. A tavalyi hype nagyon átjött. Írom ezt úgy, hogy Alonso hatalmasat ment, de könyörgöm ismerjenek már el más teljesítményeket is.
  • lac coo
    No most én nem értek hozzá, de ha olyan gumi lenne ami 30 kört bír, akkor is előbb elfogyna a Redbullon mint a Lotuson, nem ? :D
    Akkor meg ugyanúgy úgy komoly hátrány.. ..akkor miért sírnának, hogy ne legyen kerékcsere ? :)))
  • IXEMGabeo
    Bahreinben azért esett hátra, mert folyamatos harcban volt, ahogy a Mclarenek is...itt most okosan spórolt
  • paj01
    Rosberg 3 kiállása elég merész a mercitől:D Bár nem lett rossz a pozíció. Ki tudja 4el mire ment volna, haminál nem jött be...
  • zzeN
  • McCartman
    De tavaly öt különböző csapat nyert az első öt versenyen.
    Most szó sincs efféle diverzitásról, sokkal tisztább a kép.

Mondjuk az erősorrend talán nem a legjobb szó a jelenlegi helyzetre, érzékenygumikkalleghatékonyabbanbánó csapatok sorrendje.
  • desigo

• G_ArchAngel #138132
    A Ferrari pedig a Lotus-nal is jobb szerintem.
  • a.carkey
    No igen, a sírás unalmas, különösen ennek fényében!

"Ami a gumihelyzetet illeti, a Lotus francia főnöke szerint nem sok minden változott: ők továbbra is jól boldogulnak a Pirellikkel, amit Räikkönen alternatív, három kiállásos stratégiája is bizonyított. 'A gumik mindenki számára egyformák. Hiába a változások a keveréken, sok minden nem változott. A Pirelli célja az volt, hogy olyan gumit készítsenek, amely húsz körig tart – nálunk pedig bírt is ennyit.'"
  • precise
    A Red Bull megint sír. Mindenkinek ugyan olyanok a gumik, mindenki ugyanannyit tesztelhette őket, nem értem a problémájukat, tudták mire számíthatnak még is csak akkor kezdtek el sírni amikor rájöttek, hogy az ő autójuknak nem fekszik annyira.
  • a.carkey
    Ezt a pályát baromira ismerik. Úgy vágják ezekkel a Pirellikkel is, hogy melyik méteren mi történik, mint sehol. Aki beszorul a másik mögé, az veszít. A két ferka átment, Kimi beszorult. Ráadásul a boxban a Lotus most sem ferka szinten mozgott, úgyhogy további plusz másodpercek mentek el. Kimi ráadásul - nagyon helyesen visszavett. Massát még ráeresztették, hátha elkezd menni, elkopnak a gumijai, és Massának összejön a második hely, de Kimit qurvára nem érdekelte a győzelem miután lejött, hogy nem úgy működött a stratégia, ahogy tervezték. De meg kell előzni Vettelt, így indul a történet.

Bár a ferka nyert, szerintem - látva Kimi 2012 első futam óta nyújtott teljesítményét, és látva, hogy képes nyerni és második!, nem pedig harmadik helyeket behúzni a Lotus, szerintem van esélye neki is.
  • a.carkey
    Erősorrendről írsz. Ezért írtam a brekegést. Tavaly Maldonado nyert ugyanitt ...
  • a.carkey
    A merciket lekörözték, vagy csak benéztem? :)