182114
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#138166 5 futam után ezt kijelenteni úgy, hogy összetettben Alonso a 3., a csapat a 2. és 1x sem rajtoltak a poleból... Ja és úgy, hogy a RB vezeti mindkét tabellát.... ámen engem meg lehet győzni de csak összehasonlításképpen megjegyezném, hogy az RB Vettel-el 2011 ben 5 ből 4-et nyert és volt 4 pole és 118 pontot szerzett úgy, hogy a második helyezett 77 ponttal követte... de tényleg ugyanaz. -
#138165 -
#138164 Honnan tudod, hogy Hamilton, vagy Alonso mit hozna ki a Lotusból?
Vagy esetleg szegény Kubica.. Szerintem vezetnék a VB-t..
-
IXEMGabeo #138163 Azért Grosjeannak idén több a pechje, mint tavaly, amikor önhibából szúrt el rengeteg rajtot...
Egyébként 1 körön még Kiminél is gyorsabb akár, ha úgy vesszük, csak idén sehol nem jött neki a lépés eddig és lásd csak őt hátráltatták technikai tényezők... -
paj01 #138162 Lotusnal a gyenge rajtok illetve gyenge első körök több mint valoszinu h összefügg a rendkivul jo gumikimelessel. Ezert fosok kvalin is, sőt sztem esőben is. Ez egy ilyen bicikli, vhol bekell áldozni, hogy más téren jo legyél. Ezek a gyorsan kopó pirellik most versenyben tartják a Lotust de ha elkezdik buzerálni mert rinyál a többi csapat akkor annyi volt. Kimi megint 3. lesz idén. Ferkánál RB nél öntik a milliokat a fejlesztésekbe Lotusnál meg tejet is kuponnal vásárolnak kb:D
Amugy látszik mennyit jelent egy top pilóta. Lotusról csak azért derült ki h jó autó mert Kimi ül benne:D Ha gronyáron mulna az elmult evekhez hasonlo teljesitmenyt nyujtanának. -
IXEMGabeo #138161 F1 lájv
Flame on
Természetesen a gumik a téma -
G_ArchAngel #138160 Lattad azt a filmet, hogy Hidalgo?
Na, a Lotus a musztang, a Red Bull es a Ferrari pedig a versenyre tenyesztett teliverek. -
McCartman #138159 Mezőnyben is csak elporoszkál különösebb izgalmak nélkül de lám a Lotussal működik ez a stratégia. -
McCartman #138158 Az biztos. De oka akkor sem lesz rá. -
#138157 Nem Kimi miatt, hanem a Lotus miatt. Eddig ha minden oké volt, ugrott 3-4 helyet, amikor nem, nos, elnézést kért tőle a saját csapata. -
#138156 Ahogy a Brawnt is anno, bár most több a futam, és jóval kiegyenlítettebb a mezőny. -
#138155 Barcelona. Montrealban már ismét sírni fog a RB fölény miatt, különösen, ha valamelyik RB behúzza Monacot. -
#138154 http://www.motorsportal.hu/forma1/pirelli-a-kvalifikacio-eredmenyet-akarjak-latni-a-versenyen-megkaphatjak-c49187.html -
G_ArchAngel #138153 Nem, ha Alonso nyer es Massa nagyon lemarad, akkor Alonso jo.
Ha Alonso nyer es Massa tartja a lepest, akkor a Ferrari jo.
Remelem igy erted.
(Raikkonen is bizonyított már és idén van esélye Keke Rosberggé válni. - hetvegen nekem is ez jutott futam kozben az eszembe: Vettel es Alonso korbeveri egymast, Raikkonen meg konstans elhozza az 'ezustermeket') -
#138152 Ha Alonso nyer, jó a Ferrari.
Ha nem nyer, akkor Alonso szar.
Ha Kimi nyer, akkor kihozta a maximumot a semmiből, ha nem nyer, akkor gyenge háttér, hiába ő a legjobb.
Bárki tud ilyesfajta elméleteket gyártani attól függően, ki a kedvence.
Raikkonen is bizonyított már és idén van esélye Keke Rosberggé válni.
Mondjuk a statisztikákat nem vágom pontosan, de róla úgy tudom, hogy konstans teljesítménnyel lett vb anno. -
#138151 azért néha összejön neki pár szép rajt :D
-
#138150 Tegyük hozzá, hogy Rai nem egy harcos típus. Minden rajtja szar konkrétan. -
#138149 -
IXEMGabeo #138148 Aztán tavaly is szépen sunyiban vb 3. lett Kimi:D -
G_ArchAngel #138147 Nem Raikkonenrol szol ez.
Alapvetoen az egesz Lotus csapatot nezik levegonek es eselytelennek. -
IXEMGabeo #138146 Ez így van Alonso picsáját pokolian nyalja a média ellenben Raikkonen akkor kerül a köztudatba, ha éppen beszól egyet, elintézik annyival, hogy most nem aludt a volánnál a jégember és, hogy tudja mit csinál meg mindenki az ivászatával foglalkozik.
Szimplán marketinges kérdése az egész... -
IXEMGabeo #138145 csak addig nem szednének össze annyi hátrányt ergo jobban tudnák nyomni...hülyeség -
McCartman #138144 A mai F1ben nincs sok jelentősége az időmérőnek, ahogy láthattuk. -
#138143 hát, azért időmérőn még nem a legjobbak. Redbull pedig ott is topon volt mindig -
McCartman #138142 Alonso az állandó önsajnáltatástól eljutott a 'talán mi lehetünk most a legmagabiztosabbak' és a 'fantasztikusak a kiállásaink, a rajtjaink, a gumikkal is jól bánunk... ezek mind olyan összetevők, amik ahhoz kellenek, hogy megnyerhessük a bajnoki címet' féle nyilatkozatokig.
Ez azért sokat sejtet. -
#138141 2011-es szindrómától tartok csak Ferrari köntösben annyi különbséggel, hogy ennek felállva fog tapsolni a sportszakma. -
G_ArchAngel #138140 Massa teljesitmenyen latszik leginkabb, hogy a Ferrari messze a mezony elott jar. Kezd olyan lenni, mint a Red Bull volt, ezzel lassan csak az nem tud nyerni, aki nem ul benne. -
#138139 A jobb az finom kifejezés.
Az tetszik, hogy Kimi akármit csinál ezzel a Lotussal sehol sincs úgy értékelve mint ALonso.
Alf egy 2x olyan nagy költségvetésű csapatnál hajt ahol oylan huncutságoktra, mint a rajtelektronika, vagy a légkulcs milliókat költenek, amely kis részletek óriásit számítanak, pláne, hogy a legjobb autója is van. Ennek ellenére csodaként írják le a győzelmeit és ahogy Jordan mondja, Kimit kb. semmibe veszik a "láthatatlan" eredményeivel..
Most olvastam James Allisont. Aszondja Alonso egy másik liga, Kimi is jó, de megint elvérzett a verseny elején. Könyörgöm tehettt róla, hogy Hamilton miatt fékeznie kellett egy amúgy kigyorsítási poton eközbben Alonso padlón elmetn melettük? Ha ez fordítva lett volna, Alonso lenne a futam áldozata. A tavalyi hype nagyon átjött. Írom ezt úgy, hogy Alonso hatalmasat ment, de könyörgöm ismerjenek már el más teljesítményeket is. -
#138138 No most én nem értek hozzá, de ha olyan gumi lenne ami 30 kört bír, akkor is előbb elfogyna a Redbullon mint a Lotuson, nem ? :D
Akkor meg ugyanúgy úgy komoly hátrány.. ..akkor miért sírnának, hogy ne legyen kerékcsere ? :))) -
IXEMGabeo #138137 Bahreinben azért esett hátra, mert folyamatos harcban volt, ahogy a Mclarenek is...itt most okosan spórolt -
paj01 #138136 Rosberg 3 kiállása elég merész a mercitől:D Bár nem lett rossz a pozíció. Ki tudja 4el mire ment volna, haminál nem jött be... -
#138135 -
McCartman #138134 De tavaly öt különböző csapat nyert az első öt versenyen.
Most szó sincs efféle diverzitásról, sokkal tisztább a kép.
Mondjuk az erősorrend talán nem a legjobb szó a jelenlegi helyzetre, érzékenygumikkalleghatékonyabbanbánó csapatok sorrendje. -
-
G_ArchAngel #138132 A Ferrari pedig a Lotus-nal is jobb szerintem. -
#138131 No igen, a sírás unalmas, különösen ennek fényében!
"Ami a gumihelyzetet illeti, a Lotus francia főnöke szerint nem sok minden változott: ők továbbra is jól boldogulnak a Pirellikkel, amit Räikkönen alternatív, három kiállásos stratégiája is bizonyított. 'A gumik mindenki számára egyformák. Hiába a változások a keveréken, sok minden nem változott. A Pirelli célja az volt, hogy olyan gumit készítsenek, amely húsz körig tart – nálunk pedig bírt is ennyit.'" -
precise #138130 A Red Bull megint sír. Mindenkinek ugyan olyanok a gumik, mindenki ugyanannyit tesztelhette őket, nem értem a problémájukat, tudták mire számíthatnak még is csak akkor kezdtek el sírni amikor rájöttek, hogy az ő autójuknak nem fekszik annyira. -
#138129 Ezt a pályát baromira ismerik. Úgy vágják ezekkel a Pirellikkel is, hogy melyik méteren mi történik, mint sehol. Aki beszorul a másik mögé, az veszít. A két ferka átment, Kimi beszorult. Ráadásul a boxban a Lotus most sem ferka szinten mozgott, úgyhogy további plusz másodpercek mentek el. Kimi ráadásul - nagyon helyesen visszavett. Massát még ráeresztették, hátha elkezd menni, elkopnak a gumijai, és Massának összejön a második hely, de Kimit qurvára nem érdekelte a győzelem miután lejött, hogy nem úgy működött a stratégia, ahogy tervezték. De meg kell előzni Vettelt, így indul a történet.
Bár a ferka nyert, szerintem - látva Kimi 2012 első futam óta nyújtott teljesítményét, és látva, hogy képes nyerni és második!, nem pedig harmadik helyeket behúzni a Lotus, szerintem van esélye neki is. -
#138128 Erősorrendről írsz. Ezért írtam a brekegést. Tavaly Maldonado nyert ugyanitt ... -
#138127 A merciket lekörözték, vagy csak benéztem? :)