FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

a.carkey
Végleg le kellene ezt zárniuk. Végleg.

Mondják ki: ha ilyet látunk, elvesszük az összes pontotokat pilótástól és csapatostól. A FIX az legyen FIX. Amíg ez meg nem történik, nincs visszatartó erõ. Állandóan próbálkozni fognak, mégha érthetõ is, hogy miért.

A medve nem játék.

a.carkey

A medve nem játék.

a.carkey
Lteebee
A generált turizmus áfájából egy szezonban visszajön.

Magyarország! Ne feledd halottaidat, mint vádlók élnek ők.

mcmoha
Gyulai cigibol beszedi.<#zavart1><#idiota>

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

Dietrich
Pálya változtatás nélkül, 1 milliárdot kell már most a Hungaroringre költeni.
Szóval az igencsak 1,5-2 millird lesz..

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

Master91
Szujó Zoltán
Tegnap szinte a teljes magyar sajtó konkrétumként közölte, hogy 2021-ig meghosszabbították szeretett Hungaroringünk szerzõdését a versenynaptárban. Ettõl azért még igen messze vagyunk. Bár pontosan tudom, hogy Bernie Ecclestone kézfogása felér néhány pecséttel és aláírással, Mr. E.-nek lesz néhány kérése az aláírás elõtt. Ha úgy tetszik, feltétele. A Hungaroring által kiadott sajtóközlemény, illetve néhány beszélgetés alapján nekem úgy tûnik, Ecclestone abbéli szándékát fejezte ki, hogy nyitott a 2021-ig történõ szerzõdéshosszabbításra. Ehhez újra, illetve le kell aszfaltozni a pályát és a bukótereket, változtatni kell a nyomvonalon, modernizálni kell a kiszolgálóépületeket és az ambulanciát. Ez utóbbit még idén megkezdik. Aztán 2013-ban megkezdõdhetnek a tárgyalások a 2016 utáni idõszakról, sõt, talán a jövõ évi Magyar nagydíj alatt már be is jelentik, hogy a felek aláírták a szerzõdést 2021-ig. Szurkoljunk, örüljünk, csak ne túl korán!
Norbi1990
Toyota jövõre Le Mansba fog nyerni 😄
A gyorsaságuk megvan hozzá.
DasIsFuck
és milyen jól tették, hogy kivonultak.

fõleg mikor úgy döglõdik az összes gyár szinte.

"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"

Trulli jó volt a Toyotával viszont a 2009-es évadban tényleg nem hozta ki belõle a maximumot se õ, se Glock. Pedig akkor év elején és még 1-2 pályán élautó volt a Toyota. Ha bent maradnak a 2010-es évük új pilótafelállással sikeresebb lehetett volna mivel jó volt a 2009-es alapjuk

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Totti5
Honda Minardi szintjén volt. Toyota autója jó volt, csak nem volt pilóta aki kihozta volna belõle a maximumot.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

a.carkey
Egy ilyen nyomvonal pl. érdekes lenne.

A medve nem játék.

a.carkey
Írod a Toyotát és Buttont. Button kinél is ment? Na ezért! 😄

A medve nem játék.

Lteebee
Ha Ecclestone megéli.

Totti5
Toyota azért szállt ki mert egy feneketlen kútba lapátolta a pénzt és nem jöttek azok az eredmények amiket elvártak, igaz abban õk is hibások, hogy nem szerzõdtettek le egy Kimi, Alonso, Button kaliberû pilótát.

BMW azért szállt ki, mert szintén sok pénzt vitt el és nem jött az a siker mint amit vártak a különválás után, akik amúgy mindenbõl kivonultak és csak DTMre koncentrálnak most ( ahol elsõ évükben meg is nyerték az egyéni VBt persze ehhez olyan pilótát is szerzõdtetek le ).

Honda katasztrofális volt, csoda hogy addig bírták a japók.

Ki vonult ki azért mert ez nem autóverseny???

RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.

Botond
Ez már nem autóverseny, nem véletlenül szállt ki minden autógyár. Az autóipari éllabor mostanra aerodinamikai teszt környezet lett egy semmire se jó carbondobozhoz...
Master91
Kíváncsi vagyok mit ígértek neki ( mármint lesz e valami átépítés, ilyesmi )
Totti5
<#eljen><#eljen><#eljen>

FeikG
Ha megéljük!

passatgt
Ecclestone rábólintott, 2021-ig biztosan lesz Magyar GP

FeikG
AZ! Úgy kb 8 éve...

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

te modi vagy? vagy, hogy tudtál hsz-t törölni?

Napi rutin. <#nevetes1> <#idiota>

Lteebee
5 év után megint elkezdtem olvasgatni, néha írni is.
Az alapszabályokat persze betartom: Kimit nem szídni, Fernandot nem dícsérni!
XD

a.carkey
Kimi meg csak nyert, mi? 😄

A medve nem játék.

FeikG
Ennyi év után újra itt?
Csak nem lázba hozott ez a "emelt szintû" topic?<#eplus2>

V43 1105
😄😄D:

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

szerintem már szánalmas, hogy Vettelt próbálják támadni és ahogyan Hami nyal Alonsonak...egy élautóval nekik is beleférne 1-2 hiba, ha a kocsi kompenzál pff...

kifli
Ettõl teljesen függetlenül az autónak a része a motor. Ha szar a motor, szar az autó. Az autónak, mint egésznek kell összeállnia, és ez a vezetõ tervezõ feladata, hogy ezt elérje.

Ma már, mivel csak néhány motorbeszállító van, nemtudnak beleszólni annyira a dolgokba mint régen. Bár a mostani motorok közt nincs akkora különbség (ferrari-merci-renault), ami meghatározó különbség lenne. Minddel lehetne vb-t nyerni, nem a motoron múlik. Megbízhatóság szempontjából, talán a merci most a legrosszabb, illetve renault-nak is voltak generátorgondjai. Talán a ferrari a legmegbízhatóbb idén.
Lteebee
Számomra sokszor úgy tûnt, mintha a RB még sokkal jobb tudna lenni, csak nem akar 1-2 másodperccel gyorsabb lenni a következõnél, mert a F1 elvesztené a nézettségét.
Mintha idõmérõkön hagynák, hadd vergõdjön a többi csapat, aztán a végén kicsit megnyomnák, hogy azért mégis õk induljanak az élrõl.

Jeffjohnson
Görbe tükörbõl egy részlet amin érdemes elgondolkodni:
Hamilton mondta:

"Szerintem Fernando precízebb" - magyarázta. "Minden kanyarcsúcspontot eltalál. (Vettel) úgy a leggyorsabb, hogy rendszeresen lecsúszik róluk. Ilyenkor az jár a fejemben, hogy te jó ég, én akkor sem tudnám összehozni ezt a köridõt, ha mindenhol a határon egyensúlyoznék. Az autója ennyivel jobb mindenki másénál."

Oké, hogy az elkeseredettség mondatja ezt vele de mindenesetre ha igaz akkor érdekes.

Jeffjohnson
A költségvetési plafonnal nincs semmi gond más sportokban ez tökéletesen mûködik. Az, hogy ezt ténylegesen tudják-e ellenõrizni nem tudom. A fõ gond pl a motorfejlesztés leállítása bár ha a Ferrari korábbi dominanciáját nézzük ez sem feltétlenül állja meg a helyét.

Inkább átgondolt a sport szempontjából építõ jellegû változtatások kellenek. Pl: két rövidebb futamot egymás után fordított rajtsorrenddel szívesen megnéznék az F-1 ben vagy egy ilyen safety car os "összerázós" dolgot mint a Nascarban de lehet csak a mechanikai tapadást kellene növelni és mindjárt más lenne a helyzet vagy csak 1 szerelõ kerekenként kerékcseréknél.
Évek óta hiányolom már az elsõ helyen történõ oda-vissza elõzést. Ez a nagy aero fejlesztés máshoz sem vezet mint, hogy kevesebb az elõzés éppen ezért egy ilyen felemás DRS rendszer kell csakhogy elõzni lehessen.

Master91
Lteebee
Pár hsz-t töröltem.
Meguntam a hosszan tartó hemzsegéseteket.
Vak ordít vakkal, hogy az miért nem bír látni.
További offért megy a bünti, aztán a ban.
Akikre vonatkozik, tudják, hogy róluk van szó.

ScarY MAN
És most szakszerûen egy légkalapáccsal szedd darabokra a géped és mond fel a netes szerzõdésed.

Kicsit unalmas már hogy itt vitáztok. 4 adok-kapok hsz után kezdõdik az egész elõröl. bahhh 😞

...

Ulvar
De nem a csapat fõtervezõje tervezi a motort😊 max megmondja mit merre hogyan szeretne😊
Régen könnyebb volt egyébként dominálni szerintem.

kifli
A motort is mérnökök tervezik, hogynetehetnének már róla, hogyha szarul terveznek meg valamit?

Ez is odavissza igaz, hiába volt pl a hondának, vagy a toyotának nagyon jó motorja, mégsem tudtak nyerni, mert ott mással volt gond.
kifli
Azt én honnan tudjam, ilyen szinten nem látunk be a csapatba kívülállóként. Valami nem klappolt a leírt dolgok közül.

Vagy a pilóták nem tudták az autót vezetni, vagy nem tudtak nyertes autót építeni, vagy nem tudták beállítani az autót (bár ennek kevés az esélye).
Szerelõgárda emlékeim szerint jó volt. Illetve taktikailag sem láttunk hatalmas melléfogásokat.

#131116: Mi nem faszság szerinted? Hogy tépitek olyanon a szátokat napok óta aminek semmi értelme?

#131119: A motor is az autó része. Tehát, ha a motor gyenge volt, akkor az autó is, hiába volt jó aero szempontból, illetve, ha az autó olyan, hogy nagyon gyors, de 2 kör alatt megzabálja a gumikat, akkor megintcsak nem jó az az autó.
Idén és elõzõ évben is bukott ezen a merci nagyon sokat. Hiába tudtak a többiekkel menni, ha az autó 2x olyan gyorsan zabálta a gumikat.
Master91
Igazából az FIA azé nyomorult, mert hajkurássza ezt a kölcségvetõsdis dolgot. Meg a környezet kímélõséket.
És meg lehet nézni hogy néz ki a pálya a verseny után, tiszta gumi darab az egész.

Kicsit túlzásba van véve a költség vetés, de szerintem a mostani helyzeteket nézve ez vagy 4-5 csapatnak biztos jól jön.

Esetleg olyan megoldás lenne jó, hogy leülne az összes csapat + FIA, és pár alapvetõ szabályt alaposan át gondolna.
Jeffjohnson
Hajló szárnyakat szépen használta tavaly is az RB szerintem-e téren mindenkinél több tapasztalatuk van. Emlékezzünk csak azokra a képekre mikor a szabály szerint "mozdíthatatlan" fix magasságú RB szárnyak szépen lehajlottak és ezek nem olyan dolgok amiket én találok ki, képek is készültek mégsem tett semmit az FIA. Ez nem az elsõ eset pl: diffuzor mizéria hozott 1vb-t Buttonnak vagy ott voltak az F csatornák.... sorolhatnánk még, mindenki tudott róla az FIA is mégsem tettek ellene. A baj csak az, hogy ezek nem kis kapuk ezek vbket döntenek el az FIA töketlensége miatt.

Szerintem a szabályokon kellene lazítani több mozgásteret (legyen megint teszt és motorfejlesztés) és nyilvánvalóbb határokat szabni és ha azokat átlépik kõkeményen büntetni kellene. Akkor lehet megszûnnének ezek a trükközések mert nevetségesnek tartom, hogy egy motorsportban a motor az egyetlen amit nem lehet fejleszteni.... hírek vannak arról is, hogy mégsem lesznek új motorok.

Régen többet kellett küzdeni mert voltak más váltózok is mint már írtam, motor! gumi! tehát hiába volt über a jármû😊 ha a motor gyengébb volt vagy a gumi szar.... tehát nehezebben állt össze a cucc mint most.

De majd hallunk egy részletes elemzést mester és tanítványaitól<#nevetes1><#nevetes1><#nevetes1> ahogy eddig is<#vigyor2>

És amit le írtál akkor mond el mi hiányzott pl. a Toyotánál?😊

Az már az elõbb is látszott kis barátom...

Nyugodtan rám lehet hagyni csak szerintem nem faszság.
De az is már hogy te le írod a véleményed és érvelsz mellette te teljesen rendben van ezért van a fórum szerintem, de ne ez a iqlight aki egy teljesen normális kommentre ugat mint a kutya... és azóta is itt teszi a primadonnát😊

Jaj te kis butus már megint csak úgy sorakoztak az érvek... ja hogy érvelni nem tudsz tévedésed be ismerné még annyira sem...
Az ilyen mentalitású embereket ismerik minden fórumon.... ahogy az elõbb mondtam nulla érv, csak személyeskedés.. arcozás egy fórumon😄D ami már vicces😄D és te unod gond el te mennyire unalmas vagy aki azt hiszi hogy bárkinek beugathat bármit mert akkora király😄

DasIsFuck
13 vagok te huje<#duhos2>

"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"

ScarY MAN
+1

...