FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kifli
Milenne ha mondjuk ráhagynátok ezt a faszságot?
Az f1 csapatsport.

A vb címhhez, kell:

- egy jó tervezó/tervezõgárda
- egy jó szerelõgárda
- egy jó taktikus
- egy jó pilóta.

Ha valamelyik nincs meg, akkor bukta és kész. Vettel sem lett volna vb, ha egy hrt szintû csapat van mögötte, ahogy az rb sem lenne vb autó, ha mondjuk baumgartner zsolti vezeti. És ez vonatkozik az összes korábbi f1 pilótára, és autóra.
Az össze pilóta a csapatának köszönheti, hogy vb lett, ha úgy nézzük.
Azért, ha Newey nem lenne ász, akkor nem kapkodna érte a Ferrari sem😊 Alonsoék is irigylik a Red Bullt pont ezért szóval ez a része nem alaptalan. Dehát Newey alatt már a Mclaren és a Williams is bajnokcsapatok lettek és ott van pl Hakkinen példája, aki szintén Newey ideje alatt nyert 2 világbajnokságot tudom õ többet küzdött ellene, mint Vettel (bár ez azért nem teljesen igaz a 2010-es évre pl) úgyhogy ennyi erõvel Hakkinen vb címei is csakis Newey érdeme lehet nemde?😊

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

benőmenő
Egy kicsit túl van misztifikálva ez a Newey 😄
Õ "csak" a fõtervezõ, mellette még jó néhány mérnök van, akik a gyárban összehozzák mindezt. Meg persze kell egy megbízható pilóta, aki köré lehet mindezt építeni és ki is hozza az autóból amit lehet, ezt pedig Vettel úgy tûnik jól csinálja.
Master91
Van egy ötletem. Lõdd le magad 😄
Már tényleg elegem van belõled.

Össze-vissza beszélsz, nem fejtegetem ki hogy miket hogyan, eleget fejtegettem, míg te csak bombáztál a szebbnél szebb beszólásaiddal.

Érvelést tõled, hogy Newey az Isten az egész F1-be, Vettel meg sehol se lenne nélküle, véletlenül se láttam.
Talán mert egy forintot se érsz.
Innentõl kezdve nem fogok válaszolni neked, ha az anyámat szidod akkor se.
Nem csak itt, de már máshol is lejárattad magad, próbálsz bölcselkedni, de nem jön össze, sajnálom.

Köszönöm szépen a rám fordított idõd.
kifli
félig off: A nokia wp8-as kamera driverei:

Package: Nokia.Driver_Camera_DFC.Hakkinen_Polaris3x
Package: Nokia.Driver_Camera_DFC.Mansell_Cobra
Package: Nokia.Driver_Camera_DFC.Prost_Sunkka
Tudod mi a baj? hogy egyszer beírtam hogy Newey nélkül az RB és Vettel nem lenne VB egyszer sem, és ezt te azóta sem tudtad feldolgozni😊)) miközben kb aki egy kicsit is képben van mind helyesel?

Írd le nekem légyszives mi is volt ebben degradáló az RB és Vettel részére? mi? hogy egy kurva nagy zseni a fõtervezõjük? ez sértõ? na várom szeretettel....

Master91

Szóval se mondtam hogy Vettel az isten. Marha jó pilóta amit pl. te nem tudsz elviselni.
Én ezt tudom😊 régen voltak dolgok amiben lehetett különbözni, motorok ki meddig merte húzni😊 másik fontos dolog hiába volt fasza autód ha egyszer abban az évben szar gumiszállítónál voltál.. stb.. mert ilyen trükközés régen is volt bõven😊

Nincs ezzel semmi baj, pont ezt írtuk itt páran hogy Newey az isten, erre jöttél te hogy Vettelke az isten😊)))

Te hány éves is vagy? 12? ja akkor nem tudod õ elment 2x VB gyõztesként egy Ferrari nevû csapathoz akik kb 20 éve nem nyertek VB-t... és útánna is még pár évig nem nyertek Shumival sem... olvasgass...

Master91
Na, most robbantok <#eplus2><#eplus2><#eplus2>

Gábor Wéber
Nem akartam még betenni, de ez a mai nap slágere: a Red Bull orrkúpcseréje a hétvégérõl. A sárga orr-részt figyeljétek, hogy fordul keresztbe - hozzáteszem, hogy ez volt a sérült elsõ szárny, amivel elvitte a DRS táblát is.

Pro:
- az orr a szárnytartó pylonok elõtt fordul el, azok nem mozognak,
- a Caterhamnek korábban állítólag volt már gumi orrkúp borítása a gyûrõdõ-zóna fölött, "ráhúzva" arra
- az autó átment a rugalmassági teszten
- túl rövid az orrkúp ahhoz, hogy bármilyen elmozdulása lényegesen befolyásolja a leszorítóerõt és a kameraházak is semlegesek aero szempontból

Kontra:
- Szingapúr óta az RB8 hosszabb orrkúpot használ
- ha nem lenne elõnyös, nem mozogna ennyit

Mindentõl függetlenül: a többiek megint elbújhatnak ötletek tekintetében, pedig a "programozott" flexibilitású anyagszerkezetek lassan harmadik éve van terítéken és mégsem tudja senki úgy használni, mint Newey-ék.
nyuny01
+1

"Sokszor megbeszéltük, hogy gyenge autóval a jelenlegi szabályok alakulása szerint képtelenség nyerni világbajnokságot..."

\"Az élet is olyan mint a póker : Ha nem kockáztatsz, nem is nyerhetsz semmit.\"

DasIsFuck
nyilván schumacher is a mezõny leggyengébb autójába nyerte a 7 vb címét.

szánalmas próbálkozások, de hát már csak ez maradt a Vettel utálóknak...<#mf1>

"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"

nem fikázlak ugyanez érvényes Hamiltonra és anno Montoyára is, akik eddig csak élcsapatban versenyeztek nyertes autóval. Hamilton esetében a kivétel 2009, Vettel esetében a 2008 kivétel...Sokszor megbeszéltük, hogy gyenge autóval a jelenlegi szabályok alakulása szerint képtelenség nyerni világbajnokságot...nem fikázlak nyugi

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

mcmoha
Az tuti. <#eplus2>

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

Jaja remek pilóta.. majd ha így nagy királyan 3x VB-ként elszerzõdik egy akkor éppen fos csapathoz és ott is nyer VB nálam majd akkor lesz igazán jó pilóta, pont leszarom hány VB-t nyer... lehet fikázni..

a.carkey
Ne csak a helyezéseket nézd, hanem az idõkülönbségeket az SCk elõtt! Teljesen más a verseny képe, ha nincs SC, és ha van.

A medve nem játék.

pedig a magyar káromkodás tényleg gyönyörûen alpári😄

bardocz
Ha lenne magyar versenyzõ, magyar versenymérnökkel, akkor õk soha sem kerülnének élõ adásba 😄
Ez érdekes

Mondjuk csak a szöveg utolsó része. Elejét meg Coulthard felfújja kicsit😊)

azt márcsak heccelésként írtam, de végülis igaz, mert mind a mezõny legjobb versenyzõi, akik ott vannak😄

ja csak azt még nem is mertem megemlíteni, hogy a box után lemaradva, de 4. helyen autózott...Szerencse ide vagy oda, Vettel még a szárnycsere nélkül SC nélkül ugyanott lett volna, mint a futam végén ki lehet számolni

FeikG
Ez sem igaz teljes mértékben!
Az elsõ SC legalább annyit ártott,mint segített..a 2. meg 1 helyet jelentett neki,mivel a 4. helyre erõbõl jött fel..
Mindenki elfelejtette,hogy sérült elsõ szárnya volt és kétszer volt bent a boxban és még ugye, a szárnycsere...

ui.
Mielõtt a sok idióta flémbe kezdene! ne tegye,mert nem fogok vitába bonyolódni,ebben a témában..............

Master91
Vigyázz, ilyen szavakkal innen hamar kinéznek.Bár te is tudod 😄
vagy Button tavaly Kanadában. Világ legszerencsésebb gyõzelme volt a sok SC miatt😄

Mondjuk Button nem csinált nagy ügyet a Szingapúri esetbõl mivel ez súlyosabb volt picit...Olyasmi volt, mint a tavaly idõmérõn látott Hamilton-Massa eset Szingapúrban szintén. + Ráadásul Button más vérmérséklet.

Elismerem, hogy Vettelnek mázlija volt a SC-okkal, de a Red Bullból ennek ellenére ugyanolyan szinten kihozta a maximumot, mint amikor pl HAMILTONNAK segített 2010-ben Kínában a sok SC. úgy anélkül az életbe nem került volna fel a 2. helyre, és még õ is Webbert leszorította a SC elengedése után...

ÓÓ ellendrukkereknek bármit fel lehet hozni ám😄 Unalmas, hogy szapulják Vettelt ilyen olyan baromi gyermeteg indokok miatt. Alig várom itt 1-2 fórumtárs képét év végén, amikor 3x vb lesz a mezõny egyik legjobb versenyzõje😄😄

ha Hamilton csinálja akkor bezzeg õ az überkirály...

Teljesen jogosan háborodott fel Ricciardora, aki belassított elõtte hirtelen én sem örülnék, ha a fiókcsapat rutintalan versenyzõje tenné tönkre a futamom egy SC-os buta eset miatt...

Ulvar
pont erre gondoltam amikor nyafizott. Bezzeg õ az ártatlan szende szûz, aki majdnem Szingapúrban (de már korábban is) csinált egy tömegcrasht az elején. Mert meglódult aztán hirtelen befékezett Button meg joggal gondolta hogy elindul a gyerek, aztán nem....na mindegy én már nem rántom fel az agyam ilyenen.

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

vettel hiszti

Szingapúrban mit is csinált ez az überpilóta SC után? Button majdnem belement, akkor meg lapított mint szar a gazban...

Mint ahogy most is, Rosberg elõzését követõen. Ha a mercisek nem rádiózzák, hogy pályán kívül elõzött, soha nem engedi vissza...

Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...

Ezt én sem értem, mi ez a baromi nagy hipe vettel körül..

Kiestek elõle, 2 SC.. Ennyi.. Na meg Webber is takarított rendesen.

Ezt a teljesítményt Sennától lefelé mindenkinek hoznia kell(ene).

Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...

a.carkey
Utoljára 1987-ben nyert a Lotus a Forma-1-ben, akkor Ayrton Sennával. A finn versenyzõ elmondta, hogy szerinte ez a csapat nem örököse annak, amivel a brazil ment:

„Ez hosszú idõ számukra, feltételezem. Nem gondolom, hogy lenne köztünk olyan ember, aki abban a csapatban is dolgozott. Ez egy név. Ez ugyanaz a csapat, mely volt Fernando alatt is, csak más a neve. Ez egy remek név nekünk, nagyszerû múlttal, de én a csapatnak versenyzek, legyen bármi is a neve. Nem érdekel ez, és ez a gyõzelem egyszerûen csak azoknak szól, akik elvégzik mindezt a munkát. Talán valaki szemében ez jónak tûnhet, de nekem tényleg nem jelent különbséget.”

😄

A medve nem játék.

a.carkey
Figyu, szerintem Vettel mostani versenytempóját szerintem ne vedd alapul, mert szinte új autót kapott az idõmérõhöz képest, mégha hátulról is kellett indulnia. Ha marad ott, amit elért, lehet, hogy nem lett volna képes hasonló sebességre. Ráadásul volt két biztonsági autós fázis is, tehát ha azok nincsenek, és ugyanolyan unalmas a futam, mint szokott lenni, nem biztos, hogy ugyanez a vége.

Azt felejtsétek el el, hogy ebben a kiélezett évadban, ezekkel a gumikkal valaki valaha is egy percet ad a második helyezettnek!

Alonso tényleg jó volt, de ne felejtsük azt se el, hogy kivárásra ment, mert ugye Vettel hátulról indult. Kimi viszont az elsõ SC elõtt Hamiltont üldözte, a második elõtt pedig próbált lelépni mindenkitõl, és elég komoly elõnyt épített ki magának, tehát vsz ha õ is úgy megy, hogy a végére tartalékol, vsz simán bírja Alonso tempóját, sõt, Alonso meg se próbálja õt befogni, ha nincs a második SC.

(Megj. amikor Grosjean - Perez - miatt behívták a második SCt, komolyan úgy kalkuláltam, hogy Raikkonen baszhatja az elsõ helyet. De most kivételesen skillbõl és autóból behozta, pedig Alonso nagyon megnyomta a végét.)

A medve nem játék.

desigo
+1
korrektül össze foglaltad
kifli
na, most hogy már ninsc 3 percenként 10 post, leírom a hétvégérõl a véleményemet, az elsõ 3 helyezettet kiemelve.

Kimi

Nagyot ment, ölébe hullt az elsõ hely, de ehhez kellett egy jó kvali, egy jó rajt, és egy hibátlanul végigfutott verseny, szép munka volt.
Nekem tetszik a stílusa, de szerintem már kicsit sok volt most. Legalább a csapathoz odamehetett volna, ha nem is ölelkezni de pacsizni. (ez beleférne még neki szerintem)

Azt hogy nincs miért ugrálnia gondolom arra értette, hogy egész éves teljesítményt kell nézni, most nyert, de az idén ez nem volt jellemzõ ugye.

Alonso

Nagyon tud küzdeni, ez most is látszott, utolsó körig határon autózott, ez látszott a felvételeken is, hogy olyan gyorsan ment be a kanyarba ahogy lehet, és olyan hamar állt a gázra ahogy lehetett. Szinte az összes kanyarban látszott, hogy csúszik az autó hátulja (a többiek autója nem viselkedett így, ugyanabból a kameraállásból nézve)
Szép teljesítmény volt tõle is, többet hozott ki a kocsiból mint ami várható tõle. Ha kicsit hamarabb kapcsol erre a tempóra, akkor talán támadási közelbe érhetett volna. (ugye egy ideig kimi volt a gyorsabb, gondolom Alonso ott spórolt a kerekekkel)

Vettel

Nagyot ment õis, számomra kicsit érthetetlen honnan van ekkora lendület a kocsijában, ha elsõ helyrõl indul szerintem több mint egy percel a 2. hely elõtt kelett volna végeznie. Persze ebbe az nincs beleszámolva, hogy mind a 2 sc-vel szinte csak õ nyert a mezõnyben. Illetve azzal is sokat nyert, hogy mire oda ért volna valaki olyan mögé, akivel érdemben harcolnia kelett volna, az vagy kiment elõle a boxba, és nem kellett mögötte autóznia, vagy kiesett.
Meglátásom szerint, a futamon egy pilótával kellett komolyabban küzdenie, mégpedig Buttonal a végén. Bár a friss lágy gumival itt is hatalmas elõnye volt.
Ezzel nem kicsinyíteni akarom az érdemeit, mert nagyot ment õ is.

Végkövetkeztetés

Akik most dobogóra kerültek, mind olyat mentek, hogy a teljesítményük alapján kijárna mindnek a dobogó legfelsõ foka.

a.carkey
Remek arcok vannak a Lotusnál. 😄

A medve nem játék.

repvez
Ulvar
V10, V12, V16 hmmm 😄

NYYYYYAAAAAAAAAAAAAAAAAAMMMM

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

LaszloLedzenyi
és milyen érdekes hogy nem kellet se kers se drs, se f csatorna hogy tudjon valaki elõzni, hmm régi szép idõk, na és persze a v10 hangorkán.

\"Életemet mindig egyedül a másodpercekért való harc töltötte be,és szívesen vállaltam az áldozatos,nélkülözéssel teli éveket,hogy megtanuljak vezetni,gyorsan vezetni,és még gyorsabban vezetni!\"

Palinko
minek öltözzön be ha nincs biztonsági öv se? 😄
a.carkey
Szinte egy trikó-szerû képzõdményben vezet. Az a komoly.

A medve nem játék.

bakkerman
de azért mégegyszer meghúzta 😄

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

azok😊

Palinko
de nem értem miért nem csináltak nagyobbat mert n em hiszem hogy akkora technikai különbség. vagy ezek még diagonálok voltak?
RatBaG
dafuq is this lõre?

Per Aspera Ad Inferi.

bakkerman
hétköznapi autókon is ilyen saga füstlik voltak

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

nyuny01
Persze hogy azt mondta jó lesz, mivel akkoriban csak virsli gumik voltak! 😊

\"Az élet is olyan mint a póker : Ha nem kockáztatsz, nem is nyerhetsz semmit.\"

Palinko
még mindig nem értem ki volt az aki ránézett ezekre a virsli gumikra és azt mondta jólesz.
Ez közelebb áll a rallyhoz, mint a mostani f1-hez😊 Leszorítóerõ nem sok volt, de itt inkább az egyensúlyt kell érezni, a mostani F1-ben viszont nagyobb precizitásra van szükség.

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

Master91
Csak az F1 és a Tour között mérföldek vannak.

Kicsit több tényezõ van F1-be mint a kerékpárba...
a.carkey

Monaco dizájnnal 😄

A medve nem játék.