182279
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Szép hanngja van -
Ilyen motor kell a F1be
-
De azért Bernie bácsi szerint tök jó irányba megy az F1... Röhely. -
IXEMGabeo #109814 Nurburgring még idén lesz remélem...AZ is pl egy tradícionális pálya sajnálnám... -
G_ArchAngel #109813 Nurnburgring mogul is kiszall a nemet allam...
F1 lassan atmegy Asia GP-be:( -
Wlanseraf #109812 Én viszont azt nem értem hogy mi ez a viszolygás az 1.6 turbó miatt?
1350 Le erős BMW M10 edzés motor mond valami? na mert az 1500 ccm volt:D -
IXEMGabeo #109811 Török lapértesülések szerint Törökországban 2012-ben nem lesz F1-es futam.
A kormány nemet mondott a megnövekedett rendezési díjakra.
Megosztás Twitteren Megosztás Facebookon Megosztás Google Bookmarkon Kövess minket facebook-on! Megosztás IWIW-en
Törökország 2005 óta látja vendégül a száguldó cirkusz mezőnyét. Az elmúlt években egyre kevesebben látogattak ki a török hétvégére, ami az F1-ben szereplő csapatfőnökök szerint ez nagyban a gyenge promóciónak tudható be.
Az elmúlt években több lelátót is meg kellett „nyirbálniuk” a szervezőknek, miután nagyon kevesen voltak kíváncsiak a Török Nagydíjra.
A Bernie Ecclestone-nal kötött szerződés idén lejár. Bernie az új kontraktusért kétszer annyi pénzt kér. A 26 milliós rendezési díjat erősen sokkalja a kormány, mely úgy határozott, hogy nem hajlandó fizetni.
A török Haberturk lap úgy fogalmazott, hogy az F1 elköszönt Törökországtól.
óó pedig jó pálya:( a 8-as kanyart imádom -
És ettől boldognak kéne lennem? :D
Komolyabb sportautókba még mindig nem ez a motor van... -
De a Forma 1 az nem utcai kategória! Ha arra vágyom akkor nézem a túra autó bajnokságot. -
Sztem teljesen jo a kis turbos motor, most ez a trend az utcai autoknal is. A teljesitmeny meglesz es jobban fog hasonlitani az utcai motorokhoz. 2.4es v8ast nem latsz, de 1.5os turbot annal inkabb. -
Ez se neormális. Tiszta röhely! Mi az, hogy a V8-as motor elavult?!? Fejlesszék könyörgöm!! Az én kocsimban nagyobb motor van mint ami ezekben az autókban lesz 2013-tól... Vicc. A környezet barát faszságot meg hadjuk meg az utcai autóknak de ne a Forma1-ben csináljuk könyörgöm! -
szvsz hülyeség, Mika Hakkinen egy olyan versenyző aki példa lehet bárki számára, a pályafutása bárm4ely szakaszában eltökélt volt a választott sportja iránt, egy pillanatig nem említeném Raikkonen-nel egy lapon.
De említeném mondjuk Sainz-l, McRae-vel, ..vagy kétkerekűektől Capirossi, Hayden.
..nem tudom ki mennyit keres, nem a pénz méri az embert szvsz,...és ez mellett tök mindegy is mivel Alonso itt van Kimi meg a nem.
..és azt kell mondjam, minden elismerésem mellett, mert én alapvetően csíptem mikor a maga választotta útra lépett, hogy ha nem villant valamit akkor ez nála a lejtő.
Nem kellene hogy az legyen, de a rally-s pályája ezt mondatja velem, mert akkor azt hittem hogy oké a Kimi (régi Kimi) újra előjön a rally-ban, ezt szereti igazán, ezt akarja csinálni..
oké, term. hogy nem megy minden hipp-hopp, nem jött be az első éve, akkor nyomom tovább hisz ezt akarom csinálni..
De nem.
..most mást akar csinálni, és ha ezt sem csinálja majd eredményesen, és innen is lelép, az kb. a vége.
Hamilton meg teljesen más eset, ő még mindig alakul mint karakter, mást sem csinált az F1 és a köztudatba kerülésének kezdetéig, mint versenyzett ahol csak lehetett. ...tette amit mondtak.
Nála majd most dől el mi is lesz. Button-t én is csípem, és ahogy az ilyen olyan reklámfilmeket nézem róluk, tökre nem számít kit csípnek jobban, mert ők ketten jól megvannak.
...bár két teljesen eltérő habitus, szal választhatóak.
De ott vannak és teszik a dolgukat -
Szerintem csak azért 3 hét összesen, mert Húsvét +2hét.
Mondjuk nemhiszem :D -
Elég sokat kell várni a következő F1-re. Még 2 hét. 
Dávid Sándor valami új cikket írt mostanság? -
Azt nem mondtam, hogy tudatosan, de a kérlelhetetlen versenyzői stílusával,az irgalmatlan sebességével, a hihetetlen pecheivel és a visszahúzódó konfliktus kerülő stílusával fűszerezve hihetetlen nagy nézői szimpátiát épített ki és ezzel nagyon jó eladhatóságot.
Ez az a kategória amit nem lehet tudatosan, ezt Hamilton esete is bebizonyította. Ő egy élő reklámfelület amit erre építettek fel és injekcióztak bele a köztudatba, és ő ki is szolgálja a a haknis részeket maximálisan. És még is Buttont többen kedvelik Angliában.
-
"apaaa, nem mosolyog az a szemét, nem szereteeeem!" :DD -
IXEMGabeo #109801 Hakkinen se mosolygott sokat, pont azért nem bírtam gyerekkoromban... -
G_ArchAngel #109800 hja, megszenvedtek vele:
Salo: lassu, keveset mosolyog
Mika: gyors, sokat mosolyog
Kimi: gyors, keveset mosolyog <- perfect Iceman
Heikki: lassu, sokat mosolyog
Nico: gyors, nem eleg finn -
Na meg annak az érdeme, hogy felépített egy ilyen jól eladható brandet. -
Team Lotus linked to Caterham tie-up
Erről ennyit :) -
Kubica szólt a néphez!
Robert, még csak 10 hét telt el a baleseted óta – hogy érzed magad?
Robert Kubica: „Most már kezdem sokkal jobban érezni magam. A felépülésem jó irányba halad: az erőm és a testsúlyom napról napra nő, így nagyon hamarosan elhagyhatom a Santa Corona kórházat.”
Pontosan mikor?
RK: „Még nincs pontos dátum, de remélem, hogy ez a következő tíz napban megtörténik.”
A kezed sérülésére vonatkozóan, milyen most a mozgathatósága?
RK: „Korlátozott, de ilyen helyzetben ez teljesen normális, mivel a mozdíthatatlanság hosszú időszaka miatt a kapcsolódó karizmok még mindig nagyon gyengék. A dolgok napról napra határozottan javulnak.”
Mesélnél egy kicsit a rehabilitációs programodról?
RK: „Amint elhagyom a kórházat, a monacói otthonom felé veszem az irányt egy kis pihenésre, majd Dr. Ceccarellihez megyek Olaszországba, ahol kezdetét veszi egy komoly rehabilitációs program, és egy előkészítő, könnyű edzési program.”
Hihetetlen a rajongók reakciója – miként segített ez a felépülésedben?
RK: „Be kell, hogy valljam, hogy elementáris volt, és igen, sokat segített. Valójában nem tudtam felfogni, hogy ennyire rengeteg szurkoló támogat engem. Ez nagyon hízelgő rám nézve, és megígérem nekik, hogy amikor visszatérek, abszolút mindent bele fogok adni.”
Rendszeres kapcsolatban maradtál a csapattal azóta, hogy távol vagy?
RK: „Igen, természetesen. Különösen a szezonkezdet óta folyamatosan érintkezésben vagyok a mérnökeimmel azzal kapcsolatban, hogy hogyan haladnak a versenyhétvégéken. Elküldik a versenybeszámolókat, így képben maradok, és mindenről informálva vagyok, mintha csak ott lennék a pályákon. Eric Boullierrel is folyamatosan kapcsolatban állok, akit az általános kondíciómról tájékoztatok.”
Idén eddig minden versenyt láttál, mi a véleményed az új szezonról és az LRGP eddigi teljesítményéről?
RK: „Igen, néztem őket, és kétség sem fér hozzá, hogy erős volt a szezonkezdet. Az autóban rejlő lehetőségek, amelyeket már a februári valenciai teszten én is észrevettem, úgy tűnik, bebizonyosodtak. Mint általában, most már az a fontos, hogy az enstone-i fejlesztési munkálatok folytatódjanak ezen teljesítményszint fenntartása érdekében. A srácok remek munkát végeztek ezzel az autóval, és biztos vagyok abban, hogy a fejlődés folytatódni fog.”
Végezetül, milyen üzenetet szeretnél eljuttatni a Formula–1-es világban lévő szurkolóidnak?
RK: „Nos, csak élvezzék az F1-es show-t, még ha én nem is vagyok ott jelenleg. Részemről, megpróbálom felhasználni a nehéz tapasztalataimat, hogy olyan erősen térjek vissza, amennyire csak tudok.”
Motorsportal -
Interlagosban újabb halálos baleset történt. :(
Interlagos sees second fatal accident in two weeks -
Loláknak (korábban a Reynardoknak is) volt kasztni road pályára és voltak ss pályákra is. nem volt olcsó mulatság..
a dallarákat meg oválokra tervezték azért kell a böszme nagy szárny utcai meg road pályákra. de még így sincs akkora tapadásuk.
F1-nek meg nem bohóckodni kellene ezekkel a szarokkal, hanem vissza a gyökerekhez.
Lassan a pilótáknak nem is az útra kel figyelniük, hanem zongorázni a kormány gombjain.
volt a ferkonál még a sumák időkben egy olyan kitalálás, hogy a sisak belső plexijére kivetítiti az ideális ívet. Lehet lassan ez fog kelleni :))) -
Emlékszem valamikor láttam tv-ben még cart vagy champcar volt, már nem tudom melyik, de arra emlékszem, hogy brutális venturi-csatorna bemenetek voltak az oldaldoboz elején. Na az olyannál, már igazából mindegy hogy van-e szárny vagy nincs, mert az csak tényleg finomhangoláshoz kell. -
:DD
Burdéj visszament az USA-ba és dallarába űlt.
LB-ben 3x nyert lolákkal..azt mondta ezeknek az autóknak a böszme nagy szárnyakkal sincs olyan tapadása mint volt a lolának ugyanott ;) -
Ezek olyan tipikus FIA-s szabályok, mint 2009-ben amikor kitalálták, hogy a nagyobb szárnyaktól biztos könnyebb lesz előzni :DDDD -
ez Bardocznak írtam
sry -
teljesen más aero ügyileg a kettő. ne hasonlíts sose egy zártkasztnit egy ow-el ilyen szempontból.
mikor kitalálták az FIA bohócai, hogy csökkenteni kell a sebességet az előzéseket nehézzé tenni, akkor álltak elő a barátdált gumival, a diffúzor mostani bevezetésével és egy aero elmmel. Ezzel a kanyarokban az autó stabailitását akarták csökkenteni ergo ne akkora gázzal menjenek ott is és az előzéseknél ne legyen klasszikus szélárnyék, hanem ahogy a rajzon is van piszkos levegő legyen.
Ha ezt a piszkos levegőt megszüntetnék újra a régi lenne akkor nem kel kers meg hátsó szárnyal való bohóckodás meg előzési zóna.
szerintem már ezen röhögnek más bajnokságok pilótái, hogy megszabják ettől-eddig előzhetsz. -
Akkor nem lenne gond, mert a szélárnyék egy természetes dologó a DSR meg egy mesterséges beavatkozás. Meg akkor nem csak 600 méteren lehetne előzni hanem bárhol. -
Oké ha most DSR nélkül lenne szívóhatás akkor műris nem lenne gond ha "átugorja"?:) amúgy ne felejtsük el hogy nagyon ott kell lenni mögötte 1 mpn belül hogy sikerüljön olyan sebességet elérni hogy előzni lehessen, tehát a rendszer jól működik és pont azt adja ami nincs és aami gond volt a múltban. -
Ja, és ha mindenkinek ugyan olyan, vagy hasonló lenne, akkor nem is lenne ebből előnye senkinek. -
Nem a diffúzor a fő probléma, bár szerintem az is, mert fura hogy kb minden más sorozatban ahol nincs diffúzor, ott előznek is. Én azt mondom legyen szívóhatás, kis felületű szárnyak, az autók hátsó részén ezt-azt szabványosítsanak, aztán egyből lenne is előzés nem kellenének ezek a mesterséges szabályok. -
Így ellenőrzi az FIA a flexibilis elemeket az F1-ben
-
No a mechanikai tapadásra hirtelen nem is gondoltam. De ettől még szerintem itt nem változtatna sokat, ha betiltanák, meg nem hiszem, hogy ez a probléma fő forrása. -
Sose hasonlits ossze kasznis autot OW-vel, mert teljesen mas. Ott sokkal nagyobb a mechanikai tapadas aranya, mint az OW eseten, ezert tudnak egymas seggeben menni! -
Azért egy Honda HSV-010 meg egy Lexus SC430 meglehetősen különböző. És ha a diffúzor rossz, akkor ugyan olyan kocsiknál is rossz.
Máshol vannak ezek az autók elbaszva, de ott nagyon. -
Egy karosszériás autó ultrabrutál diffúzorral sem fog annyi piszkos légáramlatot kelteni mint egy formula autó. -
Najó, de azok nagy része egyforma autó és kasznis. -
Azét nézzetek meg egy Super GT futamot. Ugyan úgy brutál aerodinamikája van a kocsiknak, mint itt, hatalmas diffúzorral, és tudnak egymás seggében menni. -
G_ArchAngel #109778 logikus, de gondolom amig megkapja a reszet nem fog sirni...