182279
  • Ulvar
    WSR 3.5-ben versenyzik most szép eredményekkel.
  • IXEMGabeo
    nem tudom...
  • Palinko
    ha jól emlékszek az első szárny is veszélyeztette sumit. az a srác hogy van aki 300 valamennyivel beleszaladt tavaly a felüljáróba? :D
  • szabii98
    :DD
    Akkor sry.
  • IXEMGabeo
    őő Kubica balesetét kielemezték mik azok az elemek, amik megvédték...ilyen infra vagy nem is tudom miféle videot mutattak, az autó egy makett volt és azokat a részeket világították ki a baleset közepette, amik megvédték Kubikát a haláltól...

tavalyi Webber baleset is milyen nagy volt kutya baja nem volt az ausztrálnak...vagy gondoljunk Schumi balesetére Abu Dhabiban, az kissé para volt, mert Liuzzi, ha eltalálja kerékkel a fejét az ellen semmi nem véd ezt aláírom, dehát ennek kicsi az esélye ilyen eset is volt már a Wurz-Coulthard baleset 2007-ben majdnem levitte Wurz fejét azzal h felugratott az autójára biztos emlékszel rá...

Surtees nagyon szerencsétlen volt h pont a kerék fejbe találta:( igen ezekre az esetekre még nincsenek felkészülve, bár Massának tényleg csak szerencséje volt, ha éppen nincs lerepülő kerék vagy alkatrész akkor egy normális, borulós balesetet a mai pilóták, a mai technikával túlélnek lásd a Perez, Petrov baleset Monacoban, maximum egy ficam, vagy egy húzódás, amit össze tudnak szedni ez függ nagyban az ütődés mértékétől...
  • passatgt
    mindegyik pálya így néz ki metszetben:)
  • szabii98
    úristen. miez a gagyiság? nemmondták meg az FIA-nak hogy pálya kell és nem szánkódomb?
  • bakkerman
    látsz autóversenyt,és éles csatákat,izgalmat,csak ahhoz le kell menned a fiatalokig,kisebb szériákba,ahol MÉG MERNEK menni,és harcolni.
  • Dietrich
    Ulvar megválaszolta :)
  • Dietrich
    gondolj bele az utolsó halott pilóta Ayrton Senna 1994-ben halt meg. Azóta számtalan baleset volt ugyanúgy és lám élnek mé a mai pilóták is.

ma már csak a szerencsétől függ..lásd Kubica, Montreál vagy Massa, Hungaroring.
    Egy leszakadó kerék miatt is halt meg Surtees is.
  • Ulvar
    Nem, csak senkit sem fog érdekelni.
  • passatgt
    aki leghátulról indul, nagyobb lendületben lesz?:D
  • Ulvar
    Le vagy maradva. Új pályán, Texasban, Austin nevű településen lesz. (Természetesen az FIA az okos ötletével a Nascar fő birodalmába vitték...de ez őket minősíti).
    Cikk
  • IXEMGabeo
    pilótákról volt szó nem pedig a pályabírótól vagy, aki meghalt 2000-ben Monzában arról a tűzoltóról...

egyébként is azóta a kerékfelfüggesztés rögzítve van...van normális HANS rendszer és egyebek...biztonságos lett az F1
  • S8DJ
    jövőre megint lesz USA GP?
  • Ulvar
    Nem, Ausztráliában is :DDD.
  • MaSzKa
    Halálos baleset árnyékolja be Schumacher sikerét 2001

A Forma 1 nem csak a pilóták számára veszélyes sport.
  • G_ArchAngel #111344
    Miert, csak Amerikaban van TV?
  • Ulvar
    Alapból hogy nem H váltó van a verdákban...
  • IXEMGabeo
    F1 az egyik legbiztonságosabb sport lett:D nagyobb az esélye, hogy meghalsz egy repülőn, mint a versenypályán akkora lett a biztonság...

nehezen vezethető?:D tele van segédlettel egy mai F1-es autó, igaz h traction nincs, de a 80-as, 90-es években sokkal nehezebben kezelhető autók voltak, pláne az 50-es években, ahol lutri volt az életeddel szemben 1-1 futam:)

gondolj bele az utolsó halott pilóta Ayrton Senna 1994-ben halt meg. Azóta számtalan baleset volt ugyanúgy és lám élnek mé a mai pilóták is.

Kifáradnak??? talán egyedül a Singapúri futam után szoktak lihegni esetleg a nagyon meleg verseny helyszíneke, de a pilóták állóképessége megvan ehhez ebből a szempontból nem tudom mit véded őket:S ez elég fura hsz volt a részedről
  • Dietrich
    csak az utolsó mondatodra..
    És más versenysorozatokon, például a WTCC-n és hasonlókon látni, mennyire másképpen is lehet csinálni az autóversenyt.

a te logikád mentén.. a WTCC is FIA történet tehát az sem autóverseny csak mondom..

egyébként tényleg nem az ;)

autóversenyt te nem látsz európában..arra nagyon vigyáznak
  • bardocz
    Én most azon gondolkoztam el, hogy ezt viccből írtad-e.
  • bgabor
    Nemrég töprengtem egy keveset a forma 1-el kapcsolatban, gondoltam megosztom veletek a következtetéseimet.

Belegondoltatok már abba, hogy a Forma 1 egy minden szempontból úgy megtervezett autóversenysorozat, hogy az a pilóták életére a legveszélyesebb és legszenzációhajhászabb legyen?

Ultra törékeny autók, amelyek sokszor természetellenesen szűk pályákon versenyeneznek(szándékosan ilyeneket válogatnak be a versenysorozatba). Ezer lóerő feletti, hátsókerékhajtású járgányok, amik a lehető legnehezebben vezethető autók a világon(egy kövérebb gázadásra keresztbeáll). Hozzá az indokolatlan és természetellenesen hosszúra nyújtott versenyek (60-70 kör), hogy a pilóták teljesen kifáradjanak, és sokkal balesetveszélyesebb legyen az egész, ráadásul órákig mutathassák a tévén a hirdetők reklámait. Még az északai versennyel is megpróbálkoztak, hiszen az még sokat dob a veszélyességen.

Csak azt akarom mondani, hogy szerintem szándékosan tervezni se lehetne a Forma-1nél balesetveszélyesebb és emiatt szenzációhajhászabb autósportot, és ennek számomra nagyon olyan ize van, hogy Ecclestone boldogan odadobja a pilótái életét és biztonságát a pénzért és a megnövekedett bevételért, mint valami modern gladiátoriskola vezetője. Számomra ez nagyon visszatetsző, sőt, undorító.

És más versenysorozatokon, például a WTCC-n és hasonlókon látni, mennyire másképpen is lehet csinálni az autóversenyt.
  • bakkerman
    bekerült bákrejn a race naptárba india helyén,india meg lesz december 11.-én
  • sjani1995
    na most akkor mivan?
  • bardocz
    2012 FIA Formula One World Championship calendar:
    11/03 Bahrain
    18/03 Australia
    01/04 Malaysia
    08/04 China
    22/04 Korea
    06/05 Turkey *
    20/05 Spain
    27/05 Monaco
    10/06 Canada
    17/06 United States
    01/07 Valencia, Spain
    15/07 Great Britain
    29/07 Germany
    05/08 Hungary
    02/09 Belgium
    09/09 Italy
    30/09 Singapore
    14/10 Japan
    28/10 India
    11/11 Abu Dhabi
    25/11 Brazil
  • bakkerman
    jesszus december 11.???? :DDDD nagy jó lesz mikulás után F1-et várni :D decemberben általában már az igazolások mennek,meg az új autón az uccsó simitások :D
  • gabi89
    Bahrain: Október 30. India: December 11.

" Mint arról az F1-live.hu korábban beszámolhatott, az FIA Világ Motor Sport Tanácsa (WMSC) ma Barcelonában úgy döntött, Bahrain visszakerülhet a naptárba, és az Indiai Nagydíj eredeti időpontjában láthatja vendégül a mezőnyt október végén.

Az Indiai Nagydíj decemberre került át, noha a csapatok erősen ellenezték a „karácsonyi” dátumot.

Az FIA végleges megerősítése a december 11-ikei dátummal kapcsolatban egyelőre hiányzik.

Az FIA egyelőre nem adta ki a módosított 2011-es versenynaptárat, ezért erre még várnunk kell. "
  • IXEMGabeo
    biztos csak pénzbüntetést kapnak...
  • Torzonborz
    azért a "legfrissebb" ( 3 hónapos :D ) hozzászólás sokatmondó :
    "today they would get a Penalty . . . . "

• Norbi1990
    Én a sisakot felvettem volna. Biztos nem kellemes 100nál a szembeszél :D
  • bardocz
    "fisico's dream came true...he rides a ferrari"
  • IXEMGabeo
    ez mekkora jó jelenet volt már:D:D

még mindig emlékszem rá
  • passatgt
    "Hivatalos indoklás és bejelentés egyelőre nem érkezett."

túl hangos, zavarja a madarakat, nincs bicikliút, túl széles a buszsáv, 4 éve az mszp sem engedte stb...
  • MaSzKa
    Vettel mégsem autózik Budapesten

• Totti5
    A Virgin kirúgta a főtervezőjét

Nick Wirth mellőzve a szélcsatornai munkálatokat, kizárólag a CFD technológia segítségével akart versenyképes Formula-1-es autót építeni, de nem járt sikerrel.

A 2011-es autó fejlesztése és a 2012-es gép tervezése is Pat Symonds feladata lesz.
  • a.carkey
    Az Ali G-s is aranyos a végén. :D
  • Palinko
    majd örökbefogadom
  • MaSzKa
    Kobayashi: Hová menjek?
  • MaSzKa
    A FIA szerintem pont a verseny szellemét gyilkolja az ilyenekkel:
    Tavaly Shumi Alonso előzése, Shumi - Barrichello eset.

Régen nem volt ennyi idióta szabály...