182279
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
WSR 3.5-ben versenyzik most szép eredményekkel. -
IXEMGabeo #111360 nem tudom... -
ha jól emlékszek az első szárny is veszélyeztette sumit. az a srác hogy van aki 300 valamennyivel beleszaladt tavaly a felüljáróba? :D -
:DD
Akkor sry. -
IXEMGabeo #111357 őő Kubica balesetét kielemezték mik azok az elemek, amik megvédték...ilyen infra vagy nem is tudom miféle videot mutattak, az autó egy makett volt és azokat a részeket világították ki a baleset közepette, amik megvédték Kubikát a haláltól...
tavalyi Webber baleset is milyen nagy volt kutya baja nem volt az ausztrálnak...vagy gondoljunk Schumi balesetére Abu Dhabiban, az kissé para volt, mert Liuzzi, ha eltalálja kerékkel a fejét az ellen semmi nem véd ezt aláírom, dehát ennek kicsi az esélye ilyen eset is volt már a Wurz-Coulthard baleset 2007-ben majdnem levitte Wurz fejét azzal h felugratott az autójára biztos emlékszel rá...
Surtees nagyon szerencsétlen volt h pont a kerék fejbe találta:( igen ezekre az esetekre még nincsenek felkészülve, bár Massának tényleg csak szerencséje volt, ha éppen nincs lerepülő kerék vagy alkatrész akkor egy normális, borulós balesetet a mai pilóták, a mai technikával túlélnek lásd a Perez, Petrov baleset Monacoban, maximum egy ficam, vagy egy húzódás, amit össze tudnak szedni ez függ nagyban az ütődés mértékétől... -
mindegyik pálya így néz ki metszetben:) -
úristen. miez a gagyiság? nemmondták meg az FIA-nak hogy pálya kell és nem szánkódomb? -
látsz autóversenyt,és éles csatákat,izgalmat,csak ahhoz le kell menned a fiatalokig,kisebb szériákba,ahol MÉG MERNEK menni,és harcolni. -
Ulvar megválaszolta :) -
gondolj bele az utolsó halott pilóta Ayrton Senna 1994-ben halt meg. Azóta számtalan baleset volt ugyanúgy és lám élnek mé a mai pilóták is.
ma már csak a szerencsétől függ..lásd Kubica, Montreál vagy Massa, Hungaroring.
Egy leszakadó kerék miatt is halt meg Surtees is. -
Nem, csak senkit sem fog érdekelni. -
aki leghátulról indul, nagyobb lendületben lesz?:D -
Le vagy maradva. Új pályán, Texasban, Austin nevű településen lesz. (Természetesen az FIA az okos ötletével a Nascar fő birodalmába vitték...de ez őket minősíti).
Cikk
-
IXEMGabeo #111348 pilótákról volt szó nem pedig a pályabírótól vagy, aki meghalt 2000-ben Monzában arról a tűzoltóról...
egyébként is azóta a kerékfelfüggesztés rögzítve van...van normális HANS rendszer és egyebek...biztonságos lett az F1 -
S8DJ #111347 jövőre megint lesz USA GP? -
Nem, Ausztráliában is :DDD. -
Halálos baleset árnyékolja be Schumacher sikerét 2001
A Forma 1 nem csak a pilóták számára veszélyes sport.
-
G_ArchAngel #111344 Miert, csak Amerikaban van TV? -
Alapból hogy nem H váltó van a verdákban... -
IXEMGabeo #111342 F1 az egyik legbiztonságosabb sport lett:D nagyobb az esélye, hogy meghalsz egy repülőn, mint a versenypályán akkora lett a biztonság...
nehezen vezethető?:D tele van segédlettel egy mai F1-es autó, igaz h traction nincs, de a 80-as, 90-es években sokkal nehezebben kezelhető autók voltak, pláne az 50-es években, ahol lutri volt az életeddel szemben 1-1 futam:)
gondolj bele az utolsó halott pilóta Ayrton Senna 1994-ben halt meg. Azóta számtalan baleset volt ugyanúgy és lám élnek mé a mai pilóták is.
Kifáradnak??? talán egyedül a Singapúri futam után szoktak lihegni esetleg a nagyon meleg verseny helyszíneke, de a pilóták állóképessége megvan ehhez ebből a szempontból nem tudom mit véded őket:S ez elég fura hsz volt a részedről -
csak az utolsó mondatodra..
És más versenysorozatokon, például a WTCC-n és hasonlókon látni, mennyire másképpen is lehet csinálni az autóversenyt.
a te logikád mentén.. a WTCC is FIA történet tehát az sem autóverseny csak mondom..
egyébként tényleg nem az ;)
autóversenyt te nem látsz európában..arra nagyon vigyáznak -
Én most azon gondolkoztam el, hogy ezt viccből írtad-e. -
bgabor #111339 Nemrég töprengtem egy keveset a forma 1-el kapcsolatban, gondoltam megosztom veletek a következtetéseimet.
Belegondoltatok már abba, hogy a Forma 1 egy minden szempontból úgy megtervezett autóversenysorozat, hogy az a pilóták életére a legveszélyesebb és legszenzációhajhászabb legyen?
Ultra törékeny autók, amelyek sokszor természetellenesen szűk pályákon versenyeneznek(szándékosan ilyeneket válogatnak be a versenysorozatba). Ezer lóerő feletti, hátsókerékhajtású járgányok, amik a lehető legnehezebben vezethető autók a világon(egy kövérebb gázadásra keresztbeáll). Hozzá az indokolatlan és természetellenesen hosszúra nyújtott versenyek (60-70 kör), hogy a pilóták teljesen kifáradjanak, és sokkal balesetveszélyesebb legyen az egész, ráadásul órákig mutathassák a tévén a hirdetők reklámait. Még az északai versennyel is megpróbálkoztak, hiszen az még sokat dob a veszélyességen.
Csak azt akarom mondani, hogy szerintem szándékosan tervezni se lehetne a Forma-1nél balesetveszélyesebb és emiatt szenzációhajhászabb autósportot, és ennek számomra nagyon olyan ize van, hogy Ecclestone boldogan odadobja a pilótái életét és biztonságát a pénzért és a megnövekedett bevételért, mint valami modern gladiátoriskola vezetője. Számomra ez nagyon visszatetsző, sőt, undorító.
És más versenysorozatokon, például a WTCC-n és hasonlókon látni, mennyire másképpen is lehet csinálni az autóversenyt. -
bekerült bákrejn a race naptárba india helyén,india meg lesz december 11.-én -
na most akkor mivan? -
2012 FIA Formula One World Championship calendar:
11/03 Bahrain
18/03 Australia
01/04 Malaysia
08/04 China
22/04 Korea
06/05 Turkey *
20/05 Spain
27/05 Monaco
10/06 Canada
17/06 United States
01/07 Valencia, Spain
15/07 Great Britain
29/07 Germany
05/08 Hungary
02/09 Belgium
09/09 Italy
30/09 Singapore
14/10 Japan
28/10 India
11/11 Abu Dhabi
25/11 Brazil -
jesszus december 11.???? :DDDD nagy jó lesz mikulás után F1-et várni :D decemberben általában már az igazolások mennek,meg az új autón az uccsó simitások :D -
Bahrain: Október 30. India: December 11.
" Mint arról az F1-live.hu korábban beszámolhatott, az FIA Világ Motor Sport Tanácsa (WMSC) ma Barcelonában úgy döntött, Bahrain visszakerülhet a naptárba, és az Indiai Nagydíj eredeti időpontjában láthatja vendégül a mezőnyt október végén.
Az Indiai Nagydíj decemberre került át, noha a csapatok erősen ellenezték a „karácsonyi” dátumot.
Az FIA végleges megerősítése a december 11-ikei dátummal kapcsolatban egyelőre hiányzik.
Az FIA egyelőre nem adta ki a módosított 2011-es versenynaptárat, ezért erre még várnunk kell. " -
IXEMGabeo #111333 biztos csak pénzbüntetést kapnak... -
azért a "legfrissebb" ( 3 hónapos :D ) hozzászólás sokatmondó :
"today they would get a Penalty . . . . "
-
Én a sisakot felvettem volna. Biztos nem kellemes 100nál a szembeszél :D -
"fisico's dream came true...he rides a ferrari" -
IXEMGabeo #111329 ez mekkora jó jelenet volt már:D:D
még mindig emlékszem rá -
"Hivatalos indoklás és bejelentés egyelőre nem érkezett."
túl hangos, zavarja a madarakat, nincs bicikliút, túl széles a buszsáv, 4 éve az mszp sem engedte stb... -
Vettel mégsem autózik Budapesten

-
A Virgin kirúgta a főtervezőjét
Nick Wirth mellőzve a szélcsatornai munkálatokat, kizárólag a CFD technológia segítségével akart versenyképes Formula-1-es autót építeni, de nem járt sikerrel.
A 2011-es autó fejlesztése és a 2012-es gép tervezése is Pat Symonds feladata lesz. -
Az Ali G-s is aranyos a végén. :D -
majd örökbefogadom
-
Kobayashi: Hová menjek? -
A FIA szerintem pont a verseny szellemét gyilkolja az ilyenekkel:
Tavaly Shumi Alonso előzése, Shumi - Barrichello eset.
Régen nem volt ennyi idióta szabály...