182278
  • G_ArchAngel #125796
    En egy sort nem irtam meg a temaban, de mivel en meg a 80-as evekben kezdtem nezni az F1-et es akkor ez szimpla versenybalesetnek minosult...
  • Jeffjohnson
    Egyébként ebben a kanyarban több előzés is történt Hamiltonos eseten kívül azért nem volt baleset mert az egyik pilóta feladta a pozícióját többnyire a külső íven lévő. Itt mind2-en kemények akartak lenni Maldonado tudhatta volna, hogy Hamilton nem fog engedni ő nem az a típus + a kerékvetőn kicsit meg is csúszott M így ez lett belőle. Ami egyre jobban zavar, hogy mindenáron büntetni akarnak valakit a bírák ha bármilyen baleset történik, aminek lehet az lesz a következménye, hogy kevesebb kemény előzést látunk nem fognak a pilóták több kockázatot vállalni.
  • G_ArchAngel #125794
    Szerintem ezt nem ide akartam
  • Ulvar
    csak 1et...Wéberrel nincs gond.
  • G_ArchAngel #125792
  • G_ArchAngel #125791
    En a mai napig ugy vagyok vele, hogy inkabb nemet kommentator, ha nincs BBC/SKY, borzasztoan fogalmatlanok a magyarok. Nem hiszem el, hogy ennyi penzert nem lehetne ket embert betanitani az ideny elott es felkesziteni oket rendesen minden futamot megelozoen.
  • pedobear
    Palik - a legjobb
  • IXEMGabeo
    hagyjátok már a vitát, Maldonadonak le kellett volna vágnia a sikánt vagy elvenni a gázt, nem pedig belemennie...Itt le kellene zárni. Mondjuk ilyenekért régen nem büntettek semmit, ahogy pl a Vergne esetnél se kellett volna hiába húzott rá Kovára...ezt már a mai FIA ítéli meg. Lelkük rajta
  • kifli
    Te rajzoltad be a vonalat úgyhogy nem újdonság ez a kép neked, láthatod, hogy már volt egy kis hely hamilton mellett
    És valószínűleg azért itt akart visszajönni, mert ha pont ráment volna arra a sárga szarra, ami megdobja a kocsit vagy kitöri a felfüggesztést, és kb ugyanez lett volna a vége, csak kicsit durvábban.

Hameg nem beton bukótér lett volna ott, most mindenki hamiltont szidná, hogy kiküldte a sóderágyba Maldonadot....

(amúgy ezen a képen is be lehetne rajzolni, hogy hamilton, és maldonado kocsija merre megy. Az oké, hogy a másikon berajzoltad, ahol már visszament az ideális ívre, csak a baj nem ott kezdődött...)
  • atiwrc
    Normális pályák kellenének kavicsággyal és nem lennének ilyen gondok....
  • pajti

ODD SPOT – UP CLOSE AND PERSONAL WITH SENNA’S MP4/4 IN MCLAREN OSAKA HAKKO

• Totti5
    "tulajdonképpen csak az aszfaltra akart visszamenekülni, és Hamiltonéval párhuzamosan szerette volna fordítani az autóját"

what??? és majd Hamilton szépen előre tessékeli, hogy jól van fiam gyere és menj? hogy lehet ilyen baromságot leírni.

Ha a pályáról valaki lecsúszik, kimegy, akkor nem a forgalom fog megállni meg beengedni, hanem neki kell úgy visszajönni hogy senkit sem akadályoztat + ezzel nem szerez előnyt, ha levág egy sikánt.

Versenyzői óvoda, alsó csoport...
  • RatBaG #125784
    http://www.f1zone.net/news/spa-alternation-plans-no-longer-on-agenda/14716/
  • kifli
    Nem azért objektív, mert azt írja, amit ő mond, hanem a korábbi tapasztalatok alapján, a görbetükör objektív szokott lenni, és nem írnak benne nagy blődségeket...
  • Wlanseraf
    Értem tehát mert azt írja amit te gondolsz akkor objectiv:DDD
    egyébként a dologról az embrek kb 90-10 arányban M-et idiótázzák de végül is az is egy esély:) egyébként meg hagyjuk a témát...
  • McCartman
    Ha nem azt írja amit gondolsz akkor már nem objektív , mi?
  • Wlanseraf
    UI: ugyanis szerintem óriási különbség van az agresszív stílus és az elmebeteg szándékosság között...
  • Wlanseraf
    "egy hülye jön szembe?? mind" objektiven kéne a dolgokat nézni ezt egy újságíró sem tudja.. engem nem mozgat sem M sem H az F1-ben...
    De remélem legközelebb a kedvenceiteket takarítja le ez a faszfej az útról:)
  • McCartman
    A 'mindenki hülye csak én vagyok helikopter' esetének tipikus példája ugyebár?
  • kifli
    Ez csak azért van, mert ők szakújságírókkal, és velünk ellentétben, meg tudják ítélni, hogy mi történt a pályán...
  • Master91
    Most mi van? Én is mondtam hogy Hamilton is picit hibás, nem hagyott helyet Maldonadonak....megint ugyan az van, mint a Sumi-Senna esetnél.

Vannak 4-en akik azt állítják amit végül több helyről is olvasunk, és vannak 100-an, akik hülyének néznek minket, és a vak világba ki kiáltanak minket hülyének.
    Tényleg kellett volna hagyni neki helyet.

Persze (!!!) Maldonado volt a nagyobb hülye.
  • Wlanseraf
  • McCartman
    Ami a Maldonadóval történt ütközést illeti, abban azért ő is ludas volt. Kétségtelen, hogy a venezuelai már a pályán kívülről visszatérve öklelte fel a McLarent, és ez egyértelműen szabálytalan (a kormánymozdulataiból látszik, hogy tulajdonképpen csak az aszfaltra akart visszamenekülni, és Hamiltonéval párhuzamosan szerette volna fordítani az autóját, de a rázókövön megcsúszott). Ugyanakkor abban Hamilton volt a hibás, hogy Maldonado egyáltalán odakerült. A féktáv végén, a külső íven a Williams már úgy fél méterrel a McLaren előtt járt, amikor fej-fej mellett ráfordultak jobbkanyarra. A csúcsponthoz közeledve, mivel rövidebb távot kellett megtennie, értelemszerűen újra Hamilton került egy kicsit (talán nyolcvan centivel) előrébb, ekkor azonban nem a kanyar természetes ívét követte, hanem nyílegyenesen kifelé kezdett tartani, és leterelte a pályáról a Williamst. Ez a Forma-1 Sportszabályzatának 16.1/e) cikkelye szerint szintén szabálytalan. Nehéz azt mondani, hogy Hamilton csak ártalmatlanul át akarta vágni a kanyart a következő, balos fordulóig, mert még a McLaren baloldali kerekei is átcsúsztak a fehér csíkon, a Williamsnek tehát egy milliméternyi hely sem maradt a pályán.

Nem kizárt, hogy a sportfelügyelők Maldonadóra ezért szabtak ki enyhébb büntetést (csak a valenciai időeredményéhez adtak hozzá 20 másodpercet), mint az elkerülhető ütközésben vétkesnek talált többi versenyzőre, Kamui Kobajasira és Jean-Eric Vergne-re, akiket öt illetve tíz hellyel hátrébb soroltak a silverstone-i rajtrácson.
  • McCartman
    A kör lélektana - Valenciai Görbe Tükör
  • desigo
  • nearo
    ez már az ütközés után van, simán lehet, hogy külső erő hatására fordult át a kormány
  • Wlanseraf
    Rengeteg sváb eredetű szavunk van főleg mesterségekben találhatók meg, pl majd minden asztalos kifejezés:)
  • Carlos
    Akkor én nem találtam ezt meg. :)
    Amúgy ahogy mondátok lehet, hogy német eredetű de tuti nem "régi magyar"... Kábé mint a colostok... :)
  • buggyant
    http://idealisiv.blog.nepsport.hu/files/sunpic21.jpg

sztem maldonado hibás, bal kanyarban majdnem 90 fokkal jobbra van tekerve a kormánya.
  • G_ArchAngel #125767
    Igazad lehet, mert nagyapam svab-magyar csaladbol szarmazik es nagyon sokat hasznalta anno.
  • b-type
    sztem inkább német, de tök mindegy, jelentéssel bíró szó...olyan mint a nagy elánnal...talán a sakkból jött, de nem ez a lényeg.
    de ahogy nézem van első oldalas találat:
    Mire hazaértem, 7,5 litert mutatott a fedélzeti számítógép. Ez lenne a nagy rössel beharangozott, étvágytalan, no és szinte emissziótlan Citroën C4 mikrohibrid, az 1,6-os e-HDI bemutatkozója?
  • mcmoha
    A "röss" sváb eredetű szó.:)
  • Ulvar
    Ez szleng és csak szólok főiskolán is tanítják bizonyos szakokon a szlenget! :))))).
  • IXEMGabeo
    Mezeire visszatérve tényleg kissé le van maradva az eseményekkel, ott van mellette Wéber, aki kijavítja, neki elég csak a hangját felemelnie 10 éve is ugyanilyen volt és akkor is elviseltem.

Csak mondjuk nem vágom miért 1 szó miatt kell belekötni, ami ráadásul elfogadott a köznapi nyelvezetben. Én is ugyanúgy használom, anyám is és még számtalan ismerősöm. Archangel ráadásul kint él valahol külföldön ő meg már keni vágja az angolt:D
  • Carlos
    Nem acceptálom amit tókolsz nekem bró.

Ezek közül mennyi magyar szó? Mert kábé a fele nem. :)
  • Magic Boy
    Mezei még mindig ezerszer jobb, mint Palik vagy Czolner valaha volt!
  • IXEMGabeo
    szoktuk használni ezt a szót, én is szoktam, amikor valaki elég gyorsan közelít felém...

szótárak pedig szarok
  • IXEMGabeo
    komolyan ilyenekbe kötsz bele?
  • Pluskast
    A marhája

• Carlos
    Ha nagyon régi magyar szó, akkor miért nincs benne a két online magyar értelmező kéziszótárban sem amit néztem?
    (és miért nem dob a google egyetlen magyar oldalt sem amin ez a szó szerepel (nem tulajdonnévként)?)