Savage 4
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Pheel_
Ez furi merthogy én eddig egyetlen játékkal találkoztam ami nem idult el az Savage3D-n : vmelyik gameújság CD-jén egy 10Mb-os játékocska vmi noname alkotóktól.
Még a Giants is megy (nem szaggat!!!), de baromi ronda 😊
És 10-bõl 10*er felugrok a DM13 megáért...640*480*32 picmip:1 commaxfps:37
De ma már tényleg nem király kártya .
Szóval azt akartam mondani, hogy a gefórce nem az isten 😊
Ez furi merthogy én eddig egyetlen játékkal találkoztam ami nem idult el az Savage3D-n : vmelyik gameújság CD-jén egy 10Mb-os játékocska vmi noname alkotóktól.
Még a Giants is megy (nem szaggat!!!), de baromi ronda 😊
És 10-bõl 10*er felugrok a DM13 megáért...640*480*32 picmip:1 commaxfps:37
De ma már tényleg nem király kártya .
Szóval azt akartam mondani, hogy a gefórce nem az isten 😊
Celeron 600 @ 900MHz 1.85V
320MB RAM
Windows Me
Diamond Stealth III 540 Xtreme 32MB AGP @ 175 Core / 180 Mem
S3 Graphics 8.20.35 Leaked
HOPP 175-ÖS CORE....
320MB RAM
Windows Me
Diamond Stealth III 540 Xtreme 32MB AGP @ 175 Core / 180 Mem
S3 Graphics 8.20.35 Leaked
HOPP 175-ÖS CORE....
Nálam nincs nagy teljesítménye és anyám gépében 3D-s van. Minden esetre természetesen jobb a frekvencia.
Tegnap óta utánaolvastam: sajna 89MHz.
Hmm, most akkor leosztja, vagy nem... (ZX-es nonoame alaplap)
TNT2-õt azért nem akarok, mert akkor elfelejthetem a DeusEx-t - állítólag nem kedvelik egymást.
TNT2-õt azért nem akarok, mert akkor elfelejthetem a DeusEx-t - állítólag nem kedvelik egymást.
Inkább savage2000 de hát attól függ mennyi pénzed van..
Ja és hogy tudja e valamelyik ezt az fsb-t a válasz NEM!!! le kell majd osztani minimum 2/3-ra asszem.
Ja és hogy tudja e valamelyik ezt az fsb-t a válasz NEM!!! le kell majd osztani minimum 2/3-ra asszem.
Szevasztok!
Tudja e az S4 a 133-as buszfrekit? Savage3D-röl akarok upgrédelni. Még nem tudom pontosan, hogy mire.
S4-gyel szerintetek 'jelentös' teljesítményjavulást várhatok, vagy erre inkább ne váltsak...
Tudja e az S4 a 133-as buszfrekit? Savage3D-röl akarok upgrédelni. Még nem tudom pontosan, hogy mire.
S4-gyel szerintetek 'jelentös' teljesítményjavulást várhatok, vagy erre inkább ne váltsak...
a savage 4 32mb rammal 12000ft áfával!
naná hogy megéri 😊
én már ezzel huzom ki egy programozhato gpus kártyáig.
naná hogy megéri 😊
én már ezzel huzom ki egy programozhato gpus kártyáig.
Egy TNT2-vel nem is kell felvennie a versenyt. A TNT2, Voodoo3, Savage4, ATi Rage 128 4-es kb. ilyen sorrendû sebességben is, és árban is. Nem, abban a Savage4 a hátsó. Tehát nem kell neki TNT2-õt verni - még ha késõbb is jelent meg.
Egy TNT2 kb. 40, egy Savage4 kb. 20 ezer forint volt újan.
Egyébként, 400-500 MHz-es processzorig a Savage4 elég. Az felett viszont már nem nõ a teljesítménye az órajellel arányosan, 700 MHz-en majd' ugyanazt tudja, mint 500-on. Ez a hátránya. Lassabb gépeken viszont, a kisebb követelményeknek tökéletesen eleget tesz.
Egyébként: azt még mindig nem értem, hogy "egy TNT2-vel sem tudja igazán felvenni a versenyt. "
TNT2 a leggyorsabb, gpu-k elõtti kártya.
Egy TNT2 kb. 40, egy Savage4 kb. 20 ezer forint volt újan.
Egyébként, 400-500 MHz-es processzorig a Savage4 elég. Az felett viszont már nem nõ a teljesítménye az órajellel arányosan, 700 MHz-en majd' ugyanazt tudja, mint 500-on. Ez a hátránya. Lassabb gépeken viszont, a kisebb követelményeknek tökéletesen eleget tesz.
Egyébként: azt még mindig nem értem, hogy "egy TNT2-vel sem tudja igazán felvenni a versenyt. "
TNT2 a leggyorsabb, gpu-k elõtti kártya.
No akkor elmondom, hogy végül hogy sikertült megoldani a problémát, bár a dolgot még mindíg nem értem igazán.
A gépben a régi kártya egy s3 Trio 4Mb PCI volt. Mivel szinte minden ki lett cserélve a gépben, mindenképp újra kellett rakni a windowst- így kézenfekvõnek tûnt úgy telepíteni, hogy már mindenbõ az új van benn. A korábbiakban leírt probléma ekkor jelentkezett.
Megoldani végül úgy sikerült, hogy felkerült újra a windows a régi kártyával, aztán kártyacsere, és amikor reklamál, hogy új kártya van a gépben, akkor megkapta a netrõl letöltött drivert. Azóta minden mûködik. Sajnos a probléma megoldása nem az én érdemem, de gondoltam hátha érdekel benneteket.
A gépben a régi kártya egy s3 Trio 4Mb PCI volt. Mivel szinte minden ki lett cserélve a gépben, mindenképp újra kellett rakni a windowst- így kézenfekvõnek tûnt úgy telepíteni, hogy már mindenbõ az új van benn. A korábbiakban leírt probléma ekkor jelentkezett.
Megoldani végül úgy sikerült, hogy felkerült újra a windows a régi kártyával, aztán kártyacsere, és amikor reklamál, hogy új kártya van a gépben, akkor megkapta a netrõl letöltött drivert. Azóta minden mûködik. Sajnos a probléma megoldása nem az én érdemem, de gondoltam hátha érdekel benneteket.
Bocs, ha megsértek valakit, de szerintem a Savage4 olyan, mint a Banshee volt a 3dfx-tõl, vagyis egyszerûen egy kétes eredmény. Van aki isteníti, de be kell látni, hogy egy TNT2-vel sem tudja igazán felvenni a versenyt. A teszteredmények pedig önmagukért beszélnek. Ezt a kártyát én csak irodába és kezdõknek ajánlanám.
Nem tudom, nekem nem használt. Viszont, két hete az albérleti gépnél az egyik idióta lekapta a win.ini -t, reinstall után pedig még csak eszembe sem jutott, hogy gond lehet a driverrel, és nem is volt. Simán dx7.1, driver felrakás, mûködött minden elsõre...
Nekem is s3 savage 4 van és megvagyok vele elégedve.Szerintem elég jól eltalálták.A 6-7ezer forintos meg lehet hogy nem pro hanem gts(vagy forditva:>)és az sokat számit.2 lehet hogy annyit is ér
3DMark2001-rõl van szó, nem Oni-ról.
A Savage4 egy olcsó, és ehhez képest nagyon jó kártya.
Ha nem tudsz GF2 MX-et venni, akkor ajánlhatom. De a 13 az sok érte! Már 6-7 ezerért el lehet csípni egy példányt. Annyit mindenhogyan megér!
A GF2-õkhöz, 3-akhoz készült 3DMark2001 miatt mondtam, hogy szar kártya. Sajnos eljárt felette az idõ. De nincs olyan játékom jelen pillanatban sem, amit ne tudnék 800x600 és minden max beállításokkal játszani.
Ha ez elég, vedd meg. Ha többre vágysz, GF2 MX.
Egyébként milyen procid van? Hogy a 4 megás integrált ennyit nyom?
A Savage4 egy olcsó, és ehhez képest nagyon jó kártya.
Ha nem tudsz GF2 MX-et venni, akkor ajánlhatom. De a 13 az sok érte! Már 6-7 ezerért el lehet csípni egy példányt. Annyit mindenhogyan megér!
A GF2-õkhöz, 3-akhoz készült 3DMark2001 miatt mondtam, hogy szar kártya. Sajnos eljárt felette az idõ. De nincs olyan játékom jelen pillanatban sem, amit ne tudnék 800x600 és minden max beállításokkal játszani.
Ha ez elég, vedd meg. Ha többre vágysz, GF2 MX.
Egyébként milyen procid van? Hogy a 4 megás integrált ennyit nyom?
Rakd fel az S3Tweaket, és akkor elméletileg lesz ott, ahol a #421-ben írtam. De most elbizonytalanodtam... 98 alatt két helyen is volt...
Meg mintha úgy egyáltalán : akkor lett volna, alapból agp-kulcs. Most nekem sincs S3Tweakem, és nekem sincsen egy agp-érték sem.
Friss a WinME-m, még nincs S3Tweak-em fenn. De majd lesz. Mondom, ME alatt tökéletes, persze ha 98-at akar...
Meg mintha úgy egyáltalán : akkor lett volna, alapból agp-kulcs. Most nekem sincs S3Tweakem, és nekem sincsen egy agp-érték sem.
Friss a WinME-m, még nincs S3Tweak-em fenn. De majd lesz. Mondom, ME alatt tökéletes, persze ha 98-at akar...
Az az igazság, hogy a registryben nem találni az agp beállítást. Nekem itthon ati van, annál szépen megvan minden, de az s3-nál nem találja a keresõ.
Kösz!
Azt hiszem ráveszem, hogy tegye fel a winME-t. És bocs, hogy nem vettem észre, hgoy visszatérõ a kérdés.
Azt hiszem ráveszem, hogy tegye fel a winME-t. És bocs, hogy nem vettem észre, hgoy visszatérõ a kérdés.
Hát ha nem akar WinME-t felrakni, akkor bonyolult a dolog. Többször felvetõdött a kérdés, végül is én azt mondtam mindenkinek, hogy a registry-ben
átírod az agp értékét. Mint a #417-ben is mondtam.
átírod az agp értékét. Mint a #417-ben is mondtam.
Kéne egy kis segítség!
Az egyik barátom most kapott egy használt gépet.
P3 500, dtk alaplap, dtk monitor, savage 4
Amikor megkapta mûködött minden. Újratelepítette a windowst (98se), azóta csak 640*480-ban hajlandó elindulni, 16 színnel.
A win98 nem ismeri a savage 4-et, ezért letöltötte hozzá a drivert, de ez nem segített.
Remélem van valami ötletetek.
Az egyik barátom most kapott egy használt gépet.
P3 500, dtk alaplap, dtk monitor, savage 4
Amikor megkapta mûködött minden. Újratelepítette a windowst (98se), azóta csak 640*480-ban hajlandó elindulni, 16 színnel.
A win98 nem ismeri a savage 4-et, ezért letöltötte hozzá a drivert, de ez nem segített.
Remélem van valami ötletetek.
Ha nincs pénzed GF2 MX-re, akkor érdemes, de egy TNT2 jobban kifutja magát ekkora procival is. A kártya amúgy (SZVSZ!) jó, egész bugmentes, és OLCSÓ.
Azért TNT2 jobb.
Azért TNT2 jobb.
Hát, ha kölcsönkérsz egyet vhonnét, és odagumizva megszûnik a fagyási gondod, mindenképpen elgondolkoznék egyneka beszerzésén 😊)
hutot?
ventire gondolsz?
en tetem ra annakidejen a biztonsag kedveert!
ventire gondolsz?
en tetem ra annakidejen a biztonsag kedveert!
Az S3Tweak-ben az overclock fül alatt alacsonyabbra állítod, mint a gyári.
Sajnos némelyik gyártó igencsak gagyi termékeket készít, egy ismerõsõm Acorp S4-e például gyári órajelen (hûtéssel!) fagy, 90 MHz-en viszont stabil. Egy próbát megér (aztán meg az eladó fejéhez kell vágni 😊)
igen,ez is lehet egy gond!
a 3d-s játékoknál szinte izzik a borda.
a 3d-s játékoknál szinte izzik a borda.
És nem túl meleg a kártyád? Ha a hûtõbordát kézzel megfogod, forró, vagy csak meleg a borda? Ha nagyon meleg, akkor azért fagyhat. Vegyél egy kis chipset-hûtõt, és pillanatragasztóval nyomd fel, majd kösd ráa tápra.
De csak ha forró (ill., akkor mindenképpen).
Talán ez a gond.
De csak ha forró (ill., akkor mindenképpen).
Talán ez a gond.
ez nekem is elõfordult a dx8 alatt.amiota lecserélted dx8a-ra nem volt ilyen gondom!
Frissits drájvert.Töltsd le a glsetup legfrisseb kiadását és az opengl támogatással feldobja a drájvert.
Http:www.glsetup.com
Http:www.glsetup.com
Nekem itten van valami (nt 5.0 )-> HKEY_CURRENT_CONFIG\System\CurrentControlSet\SERVICES
a regi tuner driver!!
azzal probald
azzal probald
PL. ha felrakod az S3Tweaket, akkor nem állítja át? Ha nem, akkor a registry-ben.
Valahogy így : Start-->Futtatás-->regedit< enter>--> hkey local machines-->display-->settings pontosan nem tudom és most nem is tudom megnézni. Szóval itt valahol van egy "agp" bejegyzés ( ha máshogy nem találod, keress rá) az értéke 2x-ösön volt nekem, és így mindig dilizett a Windows, akármit telepítettem fel, és semmi 3d-as progi nem ment, nem lehetett a desktopot átállítani sem. "4x"-re átírva azonnal mûködött.
Valahogy így : Start-->Futtatás-->regedit< enter>--> hkey local machines-->display-->settings pontosan nem tudom és most nem is tudom megnézni. Szóval itt valahol van egy "agp" bejegyzés ( ha máshogy nem találod, keress rá) az értéke 2x-ösön volt nekem, és így mindig dilizett a Windows, akármit telepítettem fel, és semmi 3d-as progi nem ment, nem lehetett a desktopot átállítani sem. "4x"-re átírva azonnal mûködött.
hat szerintem ez csak valami reggebbi tv tuner driverrel oldhato meg!
legalabbi nekm nem ment sehogy sem😞(((
viszont 1 baratom igy meg tudta oldani!
ha jol emlekszem
legalabbi nekm nem ment sehogy sem😞(((
viszont 1 baratom igy meg tudta oldani!
ha jol emlekszem
Nekem is volt ilyen. Azt csináltam, hogy a registryben - még 16 szín és 640x480-nál- átírtam az agp 2x-es értékét agp 4x-esre. Azóta jó volt. De nagyon lenn valahol találsz néhány hozzászólás, kb. #200-nál (de lehet, hogy a Savages4 topicban, és nem ebben) hogy melyik referenciadriverrel sikerült mûködésre bírni a gépet, utána már a többivel is ment.
Megint kezd lecsúszni ez a topic. Kiadhatnának végre újabb drivert... Az szerintetek miért van hogy a Quake 3 ban ha Lightmapot kapcsolok akkor az fps kb 40,de ha vertexre teszem 90-100 körül van. Ennyit számítana ez???
Volt neken is egy S4-em. Asszem egy Savage4 GT.
Szerintem nagyon jó egy kártya az a S4.Szerintem a szomszéd srác V3 3000-je lealázza. Én nem voltam nagy S3 rajongó, de 13000Ft-ért (11 hónappal ezelõtt) nagyon megérte.
Valaki modja meg mennyire lehet max. húzni az S4-et. Nekem max: memória 155Mhz Gpu 150Mhz -re sikerült.
Szerintem nagyon jó egy kártya az a S4.Szerintem a szomszéd srác V3 3000-je lealázza. Én nem voltam nagy S3 rajongó, de 13000Ft-ért (11 hónappal ezelõtt) nagyon megérte.
Valaki modja meg mennyire lehet max. húzni az S4-et. Nekem max: memória 155Mhz Gpu 150Mhz -re sikerült.
Tom, hogy te megcsináltad, de én S4-el fogom megcsinálni. Mivel megszerettem ezt a kártyát, soha nem fogom eladni. Így akár tönkre is mehet. Csak találok valami infót.... én beforrasztom.
Dikkma én megcsináltam a viperrel...
most 166Mhz-en megy de ha nagyobb feszt adok neki akkor a kép el kezd remegni... ez miért lehet???
Ui.:az agp-bõl nem tud több teljesítményt kiszedni??
most 166Mhz-en megy de ha nagyobb feszt adok neki akkor a kép el kezd remegni... ez miért lehet???
Ui.:az agp-bõl nem tud több teljesítményt kiszedni??
Page Flipping-et az S3Tweak-ben lehet ki/be kapcsolni (az OpenGL, nem a MiniGL fül alatt), de nem tudom hogy Savage4-nél is van e ilyen opció (de elég biztos vagyok benne 😊).
Feszültségállítás abszolút kártyafüggõ. Ha netalántán ugyanazt az IC-t használják, mint ami a Viper-en van, akkor ugyanúgy, egyébként meg meg kell keresni a fesz szabályzót, ha megvan elolvasni a doksiját, és megcsinálni.
Feszültségállítás abszolút kártyafüggõ. Ha netalántán ugyanazt az IC-t használják, mint ami a Viper-en van, akkor ugyanúgy, egyébként meg meg kell keresni a fesz szabályzót, ha megvan elolvasni a doksiját, és megcsinálni.
Phyre! Hogyan lehet feszültséget adni a Savage4-nek? Úgy, mint a 2knak? Vízzel sem megy 163 fölé a Savage4-em, ergó nem a hõmérséklet a korlátozó tényezõ. Feszkó kell neki! Ha tudnál egy linket, vagy csak annyit, hogy hol kezdjem keresni, atom lenne.