Savage 4
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Próbáld meg a Page Flipping-et kikapcsolni, Savage2000-en beválik, az OpenGL driverekben pedig elég sok közös van (de nem mûködnek a másik kártyán).
nagyon lecsuszott már😊)
új driver?
új driver?
Na hi!
Itt vagyok másfél óra 3DMark loop után. (Azóta, mióta notepadre vetettem ezeket a sorokat, még egy óra.)
A tapasztalatok - ha komolyan veszem õket - nagyon lesújtóak.
De most legalább látjuk, hogy a fejlõdés nem hiába megy, nem azért kell GF3-at venni, mert az menõ, és szükség van a gyorsabb processzrokra is.
Eddig tartott az "minekGFbazzegjónekemaTNT2is!" ; a Voodoo3-ak, Savage4-ek, TNT2-õk kora eddig tartott, és nem tovább.
Egy kis S4-es statisztika (csak hogy lássuk, milyen egy szar van a gépünkben) (triple frame buffer ):
640x480x16 bit, 16 bites textúrák : 1192 pont
640x480x16 bit, compressed textúrák : 1197 pont
640x480x16 bit, compressed textúrák, a S4 o/c to 154/154 : 1214 pont
640x480x16 bit, compressed textúrák, a S4 o/c to 154/154, 16 bites Z-buffer, hardwares Z-buffer clear : 1229 pont
800x600x16 bit, compressed textúrák, a S4 o/c to 154/154, 16 bites Z-buffer, hardwares Z-buffer clear : 947 pont
1024x768x16 bit, compressed tetxúrák, a S4 o/c to 154/154, 16 bites Z-buffer, hardwares Z-buffer clear : 578 pont :-((((
Defaultban nincs szívem lefuttatni... persze majd le fogom, de sírhatnékom lesz a 200 pont láttán.
Amúgy részletesen az eredmények (1024x768x16, az elõbb leírtak utolsó sora beállításokkal) :
Game 1 low detail : 8.9 fps
Game 1 high detail : 2.1 fps (!)
Game 2 low detail : 8.9 fps
Game 2 high detail : 3.2 fps
Game 3 low detail : 17.6 fps
Game 3 high detail : 6.0 fps
Fill rate (single texturing) : 134.1 MTexels/sec
Fill rate (multi texturing) : 161.1 MTexels/sec (ez az utolsó kettõ nem olyan rossz; ja és most léptem át elõször ezen a Savage4 órajelen a 160 MTexelt)
High poligon count (1 light) : 1.6 MTriangles/sec
High poligon count (8 lights) : 0.5 MTriangles/sec
Vertex Shader : 7.1 fps
Point Sprites : 0.5 MSprites/sec
Nem futott le : Game 4 (low/high) ; Environment Bump Mapping ; DOT3 Bump Mapping ; Pixel Shader.
A demó tényleg nem megy! suxxxx
Egyébként csak 1024x768-ban voltak ennyire lassúak a játékok, 640x480-ban (amikor egyébként meglepõen ronda a kép, és a tömeg fsaa-ért kiált...) és 800x600-ban azért élvezhetõ. A fill rate alacsonyabb kisebb felbontásban, de minden másnak az értéke nagyobb, úgy mint High poligon count akár 2.4 MTriangles/sec 1 lightal, és 1.2 MTriangles/sec 8 lightal. De a Point Sprites sem 0.8, hanem 1.2 felett jár.
Ja és a testbed:
P!!! 700 MHz (7x100)
192 MB Cas2 PC133 SDRAM (egy 64 mb és egy 128 mb stick)
Asus P3V4X mobo
Savage4 (o/c to 154/154 MHz) amúgy is Diamond biossal
Quantum ST2.1A 2.1gb vinyó (suxx)
Várom az eredményeiteket.
Újabb fejlemények...
A 640x480-as tesztek közben nem rebootoltam a gépet csak mentek egymás utám, amúgy is 12 óra óta volt bekapcsolva a gép. Ez szerintem alig befolyásolta azokat az eredményeket.
A 800x600-as teszt elõtt (kényszerbõl) rebootoltam, így mértem a 947 pontot. De rögtön utána jött az 1024x768-as. Ez, mint láttuk, 578 pont lett (16 biten!) ami egy kalap szar.
Most viszont restartoltam, és megcsináltam a defaultot : 714!!
Múlt héten egy délelõttömet csesztem el arra, hogy a WPCREDIT-tel egy kis pluszt csaljak ki a memóriából. A Sisoft Sandra eredményei nõttek is, 10%-al is akár. De a 3DMark2000 egy idõ után szaggatni kezdett, és kevesebb pontot adott, mint a 4-way interleaving beállítása elõtt (de ezt most hagyjuk). A lényeg, hogy újraindítás után ennek meg kell szûnnie, de azóta fél óra múlva mintha teleszemetelõdne a memória, vagy nem tudom, de egy kicsit belassul a gép - ahogyan már írtam is. Egy Windows-reinstall biztos megoldaná a dolgot, de ezt most nem akarom. Az elsõ 3DMark teszt mindenesetre független ettõl a lassulástól. De azt nem gondoltam volna, hogy ennyire számít a 2-ban! Akartam egyet Norton Utilities 2001-ezni, de a 10 file-ból 2 törölve van a szerveren, persze a két legutolsó...
Na mindegy... szóval, restart után a 16 bites 578-ból 32 bites 714 lett. Nem túl sok, de több, mint számítottam.
Fill rate 110 multi texturingban, ennyi változott, a frame/seceket leszámítva persze. A többi eredmény nagyrészt ua.
Megint futtattam : 800x600 a többi beállítás default 995. A triple frame buffer miatt? (Nem) Most double-n volt. És a default Z-buffer is 24 bit. Na mindegy.
Ha formáznék egyet, talán számíthatnék jobb eredményre.
Meg a vízhûtéssel... 😊)
Itt vagyok másfél óra 3DMark loop után. (Azóta, mióta notepadre vetettem ezeket a sorokat, még egy óra.)
A tapasztalatok - ha komolyan veszem õket - nagyon lesújtóak.
De most legalább látjuk, hogy a fejlõdés nem hiába megy, nem azért kell GF3-at venni, mert az menõ, és szükség van a gyorsabb processzrokra is.
Eddig tartott az "minekGFbazzegjónekemaTNT2is!" ; a Voodoo3-ak, Savage4-ek, TNT2-õk kora eddig tartott, és nem tovább.
Egy kis S4-es statisztika (csak hogy lássuk, milyen egy szar van a gépünkben) (triple frame buffer ):
640x480x16 bit, 16 bites textúrák : 1192 pont
640x480x16 bit, compressed textúrák : 1197 pont
640x480x16 bit, compressed textúrák, a S4 o/c to 154/154 : 1214 pont
640x480x16 bit, compressed textúrák, a S4 o/c to 154/154, 16 bites Z-buffer, hardwares Z-buffer clear : 1229 pont
800x600x16 bit, compressed textúrák, a S4 o/c to 154/154, 16 bites Z-buffer, hardwares Z-buffer clear : 947 pont
1024x768x16 bit, compressed tetxúrák, a S4 o/c to 154/154, 16 bites Z-buffer, hardwares Z-buffer clear : 578 pont :-((((
Defaultban nincs szívem lefuttatni... persze majd le fogom, de sírhatnékom lesz a 200 pont láttán.
Amúgy részletesen az eredmények (1024x768x16, az elõbb leírtak utolsó sora beállításokkal) :
Game 1 low detail : 8.9 fps
Game 1 high detail : 2.1 fps (!)
Game 2 low detail : 8.9 fps
Game 2 high detail : 3.2 fps
Game 3 low detail : 17.6 fps
Game 3 high detail : 6.0 fps
Fill rate (single texturing) : 134.1 MTexels/sec
Fill rate (multi texturing) : 161.1 MTexels/sec (ez az utolsó kettõ nem olyan rossz; ja és most léptem át elõször ezen a Savage4 órajelen a 160 MTexelt)
High poligon count (1 light) : 1.6 MTriangles/sec
High poligon count (8 lights) : 0.5 MTriangles/sec
Vertex Shader : 7.1 fps
Point Sprites : 0.5 MSprites/sec
Nem futott le : Game 4 (low/high) ; Environment Bump Mapping ; DOT3 Bump Mapping ; Pixel Shader.
A demó tényleg nem megy! suxxxx
Egyébként csak 1024x768-ban voltak ennyire lassúak a játékok, 640x480-ban (amikor egyébként meglepõen ronda a kép, és a tömeg fsaa-ért kiált...) és 800x600-ban azért élvezhetõ. A fill rate alacsonyabb kisebb felbontásban, de minden másnak az értéke nagyobb, úgy mint High poligon count akár 2.4 MTriangles/sec 1 lightal, és 1.2 MTriangles/sec 8 lightal. De a Point Sprites sem 0.8, hanem 1.2 felett jár.
Ja és a testbed:
P!!! 700 MHz (7x100)
192 MB Cas2 PC133 SDRAM (egy 64 mb és egy 128 mb stick)
Asus P3V4X mobo
Savage4 (o/c to 154/154 MHz) amúgy is Diamond biossal
Quantum ST2.1A 2.1gb vinyó (suxx)
Várom az eredményeiteket.
A 640x480-as tesztek közben nem rebootoltam a gépet csak mentek egymás utám, amúgy is 12 óra óta volt bekapcsolva a gép. Ez szerintem alig befolyásolta azokat az eredményeket.
A 800x600-as teszt elõtt (kényszerbõl) rebootoltam, így mértem a 947 pontot. De rögtön utána jött az 1024x768-as. Ez, mint láttuk, 578 pont lett (16 biten!) ami egy kalap szar.
Most viszont restartoltam, és megcsináltam a defaultot : 714!!
Múlt héten egy délelõttömet csesztem el arra, hogy a WPCREDIT-tel egy kis pluszt csaljak ki a memóriából. A Sisoft Sandra eredményei nõttek is, 10%-al is akár. De a 3DMark2000 egy idõ után szaggatni kezdett, és kevesebb pontot adott, mint a 4-way interleaving beállítása elõtt (de ezt most hagyjuk). A lényeg, hogy újraindítás után ennek meg kell szûnnie, de azóta fél óra múlva mintha teleszemetelõdne a memória, vagy nem tudom, de egy kicsit belassul a gép - ahogyan már írtam is. Egy Windows-reinstall biztos megoldaná a dolgot, de ezt most nem akarom. Az elsõ 3DMark teszt mindenesetre független ettõl a lassulástól. De azt nem gondoltam volna, hogy ennyire számít a 2-ban! Akartam egyet Norton Utilities 2001-ezni, de a 10 file-ból 2 törölve van a szerveren, persze a két legutolsó...
Na mindegy... szóval, restart után a 16 bites 578-ból 32 bites 714 lett. Nem túl sok, de több, mint számítottam.
Fill rate 110 multi texturingban, ennyi változott, a frame/seceket leszámítva persze. A többi eredmény nagyrészt ua.
Megint futtattam : 800x600 a többi beállítás default 995. A triple frame buffer miatt? (Nem) Most double-n volt. És a default Z-buffer is 24 bit. Na mindegy.
Ha formáznék egyet, talán számíthatnék jobb eredményre.
Meg a vízhûtéssel... 😊)
Nagyon jó az a Giants! Nekem Asus 6800-am van (Geforce 1 DDR) és 1általán nem akadt pedig mindenki itt sír, hogy így meg úgy akad, hát nekem királyul ment: P3 600, Asus 6800, 128 SDRAM
Ja 1024*768-ban, 32 bites színmélységben, minden maxon. Lehet a T & L miatt? , mert lehet azzal is indítani.
Ja 1024*768-ban, 32 bites színmélységben, minden maxon. Lehet a T & L miatt? , mert lehet azzal is indítani.
Már kezdtem ideges lenni.
Felraktam a Giantsot : akadt a menüben. Mondom, nem baj. Nincs hardware-s kurzor.
800x600x16: akadás. A Mecc úgy futkozott, hogy egy kicsit akadt. Amikor oylan pók-izéket lõttem, sokszor nem találtam el õket.
640x480x16: ugyanaz! Mondom, a Giants egy poligon-igényes játék, úgy látszik, a Savage4 meg nem nagyon viszi ki a poligonokat alacsonyabb felbontásban sem.
Aztán kiderült, amióta cseszegettem a memória-interleawingemet, azóta lassabb a gépem. Nem érzékelhetõ, reboot után, de mérhetõ. Mindegy, majd formázom egyet... ;-)
Felraktam a Giantsot : akadt a menüben. Mondom, nem baj. Nincs hardware-s kurzor.
800x600x16: akadás. A Mecc úgy futkozott, hogy egy kicsit akadt. Amikor oylan pók-izéket lõttem, sokszor nem találtam el õket.
640x480x16: ugyanaz! Mondom, a Giants egy poligon-igényes játék, úgy látszik, a Savage4 meg nem nagyon viszi ki a poligonokat alacsonyabb felbontásban sem.
Aztán kiderült, amióta cseszegettem a memória-interleawingemet, azóta lassabb a gépem. Nem érzékelhetõ, reboot után, de mérhetõ. Mindegy, majd formázom egyet... ;-)
4 napja nem irt ide semki😊
Ma is volt a 4 síp, de csak egy bios-beállítás után. Nem piszkáltam direkt semmit, csak reseteltem, és jó volt újraindítás után.
Mikor jövök már arra a hírre be a topicba, hogy van új driver?
Mikor jövök már arra a hírre be a topicba, hogy van új driver?
Ha vizitelt valaki (nem lévén fórum), vélemények? Sok a grafikon, esetleg kevés (kivégzés terhe mellett lehet ezt mondani 😊), mi kéne, meg ilyesmik.
http://savagegamers.demostudio.hu
KÖTELEZÕ AZ ÚJ TESZTET MEGVIZITELNI 😊
KÖTELEZÕ AZ ÚJ TESZTET MEGVIZITELNI 😊
Nekem szinte minden gépszerelés után van 4 síp, de a monitor-csatlakozót megmozgatom ey kicsit, és rögtön megy , bekapcsolás után. Amúgy az S3Tweak-bõl az 1.15 a legújabb.
Csatlakozom tommer -hez 8-)). Érdekelne, hogy ezt a mûveletet hányszor bírnád megcsinálni :-). Amúgy a módszerrõl én is hallottam: butaság. Nem kell hozzá on-line ki-be rakosgatni 😉).
http://www.hwsw.hu/news.php3?rovat=savage&ido=3
itt van!
itt van!
amugy: MI VAN?
szerintem is
De mér nem gondolsz rá ? Amelyik játékkal menne (amelyikkel meg nem az ássa el magát !! ) na ezt hogy fejezzem be, szóval ha menne egy játékkal, akkor az sokkal gyorsabb lenne vele, mint nélküle.
na kosz mindenkinek kozben megjavult
harmadik ujrainstallra minden megy rendesen😊
kierti ezt😊
udv
harmadik ujrainstallra minden megy rendesen😊
kierti ezt😊
udv
Nekem pl. nem ment a SSTC2, ha bekapcsoltam az S3TC-t a tweakerben.. 😞( De ez sajna sok játékra jellemzõ..
Ötlet: színeket állítani? RGB beosztás. Néhány ilyet talán valamelyik Adobe termék ad pluszban.
koszi megnezem ezt is!
Nagyon sötét? Akkor: menjetek be a menüben a display-be, és a "lightmap" opciót kapcsoljátok ki! Nekem ezután lett szép és gyors! Talán ez a gond.
1 ismerosomnel nem megy a nolf😞 colormax S4 32 mb
os van neki 366 cel 96 mb ram
abit bx6 lap
drivercserekkel nem oldodott meg😞 ha elindul 1latalan akkor is sotet akep nagyon😞
en mar kifogytam az 5letekbol valakinek valami esetleg ja dx7 van neki
udv
os van neki 366 cel 96 mb ram
abit bx6 lap
drivercserekkel nem oldodott meg😞 ha elindul 1latalan akkor is sotet akep nagyon😞
en mar kifogytam az 5letekbol valakinek valami esetleg ja dx7 van neki
udv
S4 rulez... nemtom, valaha is el fogom-e adni ezt a kártyát. Inkább a 200-asomba veszek egy gagyi, de agp-s alaplapot, meg egy 500-as K6-2õt, aztán elrakom a padlásra. Az unokák hadd játszanak a régi öreggel... :-)
Amúgy nincs olyan játék, aminek a megjelenése után 5 nappal ripet letöltve gondom lenne a futtatásával! pl. NOLF egy kicsit bugos volt, de ment, és azóta sincs gondom. Ha letöltök egy játékot, eszembe sem jut, hogy akár csak egy kicsi gond is lehet! Király! Persze ez máshol egyértelmû, de akkor is! Colin2, stb. mind sirály!
Na, az ONI az egyetlen kivétel, a demója, de nincs semmi setupja, hwdetectje, csak elindul a kitömörítés után. Szerintem nv demó... na mindegy.
Amúgy nincs olyan játék, aminek a megjelenése után 5 nappal ripet letöltve gondom lenne a futtatásával! pl. NOLF egy kicsit bugos volt, de ment, és azóta sincs gondom. Ha letöltök egy játékot, eszembe sem jut, hogy akár csak egy kicsi gond is lehet! Király! Persze ez máshol egyértelmû, de akkor is! Colin2, stb. mind sirály!
Na, az ONI az egyetlen kivétel, a demója, de nincs semmi setupja, hwdetectje, csak elindul a kitömörítés után. Szerintem nv demó... na mindegy.
Egy hónapja, most, vagy egy hónap múlva (mármint a cím) 😊? Na jó, jelenleg (remélem már nem sokáig): savagegamers.demostudio.hu. Egyébként én csinálom, és természetesen elég jó 😊))). Másrészt kivel kéne kooperálnom?
Phyre : na tessék, reklámozd má magad egy kicsit.. 😊)) Szóval mi is a címe a lapodnak ? Rég jártam arra. Csináljátok még ? Ha elég jók vagytok, kooperálhatnánk is... >😊
en is 1 evig S4 el nyomattam
es a vegen mar meg voltam elegedve vele!
ezert huz meg mindig vissza a szivem😊)))
es a vegen mar meg voltam elegedve vele!
ezert huz meg mindig vissza a szivem😊)))
Na végre némi élet. Szerintem azért még elég sokan használnak S4-t, csak hát a problémák nagy része már ismert, új driver meg ugye nincs. Nem próbálta valaki a ProSavage driver 3D részét? Talán mûködik, bár igen valószínûtlen.
Hát igen... Már vagy 3 hónapja nagyon ritka a hozzászólás sajnos. Valószínüleg azért, mert sokan eladták kártyájukat. Én még mindig SAVAGE 4 -el nyomom már lassan 1 éve! 😊
Tényleg ne hagyjuk srácok, hogy elvesszen a süllyesztõben ez a topic!
Tényleg ne hagyjuk srácok, hogy elvesszen a süllyesztõben ez a topic!
Nahh, ma hülye vagyok teljesen.... ez ftp. Akkor tehát menj el a
www.rizenet.com -ra, és a fõoldalon a szürke keretben ott van a 8.20.33. Van újabb is, de az nem annyira jó.
Most jut eszembe, inkább innét töltsd, ez a legegyszerûbb.
Na végre.
www.rizenet.com -ra, és a fõoldalon a szürke keretben ott van a 8.20.33. Van újabb is, de az nem annyira jó.
Most jut eszembe, inkább innét töltsd, ez a legegyszerûbb.
Na végre.
Hát, ezek noname gyártók. Nem igazán jellemzõ rájuk a honlap, legalábbis én nem tudok róla. A drivert eddig a www.rizenet.com -ról lehetett legkönnyebben megtalálni, onnét a csaávó leszedett minden drivert, mert már nem bírja frissiteni, a 3DChipset.com-ot ajánlja helyette, de ott a legutolsó referenciadriver a 8.20.27.
A Rizeneten szerencsére még megvan a link a8.20.33-as driverhez. Ezt töltsd le, ennek jónak kell lennie.
A Rizeneten szerencsére még megvan a link a
igen az is lehet!!
A havernál ment gond nélkül ? Lehet rosszul van felírva.
nalam siman ment a king pin s4 el!
es a haveromnal sincs vele gond!
nem hinnem hogy a driver lenne rossz 10 bol 1 se jo😞
en mar lattam 4 kuilonbozo driverrel ebboo nalam 3 es siman ment😊
es a haveromnal sincs vele gond!
nem hinnem hogy a driver lenne rossz 10 bol 1 se jo😞
en mar lattam 4 kuilonbozo driverrel ebboo nalam 3 es siman ment😊
Nemtom, én soha nem rakok vissza régebbi drivert, minden megy a legújabb driverrel. És nem a hangkártya a gond? Mivel a teljes Kingpinnel nem játszottam soha, nem ismerem a bajait...
még nem láttam sosem ilyen tetûnek a gépet? - ne aggódj nekem Duron700 TNT2-vel is lemegy néha 9-10 fps-re. Ez azért van, mert a rohadt sok textúrát nem bírja kinyomni a kártya. Még a Geforce-ok is beszaggatnak simán high detailon. Nálam low-ban 66fps, mediumban 36, high-ban 19. Az egész eredmény 3046 pont. Szerintem az én gépem tetû lassú, szóval mindenkinek meg vannak a maga igényei, én most videókártyát fogok cserélni, lehet, hogy savage4 lesz, igaz rossz tapasztalataim vannak vele, de ha kifogok egy jó példányt, akkor az Q3 és UT alatt nagyon fog menni - volt már nálam ilyen. Szóval jó a chip, de a sok noname gyártó elbaszta vele a Savage hírnevét, remélem a jövõben ez másképp lesz.
rengeteg minden függ attól, hogy milyen a hûtés a gépedben...
Hát vagy a proci, vagy a S4. Mivel az S4-en nincs ventillátor, ezért melegedhet, fõleg túlhajtáskor. Ha egy GF2-õt akarsz halálra húzni, akkor le kell szedned a régi ventit, és újat rakni rá, itt elég, ha veszel vmi chipset ventit, és ráragasztod. Egyszerû.
Amúgy kb. 85 MHz-ig bírják, ami nemsok, de nema 75 a gond.
A procidnak meg valszeg bírnia kell az 500-at, még fesz emelés nélkül is. Bár van olyan ismerõsöm, akinek a 300-asa is csak 300-on megy, pedig a legtöbb bírja a 450-et. Gyökér a bordájuk, ventijük.
Amúgy kb. 85 MHz-ig bírják, ami nemsok, de nema 75 a gond.
A procidnak meg valszeg bírnia kell az 500-at, még fesz emelés nélkül is. Bár van olyan ismerõsöm, akinek a 300-asa is csak 300-on megy, pedig a legtöbb bírja a 450-et. Gyökér a bordájuk, ventijük.
nem tudom, lehet, hogy nem az az oka, de az is lehet.
stonemen: nem azért mondtam, hogy az eredményt írd, hanem hogy a stabilitásról meggyõzõdhess. Nekem nagyon magas órajelen is futott már le teljes 3dmark, de a 2. már kifagyott akár 10 MHz-el alacsonyabban is.
Én nem néztem le a gépedet, utólag bocs ha így értetted. De a baráti körömbõl akinek Savage4 e van annak nem mindig jó a véleménye róla, énnekem még nem volt. Lehet, hogy lesz és akkor tudok majd róla véleményt mondani. Ha neked megfelel akkor ne halgass a többire, az a lényeg, hogy neked jó.
stonemen:
ez jo nalam 155/155 on volt csak stabil!
legalabbis a 3d mark 2000
ez jo nalam 155/155 on volt csak stabil!
legalabbis a 3d mark 2000