259
Baldur s Gate Vegigjatszas csicskaknak)
-
Darun #179 Én elhiszem, de milyen módszerrel lehet több xp-t szerezni a maximumnál, amit a játék készitői beletettek? -
Emet-Selch #178 Dicséretes de én sehol sem állítottam ennek az ellenkezőjét. Egy 1-es szintű karakternek minden XP jól jön -
Darun #177 Még egy hasznos gliccs: ha lopakodsz (bármelyik karakterrel) és úgy lősz, jó esélyel az áldozat nem fog rádrohanni, ha rögtön vissza is vonaulsz vele. Igy mondjuk egy-egy lövéssel szépen le lehet szedegetni egy csomó ellenfelet. És a legtöbb helyen nem is támad rád az egész csapat, max az, akit megsebeztél. -
militavia #176 Kb. 3 percenként mentek. -
Darun #175 Megcsináltam a 6 kezdő küldit. Imeon tolvaj, neki 1250 xp kell a lvl 2-höz. Gyertyavárban 347 xp-t szereztem (scrollok és zárnyitás nélkül) Már itt is lehet szerzni egy +1-es tőrt, a játék elején ez elég nagy segitség. Lőszert érdemes venni, de pl short bow rögtön található az egyik támadónál, akit Gorion megöl, szóval azért felesleges pénzt kiadni Gyertyavárban. -
Darun #174 Gyertyavárban nincsenek olyan küldik, amik befolyásolják a játék menetét. A "ha mindent megcsinálsz..." alatt azt értettem, hogy MINDENT! Tehát megcsinálod az összes küldit, feltöröd az összes zárat, megtanulod az összes varázslatot, akkor SEM kapsz annyi xp-t, hogy második szinten tudd elhagyni a kolostort.
Utoljára szerkesztette: Darun, 2023.09.13. 12:02:24 -
Emet-Selch #173 Igen de első szinten nem válogatunk honnan jön az XP.
@militavia
Rengeteg könnyen megölhető szörny van a első térképeken. Tele van a felkészülési lehetőségekkel a játék. Kiváló játéktervezés mert arra késztet, hogy jobban elmerülj a játékban és miket érdemes és hogyan csinálni.
De mivel az EE változattal játszol akkor vedd le a nehézséget Story Mode-ra. Halhatatlanok lesznek a karaktereid. Azt megoldja majd az összes gondodat :D -
Darun #172 Ha mindent megcsinál Gyartyavárban, akkor sem fog 2. szintre lépni. -
hawkie22 #171 Fiatal életem legjobb játéka volt anno, a második rész meg még rátett egy lapáttal. A harmadik rész már nem varázsolt el annyira.
De, hogy témánál maradjunk, Candlekeep-ben, a kezdö térképen helyböl van minimum 5-6 küldetés, vidd el ide, vedd fel azt, öld meg amazt, amiket ha megcsinálsz, máris 2-3-as szintü vagy. Csak ugye ehhez mindenkivel vagy majdnem mindenkivel beszélni kell a térképen, illetve minden ládát, hordót ki kell nyitni. Ez nem a rohanós játék, mint DOS és társai. Itt rá kell szánni az idöt, mindent elolvasni, mindenkivel beszélni stb. Ez egy szerepjáték, nem hack&slash. Ha mindent felfedeztél a térképen, akkor mehet Gorionnal tovább a fogadó felé. Nekem anno az volt a taktikám, hogy minden térképen minden zegzugot felfedeztem és addig nem is mentem tovább a következö térképre. Azért Imoennel, Xzar-ral és Montarion-nal már lehet valamit kezdeni, négyfös csapat, csak egy kicsit taktikázni kell. Imoennek pl. rögtön íjat adni a kezébe. Próbálgasd, nem könnyü a játék, de van nehézségi szint állítási lehetöség a beállításokban (nem javaslom, de van).
Utoljára szerkesztette: hawkie22, 2023.09.13. 06:40:25 -
Darun #169 A játék Gyertyavárban kezdődik. Gyakorlatilag az a tutorial. Ha ott rögtön odarohantál Goriohoz, aztán uccu, akkor kb le is maradtál mindenről. Egyrészt a kolostorban van két bérgyilkos, akik rád vadásznak. Őket azért meg lehet ölni, igaz hogy alig adnak xp-t. Viszont a botot le lehet cserélni. A raktárban vannak pókok vagy patkányok, azokat is simán le lehet verni. A kolostor dél-keleti sarkában van egy pince, ha lemész, ott végtelen sokat gyakorolhatsz, kapsz egy haladó partyt akiket irányithatsz. Vannak apró mellékküldik is, csak mindenkivel beszélgetni kell. Érdemes lehet már itt beszerezni valami lőfegyvert. A lőszer nagyon olcsó, azon se kell spórolni. A 90-es években a játékokban még nem nagyon volt olyan hogy tutorial.
A BG volt az első komolyabb szerepjáték PC-re. Ha ez nem megy, esetleg próbált ki az Icewind Dale-t, ott kevésbé hangsúlyos a szerepjáték, az inkább hack&slash. Az tényleg csőjáték, a BG viszont open world. Az más kérdés, hogy egy első szintű karakterrel a map 3/4 részén nem maradsz életben. Illetve vannak helyek, amik a történet előrehaladtával nyilnak meg.
A végtelen gold/xp az ankheg barlang (nem jutott eszembe a neve a lénynek), viszont az első pár szinten azok is könnyen megölik a csapatot, szóval kezdésnek nem érdemes oda menni.
A játéknak van angol nyelvű wiki oldala. Érdemes átböngészni, sok hasznos infó van rajta. Én is sokszor nézegettem. -
Daermon #169 Előszőr menj északra a Barátikebel Fogadóba. Ott lesz Khalid és Jaheira, és Dorn is. Ezt körbe is járhatod, van pár gnoll, nem nehezek.
Innen majd irány dél Nashkel fele.
Pihenés elött állisd be a varázslatokat: papit és varázslóit is.
Aztán majd bele jössz. Ments sűrün! -
militavia #168 Komolyan mondom...
A játék semmiféle felkészülési lehetőséget nem ad. Az első utadba eső encomuntereknél game over és kész.
Ez kurva szár játéktervezés, nem tudom ezt máshogy leírni. -
Emet-Selch #167 Az összes ilyen RPG "csőjáték". Soha, senki, sehol nem állította, hogy ez egy olyan open-world játék mint mostanában az Elden Ring volt. Egyszerűen még nem volt lehetőség olyat csinálni akkoriban.
Tele vagy választási lehetőségekkel. Csak te láthatóan túl makacs vagy ahhoz, hogy használd vagy egyáltalán megkeresd őket. Arról meg pláne nem beszélve, hogy Gorion megmondta, hogy merre menj először. Ott összeszedhetted volna Jaheira-t és Khalid-ot. Sőt, egy szomszédos térképrészen vagy egy paladin elég jó tulajdonságokkal. És ugyanezen a mapon megölhetsz jó pár Ankheg-et amit jó xp-t adnak.
Kis fabottal, felkészületlenül harcba menni és közben sírni, hogy emiatt nehéz nem fog működni ebben a játékban. Tudni kell mi ellen mit kell csinálni és mikor. Javaslom a szabályrendszer mélyebb átolvasását is.
Folyamatosan fejjel a falnak rohanni, hogy lebonts nem megoldás. Keresni kell egy légkalapácsot aztán hajrá :) -
Darun #166 A medve kemény ellenfél. Sok HP, gyors, nagyot sebez. Nem minden állatot egyszerű megölni. A Naskel bányákban az impeket viszonylag könnyű megölni, de vigyázni kell a csapdák meg a tüzes nyilak miatt. Illetve ott a boss fight alacsony szinten kb öngyilkosság.
A gnoll utonállók viszont nagyok, veszélyesnek tűnnek, de annyira nem kemény ellenfelek. Most ne jut eszembe annak a városnak a neve, ahol Jaheira-ék vannak, de attól északra van egy hely, ahol óriás bogarak támadnak a föld alól. Ha már szereztél pár szintet, ott lehet xp-t meg aranyat farmolni (van egy barlang, onnan jönnek a "bogarak". Elég jó xp-t adnak, a kitinjükből meg páncélt lehet csináltatni illetve el lehet adni a törpe kovácsnak) -
militavia #165 Pár farkast már megöltem, de kb. ennyi. Meg patkányt. A medve már nehéz lett volna. -
Darun #164 Érdemes minél előbb beszerezni lőfegyvereket. Totál kezdő alap taktika két karakterrel: az egyik fut jobbra-balra, a másik meg lő veszettül. Az alap statok egyébként pont hogy az első szinten számitanak nagyon sokat, amikor még semmiféle más bónuszt nem kapsz, csak a képességekből származókat.
Ha jól emlékszem Jaheira a kiindulási helytől keletre, majd északra van egy város fogadójában. A játék elején még az is opció, hogy megtámadsz 1-2 ellenfelet, megölöd őket, aztán pihenés/gyógyitás, vissza, megint megölsz párat...
Az erdőkben vannak farkasok, goblinok, koboldok. Ezeket van esély alacsony szinten is megölni. Illetve ott vannak a küldik, szerezz vissza ezt-azt, ments meg x-t, ezekért is kapsz xp-t. -
militavia #163 Jaheira-t és Khaliddal még nem találkoztam, de akkor bóklászok.
Folyamatosan ezt a "nehéz dolgod lesz" megjegyzést kapom.
Mindenki első szintű.
Mindenkinek alap fegyvere van.
Semmiféle varázslatot sem tud senki.
Mit és hogyan kéne itt taktikázni?
Semmit sem lehet csinálni, nincs semmiféle választási lehetőség.
Egyik házba is bemész, van ott 4-5 db baszott nagy pók. Megütni sem tudják kb. a karakterek.
Két encounter van az első településen, ahova beesel, ha szerencséd van, akkor az egyikben győzöl, de akkor is meghal két karakter. Montaron és Xzar volt, ami talán el is lett volna fogadható. XD
Bakker, a DOS1-et legnezebb szinten letoltam, nem vagyok noob, ha erről van szó.
A játék egyszerűen nem biztosít semmit az előrehaladáshoz.
Persze, el lehet menni máshova tápolódni, de akkor ez is csak egy sima csőjáték, csak a falak láthatatlanok... Ahogy ezt már említettem.
Utoljára szerkesztette: militavia, 2023.09.12. 14:13:12 -
Emet-Selch #162 Szia!
Szerintem dobd ki Xzar-t és Montaron-t a csapatodból és vedd fel Jaheira-t és Khalid-ot helyettük. Sokkal hasznosabb karakterek. Bóklássz a vadonban és szerezz 1-2 szintet aztán gyere vissza.
De akár figyelmen kívül is hagyhatod Neera-t és a varázslóbandát. Viszont ha már itt gondok vannak akkor Nashkel-ben majd felszeletelnek sasliknak már a bejáratnál.
Érdemes lenne böngészgetni pár leírást a varázslatokról és a kasztokról. Ez már csak egy ilyen játék. Nem óvodás nehézség mint a Larian (és sok más készítő) játékai -
militavia #161 Szia!
Lehet akármekkora dobású a karakter ha a játékos nem elég felkészült. Szerezz még csapattársakat, nézd meg milyen hasznos varázslatai vannak pl. Jaheira-nak, menj el máshova és lépj 1-2 szintet stb.
Ez az open world teljesen más alapokon működik mint a DOS.
Itt nem fogja senki a kezed
Jaheira nincs velem.
Van egy törpe 15 HP-s harcos, én egy paladin vagyok, van a tolvaj csaj, egy nekromanta és a haverja.
Eddig teljesen esélytelen volt leverni bárkit is, aki szembe jött.
Senkinek sincs semmi varázslata, a játék meg kb. nem is magyaráz el semmit. -
Daermon #160 Az EE verzióban hivatalosan is benne van a magyar nyelv :) (Steamen legalább is) -
#159 Rgr. Köszi. -
Daermon #158 Igen, ez elötti hozzászólásom pont a magyarítás fórum :D mind a két EE-hez ott dialog file.
És igen megéri. Én már csak az EE-vel játszom. -
Daermon #157 Kicsit letekersz és ott lesz mind a két részhez a dialog file :) -
#156 A GoG-on a két EE együtt leárazva 10 USD. Ennyiért megéri még akkor is, ha a korábbi nem EE-ket is megvettem. Ezekkel is működik a magyarítás? -
hawkie22 #155 Letöltöttem a Magyaritasok.hu-ról a BG 1 EE-hez a magyarítást, felinstalláltam, de nem jelenik meg nekem a játékban a választható nyelvek között a magyar. Valamit rosszul csináltam? GoG-os verzió van. Nem annyira gond egyébként, jó az angolom, meg egyszer már végigvittem kb. 12 éve a játékot vagy mikor (jó régen volt, az biztos), csak ha már van, akkor felraknám hozzá. :)
Egyébként ti milyen partival nyomjátok? Én pár napja kezdtem el, Beregostban vagyok még, még csak 1 karakter lvl2-es, a többi lvl1, fö kari törpe harcos, mellé van Imoen, Khalid, Jaheira, Kargain vagy hogy hívják a törpét Beregostból, meg a kis tolvaj félszerzet a második térképröl, a necro elhullott útközben. :) -
Daermon #154 Hát érdemes, mert az 1 és a 2 EE-nek azonos a szabályrendszere. Míg az eredetieknek nem. -
#153 Köszi, ez alapján első blikkre nem éri meg. Ha nem jön be az alap, akkor majd leárazáson megveszem. -
Daermon #152 Kis grafika tuning, jobban fut, és van plusz szereplő. Nekem meg van az eredeti kiadás is CD-n meg GoG-on. Szerintem érdemesebb az EE. -
#151 Van értelme az EE változatokat megvenni, akinek megvan a sima GoG-os kiadásban fullra? Miben ad többet az EE?
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.12.23. 10:23:45 -
silverchain #150 Bent van minden kiegészítű, még az új is (Siege of Dragonspear). Bár azt néhányan kihagyják (Beamdog csinálta, nem az Obsidian) -
hawkie22 #149 Egy kérdés, beszereztem GoG-on a BG 1-2 EE-t. Ezekben benne vannak a kiegészítök is, amik a játékhoz megjelentek? Tales of the Sword Coast meg a Throne of Baal? Vagy az nincs benne? -
unusual79 #148 Hm...BG EE_t nem találja. :( Akárhova próbálom nem akarja. :( -
ACi000 #147 Arra is fel kellene mennie, az én változatom is 2.3.*** akármennyi. A 2.0-ás csak azt jelenti, a később bekerült szövegek már nincsenek lefordítva -
unusual79 #146 Hm....Mindenhogy próbáltam,de nem megy. Olvastam,hogy valami 2.0-ás frissítés miatt.
Utoljára szerkesztette: unusual79, 2017.02.19. 13:15:59 -
ACi000 #145 Én a GOG-asat szereztem be virágboltosan arra simán felment, bár nem a legfrissebb patch-hez készült így vannak hiányzó szövegek főleg a tutorial részben. -
unusual79 #144 Üdv mind. Megvettem tegnap ezt a régi kedvencet,EE steames verzió. Esetleg van hozzá Magyarítás? Leszedtem egyet,de sehogy sem tudom telepíteni. :( Need help. ;) -
Daermon #143 Igaz még bőven Division lázban vagyok, de már készülök egy újabb hosszú kalandra :)
Ahogy meg jelenik a Siege of Dragonspear, úgy belevetem magam az első résztől, természetesen EE verzió, és mind két részt.
Elf Kensai lesz a main kari. -
Kotomicuki #142 A motor - a ToB már biztosan - nézi a szintedet, tehát mindig ahhoz mérten osztja az ellenfeleket!
Pl. ha a ToB elején beléptél a WK-ba, akkor volt 2x4 szobor az első szint csarnokában, ha JS után mentél, akkor már tele volt a terem velük, ill. ha "felpumpált" karakterrel indultál - pl. kensai 13/druida 15 - , akkor már az első próbán bedobta ellenfélül a BG 2 fő ellenségeit... -
#141 http://www.siegeofdragonspear.com/
25 órás kieg a BG:EE-hez, ami a BG2 előtt játszódik majd. Azt mondjuk nem tudom, hogy XP-ügyileg hogyan oldják meg... 25 óra az plusz pár szint biztosan lesz, a BG2-t is nagyon át kéne írni ahhoz, hogy az importált karakter ne legyen túl magas szintű a kezdéskor.
Remélem nem csinálnak valami olyan baromságot, hogy pl. az egész kieget csak álmodtad vagy hogy Irenicus börtönében a kínzások miatt szinten veszítünk stb. Amúgy nem tudom elképzelni, hogy fogunk 10-15. szintesen beleférni az első Athkatlás küldetésekbe. Nem lesz semmi kihívás a második rész első felében. -
Samurai84 #140 nwn sem egy rövid kaland :D igazából nem tudom hogy a világnak köszönhető vagy valami másnak, de ezekben a régebbi rpg-kben van valami megmagyarázhatatlan, nagybetűs hangulat, ami sehol máshol nincs.
nincs baj a kazuár játékokkal, néha az is kell, de valóban ezeket mikor először játszod és mondjuk ott figyelsz a kis csapatoddal Easthaven falujában, szól a varázslatos zene, na az hangulat. olyan karaktereket csináltak akikkel törődött a játékos, pl. Viconia, Nameless One. ez ma már nincs, névtelenül generálnak hősöket, nincs személyiségük, semmi, csak úgy beleteremtik a világba :(