259
Baldur s Gate Vegigjatszas csicskaknak)
  • tigeroo
    köszi. mellette párhuzamosan tolom a neverwinter nights-ot:)

most ilyen "visszafele bioware" játékokat élem, az utóbbi hetekben a kotort játszottam végig évek után. de a baldurs gate és a neverwinter nights kimaradt az életemből. sokkal jobbak, nem olyan kazuárok, megvan bennük az az "esszencia" amit egyre jobban kispóroltak a hasonló játékokból...
  • Samurai84
    Igen, a bandit camp az nehéz amíg alacsony szintű vagy.
    Nem tudom, bárdot nem játszottam soha, ill. a városban felvehető srácot is mellőztem. Nekem az nem tetszett a bárdban, hogy igen, hasznos hogy be tud azonosítani dolgokat a magasabb lore miatt, meg tud énekelni és bonuszokat dobál, de amíg énekel, másra nem is alkalmas szegény...
    Ebben jobb szerintem a Pillars of Eternity, ott Chanter néven fut, olyan mint a bárd, csak harcolni is tud közben, nem is olyan rosszul. Én majdnem minden ilyen játékot balanced partyval játszok első körben (fighter, pala, cleric, ranger, thief, mage), klasszik felállásban.
    Ha végigtoltad a Baldurst, próbáld majd ki a Pillars-t is... nem fogod megbánni.
    Jó játékot!
  • tigeroo
    köszönöm szépen, meglett végül guide alapján. a felfedezés néha frusztráló is tud lenni:)

kezdtem egy új karaktert, mert a bandit camp-ben nem tudtam előre jutni.
    amúgy a bárdnak mi a jó party felállás? minsc-et annyira nem csípem mert a berserk-et nem lehet jól kihasználni még így alsóbb szinteken, több kárt tesz mint segít.
  • Samurai84
    Pontosan meg nem mondom melyik map-on de ha ennyire nem bírod ki keress egy walkthrough-t és ott biztos leírják, csak így meg elvész a felfedezés öröme. Ne aggódj, nem tudsz belefutni semmi keménybe még ott. Brage-t lenyomod, vagy úgyemlékszem meggyőzni is megtudod... A térkép északnyugati részén kell észnél lenni, mert van arra pár szirén, az egyik egy csókra kinyírja valamelyik karidat, a többi meg charm-ot castol = megoldás beküldeni Minsc-et Rage modeban, és amíg elszórakoztatja őket, hátulról menjen a pokol (nyílzápor).

Én úgy nyomtam, hogy Beregost>Nashkel>nyugatra és keletre is minden mapot végigtúr, utána FAI-től keletre mindent, majd nyugatra>aztán irány BG.
    De rád van bízva, szabadon kószálhatsz, max. ha túlerőbe botlasz mész másmerre.
  • tigeroo
    köszi. ez elég tág még ... és ezt a brage-s küldit megtudom már csinálni ha összefutok vele? chapter 3 lvl 3 a karakterem, kicsit "távolinak" tűnik ez a , remélem nem lesz gáz ha odamegyek. most kivan-al találkoztam, banditákat akar ölni, egy öreg is mesélt róluk hogy beregost-tól északkeletre járkálnak.

• Samurai84
    1. mindkettő Forgotten Realms, tehát a világ közös (Baldurs, Neverwinter, Ten-Towns, stb.)
    2. Ha jól emlékszem Nashkeltől nyugatra valamelyik térképen (amúgy is érdemes végigpásztázni mindent arrafelé, ha Minsc boszorkányát keresed)
  • tigeroo
    sziasztok most szereztem be az enhanced editiont gog-ról, már a chapter III-ban járok.

két kérdés:

1. a játéknak van köze a neverwinter nights univerzumhoz? valami csóka megemlítette az elején hogy ő odavalósi. gondolom (ha ugyanaz a csapat készítette) akkor bizony.
    2. captain brage-t hol találom meg? valahol nashkel közelében? merre kutassak utána?
  • DarkHorSe
    ki mondta hogy mukodni fog vele?
  • steweee
    és biztos hogy fog működni a most megjelenő verzióval is ? ebbe lesznek korábban sose látott helyszínek és karakterek is. azokat hogy lehetett volna előre lefordítani ?
  • DarkHorSe
    18.-án jelenik meg az enchanted edition!

A jatekhoz pedig megjelent a TELJES magyaritas, Akit erdekel, innen letoltheti
  • DarkHorSe
    http://www.baldursgate.com

jelenleg alig megy az oldal, kivancsi vagyok ra mit akarnak kihozni belole :)
  • Darkon
    Javaslom az ebay-t. En a BG2t valami 8euroert vettem postakoltseggel egyutt eredetibe teljesen ujonan. (csak paypal es buyitnow opciokat ajanlom es shopbol)
  • Csacsi
    Sziaztok. égen-Földön keresem a Baldur's gate 1-et. Ha megvan vkinek pls keressen meg. Mármint aki meg tudja velem osztani vmilyen formában. letölést, vétel, kiírás, egyéb.
  • IlluminatoR
    Annyira szemét?
  • Marchus
    jah
  • Szabi84
    Remélem mikor megjelenik a Baldur's Gate 3, akkor majd kiadják mind a három részt kiegészítővel együtt DVD-n, és akkor majd nekiülök egy BG maratonnak.
  • IlluminatoR
    Örök hála! :)
  • KH
    Várostérkép
  • IlluminatoR
    Hol található Baldur's Gate-ben a Palace?

(Reakcióidő rulz.)
  • Davidus
    Az NWN singlevel nem is:D
  • ollie
    2003. ápr. 10. 01:03
  • magyar ember 2
    A BG fanok most NWNeznek. :)
  • Davidus
    Kurva sok BG fan van:) Talán mikor kijött az 1 még nem volt ennyire népszerü ez a forum. A BG2 topicja viszont fullon van hozzászolással:)
  • Cellator
    Nem értem miért van íly kevés B G fan, hisz egy hatalmas game-ről van szó! Nos, rulez by rpg-s! :) By
  • MoriB
    Van egy problémám a BG2:ToB-al kapcsolatban. Tegnap megvettem EREDETIBEN a Baldur's Gate 2: Throne of Bhaalt. Mióta felinstalláltam azóta azt írja ki, hogy rakjam be az eredeti disket, pedig fullba felinstalláltam SoA-t is meg a ToB-t is. A SoA is teljesen eredeti Collector's Edition + Windows 98 alatt játszom. Kipróbáltám már mindegyik disket, de egyikkel sem működik. Még akkor is ezt írja ki, ha semmi sincs benne . Kérlek segísetek!
  • noxon
    Elindult a BG kiegészítőm, király:)))) hamarosan kérdések özönét látjátok itt...:)))
  • noxon
    thx, nektek:)))
  • noxon
    Csááá: Baldur-ban, van egy küldetés, mi szerint egy szerzetes csajtól kapok egy nyakláncot és a fiát kell megtalálni, tudja valaki ezt a küdetést? ho van a boy?:))
  • noxon
    Lenne egy hülye kérdésem: Nincs valakinek meg a BG1 aki már megunta és szeretné nekem elküldeni postán?:)))) ( rendes CD_n mert a DVD-st megszivtam:)))))))
  • Chris
    Itt vagyok mindig, amikor segítségért kiáltasz Noxon. :)))
    Igen, a gyógyital/ellenméreg 10 adagot tartalmaz, tehát bőven megitathatod az összes csapattaggal, mivel mindenki meg lett mérgezve... "Jut is, marad is." :)
  • noxon
    Lenne egy hülye kérdésem: amit Marektól szereztem a méreg elleni gyógyitalt, azt meg kell innom?:)))))
  • noxon
    Megvan, KHKH, megvan a fogado ahol van az ürge, thx mindent:)))
  • noxon
    nekem, meg még midig nincs meg az a nyomorék elátkozott thief, még ott sem ahol leirtad KHKH...
  • noxon
    thx all...:)))
  • noxon
    Szasz, van olyan hogy Blade and Stars valamilyen épület? és ha igen hol van? elöre is thx...csá
  • noxon
    köci , már megvan, nem aktuális...
  • noxon
    hmm..: Te tudod hol lehet találni Tome of Wisdomot vagy Book of Wisdomot? mert nem találom...
  • noxon
    uhhaa, elöször is csak két helyre mentettem midig, minig rá!! de azért köszi, sokat segítettél és megpróbálom megcsinélni!!!
  • noxon
    hunvereb: sikerült kinyifantani Saverokot? Valaki help... a méreg küldetést tudja valaki?
  • noxon
    Nah, ilyen egy jól megfogalmazott double szerkezetű mondtat:))))) semmit nem értesz belöle gondolom, én sem:))) hmm...: mit tudsz arról, hogy amikor belépek a BG városba akkor megmérgeznek és meg kell találni az ellenszert? thx