58407
Játékmagyarítások fóruma
Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)
Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.
Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)
Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.
Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
-
Sziasztok!
Na, egy nehéz nap éjszakáján (egy nehéz ájszakán) túl vagyok, nemrég ébredtem meg.
Az a helyzet, hogy éppen 2004. december 26-án készítettem egy backup-ot a dokumentumainkról és a munkáimról. Engem viszont az idegesített, hogy az Ünnepek alatt is fordítottam (egyedüli megélt Karácsony és Szilveszter!) illetve hát ezen első héten is, ittohn, melóhelyen egyaránt. Tehát, elveszett volna két teljesen lefordított játék anyaga - True Crime, Riddick - és majdnem egy tucat, 80% körüli anyag, melyek között ott volt a jócskán továbbgördített Vampire Redemption is...!
Tehát, a tanulság és a lényeg:
- havi rendszerességgel fogok backupolni.
- ezt a GetDataBack-et lemagyarítom (ha nincs neki magyar változata)
- sosem teszek be a gépembe idegen winchestert!
Köszönöm azok aggódását, akik olvasták a tegnapi kirohanásos fájdalmamat. Őszintén szólva, elsősorban a magam anyagai miatt aggódtam, de eszembe jutott az is, hogy minden nektek megígért magyarítás is veszélyben van/volt.
-----------------------------------------
.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2005 ® - Első számú honlap
.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2005 ® - Második számú honlap
----------------------------------------- -
AlexHerceg #19501 Köszke:D -
AlexHerceg #19500 Jah, és hogy ne csak off topicos legyek, valaki egy Dawn of War magyarítást,de akár egy végigjátszást ha látott a CyberVilág rögös utjain megsegithetne egy url-el.)
Előre is köszönöm:)
Ps. A GameHunter sztem leállt a magyarositással, mert 2 hete pang. -
NiGhTM4R3 #19499 Ez volt ám a megfogalmazás 
-
AlexHerceg #19498 Sziasztok!
A GetDataBack már rajtam is segitett...mellesleg sok egyéb, szinte hülyeség is menthet adatot.nekem pl egy vinyóm bemondta az unalmast, 80gb-os maxtor.Szerviz be, szerviz nem tud visszahozni adatot.Kész.2 év munkája oda.Összestem.Hideg téli este volt-kocsiba én+winyo be.Haza.
Ucsó gondolat, nah temessünk winyót, még egy utolsó mobil rackban felpörgetés mindenkinek jár...Winyó be, müxik! Nem hittem a szememnek!Gép kikapcs.Másik üres winyó be, régi-xar winyó megint nem megy:(..alex gondolkoz..szervizből el->hideg kocsiba be->winyó müx.Ok.
Winyó ki, hütőszekrénybe be.(lehet nevetni!:-)..2 óra eltelt-> adatmentő üres winyó egyik mobil rack, szerviz által KO-s winyó hütöböl ki,gépbe be. 30 percen keresztül másolás.Xar winyó ujra KO.Ismételgetés párszor, legfontosabb cuccok megmenekültek:)
Akinek uncsi voltam, sorry:)
A PQMagic szvsz csak particionál(persze adatokkkal együtt,ez a szuper benne),ill. felsmeri a bad sectoros winyókat, de hogy adatvisszamentést is tud, ez nekem uj.<-Jani-Bnek:) -
Jani-B #19497 Huh, ez meleg lehetett. Nekem is sikerült már 2x is búcsút inteni a 120 Gigás vinyóm közel 90 Gigájának, de nekem szerencsére a PQMagic 8 volt ami eddig mindig megmentette az életemet. 100%-ban visszaállította az adatokat.
Szerintem most tényleg megfogadod az itt elhangzott tanácsokat és gyakran készítesz majd biztonsági másolatot. -
huhh vazze... ujjabb pár ősz hajszál a fejemre :) -
Ez tényleg meleg helyzet volt. Valahogy át tudtam érezni a problémád. Nekem is volt hasonló, ha nem is ilyen mélységű.
Azért egy virtuális kokit könyvelj el tőlem és fordíts nagyobb hangsúlyt a biztonsági mentésekre. 10 db dvd-rw beszerzését javaslom.
Bár mondhatnám úgy is, hogy a magyarítás topic hirtelenjében őszülésnek indult látogatói esküdszékbe tömörültek és büntetésből 10 dvd-rw megvételére és használatára ítélünk! Fellebbezésnek helye nincs!

-
NiGhTM4R3 #19494 SpellForce magyarítás elkészül még ebben az évezredben?
Nem tudja valaki mivan vele? Leállt? Érdemes várni rá?... -
borso #19493 Szia IMYke 2000! Ugyan ebben a cipőben jártam én is.
Nekem a Stellar Phoenix progi segitett. 100%-an visszatudtam állitani mindent. Ezen a cimen megtalálod.
http://www.stellarinfo.com/disk-recovery-prices.htm
Persze ezt is meg kell vásárolni. -
NiGhTM4R3 #19492 Húhh bazz, rámijesztettél... -
A munkanélkülieket küldd adatmentési tanfolyamokra
-
Látod látod
!A fontosabb dolgokat tényleg ki kell írni valamire mert már nem kevesen jártak így!Az olyan dolgokat amibe ennyi munkád van azt meg főleg(magyarítások)!Nem csak azért mert alig várjuk a magyarításaidat (azért is)hanem magad is megkíméled az ilyen halál közeli állapotoktól!
-
Fat32 enged egybeformázni 80 gigát? 
Engem anno 100-nál elküldött a halál faxára.
-
Hálisten vazz :)
Szerintem én megőrültem volna ha velem történik ez. :)
1ébként szerintem fogd minden magyarosításod, és írd ki 1 DVD-RW, vagy CD-RW-re.
Ugy biztos nem veszik el ;) -
Naaaaaaa, sikerült!
Közel 60 GB-nyi - számomra fontos - gyűjtés eltűnt [mp3-ak, programok, filmek, játékok nagy része], visszahozhatatlanul. De a magyarításhoz kapcsolódó cuccok megvannak!
A "JATEKHONOSITAS" könyvtárnak kell nagyon örülni...
Majdnem 11 GB-ot sikerült visszaszippantyúzni a sérült FAT tábla alól!
Amúgy, a GetDataBack 2.31 for FAT/NTFS istenkirály program!
Sosem hittem, hogy szükségem lesz rá...
A 80-as Seagate nem úszta meg, éppen 5 perce formáztam le és át NTFS-re... 74,4 GB üres kapacitás... :)
Nincs jó kedvem, egyik szemem továbbra is sír.
szivar #19486 De ha felismerte őket, az már némi reményt azért ad. Csak sikerüljön Imyke! -
Francba! Újrakezdhetem... A nem liszenszelt változat nem engedi másolni a visszaállított fájlokat!
Kénytelen voltam "megvenni"...
Újabb háromnegyed óra para...!
Szép pénzért megcsinálják, persze... :D -
vassyg #19483 Esetleg elviheted valami adatmentő szakemberhez, a régi fönököm egyszer véletlenül letörölte az adatai nagy részét, de sikerült vissaállítaniuk. -
szivar #19482 Na egy kicsit utánanéztem a vinyóm lelkivilágának, és néhány doksit is megnéztem. Úgy tűnik, hogy a lemezeden (adott partíció) lévő összes FAT tábla elvarázsolódott. Magyarul a ScanDisk nem képes visszaállítani vagy javítani az eredetit, amikor elindítod a Wint. A partíció típusa az stimmel, (magic number 0xb) FAT32. Ezek szerint vagy ez a program menti meg az adataidat, vagy feladom én is a reményt. Kár lenne ennyi munkáért. -
Régebben is ott volt.
A GetDataBack dolgozik, mint gép. 46% és 26 perc van vissza. Úgy látszik a rendszer terheltségi fokától függően tud dolgozni...
Basszus, holnap nem megyek képzésre... lexarom. Ez fontosabb!
A 75 GB-ból közel 70 tele volt anyaggal... MP3, film, telepített játék. Ezek nem érdekelnek, de amik igen: személyes dokumentumok és digitális fényképek, elkészült magyarítások, készülő magyarítások, video- és képeditálás források, telepítő források!!!
szivar #19479 Ha az régebben is ott volt akkor nem olyan gáz. A GetDataBack mükszik? -
7 MB-os, Unformatted.
szivar #19477 Most néztem meg egy kicsit jobban a mellékelt képeket. Mi az a zöld sáv? Mert ha jól látom az is valami partíció akar lenni. -
GetDataBack FAT-ot próbálom, 28 perc és kiderül mit mentett meg, ha tud egyáltalán...
szivar #19475 Nekem csak annyi a javaslatom, hogy próbáld meg azt a fájlrendszer visszaizécskélő progit, amiről a lentebb említett linken olvashatsz. Ha jó, akkor egy másolás->formázás->másolás következik, ha viszont nem, akkor egy partició manegger programmal át kell változtatni a partíciót FAT32 re. Méretet,stb nem szabad módosítani, mert akkor nem csak ennek a partíciónak ugranak az adatai. Nekem anno bevált, nem tudom most működne-e. 30G anyag visszajött ezzel a módszerrel. Amúgy szintén zixpé alatt tűnt el két partícióm. Vagy vannak cégek, amik ezzel foglalkoznak (két-három havi fizu áráért). -
Gyusz #19474 Na akkor mindenki szedje össze az összes hardware-guru haverját és próbáljuk megoldani a helyzetet, mert ennyi munka nem veszhet kárba! -
Lemezműveletet - Scandisc és tsai - nem csináltam, tudom, mi a dörgés...
Acronissal sem nyúltam még hozzá. Azt hittem, a Knoppix-szal majd látni fogom, de az sem látta...!
FAT32 (80Gb, egyben). A Windows-os vinyó mindkét partíciója NTFS (20 GB, 2 partíció).
szivar #19471 Nem kell mindjárt kétségbeesni. Milyen fájlrendszer volt annakelőtte rajta? -
A rosszakaróim most nyugodtan dörzsölhetik a tenyerüket...!
Onnan olvastam a Knoppixot. Épp ma látogattam meg azt a cikket... Hát ha van Isten, akkor igazán rohadt humorérzéke van! 
KÉSZ! Abbahagyom!
Eltűnt a két éve fordított Vampire 1 magyarítás, az összes forrás fájlom, az eddig párhuzamosan fordított magyarításaim, MINDEN...!
Átkozott jó szívem! Betettem azt a szar vinyót, hogy felmásoljak rá MP3-kat a srácnak, s meghalt cserébe a vinyóm...
Az meglepett, hogy újraindítás után a Windows XP a tálcán egy új hardverhez telepített drivert, de nem tulajdonítottam túl nagy jelentőséget neki. Aztán folytatni akartam a tesztjátékot (Riddick) és nem tudtam, mert nem volt / nincs "E" meghajtóm...!!!
A többi lejjebb.
Kész, szerintem én itt most magambaborulok...
Majd egyszer leszek!
szivar #19467 Huh, csak úgy magától? Mert ha az igen, akkor elképzelhető hogy új vinyóra is be kell majd ruházni a közeljövőben. Nem tudom milyen fájlrendszer volt a partíción az esemény előtt, de meg lehet próbálni, hogy mindenféle átméretezés nélkül(!) visszaállítani a partíció típusát, valamilyen partíció manegger programmal. -
Gyusz #19466 Hi!
Ide látogass el! Van néhány jótanács, nemrég lett feldobva a netre. Remélem sikerül megmenteni mindent!
Ja, és ne próbáld leformázni a lemezt!!! -
Fuu vazz. Kár lenne érte. -
Hogyan tudom a fájlrendszerét visszaállítani, úgy, hogy ne kelljen leformázni?
Nem tudom ki átkozott meg, de utolért a végzet. Restart után ez történt a 80 GB-os vinyómmal, rajta MINDEN munkámmal:
Letöltöttem és CD-re kiírtam a Koppix Linux CD-t, hátha azzal vissza tudo kszerezni adatokat róla. De semmi... :((( [KNOPPIX_V3.7-2004-12-08-EN]
Az Acronis Partioner 2003 ezt látja:
Eltűnt MINDEN magyarításom!!!