8885
Old Game, mert régen minden szebb és jobb volt :)
  • BBird
    Én több kategóriát építettem fel. Olyan nincs, hogy old vagy nem old... Van a '80-as évek, a '90-es és a 2000-2003 közötti szakasz.
    Le lehetne bontani forradalmakra, amikor bejöttek az első win 95 játékok, bejöttek a pentiumok, vagy a 286 -os gépek, voodoo kártyák, 2 2.5d FPS -eket leváltotta a teljes 3D és még sorolhatnánk.
    A legelfogadottabb azonban valóban a DOS korszak, amibe persze beletartozik az Amiga és C-64 masinák is.
    De senkit sem lehet leugatni csak azért, mert neki old game a Mohaa akár. Neki az volt a klasszikus, azzal kezdte, az fogta meg először. De közben teltek az évek és már teljesen más világban vagyunk, ahol a Crysis, Bioshock és társai uralkodnak. (Amire manapság azt mondják, hogy nextgen)

Magam részéről oldbutgold a régi prince of persia, grand prix circuit, test drive, street rod, prehistorik.
    De a Quake 1-2 -t, Unreal, Flight Simulator 98, Need for Speed 3, Thief 2 -t sem tudom új játéknak nevezni.

Szégyellem bevallani az öregjátékosok előtt, de szoktam mai játékokkal is játszani és még élvezem is őket. :-)
  • Voltan
    Na, Te csak ne panaszkodj a korodra, bazz! :D
  • Borgi
    jajaja, énis nyotmam mostanság mohaa-t. valami eszméletlen feeling. a modemes idők jutottak eszembe, amikor azzal toltuk... ááá bárcsak lennék megint 12 :)
  • Qwerty4
    aha, csak megfogalmazódott bennem a kérdés azért mert olyan nagy sebességgel fejlődnek a játékok, hogy már képes vagyok akár egy 2002-ős gammán is azt érzni hogy milyen régi(old) játék(pl. már a MOHAA-t egy igazi játéklegendának érzem) és kíváncsi lettem igazából mikor kapja meg egy játék az Old státuszt
  • takysoft
    fogalmazzunk úgy... "előző évezred"
    persze lehet itt akár tavaly megjelent játékokról is beszélgetni, ha remake, vagy hasonlít egy régire, vgay szimplán élvezetes. nincs konkrét szabály
  • Qwerty4
    hát ez természetes...
  • Shaman
    főleg a dos gamékra vonatkozik...
  • Qwerty4
    Érdeklődnék hogy ez az Old game fogalom melyik évben zárul be?
    Nálam 2002-es az már old, de látom a bannerből hogy még az nem számít öreg játéknak.
  • Borgi
    lol, ezzel énis sokat "probálkoztam" xD
    meg emlékszem volt olyan is, hogy te voltál a tejkihordó fiu, és ugy kellet csábitgatni :)
  • BBird
    Hehe, ilyen is volt (van)? :-)
    És itt csak az udvarláson van a hangsúly vagy (18) -as karikába sorolható hardcore is zajlik? :-D
  • takysoft
    Interactive Girls

dosbox ajánlott
  • Mersh
    Hi!

Segítsetek nekem! Volt réges régen 1 játék,az volt a lényege, hogy le kellett fektetni 1 nőt, választani lehetett a lehetőségek közül, hogy csábítod el vagy mi, pezsgő, virág, ilyenek. Az volt a címe ami a nő neve is volt. 2 db 1.44-es lemezre fért rá. Nem tudjátok mi a címe, már 2 hete ezen agyalok. :)

köszi!
  • Gary
    Silent Hill 1 PC-re

Az SH4 fórumban Tower Guard adta a linket.
  • lammaer
    "realtime ürcsata"

Ezek szerint nem értettem félre a review-eket... mindenképpen kipróbálom, de eléggé tartok a valós idejű csatáktól. Nincsenek nekem ahhoz reflexeim, én igazi generális vagyok, nem lövészárokban harcoló baka :)
  • xido
    ha megpróbálkoznál psx-es emulátorral Silent Hill 1-ezni akkor az emuparadise.org-on fennvan isoban a játék...
  • Voltan
    Már végig is vittem! Full Throttle rulez! Brrrrm-ba-dam-daaaaam-rrrrrrrr!
    Minden tiszteletem a Lucsarts (régi Lucasfilm) kalandjátékoké! De hol vannak a folytatások? Ez az a stílus, amit itt sokan szeretünk, hol van az új Maniac Mansion, Monkey's Island, és Sam and Max? Én éhes vagyok erre a stílusra, nyilván Ti is. Akkor hol vannak???
  • Voltan
    OK Működik a dolog! Kösz a segítséget!
  • Voltan
    Köszönöm! Majd megpróbálom.
  • ollie
    Nekem csak az a bajom vele, hogy máig 40 dolcsiért árulják.
  • takysoft
    hát persze, hogy tudja, csak ne a gyökérkönyvtárat add meg neki
    nem tudom fejből, melyik könyvtárat kell megadni, talán a resource
    de nem tudom

de megy vele remekül
  • Mityka
    hallihó ! Megvan valakinek a COLONY, vagy valami hasonló területfoglalós játék?
  • dronkZero
    Nagyon nem értem, mi bajod van vele. Teljesen tökéletes Master Of Orion 1 remake. Mindent tud, amit az tudott, csak 3D-s, meg realtime űrcsatás.
  • [Jakuza]
    Gyenge dolog a Sword of Stars.
    Meg regi mercevel is, nemhogy maival.
  • Voltan
    A ScummVM-et lehet használni CD-s játékoknál is? Megvan a Full Throttle eredetiben, de a Winfos nem szeresse. Szóval a ScummVM tudja kezelni?
  • Shaman
    jah sorry,szánom bánom....

Imádtam,de a 3. rész ultragagyi lett.
  • dronkZero
    Műveletlen! :P
    Master Of Orion
  • Shaman
    mi az a MOO?
    én eddig csak MMO-t ismertem...
  • dronkZero
    Ha valaki egy kis MOO élményre vágyik "mai" köntösben, akkor tudom javasolni a Sword of the Stars-t. Egészen jó kis játék...
  • Shaman
    nah engem érdekelne,ha fel tudod valahova tölteni és 1-2 napig ott tudod tartani,azalatt le tudom szedni.
  • Gary
    Tulajdonképpen a ps1-es iso-hoz és az emulátorhoz egy PC-s telepítő programot, majd egy startmenüt, amiből konfigurálható az emulátor. Ha nem mászol bele mélyen a telepített dolgok lelkébe, akkor észre sem veszed, hogy emulátorból fut a játék. Gondolom, ez is volt a cél.
  • Shaman
    mit takar a PC.s keretprogram?
    valami psx emulátort?
  • Gary
    szeifi, Shaman: Nekem megvan, PS1-es ISO, PC-s keretprogrammal. Kb. 400 Mega. Ha így jó, akkor holnap fölrakhatom valahová (ha nem felejtem el ).
  • Rip
    Emulátorral PC-n is játszható
  • BBird
    De feltételezem nem psx -re kereste. :-)
  • Borgi
    de péesikszen (psx) volt.
  • BBird
    Tudtommal az első rész nem is volt PC-n, csak a 2 -től.
  • Shaman
    noh az engem is érdekelne,mert a film után kíváncsi vagyok rá,s csak a 2-3-4-et találtam meg letöltésre,az 1-et nem...
  • szeifi
    hali nem tudja vki véletlenül honnan lehet letölteni a silent hill 1 et? (torrent és DC alapu letöltés nem jöhet szoba csak http)
    elöre is köszi
  • Rip
    Ahh, akkor jól emlékeztem :D
  • BBird
    http://www.evm.hu/evm2/evm_akcio.php -> Commandos részek.
    cdgalaxison Commandos 1: Beyond the Call of Duty kapható, 3. és a legutóbbi epizód.