8885
Old Game, mert régen minden szebb és jobb volt :)
-
#5242 Én több kategóriát építettem fel. Olyan nincs, hogy old vagy nem old... Van a '80-as évek, a '90-es és a 2000-2003 közötti szakasz.
Le lehetne bontani forradalmakra, amikor bejöttek az első win 95 játékok, bejöttek a pentiumok, vagy a 286 -os gépek, voodoo kártyák, 2 2.5d FPS -eket leváltotta a teljes 3D és még sorolhatnánk.
A legelfogadottabb azonban valóban a DOS korszak, amibe persze beletartozik az Amiga és C-64 masinák is.
De senkit sem lehet leugatni csak azért, mert neki old game a Mohaa akár. Neki az volt a klasszikus, azzal kezdte, az fogta meg először. De közben teltek az évek és már teljesen más világban vagyunk, ahol a Crysis, Bioshock és társai uralkodnak. (Amire manapság azt mondják, hogy nextgen)
Magam részéről oldbutgold a régi prince of persia, grand prix circuit, test drive, street rod, prehistorik.
De a Quake 1-2 -t, Unreal, Flight Simulator 98, Need for Speed 3, Thief 2 -t sem tudom új játéknak nevezni.
Szégyellem bevallani az öregjátékosok előtt, de szoktam mai játékokkal is játszani és még élvezem is őket. :-) -
#5241 Na, Te csak ne panaszkodj a korodra, bazz! :D -
#5240 jajaja, énis nyotmam mostanság mohaa-t. valami eszméletlen feeling. a modemes idők jutottak eszembe, amikor azzal toltuk... ááá bárcsak lennék megint 12 :) -
#5239 aha, csak megfogalmazódott bennem a kérdés azért mert olyan nagy sebességgel fejlődnek a játékok, hogy már képes vagyok akár egy 2002-ős gammán is azt érzni hogy milyen régi(old) játék(pl. már a MOHAA-t egy igazi játéklegendának érzem) és kíváncsi lettem igazából mikor kapja meg egy játék az Old státuszt -
#5238 fogalmazzunk úgy... "előző évezred"
persze lehet itt akár tavaly megjelent játékokról is beszélgetni, ha remake, vagy hasonlít egy régire, vgay szimplán élvezetes. nincs konkrét szabály -
#5237 hát ez természetes... -
#5236 főleg a dos gamékra vonatkozik... -
#5235 Érdeklődnék hogy ez az Old game fogalom melyik évben zárul be?
Nálam 2002-es az már old, de látom a bannerből hogy még az nem számít öreg játéknak. -
#5234 lol, ezzel énis sokat "probálkoztam" xD
meg emlékszem volt olyan is, hogy te voltál a tejkihordó fiu, és ugy kellet csábitgatni :) -
#5233 Hehe, ilyen is volt (van)? :-)
És itt csak az udvarláson van a hangsúly vagy (18) -as karikába sorolható hardcore is zajlik? :-D -
#5232 Interactive Girls
dosbox ajánlott -
Mersh #5231 Hi!
Segítsetek nekem! Volt réges régen 1 játék,az volt a lényege, hogy le kellett fektetni 1 nőt, választani lehetett a lehetőségek közül, hogy csábítod el vagy mi, pezsgő, virág, ilyenek. Az volt a címe ami a nő neve is volt. 2 db 1.44-es lemezre fért rá. Nem tudjátok mi a címe, már 2 hete ezen agyalok. :)
köszi! -
Gary #5230 Silent Hill 1 PC-re
Az SH4 fórumban Tower Guard adta a linket. -
lammaer #5229 "realtime ürcsata"
Ezek szerint nem értettem félre a review-eket... mindenképpen kipróbálom, de eléggé tartok a valós idejű csatáktól. Nincsenek nekem ahhoz reflexeim, én igazi generális vagyok, nem lövészárokban harcoló baka :) -
xido #5228 ha megpróbálkoznál psx-es emulátorral Silent Hill 1-ezni akkor az emuparadise.org-on fennvan isoban a játék... -
#5227 Már végig is vittem! Full Throttle rulez! Brrrrm-ba-dam-daaaaam-rrrrrrrr!
Minden tiszteletem a Lucsarts (régi Lucasfilm) kalandjátékoké! De hol vannak a folytatások? Ez az a stílus, amit itt sokan szeretünk, hol van az új Maniac Mansion, Monkey's Island, és Sam and Max? Én éhes vagyok erre a stílusra, nyilván Ti is. Akkor hol vannak??? -
#5226 OK Működik a dolog! Kösz a segítséget! -
#5225 Köszönöm! Majd megpróbálom. -
#5224 Nekem csak az a bajom vele, hogy máig 40 dolcsiért árulják. -
#5223 hát persze, hogy tudja, csak ne a gyökérkönyvtárat add meg neki
nem tudom fejből, melyik könyvtárat kell megadni, talán a resource
de nem tudom
de megy vele remekül -
Mityka #5222 hallihó ! Megvan valakinek a COLONY, vagy valami hasonló területfoglalós játék? -
#5221 Nagyon nem értem, mi bajod van vele. Teljesen tökéletes Master Of Orion 1 remake. Mindent tud, amit az tudott, csak 3D-s, meg realtime űrcsatás. -
#5220 Gyenge dolog a Sword of Stars.
Meg regi mercevel is, nemhogy maival. -
#5219 A ScummVM-et lehet használni CD-s játékoknál is? Megvan a Full Throttle eredetiben, de a Winfos nem szeresse. Szóval a ScummVM tudja kezelni? -
#5218 jah sorry,szánom bánom....
Imádtam,de a 3. rész ultragagyi lett. -
#5217 Műveletlen! :P
Master Of Orion -
#5216 mi az a MOO?
én eddig csak MMO-t ismertem... -
#5215 Ha valaki egy kis MOO élményre vágyik "mai" köntösben, akkor tudom javasolni a Sword of the Stars-t. Egészen jó kis játék... -
#5214 nah engem érdekelne,ha fel tudod valahova tölteni és 1-2 napig ott tudod tartani,azalatt le tudom szedni. -
Gary #5213 Tulajdonképpen a ps1-es iso-hoz és az emulátorhoz egy PC-s telepítő programot, majd egy startmenüt, amiből konfigurálható az emulátor. Ha nem mászol bele mélyen a telepített dolgok lelkébe, akkor észre sem veszed, hogy emulátorból fut a játék. Gondolom, ez is volt a cél. -
#5212 mit takar a PC.s keretprogram?
valami psx emulátort? -
Gary #5211 szeifi, Shaman: Nekem megvan, PS1-es ISO, PC-s keretprogrammal. Kb. 400 Mega. Ha így jó, akkor holnap fölrakhatom valahová (ha nem felejtem el ). -
#5210 Emulátorral PC-n is játszható -
#5209 De feltételezem nem psx -re kereste. :-) -
#5208 de péesikszen (psx) volt. -
#5207 Tudtommal az első rész nem is volt PC-n, csak a 2 -től. -
#5206 noh az engem is érdekelne,mert a film után kíváncsi vagyok rá,s csak a 2-3-4-et találtam meg letöltésre,az 1-et nem... -
szeifi #5205 hali nem tudja vki véletlenül honnan lehet letölteni a silent hill 1 et? (torrent és DC alapu letöltés nem jöhet szoba csak http)
elöre is köszi -
#5204 Ahh, akkor jól emlékeztem :D -
#5203 http://www.evm.hu/evm2/evm_akcio.php -> Commandos részek.
cdgalaxison Commandos 1: Beyond the Call of Duty kapható, 3. és a legutóbbi epizód.