Old game hívek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én is retrózik néha... most sikerült vennem egy komplett C64 konfigot (gép, drive, joyok, magno) alig 5 ruppóért... Nekem is a tervem egy ilyen retroszoba kialakotása, igaz, én megelégszem azzal, amim ténylegesen volt is (az Amigám még megvan, szépen bedobozolva), de mostmár szinestévén megy majd a buli, nem fekete-fehér junosztyon.

Mechanized Assault and eXploation, nemde?

Hát azért én is odavoltam, tetszett ahogy lehetett upgradeolni a cuccokat, meg hogy volt szárazföldi vizi és légihaderõ is. A második részt is nagynehezen beszereztem, de aztán alig játszottam vele....

takysoft
stratégia, igaz? emlékszem picit..
én a barátnõm hugának a 166-os 6x86-osán nyomulok némely hétvégén... aranyos.. fut rajta GTA1...

meg a Stunts!. annál jobb autóssal se játszottam még.

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

takysoft
azért az nem olyan oldgame....
ajánlat: eMule, vagy torrent. (isohunt.com, torrentspy.com)

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

leveskocka
emlekszik valaki meg a M.A.X. nevu jatekra az interplay-tol?most nyult ki az alaplapom,eloszedtem regi amd 266-os gepemet,es ilyenekkel jatszok😊bar jo lenne tudni,miert nem er veget a jatek,mikor legyaktam mindenkit...csak nem egy infiltrator bujkal valahol?😊
Harry Potter & The Philosopher's Stone szeretnémkérni valakitöl honnan lehetne letölteni.SÜRGÖS!!
ollie
Lazarus - Ultima5 remake

Dec 22. jelenik meg! 😊))))

annak idején eladtuk a c64et tesómmal magnóstul floppystul, azóta bánom. abból lett az sb16, 30k+ért, jó 8 éve (tessék kalkulálni), de soha nem volt kedvencem. bezzeg a speccy... az álmom a mai napig az, hogy ha kissé jómódú leszek összegyûjtök pár amigát (nekem teljesen kimaradt), spectrumot, c=t, egy helyet és csinálok egy interaktív múzeumot. jöjjenek a kölykök játszani a klasszikusokkal, vagy kíváncsiságból: mit ettünk 20 éve egy bombermanon, ace2-n, renegade-n, pirates, simcity (c64!), dark sceptre, tir-na-nog, infiltartion, a sor végtelen, atyanagyisten, mennyi fun...
persze az ember ingerküszöbe(i) változnak, de van 1-2 (pl pirates!) amivel szvsz gondolkodó ember a mai napig idétlen idõkig el tud szórakozni...

bocsika az ömlengésért, elkapott a szíj,
g

No good deed goes unpunished, outlander. - Azura

NENENENENENE!!!
szakvizsga-para miatt 1 hónap után elõször elmentem, gitáros csajszi fotó - azt reméltem ti tudtok vmit...
de vmi jobb hírre számítotam 8={
egy újabb fellegvár dõlt le...
okot tudtok?

tényleg, valaki tud mondani egy oldalt ahol megtalálom a Red alert 1-et!? elõre is thx
BBird
Igen, már jó ideje állt az oldal. Állítólag régebben is voltak leállások, de ezek szerint ez most végleges. :-)
Legalább egy kellemes csajszit raktak ki cserébe. ;-)
takysoft
Vége...
Aki nem ismerte annak bizony nagy kár...
MEGSZÛNT A FRENCHKISS!!!!!!!!

szörnyû.... igaz minden jó cuccot leszedtem róla, de mégis.. voltak jó kis frissítések...

bizony, rossz hírek is vannak...

CBM HDD, polgári nevén vinyó 😊

Egyéb Commodore vasak 😊

"A jó szándék is: gazdagság, az önzetlenség: szép S a tisztességet díjazzák: egy mosoly a tiéd!"

takysoft
volt c64, eladtam, mert nem kellett.
nincs hozzá TV-m, meg semmim. van emulátor, amellyit én azon jáccok, elég is.
amúgy is csak egy szarom volt. se vinyó, se floppy nem volt hozzá...
havernak volt hozzá vinyója... ritka dolog ám a c64 vinyó... vagy c128-a volt? tuggyafene....
enyimnek az elejébe volt valami fekete biszbasz. azon megnyomtam egy gombot, akkor elindult egy betöltõ, nem kellett külön kazettázni azt is... jó volt.
írtam rajta sok basic progit... persze 12 éves fejjel nem voltak azért komoly scriptek... szép volt, hiányzik is néha, de arra 100%-ig megfelel a vice.
ah egyáltalán létezne egy olyan progi, ami nem fut vele.... de nem létezik, és gyors. amúgy is útálom a joysticket.

minden rendes mazoista billentyûzettel jáccik!

annak idején remek kis konfig volt, de minthogy 99,99%-ig tökéletesen emulálható bármely létezõ mai PC-n...
szükségtelen szenvedni a kazettákkal.

Retró gépek ügyében érdemes kutakodni a Vatera-n is!

Ja, ha valaki szeretne megszabadulni a Commodore 1581-es floppy meghajtójától, éppeszû áron, az ne fogja vissza magát és szóljon! Elõre is kösz!

"A jó szándék is: gazdagság, az önzetlenség: szép S a tisztességet díjazzák: egy mosoly a tiéd!"

BBird
Na igen, az igazi fanatikusoknak van gépe... de vannak olyanok is biztos, akiknek elromlott ez, elromlott az benne. :-)
Én is erõsen filóztam az oldalt nézve, hogy eladjam-e az Atari2600 gépem, de nagyon nehéz lenne. Így is majdnem sírtam, mikor eladtam az elsõ hercules monitorom egy teaházi meghívásért cserébe. Persze csak késõbb hiányzott. :-D
PiszkosFred
"Aki valóban annyira fantatikus, hogy manapság képes lenne leülni elé, és hónapokig, évekig játszani rajta, programozni,.."

...azok nem most lettek fanatikusak, hanem 20 eve. Es azoknak - biztos vagyok benne ;] - meg mindig ott figyel a regi masina a polc alatt, szepen becsomagolva minden tartozekaval. Sokan akartak mar megvenni a c64esemet, mondvan hogy a gyereknek jo lenne: tanulni, szokni a gepeket amig majd kap egy pct XY ev mulva. Aztan csodalkoztak mindig, hogy ilyenkor merges lettem es burkoltan, de elkuldtem oket messzire...

Szoval azok akik voltak olyan butak, es megszabadultak a regi gepeiktol, es manapsag nem erik mar be az emulatorokkal, azok fizessek csak meg az arat. Nem sajnalom cseppet sem hogy 10k+ arai vannak egy-egy "konfignak". Nem egy okor ara, igaz nem is nem is 2ft, de akkor is... ;]

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

BBird
Hát már nem, bár amíg suliba jártam, akkor is elvállaltam ezt-azt. :-)
Nettel kapcsolatban meg az az érdekes, hogy amíg iskolás voltam, volt otthon méreg drága hiperszupergyors internet. Amióta munkahelyre járok, ott van net, s otthon nincs. :-)
Mi következik ebbõl? Hagyd ott az egyetemet de rögtön! ;-))
BBird
Na igen, ebbe nem igazán látok bele. Én csak megláttam, meglepõdtem, kihíreztem. :-)
De örülök, ha van olcsóbb hely is. Remélem valakinek ezzel segítünk. :-)
[Jakuza]
Hihi.
Elbeszelunk azt hiszem egymas mellett.
Mert ugy 13k manapsag nem nagy osszeg, de ha jol latom megiscsak tobb mint haromszorosa, a 4k-s osszegnek. 😛PP
Ja es amugy nagyon megbizhato az apro.amiga.hu oldal.
Nem veletlen, hogy az altalad belinkelt oldal uzemeltetoje ott hirdeti magat.
Sot azon se lepodnek meg, hogy ott venne meg olcson a retro gepeket es busas nyereseggel az oldalan adna el.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

takysoft
látom te se egyetemista vagy diákhitellel.... netrevalót alig tudom összeszedni...

BBird
Na jó, én sem ismerek ám minden oldalt. Mindig van olcsóbb hely. De továbbra is tartom a véleményem, miszerint: Aki valóban annyira fantatikus, hogy manapság képes lenne leülni elé, és hónapokig, évekig játszani rajta, programozni,... Az képes kiadni érte akár többet is. Belegondoltam, hogy ha én most vennék, akkor max 1-2 hét szórakozást nyújtana, aztán menne a sarokba. Így nézve drága.
Azt mondjuk nem tudom, hogy az apro.amiga.hu -n mennyire megbízhatóak az eladó cuccok. Amit én mutattam, úgy tûnik, hogy egy rendes "bolt" téma, oda is van írva, hogy tesztelve voltak, mûködnek, stb.

Egyébként nem tudom mit vitázunk. 13e manapság nem nagy összeg. Egy átlagfizetés mellett fel sem tûnik ilyen "kis" összeg. :-)
[Jakuza]
Hat szerintem abszolut nem olcso. Egy ZX81 13k ? <#ijedt>

Latogass el pl ide. http://apro.amiga.hu
Csak egy par ar osszehasonlitas keppen.

Sinclair ZX81, dobozában, karcmentes: 4.000.-
Commodore 64, lapos, magnóval,joy: 4000.-
Commodore 1540/II, tartozékokkal: 3000.-
A500, táppal, egérrel+2db joy: 9.000.-
Commodore+4 complet gép, 2db magnóval,+még egy gép. 2000E-ft

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

takysoft
mit ne mondjak... anyira azért nem drága... bár plus4-es 5000-ért... cigányok a határban utánamdobják ajándékba, ha veszek egy bicskát 200 ft-ért...

játékok... szép kollekció...

BBird
Ezek szerintem megfelelõ "antik" árak. Akinek valóban ilyenre van szüksége, ég többet is hajlandó lenne kiadni érte. Mondjuk én most 19" LCD-t veszek, munka miatt az most fontosabb. :-)
[Jakuza]
Egy kicsit el vannak szallva az arak. 😞((

BBird
Nem tudom, hogy már hallottatok-e az oldalról, de én tegnap szereztem tudomást róla:
Invader

Itt elég sok régi masinát lehet venni. Kezdve a Commodore részektõl, a Spectrumokon át, Atari gépekig. Vagy Mac gépek, SEGA konzolgépek, NES...
Javarészt tesztelt, mûködõ gépekrõl van szó.
Tartozékok is fellelhetõek, vagy épp teljes, eredeti játékok, minden régi géptípusra.
Most ráadásul valamilyen börzét is rendeztek, ahol ugyancsak lehet vásárolni. Részletek itt: gameexpressz

Egyébként ezeket az infókat a PC.Games újsából szereztem, amiben meglepõdve vettem tudomásul, hogy van retró rovat is. Rula' :-)
takysoft
bocs, nem voltam netközelben.
igen, asszem csak azon lehet építeni
mellesleg van nekem itthon valami magyar settlers II, kell?

ZsZso
Hi!

Én is sokat jáccottam vele. És én is sokat törtem rajta a fejem. Arra jutottam, hogy egyetlen egy (azaz 1 db) pályán lehet csak megépíteni a kikötõt.

Settlers 2 és Settlers 3 a legeslegjobb részei a sorozatnak 😊 Settlers forever 😉

10 féle ember van a világon : aki tud bináris számrendszerben számolni, és aki nem.

sajna nekem tök kimaradt a settlers sorozat.
szvsz sokan olvasták a kérdésed, de senki nem tudja a választ 8(.
tán nemzetközi fórumokon keress rá...

nov 14
Senki nem tud válaszolni a kérdésemre?
takysoft
Deus Ex 2 nem rosz game, csak nem a Deus Ex 1 fanoknak való.
Én, mint nagy DX1 fan, nem nagyon kedvetem. meg szar a PC optimalizáció.

csá, lenne egy kérdésem a settlers 2-t illetõen:

A hajózást csak a roman chapter 4. küldetésében lehet megoldani?

Nagyon szeretem ezt a jetekot, mindig kellemes órákkal ajándékozott meg, de ez viszon állandóan bosszantott!

MIért nem lehet kikötõt építeni unlimited playben?!!!!!

elõre is kösz a válaszért!
Szabi84
Én azt kb 5 éve végigtoltam! NAgyon élveztem pedig már akkor is rusnya volt! De jó hogy említed, szerintem most végigtolom megint, meg most már megy magyarúl is!

Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C

ollie
Minden igaz, mert tényleg ma kapod meg. 😊

BBird
És arról is írsz majd cikket life-ra? :-)
Amiga
Felcsigáztál. :-)

Ha már old, most játszottam végig a Might & Magic VI-ot. Az már eléggé old...

A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.

BBird
Jó, hogy régi játékokról beszélgetünk. :-)
Mindenesetre szégyeld magad, hogy még nem játszottál a Thief 3 -al! Fõleg a hajós és a bezárt diliházas pályát ajánlom éjszakai játszásra, vak sötétben. :-))
Amiga
Thief 3-mal én nem játszottam, de igaz, a Deus Ex 2 vette el a kedvem attól, hogy kipróbáljam. Hiba volt?

BBird
Hát én nemrég játszottam Undying -al... de hogy is mondjam... Amennyire dícséri mindenki, én alig vártam, hogy végigvigyem. Nem mondom, hogy rossz. Annak idején biztos ütött volna, de pl. Thief 1 jobban bejött. Fõleg ha azt nézzük, hogy horror (igaz, hogy eltelt pár év a két játét közt), akkor a Thief 3 egyes jelenetei magasan verik Undying ijesztõs részeit.
A történet nem lenne rossz, de valahogy mégsem raktak össze annyira jól véleményem szerint. A történetek egymás hegyén-hátán, stb.
Sajnálom. :-)
Amiga
Most nézem csak, mit csinál a szmájlim. Nem is ezt akartam berakni. :-)

a nem-annyira-régi kategóriában is van egy rakás underdog fps, amely vhogy eltûnt a nagy quake-unreal hájpban: undying, blood2, shogo, sin, - ez utóbbinak pár héttel ezelõttig nem is tudtam, hogy van kiegészítõje(!), pedig nagyon tetszett(és nem megjelenéskor, hanem kb 1-másfél éve). én - ahogy akad idõm - újra elõ fogom venni ezeket: míg pl az rtsek sokat fejlõdtek kezelhetõségben is, kalandok, fpsek inkább csak grafikában - az meg nálam sokadlagos szempont. az elsõ a hangulat, barmolódjon más a szarforsszal 8).

mindenesetre azért (is) van ez a topik, hogy egymás eszébe juttassuk az elfeledett nagyokat...

Amiga
Nekem ha minden igaz, ma hoz Ollie egy Undyinget. Talán nem annyira old, de az egyik legjobb fps a világon. <#hamm>

Methylisocloro
én végleg old gamer lettem 😊
a jdoom és quake4 van fent a gépemen és én inkább a jdoom-mal játszom

én kb terry pratchetet ismerem, de õt sem a fentezi miatt szeressük. nomeg mostanában beszélnek sokat vmi tókienrõl 8).

ollie
Õk híres fantasy írók.

ja, itt meg képek:
mobygames
na erre rosszul emlékeztem: 1általán nem csúnya.

ez az. a neveket kopizom, számomra ismeretlenek (nem vagyok vmi nagy fentezi fan): Margaret Weis és Tracy Hickman, õk a könyvek szerzõi. vmelyik review szerint kicsit azért butítottak a világon/sztorin...
emulyán végül csak lett teljes forrás is, úgyhogy évek kérdése 8)

Ez nekem nagyon olyan, hmm, mi is az a könyvsorozat? halálkapu? több síkon (?) kel át a hõs, akinek a népe valami labirintusba van zárva, mintha pecsétek is lettek volna, meg repülõ hajók, törpék barlangokba (hol nem ilyenek?), sarpanok... jó kis sorozat volt
hmm
ez meg a játék lenne?

There exists no separation between gods and men; one blends softly casual to the other. www.rpgvault.hu