Old game hívek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hehe... <#eplus2> szerintem olcsóbb 1 486-ost tartani...

És, hogy ne csak offoljak...
Redneckhez meg a többi Buildes gammához javasolnám inkább a VDMSoundot:
http://buildxp.deathmask.net/

Én úgy emlékszem, hogy a GTA1 rendelkezik Win95-ös indítókkal is. Bár igaz ez ma már semmit nem jelent. Fõleg mert úgy rémlik a neten keringõ freeware változatát XP-hez javítgatták.

Lord Myn
Igen, kissé diszkriminatív a megjegyzédsed...

Pro primo: Mi bajod a gépemmel??? Nem rossz gép, de nem is 1 csúcskategoriás, mondjuk úgy: erõs közepes.

1.) Természetesen nem szorulok rá, de a fogadás, az fogadás, nem számít ki szorul rá-ki nem...

2.) Nem tartozik a világodhoz a gépem, akkor én már nem is létezem? Azért mert van 1 erõs közepes konfigom, akkor én már nem is lehetek old-gamer? Hogy függ össze a kettõ? Lehetséges, hogy én elõbb pötyögtem Turbo XT-n, mielõtt te tudtad volna, mi az hogy PC... (Na jó, ez nem biztos, de komoly esélye van <#nyes>). A másik meg, hogy most már a régebbi játékokhoz is erõgép kell <#nevetes1>... Próbáltad már a Redneck Rampage-t vagy a GTA1-t játszani DOSBox-ban? Kifekteti az Athlon 3000-esemet... (13-17 fps ~ 23000 CPU Cycle alatt)

Ja és utoljára hagytam a legvérlázítóbb dolgot: kb. 5 éve nem iszom alkoholt... <#eplus2>

MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W

takysoft
settlers 2-t inkább a retrogames-rõl, mert ott magyar is van😄

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

Rip
Hali!

Csak egy kis pontosítás a cikkhez:

"A Zombi voltaképpen egy képregény stílusban megrajzolt kalandjáték, ahol egy teljes négyszintes kutatóbázist oldalnézetbõl modelleztek le."

Ha jól emlékszem, akkor egy bevásárlóközpontban játszódik:

Ott a képen a sportosztály 😊 Bár lehetne sportlétesítmény a kutatóbázison is, de mégis én azt mondom, hogy bevásárlóközpont volt.

Amúgy jó a cikk, gratula.

Rip

Nem halott az, mi fekszik örökkön, a halál sem ér át végtelen id?kön. retro.web4.hu

diszkriminative vagyol? 😊

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Hehe akinek ilyen gépe van, annak én nem fizetek még 1 sört se nemhogy 1 rekeszt mert:
1., nem szorul rá.
2., nem tartozik az én világomhoz.
Ergo számomra nem is létezel, tehát hogy fizethetnék neked sört? <#ravasz1><#bee1>

hehe min win95-re gondolok amikor azt mondom hogy windows... a korábbiakról még egész szép emlékeim vannak... win3.1/3.11-et hogy a rákba ne futtathatnál róla... <#bee1>

Aliens: A comic book adventure
sajnálhatod mert DOS-os, és mert nagyon ász játék
de a ruszkiktól még leszedheted! 😉

Lord Myn
Hát nem volt egyszerû eset az biztos, csak a legújabbal (0.65) hajlandó rendesen mûködni. És csak kizárólag S3_864-es videodriver-rel (különben élvezheted a 640x480, 16 szín 'elõnyeit'...). Viszont nem találtam SB16 vagy SB Pro drivereket, úgyhogy a gyári 3.1-es drivereket kellett használni, ami sajnos nem az igazi (ugyanez igaz az MT-32/LAPC-1-esre is). Ja, és hogy honnan szereztem Win3.1-est? Otthon találtam 6 db 1.44-es floppy-n (még '92-bõl 😊) ) és egyik sem volt szektorhibás, nem semmi...

MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W

Lord Myn
Hogy a viharba' ne! Sörözünk 1 jót! 😊

Amiga
Sziasztok! Itt egy új cikkem õsrégi Spectrumos játékokról.

Spectrum games

A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.

dronkZero
Hehe, én ezt már nem mertem kipróbálni(mármint az XP alól DOSBoxszal Win3.1-et 😊 ). Volt valami Aliens cucc win3.1 alá, két CDn, de mikor láttam, hogy win3.1, letöröltem... Pedig érdekelt volna.
Az meg a másik fele, hogy ötletem sem volt, hogy honnan tudnék 3.1-et szerezni...

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Borgi
jogos
(adszugye belõle, mer emgvédlek? 😛)

porki fagyok fállalon

Lord Myn
Kérem a rekesz sört: Darkseed 2, Urban Runner, Woodruff. Mentek DOSBox-val, Win 3.1 alatt. Úgyhogy jár a sör nekem.

Nincs bocs, csak nem bírtam megállni, hogy ne írjak - nem volt túl szép bocs, de épp feltámadt bennem a kisördög... so sorry! <#bee1>
Szerintem próbáld valamelyik torrentes gamer oldalon.

Pluskast
Srácok ezen a ruszki oldalon nem kell regisztráció? Mert én hiába csinálom úgy ahogy leírtátok nekem nem tölti le😞((

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

jah nem, félreértettél, nincs old games-es weblapom és nem is tervezem, mert nem ismerek annyi játékot amirõl tudnék írni, viszont arról a párról amit szeretek szivesen összedobnék pár sort+képeket, megismertetném másokkal is
ezért jött a közös "sg old games" weblap ötlet

de ha cikket küldenék azt kiraknád az oldaladra?

Csacsi
Nem emlékeztem, hogy wines.....bocsi.

Elég régi...gondoltam dosos 😄

Nekem ezek már keverednek 😄

Nekd egyébként nincs meg?

Vhogy segítsetek hozzájutni, nagyon kéne 😊

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

ha elindítasz 1 wines progit dosboxxal kapsz tõlem 1 rekesz sört...

Danton!
16 color = EGA
<#bee1>

Csacsi
hmm....és vmi dosbox, vagy hasonló? nekem kb 1 éve elindult a rip...nem tudnánk vhogy megoldani, hogy eljuttasd hozzám? 😄

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

nekem megvan a Lula cd-n de az a gáz, nem indul, mert talán 16 color kéne neki, az meg már túl kicsi a gépnek....
Sír a szám!
BBird
Azt hittem linked van, nem cikked.
Csacsi
Igen, nekem is tetszett, de azért jó lenne vhol fellelni, vhol anno találtam rippet, de az elég gáz volt, nem volt benne semmi. Vhogy a full kéne 😄

PiszkosFred
Lehet nehéz lesz abandonware oldalakon megtalálni, hiszen nem is oly' régen jött ki egy "folytatás", a Lula 3D (vagy ilyesmi), ezért aztán a franchise még él. Az "internet sötét sarkaiban" inkább esélyes a megtalálása, mint abandonware területen. Amire te gondolsz, az egy cd-s volt, illetve cdn jött ki anno, pár száz megájával. Talán rip is készült belõle, azt nemtudom. Jó kis játék volt, az elsõ két "része" tetszett nagoyn (a kisvárosi menedzsselõs rész, és a stúdió építés), ám amikor már mint szexmogul kellett a vállalatokat/stúdiókat irányítani, az már nem...

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

akkor majd lehet küldök neked játék leírást, csak én nem tudok oldalon keresztül mesélni róla, bár lehet átolvasom régi 576 KByte újságaimat, ihletet merítek belõle 😊

Csacsi
SZiasztok. A Lula : the sexy empire játékot keresem. Volt olyan neve is, hogy Wet : Lula, the sexy empire.

Elõre is köszi.

Shaman
egyébként meg amennyire pörög ez a topig bõven ráér 3-4 naponta benézni :-p

Nehogy má a nyúl vigye Apuskát!! -szólt Anyuska.

Shaman
nem kell modnak lenni,elég házigazdának,s az csak erre a totyikra vonatkozik.

BBird
Én nem támogatom magam moderátornak. Erre biztos van jobb "szakember" is köztünk. Aki sûrûbben is tud felnézni ide.

Linkeket pedig nyugodtan lehet küldeni hozzám is, ha jó, általában kiteszem.
igen, több tucat oldgame honlap van és legtöbb nem-igen frissül vagy csak ritkán
ezért is gondoltam egy közös lap kreálását, ahova én is ajánlanék 1-2 kedvenc játékot, és gondolom másokat is aktiválna a kezdeményezés
vagy esetleg ha honlapodon lenne egy "ti küldtétek" részleg, nem tudom jó ötletnek tartod-e

szerintem mindenki támogatna téged házigazdának, kérj meg egy moderátort
és akkor tudjuk változtatni a fejléc linkjeit is

BBird
Bocs, de szerintem ez buta kérdés volt. :-)
Játszott vki régen a Might and Magic sorozattal?<#vigyor3>
olvass vissza: #4977-es hozzászólás!

"A jó szándék is: gazdagság, az önzetlenség: szép S a tisztességet díjazzák: egy mosoly a tiéd!"

Lord Myn
Nem tudok letölteni, pedig be is regisztráltam. Hogyan kell?

TrIp
ajánlanám mindenkinek az OLD-GAMES.RU oldalt, fönn van a settlers 2 is amit keresett itt valaki, day of tentacle cd-s verzió meg age of empires is. szevasztok

BBird
behetne = bemehetne. ;-)
BBird
Köszi, de ennyire nem tartalmas a honlapom, hogy fejlécbe kerülhessen. Sajnos kevés idõm van rá, hogy fejlesztgessem. Bár most dolgozom erõsen egy új (csodaszép) design -n. Lehet nem ártana addigra összegyûjteni pár lelkes embert, hogy ne csak egyedül csináljam szegény magányos oldalt. ;-)

Ez a link+kép+rövid leírás szerintem tökéletesen megegyezik sbob kolléga honlapjával. Na például az Õ honlapja nyugodtan behetne fejlécbe.

Old games linkek pedig a honlapomon vannak bõven, azokat is a FAQ html -be be lehetne illeszteni. (Már amelyik nem halott link, mert biztos azóta van egy csomó).

Egy házigazda sem ártana ide, bár szerencsére ritkán kell rendet tenni erre felé. :-)
támogatom faq-ot!
esetleg lehetne készíteni egy oldgame "katalógust" is
ahol link+kép+rövid leírás lenne a játékokról, amit bárki bõvithetne új infókkal
lenne egy séma és valaki mindig beillesztené a weblapra amit a többiek írnak, így folyamatosan bõvûlne

+ felkerülhetne fejlécbe a honlapod is, mert nagyon igényes és sok jó játékot fedeztem fel újra rajta <#worship>

miilann
én ahol tudtam utana neztem és nem találtam :\

||| HALA MADRID!!! ||| GOOO ALONSOOO GOOO!!! ||| FLY EAGLES FLY!!! |||

BBird
Kellene írni egy FAQ oldalt, tele old games linkekkel, mert kezd kissé unalmas lenni ez a "honnan tudom letölteni" hozzászólások.

Sok esetben warez játékokat kértek, s ez nemigazán warez oldal. Ezek (az amúgy nem is olyan régi játékok) többsége egyébként az ilyen fájlcserélõs helyeken fellelhetõek.
miilann
honnan tom l*e*t*ö*l*t*e*n*i a Croc: Legend of the Gobbos???

||| HALA MADRID!!! ||| GOOO ALONSOOO GOOO!!! ||| FLY EAGLES FLY!!! |||

Pluskast
Srácok én az Afterlife nevû stratégiai menyország/pokol menedzselõs programot keresem. Nincs meg esetleg valakinek?

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

ollie
Heroes 3 Complete itthon még kapható, és nagyon olcsó (cdgalaxis).

Lacc
Torreneten mind fent van.
repro
ja2+ub az endless-skyline -on

N0 TXT TLK PLZ!4!

Shaman
hát én mintha a H3-at láttam volna wanadoo-n...

Csacsi
Jöhet smsweb is...meg privi is.

Csacsi
Szaisztok.

Régi stratégiákat keresnék.

Hereoes 3, jagged alliance 2, age of empires.

tudom ezek nem annyira retrók, de nagyon kellenének.

Shaman
dosboxal simán megy letöltés és leírás itt.
Elég egyszerü használni.

A gondom annyi volt,hogy leszedtem valamiféle imperium 1-et. De mikor kiválsztom a nehézségi fokot utána kér a disc 1-et... nah az nincs:-pp

takysoft
Imperium ügyben:

Imperium 1. Dosbox-szal simán fut(0.65 elõtt teszteltem az utsó beta-val), csak néha(ritkán) nem jönnek be a videók. Sûrûn kell menteni, akkor visszatöltöd, és néha bejön.
dosboy-ot beállítani persze tudni kell😄

Imperium 2. A játékot a mai napig patchelik, egy srác foglalkozik vele, aki anno a fejlesztõcsapatban volt, és megvan neki minden forráskód.
Van egy nagy magyar Imperiumos oldal, innét le lehet szedni a legújabb patchet, meg más jó dolgokat is!

1.14-es javítás például 2005 októberi, vagyis egész új.
annyi gondod lehet vele, hogy szaggatnak a videók. Ez a régi verziójú blink player dll file és a WinXP ütközése miatt van, állítsd a játékot Win85 kompatibilis módra XP-ben, akkor remekül megy minden.

Haegemonia valamelyik patch-ében javították a blink player vidót, tehát, ha a haegemonia videoi szaggatnak, egyszerûen patchelj.(IG2 esetén ilyen lehetõség nincs)

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity